bencilce mi düşünüyorum?

Rumeysaaa95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2019
4
1
86
30
evlenmeyi düşündüğüm bir sevgilim var ve onun engelli özel bakım gereksinimi olan bir ablası var bana ebeveynlerinin ölümü halinde ablasına bakıp bakmayacağımı sordu iki kardeşler ondan başka ablasına bakabilecek biri yok. hemcinsim olduğu için bir kadın olarak bütün gereksinimlerini benim karşılamam gerekiyor buna tuvalet ihtiyacında yardım ve banyo da dahil aklınıza ne gelirse şu an birinin desteğiyle yüreyebiliyor ve oturabiliyor ama ilerleyen zamanlarda kötüyede gidebilir ben bunu yapamayacağımı kaldıramacağımı söyledim bana beni yalnız mı bırakacaksın ve senin ailenden biri de olabilirdi dedi bencilce mi düşünüyorum?

Son düzenleme:
Sizin düşünceniz bencilce değil kimseye bakmak zorunda değilsiniz. Ancak sevgilinizin düşüncesi de çok normal. Annesi ve babasına bir şey olduğunda kendisi bakmakla yükümlü olacak. Büyük ihtimal sizinle yaşayacak ve o altını açamayacağı için sizden bekleyecek. Bu olasılık size uygun değilse ayrılmanızda fayda var. Çünkü perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. İleride ah vah etmeyin.

Engelli bir kızım ve sağlıklı bir oğlum var. İleride oğlum sevgilisine böyle bir şey derse üzülürüm. Kimse kızıma bakmak zorunda değil. Oğluma da hiç böyle bir şeyi asla empoze etmem. Bu dünyaya kız kardeşine bakmak için gelmedi, dilerim hayatını özgürce yaşar. Sevgiliniz size durumu daha farklı ifade edebilirdi. Yani ablama bakıcı tutarız, arada halini hatrını sorarız, durumuna bakarız diyebilirdi.

Hayır bakmak istemeyebilirsiniz bu çok normal.
Yani insan kendi ailesinden bürü olduğunda biri zorlanacakken bile bile böyle bir sorumluluk almak istememeniz çok normal.
Peki neden 7 sene devam ettiniz?

İnsan kendi kardesine bile bakmak zorunda değil. Ama şunu diyebilir ve mantıklı bize yakın yerde ev tutup bakıcı da tutarız yine elimiz üzerinde olur ona tamam derim ki normali bu. Ama kalkıp baktirmak ne alaka. 7 yılda hiç mi bu konu olmadi sizi mecbur tutuyor tanışma öncesi sakin sakin.
Bunun diyen size önce annesini babasını sonra kardeşini baktırir. Bu zihniyetli insanlardan uzak durun.

Hayır bencillik değil bu asıl evde engelli bir birey varken çocuk yapan anası babası bencil bir çocuğa hiç sormadan doğar doğmaz bir yük yüklemek gibi engelli evlatları olan anneleri yük yazarak incittiysem kusura bakmayın ama durumun en gerçekçi hali bu öteki yandan evet bakarım çocuk doğruyu söylüyor yarın bir gün benim aileme ya da bana da bir şey olabilir evlilik hep iyi günde değil ama bir başkasını benden büyük kilo olarak yüksek birinin temizliğini bakımını tek yapamam mutlaka yatılı ya da geceli yardımcı lazım

Eğer bakacak kimse kalmazsa sokağa atılacak hali yok ki. Abisinin de sırtını dönmesi vicdansızlık olur. Yapılacak en güzel şey bi bakıcıyla anlaşıp iyi olduğundan emin olmak olacaktır. Altını almak falan istemeyebilirsiniz elbette. Fakat sırtınızı dönmeniz de olmaz.
Ayrıca ilerde ne olacağı belli de olmaz. Belki anne babadan önce o kız ölecek.

En doğal hakkınız yapamam demek. Çünkü gerçekten buyuk bir sorumluluk .herkes almak zorunda degilki.

Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin ama ben de yapamazdım herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…