Bende anne olmak istiyorum...

Selam kızlar uzun zaman oldu gelişmeleri yazamadım neler oldu neler. Tüp bebek tedavim başladı 10 gün iğnelerimi oldum, sonra yumurtalarım toplandı, fazla yumurta toplandığından doktor transferin 1 ay sonra olabilir dedi. Yumurta toplamadan 3 gün sonra kontrole gittim herşey normal dedi ve süpriz bir şekilde transfer gerçekleşti. Sonra anneme gittim anneciğim bana sağolsun bebekler gibi 12 gün baktı.. veeee test günü geldi çattı yarın test günüm. Sadece saatler kaldı hakkımda hayırlısı olsun inşallah.

İkinci deneme için start verdik, doktor guatr ve başka bir tahlil daha istedi bunların sonucu iyi gelirse ve ultrason muayenesinden sonra herşey normal gözükürse transferini yaparız dedi. Guatr sonucum iyi geldi çok şükür, diğer sonuç yarın gelecek eğer buda güzel çıkarsa 9 temmuz da kontrol var. Birde ilaç verdi onları içiyorum. Kontroldede herşey güzel çıkarsa 2. transfer için bir engel kalmamış olacak fakat benim korkularım ve çekincelerim var. Ya yine olmazsa diye korkuyorum. İlk denemede olduğu gibi sevinçli ve heyecanlı değilim. İlkinde kontrole gitmiştim doktor transfer yapmıştı eşimde bende çok şaşkındık kimse bilmiyordu. Annemi aradım bebeğimle sana geliyoruz bize bakarmısın anneannesi dedim. Çünkü bebeğimin benimle olduğuna çok inanmıştım. Sanki bu yolculuğun sonuydu ve artık bende hamileydim ama kendimi fazla kaptırmışım halbuki hiç bir şey garanti değil Allah istemedikten sonra kaç kere tüp müp denersen dene olmuyor. Bundan sebep bu defa çok heyecanlı değilim. Rabbim ne derse o olacak. Ayrıca geçen defa 13 gün annemlerde yattım bu defa yatmayı düşünmüyorum evimde geçirmeyi düşünüyorum. Sakınan göze çöp batar hesabı geçen defa bir yemek yemeğe, tuvalete ve namaza kalkmıştım o kadar dikkat etmiştim genede tutmadı. Bu defa kendimi bu kadar strese sokmayacam ve 3 günlük istirahatten sonra normal hayatıma dönecem, zaten doktor öyle söylemişti ama biz dinlemedik.

Evet kızlar yıl 2015 Kasım ayındayiz ve ben tüp bebek yoluyla oğluma sahip oldum. Oğlum şu anda 2 buçuk yaşında ve ben normal yolla 8 aylık hamleyim. Bu arada tüp bebek ilk denemede olmadı ikinci denemede oldu. Oglum doğduktan sonra çok yoğun dolu dolu günler geçirdim. KK pek girmeye fırsatım olmadı. Bu arada ikinci bebeğimde erkek.

Büyük oğlum neredeyse 3,5 yaşında. Küçük oğlum 9 aylık. Evet çok yorucu ve zor günler geçiriyorum. Ama sevgileri öyle büyük ki. Onlarla hayat zor da olsa çok güzel. Her günüm onlarla dolu dolu ve neşeli geçiyor. Kudretine sığındığım Rabbim nerede evlat isteyen varsa hepsine nasip etsin inşallah. Bana göre dünyanın en büyük varlığıdır evlat. İyi ki bu kadar çaba harcamışım onlara kavuşmak için.

Maşallah size peki neden tüp bebek denediniz. Regl günü gününe ise hormonlarda sıkıntı olduğunu sanmıyorum ki ikinci çocuk doğal yolla olmuş merak ettim..

Back
X