Bende bagimli kisilik bozuklugu olabilir mi

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.930
1.018
63
Bildiginiz uzere esimden uzun suredir ayriyim ama bosanmaya cesaret edemiyorum..hayatimi esim olmadam devam ettiriyorum zaten ama bosanmayi dusununce dunya basima yikilacak gibi geliyor.bunca yaptigi kotu muameleye katlandim bunca yil hep daha iyi olcak umidiyle surekli iyilestirme calisarak gecti ama nafile..
Sorun bagimli kisilik bozuklugu rahatsizligim oldugunu dusunuyorum bu yuzden ayrilmaktan hep korktum ve herseyine tahammul ettim...ayrildiktan sonra evlenmeyi dusunmuyorum ama ayrilir ayrilmaz sanki biri olmak zorundaymis gibi hissediyorum..bu duygudan kurtulmadan da bosanmaya da korkuyorum..internetten biraz arastirma yaptim hastaligin belirtileri mevcut bende...bu hastalik hakkinda bilgisi olan yasayan atlatan var mi
 
Bu hangi kişilik oukluğu bilmiyorum, teşhiside ancak psikolog koyabilir ama yardım almalısınız ne olursa olsun.
 
Bu hangi kişilik oukluğu bilmiyorum, teşhiside ancak psikolog koyabilir ama yardım almalısınız ne olursa olsun.

En yakin zamana randevu alicam..on bilfi almak istedim yasayan iylesen var mi yada zor gunler gecirdigim icin ben kendim mi kuruyorum anlamaya ogrenmeye calisiyorum
 
En yakin zamana randevu alicam..on bilfi almak istedim yasayan iylesen var mi yada zor gunler gecirdigim icin ben kendim mi kuruyorum anlamaya ogrenmeye calisiyorum

Tabii ki iyileşirsiniz. Hastalıkların tipine göre tedavi süresi uzar sadece. O süre de sizin atlatabilmenize bağlı. Psikolojik rahatsızlıkları ömür boyu kalan bir hastalık gibi görmeyin. Her şey gibi bu da atlatılıyor. Nasıl doğduğunuzda psikolojiniz temizse bozulmasını etkileyen faktörleri bulup atlatıyorsunuz. Sonra iyileşmiş oluyorsunuz. Doktorun tahlil isteyip teşhis koyması ve ilaç kullanma süresi gibi bir şey. Korkacak bir durum değil. Sadece bu onun psikolojik versiyonu.
 
Boşanınca iyileşirsiniz ama siz ısrarla resmî nikahlı ayrılığı tercih ediyorsunuz.
 
İnternete bakarsak ohoo. Bi sürü hastalık sayılır. Bu hastalığı yeni duydum geçen gün baktım. Içiniz de boşanma korkusu ve yeni bir hayat korkusu olabilir ama teşhis için bir psikiyatriste gitmeniz gerekiyor. O zamana kadar kendinizi doldurmayin lütfen.
 
Hayatını onsuz idare ediyorsun zaten.
Merak etme bence sen bağımlı falan değilsin sadece biraz cesarete ihtiyacın var.
 
Bagımlı olsan onsuz yapamazdın ama gayette onsuz yasıyorsun zaten sadece biraz cesaret gerek.ayrılırsan emin ol herşey daha hızlı yoluna girecek
 
Niye bosanamadigima neden bu kadar korktugumu anlamaya calisiyorum..acaba bagimlilik pisikolojisimi diye dusunuyorum
Yardım alın. Tabiki zor bir durum boşanmak ama sizin diğer konularınızı okuduğum için boşanmadan mutlu olamazsınız gibime geliyor. Zaten ayrısınız sizi bağlayan tek şey imza ve onun soyadı olmasın. Hayat kısa zararın neresinden dönerseniz kar diye düşünüyorum.
 
Z zanaaa kardeşim sen okyanusu geçtin, derede boğuluyorsun.
Konularını animsadim, ne zorluklarla cocuklarinla ayakta duruyorsun. Zoru başardın. Takıldığın şeye bak. At o yükü de tamamen rahatla.
 


Aynen boyle dusunuyorum ama ileri degil surekli geri adim atiyorum
 
Ben de senin gibiydim.4 sene platonik+flört 4 sene de evlilik olarak toplamda 8 yıl boyunca eski eşime bağımlı gibiydim.Yaptığı en küçük ters hareketi bile gnlerce aklıma takar ağlama krizleri geçirirdim.Tabi evlendikten sonra çok değişti çok şey oldu ve ayrılmak zorunda kaldık.Ama o ayrılma aşamasına kadar neler çektim,ayrılamadım o olmadan ölücek gibi hissediyordum.Onunla ayrılmayı düşününce bile dünya başıma yıkılıp her şey anlamsız olacak gibi geliyordu.Ben hep onun bana yaptığı kötü şeyleri düşünerek önce kendimi iyice soğuttum.Yaptığı iyi şeyler ve iyi anılar o kadar küçüldü ki yaptığı kötülükleri sürekli düşündüğümde.Ayrılmadan ondan ayrılmaya şartladım kendimi.Ayrılınca pişmanlık duymayacağımdan iyice emin oldum ve avukat tutup ayrıldım.Önce kendini hazırla içini soğut.Onunla bir ömrü ziyan edemeceyeğini anladığında her şey çok kolay oluyor.
 
Kisilik bozuklugu demek icin cok daha agir bir tablo gerekir. Sadece esine degil her seye karsi hayatini devam ettirmekte zorlanacak kadar ayri kalamayacagini hissetmen lazim.
Bosanmak zordur bu sende kisilik bozuklugu oldugu anlamina gelmez.
Herkes biraz bagimli, biraz obsesif, biraz paranoyaktir. Ama gunluk yasamini devam ettirmekte zorluk yasamiyorsa genellikle tedavi gerektirmez.
Yine de uzman yardimi oneririm bu donemi daha kolay atlatirsin
 


Canim zaten sogudum bir yili gecti ayriligimiz onsuz hayatimi kurdum ama onun yasadigimiz mahalledeyim hala ayni evde..slbi ev tuttum ayni mahallede ama isime daha yakin bir sure daha burda idare edicem baktim olmuyor ayrilcam bu sehirden
 
Kisilik bozukluklarinin tani kriterleri az ya da cok hepimizde mevcut. Yani aa boyle oluyomus bende de var diye tani konulmuyor. Basta anlasalim bu konuda
Psikiyatri ile gorusun birakin o karar versin endiselenecek bi durum yok
 
doktora gitmelisin. kendi kendine teşhis koymanın bi faydası yok.
 
Z zanaaa kardeşim sen okyanusu geçtin, derede boğuluyorsun.
Konularını animsadim, ne zorluklarla cocuklarinla ayakta duruyorsun. Zoru başardın. Takıldığın şeye bak. At o yükü de tamamen rahatla.

Insallah cnm insallah tez zamanda bu dertten kurtulcm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…