Bencil miyim sizce? (Aile istekleri)

Vander

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
8.285
22.014
348
merhabalar
Ailelerın beklentılerı isteklerı ne zaman bitecek acaba?
Okul bitince bize yardım edersinler şunu yaparsınlar hava da uçusuyor şu aralar.
Yardım edilir tabiki de ama böyle söylenmeli mi?
Ve kendi hayatımı kurucam sonuçta kendımı sürekli bir şeyler için yıpratıp yorarsam nasıl mutlu olucam? Beni anlamıyorlar kesinlikle bunaldım.

En son konu da şu kuzenim evleniyor şimdi işte aile büyüklerini diger aileyle tanışmaya çagırmamıslar.
Yahu zaten bunlar kaç kişi tanışacak ben de babama ben olsam ben çok insan istemezdim yanı ne o öyle haldır haldır dedım.
Yok amcanın yasadıklarının aynısını ben de yaşıcam o zaman rezil olucam falan demeye başladı.
Ama hayat benim değil mi?
Hayat her şey için sonsuza dek minnet duymak mı duydugun minneti istedıklerını yaparak mı dile getırmek mi?

Ya da en basitinden ya benım evlenmeme tonlarca yıl var zaten de ....
İşte kına gecesı yok düğün e soruyorlar ben diyorum kına gecesi istemıyorum mesela düğünü abartıda istemezdım.
Neden o kadar masraf edeyım ki genç yaşımda bir sürü borç ödiyeyım?

Yok ben sizi bosuna mı okutuyorum bu soru soruluyor çoğu kez.
Ben de şunu dedım boşuna okutmuyorsun senden bagımsı kendı hayatımızı kurabılecek guc de olmamız ve artık bizi düşünmeyecek olman sana yetmiyor mu ? Dedim

Bunlardan sonra şuan konuşmuyoruz.
Ne yapmalıyım akıl verin lütfen?
Ve şu da konu oldu evlenırken sanırım karşı taraftan takı mı ne istenıyormus.
Bu davranış da bana gore aşırı yakısıksız bir davranıs bu da sorun oldu.
 
İçinden geldigi kadarini yap, yapamadigini yapma. Mecbur degilsin her istediklerini yapmaya. Kimse kimsenin kucagina zorla cocuk birakmiyor, yapmayi bilen bakmayi da bilecek. Afedersin kendi keyflerine cocuk yapip ustune borçlu cikariyorlar yok okuttuk baktik diye, nasil insanlar boyle kafam almiyor.

Evlat olarak anneme, babama sahip cikarim gerekirse ki kendilerine yetecek durumdalar ama bu konusma sekli ve zorla istek belirtilmesi cok yanlis
 
Yapmıyorum zaten de adım bencile çıktı sürekli zıt fikirdeyiz ve onlara sırf zıt fikirde olmak için böyle şeyler söylüyormuşum gibi geliyor.
 
Bir de benim ailem kendi aileleri için kendilerini çok yıpratmıs insanlar
Benim de öyle olmamı beklıyorlar sanırım
 
Benim ailemin de benden çok fazla beklentisi vardı. Atan bize ev al diyorlardı.Hadi birikim olsa yardım ederim ama İstanbul gibi bi yerden birikim siz nadıl alayım. Atanınca ilk yıllar çok yardım ettim baktım sonu gelmiyor sağlam bir kredi çekip borçlandım. Artık herkse borcum var diyorum. Kimseye para dağıtmıyorum kafam rahat. Çünkü ne kadar iyi olursan beklenti o kadar fazla oluyor. Bu arada kardeşlerim benim kadar vefalı değil şimdiden siz ailesiniz karşılıksız yapcaksınız tabi mesajları veriyor. Bizimkiler de değişti artık. Benden o kadar şey bekleyen ailem kardeşlerinme gelince kendinizi kurtarın yeter diyorum. Yani diyecegim şu kendinizi kimseye borçlu hissetmeyin yoksa iyi niyetinizden vurup sömürürler.
 
Malesef öyleeee kardeşlerim küçük benımkıler yanı onlar tabi biz size her seyımızı verırız moduda olduklarından tek bencil ben kalıyorum

Küçükken ben de onlar gibiydim
 
Oooooo kim ole kim kala. He he de gec. Zamani geldiginde tavrini koyarsin. Bunlara ayiracak param yok vs dersin.
 
Malesef öyleeee kardeşlerim küçük benımkıler yanı onlar tabi biz size her seyımızı verırız moduda olduklarından tek bencil ben kalıyorum

Küçükken ben de onlar gibiydim
Küçükken ben de derdim size ev alcam diye. Ama hayat sartları öyle demiyor benim de kurulu bir düzenim masraflarım var. Bir de o zamanlar ailem okutuyor diye minnet duyardım. Zamanla değiştim ben onların evladıyım tabi yapcaklar. Ben mesleğimi elime alarak zaten minnet borcumu ödedim. Kardeşleriniz bir büyüsün de onları da görcez. Siz bencil falan değilsiniz. İlk zamanlar bir kaç bir şey yapıp köşenize çekilin.
 
Dedıgınızı yapmayı düşünüyorum çok sağolun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…