bencil annane arasammı

annenizin ara diye ısrar etmesi çok şükür ki vicdanından ötürü, o annesi kendisine kötüde davransa bir evlat. her kadın doğrumaz, doğuran her kadın ana olamaz. evlat olabilmek te zor iş, vicdan terazisini düz tutmak lazım, merhamet ağır basarsa da zor maraz doğar, nefret ağır basarsa da zor kin doğar... allah yargımcınız olsun son olarak sizde bir evlatsınız annenizi dinleyin.. saygı ve sevgiyle

annem çok merhametlidir. allah korkusu var annemde. hatta büyükbabama altından alarak baktı. o yüzden böyle şeylere çok takar. ama haklı olduğumu bildiği için çok üstüme gelemiyor.

herkes öyle Allaha havale etmezsek ilahi adaleti takdir etmezsek nasıl katlanırız bu hayata.uzak durmak gitmemek neden onlar gibi kötü olmak olsun.

Ben uzak durmak kötü olmak demedim.
Hani siz "ne oldu bir başımızı okşamamıştın ne oldu ölümü ensende mi hissetmeye başladın dee" cümlesini kurdunuz ya.
Ben de ne gerek var o kötü diye konu sahibi de mi kötü olsun dedim.
Yoksa gitmemek şu konu için kötü olmak demek değil.
Elbette ki konusahibinin insiyatifinde ama, gidilse de daha iyi olur diyorum ben..

Aklima kendi yasadiklarim geldi boyle seyler bi bizim ailede oluyo sanirdim. Bicok ailede varmis megerse.. Konu sahibi yazinca ben de kendimi sorguladim amcam teyzem vefat etse gider miyim diye gitmezdim herhalde. Babam oldukten sonra bi defa aramadi amcalar erkek kardesimi oglum bi siye ihtiyacin var mi diye oysa hepsi karun gibi zengindi. Cok sukur ki biz okutuyoruz kardesimi.. Maddi olarak zaten beklentimiz yok insan manevi olarak da destek bekliyo

Ben uzak durmak kötü olmak demedim.
Hani siz "ne oldu bir başımızı okşamamıştın ne oldu ölümü ensende mi hissetmeye başladın dee" cümlesini kurdunuz ya.
Ben de ne gerek var o kötü diye konu sahibi de mi kötü olsun dedim.
Yoksa gitmemek şu konu için kötü olmak demek değil.
Elbette ki konusahibinin insiyatifinde ama, gidilse de daha iyi olur diyorum ben..

sonra bunları dersem annem rahatsızlanın ölünce de benim çıkardığım kavga yüzünden derler laf söz bitmez dedi.ben de o zaman uzak dur dedim son olarak

[
Aklima kendi yasadiklarim geldi boyle seyler bi bizim ailede oluyo sanirdim. Bicok ailede varmis megerse.. Konu sahibi yazinca ben de kendimi sorguladim amcam teyzem vefat etse gider miyim diye gitmezdim herhalde. Babam oldukten sonra bi defa aramadi amcalar erkek kardesimi oglum bi siye ihtiyacin var mi diye oysa hepsi karun gibi zengindi. Cok sukur ki biz okutuyoruz kardesimi.. Maddi olarak zaten beklentimiz yok insan manevi olarak da destek bekliyo

kardeşinin yaşı ne bilmiyorum ama. özellikle erkek çocuklar önünde bi erkek, baba modeline ihtiyaç duyuyorlar. o amcalara da yazıklar olsun işte...

benim annane ve dedeme dayım hiç bakmadı annanem aizhmer oldu başından attılar desem yeri ama malı mülke gelince bi güzel yediler yengem derdi annemlere ananıza hayatta bakmam ama babanıza bakarım bu arada aynı bahçede oturuyorlar ama yinedeonuda yapamadı annanem öldü gitti dedem kaldı annemler 6 kardeş 5 i kız kızların arasında gezinip duruyor arada köye evine gidiyor ama geçen sormuş birileri kaç torun var diye 2 tane demiş(dayımın 2 çocuğu var ) teyzemde kızmış ne iki tane 12 tane var diye yani kıssadan hisse ne yaparsan yap onları seviyorsa seviyordur seni sevmiyorsa sevmiyordur şuansadece vijdan yapmış sanırım ben içimde kalamasın diye giderdim

ben sizlere işin maddi boyutunu da anlatayım; dedem öldü geçen sene aa bir baktık biras işleri çıkmış ortaya annemi kaybettiğimiz için biz iki kardeş hak sahibiyiz dedemin mirasında, bizi yıllardır arayıp sormayan dayım fünde 10 kez arar oldu, "yeğenim gel de şu işleri halledelim" diye, yani bana muhtac olunca yeğeni oldum. dedemin sevgisini mi gördüm ki parasını isteyeyim, hiç önemsemedim, ağırdan aldım sonunda da babama vekalet verip onu yolladım, bir başımı okşamayan, yüzüme gülmeyen adamın parasını istemedim. Allah ta biliyor babam hakkımıza düşeni alınca istemedimde almadım da, ha diyeceksiniz ki ihtiyacın yoktur. Devlet memuruyum, kredi ile ev aldım borç ödüyorum kıt kanaat ama ağız tadımla geçiniyorum, o para babamda kaldı...yani işin maddi boyutu girdimi siz kıybetlisiniz haaa miras işi bitti "yeğenlik" te bitti tabii.

benim annane ve dedeme dayım hiç bakmadı annanem aizhmer oldu başından attılar desem yeri ama malı mülke gelince bi güzel yediler yengem derdi annemlere ananıza hayatta bakmam ama babanıza bakarım bu arada aynı bahçede oturuyorlar ama yinedeonuda yapamadı annanem öldü gitti dedem kaldı annemler 6 kardeş 5 i kız kızların arasında gezinip duruyor arada köye evine gidiyor ama geçen sormuş birileri kaç torun var diye 2 tane demiş(dayımın 2 çocuğu var ) teyzemde kızmış ne iki tane 12 tane var diye yani kıssadan hisse ne yaparsan yap onları seviyorsa seviyordur seni sevmiyorsa sevmiyordur şuansadece vijdan yapmış sanırım ben içimde kalamasın diye giderdim

beni sevip sevmediği mi , tabi ki sevmiyor.
işin ilginci, ananeme bakacak kimse olmasa annem yine bakar biliyomusunuz. bu kadar ilginç bi kadın.

herkese iyi günler..
kızlar 5 yıllık evliyim. annemin tarafı bize karşı her zaman soğuktu. yani şöyle anlatayım. ben küçüktüm evimize gelirlerdi ama hep bi surat, bi kibir. inanırmısınız ben bi gün annanemin benim başımı okşayıp sevdiğini hatırlamıyorum. durumları bizden iyiydi. yakacak odunu bile sokaklardan toplardık. tuzumuzun bittiği alamadığımız olurdu. aynı ilçede olmamıza rağmen ki teyzemgille çok yakındık çok görüşüldüğünü hatırlamıyorum. zaten devamlıdedikodu, kavga, laf, söz bihuzur vermediler.
iyiyanları da oldu tabi,küçük teyzem bikaç kez bana ayakkabı almıştı, babam öldüğünde annanem aylık 50 tl vermişti, (tabi lafıyla beraber), ya gerçekten toparlayıp anlatamıyorum.
Benim anlatmak istediğim bugüne kadar bana teyze, dayı, annane olduklarını hissettirmediler.
şimdiye kadar çok alltan aldım hatta annaneme bi keresinde niye böyle yapıyosun üzülüyorum dediğimde itin biri ölür işte demişti. ağlaya ağlaya yemek yemiştim.
çok iyi bir üniversiteden mezun oldum. üniversitem aynı şehirde çok yakın mesafe olmasına rağmen ne teyzelerim ne dayım kimse mezuniyetime gelmedi...ancak teyzemin kızı 2 yıllık başka bir şehirde bir üniersiteyi 6 yılda bitirdi diye toplanıp mezuniyetine gittiler.
ya bilmiyorum çok doluyum... çok eksik bırakıldım....
Ha bu arada 5 yıllık evliyim ama hiç evlerine davet etmediler. çok utanç verici değilmi. eşime karşı beni küçük düşürdüler.
uzun lafın kısası annanem şimdi hasta, hastayken aradım ettim. ancak beni özlüyomuş, anneme ölüm var kalım var demiş, biz onlara soğuk davranmışız v.s. diyerek devamlı aramamı istiyor.
ben ise çok doldum, çok kırgınım aramak hiç istemiyorum artık. bu arada ben çok iyi bir maaşla yönetici pozisyonu bir işte çalışıyorum. küçük teyzem (sanırım aramadığım için)yönetici olmuş da ne olmuş insan olamamış demiş.
ben eğer ki insan olamamışsam beni o hale getiren kendileri değilmi. emek vermeden sevgi olurmu...
Ben buz gibi soğudum aramak istemiyorum. siz olsaydınız ne yapardınız...yanaklarım ateş gibi yanıyor şu anda. annem sen günahını üzerinden at ara diyor.
benim ömrüm kitapların arasında geçti. ne dedikodu, ne asilik kimseye zararım olmadı. ne vardı yani bi sevgi, bi samimiyet olsaydı. ben istemezmiydim. aramak istemiyorum....
O kadar tanıdık geldiki yaşadıkların. Benimde benzer sorunlu akrabam babannemdir. Alt katımızda oturur. Annemi gelin olarak istememiş, hiç sevmemiş diye bizi de hiç sevmedi. Babamla annemi ayırsın diye, annem bizi okutmasın diye yapmadığını bırakmadı. Çok zengindir. Üniversite okuyorum 5 kuruş para göndermedi 4 yıl boyunca. Ama çok dindar geçinir, cemaat yurtlarına bağış yapar sürekli. Annem de bizi okutsun diye ev işlerine gider.. Ama merak ediyorum, Allah sormaz mı kendi torunun üniversitede zar zor okurken, oraya buraya bağış yapmaya utanmadın mı diye.. Sözlendim sözüme bile gelmedi. En son acil bir işim için 5 tl para istedim, dolmuş param yoktu, vermedi.. Sözüme de gelmeyince ben tamamen bağımı kopardım. Yıllardır ne arar ne sorarım, ne evine inerim. Gördüğümdede görmemezlikten gelirim. Bir gün senin anneannen gibi pişman olacak mı çok merak ediyorum. Ama senin yerinde olsam arayıp o kadar soğuk konuşurdum ki, laf da sokardım dayanamayıp.. Aramamamı tercih ederdi herhalde..

kızlar ben netten çıkıyorum. hepinizden Allah razı olsun. dertleştim rahatladım....

bence gidin büyüklüğünüzü gösterin herkese.
onlar kötülüklerinden kalmıyorlarsa sizde iyilik yapmaktan kalmayın.
annenizide alın gidin.fazla durmayın zaten.hemen görün onlara ve dön evine.

Back
X