Bencilmiyim...Bebeğimin hakkina mi giriyorum

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
828
123
Hic bir tanidigimizin olmadi bir sehirde.
Ne yazikki bilmedigimiz icin sehri ilk geldigimiz zamnlar ve cahillik de ekleninve isin icine bize uymayan bir mahallede ev aldik.
Yanlis anlasilmak istemiyorum ama.
Hem kuktur hem yasayis bicimi olarak cokkk çoooook farkli.
Vede şive proplemi buranin insanlari çok şiveli konuşuyor hemde ne şive .
Ve ben bu sebeplerden 11 aylik olan bebegimi pek bir araya getirmk istemiyorum komsularimla.
Aalinda seviyorlarda ama ne biliyim.bir tuhaf iste kizimda oyle ogrenir hareketleri oyle olur diye lek gtmiyorum ki o kadarçagirmalarina rağmen.
trip atmalarina rağmen bebek etkilenirmi sizce.Yoksa zaten babasi cok calisio hep biz ikimiziz yavrum babaaini goremiyor bile dogru duzgun. Goturup getirsemmi komsulara. Goturmuyorum ama kizimida aala eve bağimli yapmiyorum gunde iki 3 cikiyoruz parka alisverise dolasmaya belkide anlatmak iatedigimi anlatamadim ama umarim anlayan bir kc kisi olurda yazar tesekur ederimm

Canım senin konularını okuyorum, daha doğrusu okumaya çalışıyorum çünkü inanılmaz hatalı yazıyorsun. Birazcık özen lütfen.

Komşularına gelince bence yanlış düşünüyorsun, çocuğum sen nasıl büyütürsen öyle olur. İnsanların şivesi belki kötüdür ama insanlığı iyidir. Buna takılma bence.

Ben gunde bir iki saat gordugu kisilerin sivesinden etkilenecegini dusunmuyorum omur boyu orda kalmazsiniz sanirsam.Benim arkadasimin bebegine farkli dil bilen bi bakici bakmisti ama sorun cikmadi galiba.Ben seni anliyorum kucumsemek degil yasayis farki cok olunca insan mutlu olamiyor.Tasinma sansiniz yok mu?

Gayey iyi anlatmissinizz.. birileriyle gorusmek zorunda degilsiniz. Bazi insanlar komsularla cok icli disli olur bazilarida hic gorusmez. Bebeginjzde sizinle zaten kaliteli zaman geciriyorsa baskalarina suan pek gerek yok bence. Okul zamani geldiginde yasitlariyla olup sosyallesicek zaten. Ara ara gorussenizde sorun olmaz bence illa hergun olmasada olur. Hem iciniz rahat eder baski yapiyolarsa gel diye baskilardan kurtulursunuz

Kreş-okul çagi gelince de gondermeyecek misiniz? Sonucta oraya da bu semtte oturan komsularin cocuklari gelecek... Tasinin bu kadar buyuk problemse.

Hemde çok büyuk proplem giyim kusamimi bile mahhalleye göre ayarliyorum siz düşunun .
Satiliga cikardik ama satilmiyor.
Bunun krefisi varken kiraya çikmamizda imkansiz.
Bekliyoruz bakalim aylardir insallah satılir.
Insallah satilir o zamana kadar gerek kalmaz ama okul cağina gelene kadar satilmaz sa baska semte gonderirim her gun ben goturur ben getiririm diye dusunuyorum

Canım senin konularını okuyorum, daha doğrusu okumaya çalışıyorum çünkü inanılmaz hatalı yazıyorsun. Birazcık özen lütfen.

Komşularına gelince bence yanlış düşünüyorsun, çocuğum sen nasıl büyütürsen öyle olur. İnsanların şivesi belki kötüdür ama insanlığı iyidir. Buna takılma bence.

Afedersiz daha özenli yazmaya calisirim Telefondan olunca boyle oluyor .:olamaz:

İste orası da muamma kızimi sevme sekilletide hosuma gitmiyor.Soylesem anlamiyolar.

Hemde çok büyuk proplem giyim kusamimi bile mahhalleye göre ayarliyorum siz düşunun .
Satiliga cikardik ama satilmiyor.
Bunun krefisi varken kiraya çikmamizda imkansiz.
Bekliyoruz bakalim aylardir insallah satılir.
Insallah satilir o zamana kadar gerek kalmaz ama okul cağina gelene kadar satilmaz sa baska semte gonderirim her gun ben goturur ben getiririm diye dusunuyorum
o zaman hayirlisiyla satilir da tasinirsiniz insallah. Muhit onemli cunku.

Ne yazikki bilmedigimiz icin sehri ilk geldigimiz zamnlar ve cahillik de ekleninve isin icine bize uymayan bir mahallede ev aldik.
Ve ben bu sebeplerden 11 aylik olan bebegimi pek bir araya getirmk istemiyorum komsularimla.
Aalinda seviyorlarda ama ne biliyim.bir tuhaf iste kizimda oyle ogrenir hareketleri oyle olur diye lek gtmiyorum ki o kadarçagirmalarina rağmen.
trip atmalarina rağmen bebek etkilenirmi sizce.Yoksa zaten babasi cok calisio hep biz ikimiziz yavrum babaaini goremiyor bile dogru duzgun. Goturup getirsemmi komsulara. Goturmuyorum ama kizimida aala eve bağimli yapmiyorum gunde iki 3 cikiyoruz parka alisverise dolasmaya belkide anlatmak iatedigimi anlatamadim ama umarim anlayan bir kc kisi olurda yazar tesekur ederimm

ben çocukluğumu hep çok kaba şiveli ve kaba hareketli insanların bulunduğu bir ilde geçirdim ama hiç şive kapmadım, annemin okuduklarıyla izlettikleriyle, şive kullanma teşebbüsünde bile bulunduğumda kızmasıyla şu an kimsenin orada zaman geçirdiğime inanamayacağı bir Türkçe yle konuşuyorum, kaba tek bir hareketim de yoktur.
Bence o sizin yetiştirmenize bağlı, anneye bağlı, ağırlığınızı koyarsanız,disiplinli davranırsanız çocuğunuz da öyle büyür.

ben çocukluğumu hep çok kaba şiveli ve kaba hareketli insanların bulunduğu bir ilde geçirdim ama hiç şive kapmadım, annemin okuduklarıyla izlettikleriyle, şive kullanma teşebbüsünde bile bulunduğumda kızmasıyla şu an kimsenin orada zaman geçirdiğime inanamayacağı bir Türkçe yle konuşuyorum, kaba tek bir hareketim de yoktur.
Bence o sizin yetiştirmenize bağlı, anneye bağlı, ağırlığınızı koyarsanız,disiplinli davranırsanız çocuğunuz da öyle büyür.

Öylemi gercekten.Bir nevze rahatladim.
Iyi bir anne olduğumu düsunuyorum mütevazi olamiyacağim bu konuda ama çevreden ister istemez etkilenir diye düsunuyordum

Yegenim hatayda yetisti. Memur anne babanin kizi.

Hojjgeeldiniz diyordu oranin araplri gibi. Şimdi basla sehirde istanbul turkcesiyle konusuyor:)))
Cok dert etme.

Bizim bu sehirden nezaman gidecegimiz de belli değil ki ...Of o da ayri bir konu.
Insallah tez zamanda hayirlisiyla bizede yeni tayin çikar

Iyi bir anne olduğumu düsunuyorum mütevazi olamiyacağim bu konuda ama çevreden ister istemez etkilenir diye düsunuyordum

Çevreden sizin izin verdiğiniz ölçüde etkilenir çocuk, başıboş bırakmazsanız, ilkokuldaki hatta anaokulundaki arkadaşlarıyla bile neler konuştuğunu nasıl konuştuğunu takip ederseniz, küfür hakaret vs gibi şeylerinde kesin ve net bir tepkiyle karşılarsanız, olumsuz hareketlerini pekiştirmezseniz istediğiniz yönde yetiştirirsiniz, annemi baz alıyorum bu konuda. Ağzımdan normal bir kelimenin bile şiveli hali çıktığında kızardı.Kaba laflar hareketler hep asık suratla karşılanırdı...Böyle yapınca gayet oluyor. Ben oldum yani:)

İçli dışlı olmayın ama arada farklı insanlarda görsün kızınızZ sizi çok iyi anlıyorum insan her şeyden endişe duyuyor. Ama korkmayın arada sırada gördüğü kişiler çok etkilemez. Evde siz özenli davranınca etki hiç olmaz.Ev inşallah satılır.

Çocuğumun iyi insanlarla büyümesini isterim. Şive filan önemli değil. Konuşma çağında böyle bir yönelim olduğunu fark ederseniz müdahale edersiniz.

Hani ne bileyim bakıcı arıyor olursunuz da diksiyona, şiveye dikkat edersiniz. Ama bir parçası olduğunuz çevrenin şivesi nedeniyle çocuğu bu çevreden uzak tutmaya çalışmak bana biraz ekstrem geldi.

Proplem değil problem,nevze değil nebze,olamiyacagim değil olamayacağım olacak ve her mesajinizda daha sayamayacağım bir ton hatalı kelime..Komşuların şivesinden önce kendi diksiyonunuzu düzeltip kelime dağarcığınızı genişletmeyi öneriyorum.

Trakya tarafımı ? Bir iki saatten etkilenmez sonuçta daha çok sizin yanınızda fakat okula giderken yakın çevresi ne olur bilinmez

Evin içinde şiveli konuşulmuyorsa hic brşey olmaz.Gdin komşularınıza.Benim baba tarafi izmirli anne tarafımda dogulu ama izmirde yetişmişler kendi aralarnda şiveli konusurlar bazı kelimeler türkçe degil mesela bızde onlarla büyüdük ama konusmamzda bi sikinti yok ne bizim ne anne tarafinin

Back
X