bende bu dertten yoruldum!!!

Maxi roll

ben buldum!!!!
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
466
169
123
merhaba arkadaşlar....
beni tanıyanlar bilir...arkadaşlarıma yardımcı olurum...artık sıra sizde. bir kaç gündür yazayım dedim fırsat bulamadım ama yazıyorum artık..
kızlar ben çok unutkanım...çok dalgınım...ve biraz sakarım...işim gereği birşeyleri unutmam lazım ama hem özel hayatımda hem iş hayatımda önemli şeyleri unutuyorum..az da olsa sitresli bir hayatım var..okulu işi yakın zamana kadar bir arada götürdüm..şuan sadece işe gidiyorum..ama ne olduysa son bir kaç yıldır( 3 ,4) acayip unutkanım dalgınım...devamlı notlar tutuyorum ve devamlı tedirginim ...bir şey unuttum mu acaba ? patronum hatırlamam gereken birşey sordugunda telaştan elim ayagım dolaşıyor...özgüvenimde yerlerde...
iş yerinde hep dalıp gidiyorum....
dokrora fılan gitmedim..çok yogun çalıştıgımdan fırsatta bulamadım...sizlerden yardım bekliyorum....

aynı sorun bende de var, kansızlık vitaminsizlik neden oluyordur belki...

aynı sorun bende de var, kansızlık vitaminsizlik neden oluyordur belki...
canım ferro sanol demir ilaacını harnup pekmezini kuru siyah üzümü hatmettim yıllarca....mide zafiyeti geçirdim nerdeyse...
3 ayda bir kan testi yapıyorum hersey gıcır gıcır....

Son düzenleme:
bende acaip unutkanım ya bu çağın hastalı sanırım ama buna da şükür RABBİME ALLAH betirinden korusun bizleri AMİN

canım ferro sanol demir ilaacını harnup pekmezini kuru siyah üzümü hatmettim yıllarca....mide zafiyeti geçirdim nerdeyse...
3 ayda bir kan testi yapıyorum hersey gıcır gıcır....

o ilaç benım de mideme dokundugundan içemıyorum. Aklıma baska bır şey gelmıyor. haa bir de ben üzülmemek ıcın her şeyı unutmaya calısırım, bilinçaltım onu gelıstırmış savunma olarak, gecmısle beraber hızını alamayıp bugün akşam ne yedıgımı bile unutabılıyorum:1:

B12 derim.
Beyaz ekmek yiyor musun şekerim ? Ceviz de ye derim :)

güldeniz bende unutkanlık konusunu epey araştırmıştım.ilerde alzheimer olmaktan endişe duyuyorum çünkü.kızlar nedenlerini yazmış aslında kansızlık ve vitamin özellikle b vitamini eksikliği gibi nedenler hormonal nedenler.ancak aşırı stresli bir olay atlattıysanda beynimiz onu unutmak için bu sefer herşeyi unutmaya başlıyormuş.kahve tüketmelisin diyorlar.içindeki bir madde hafızamızı koruyormuş.sonra kitap,dergi okumalısın ve bulmaca çözmelisin.bilmediğin kelimeleri ezberlemelisin.hep aynı elle diş fırçalamak ya da hep sağ ayağı kullanmak bizi alışkanlığa sürüklüyormuş.bedenimizi şaşırtmak için bir gün sol elle dişini fırçala ya da sol elle kaşık kullan.bu yeni nöron oluşturuyormuş beyinde.günlük tutmak gerekiyor ki yazı dilinden kopma.sadece beş cümle bile yazsan stresini atıyorsun.resim yap mesela.kara kalem birşeyler karala.örgü yap yeni örgüler öğren.bilgi yarışması soruları çöz internetten.kendini ne kadar rutine kaptırırsan hafızan o kadar zayıflar.bir günün diğer günün ile aynı olmasın.küçükte olsa değişik birşeyleri dene.sevgiler.

vejetaryen misin genelde B12 vıtamını eksıklıgınden olur.
zihin yorgunlugundan yakın gecmısı de unutabılırsın. ben mesela kumandayı bı yere koyuyorum, sonra ara Allah ara... :)

güldeniz bende unutkanlık konusunu epey araştırmıştım.ilerde alzheimer olmaktan endişe duyuyorum çünkü.kızlar nedenlerini yazmış aslında kansızlık ve vitamin özellikle b vitamini eksikliği gibi nedenler hormonal nedenler.ancak aşırı stresli bir olay atlattıysanda beynimiz onu unutmak için bu sefer herşeyi unutmaya başlıyormuş.kahve tüketmelisin diyorlar.içindeki bir madde hafızamızı koruyormuş.sonra kitap,dergi okumalısın ve bulmaca çözmelisin.bilmediğin kelimeleri ezberlemelisin.hep aynı elle diş fırçalamak ya da hep sağ ayağı kullanmak bizi alışkanlığa sürüklüyormuş.bedenimizi şaşırtmak için bir gün sol elle dişini fırçala ya da sol elle kaşık kullan.bu yeni nöron oluşturuyormuş beyinde.günlük tutmak gerekiyor ki yazı dilinden kopma.sadece beş cümle bile yazsan stresini atıyorsun.resim yap mesela.kara kalem birşeyler karala.örgü yap yeni örgüler öğren.bilgi yarışması soruları çöz internetten.kendini ne kadar rutine kaptırırsan hafızan o kadar zayıflar.bir günün diğer günün ile aynı olmasın.küçükte olsa değişik birşeyleri dene.sevgiler.
canım yorumun için saol...b vitami kullandım son 1 senedir kullanmıyorum testlerimde çok iyi çıktı...sitresim zaman zaman çok oluyor ailevi meseleler gibi patronla olan meseler gibi ama artık vurdumduymazlık ediyorum...kitap dersen daha 1 ay öncesine kadar ayda en az 3 roman okuyan (kalın kitaplar) biriydim son bir aydır iş yogunluğu nedeniyle elime pek alamadım...yaz yazmak neredeyse hayatımın her anında var...internetten bılgı yarısması devamlı çözüyorum daha bugun bir kaç saat yaptım...
tüm bunlara ragmen psikolojik mi diyorum acaba ???
özgüvenşm çok eksik....

Belkıde unutmaman gereken seylerı beyinine kodlaman gerekıyordur. Ben mesela aksam neyedıgımı hatırlamam ama onemlı bırseyı iş vb gıbı kendı huyumu bıldgım ıcın beyinime kazırım

vejetaryen misin genelde B12 vıtamını eksıklıgınden olur.
zihin yorgunlugundan yakın gecmısı de unutabılırsın. ben mesela kumandayı bı yere koyuyorum, sonra ara Allah ara... :)
haklısın zihnim son bir kaç senedir çok olmasa da yorgun...

merhaba arkadaşlar....
Beni tanıyanlar bilir...arkadaşlarıma yardımcı olurum...artık sıra sizde. Bir kaç gündür yazayım dedim fırsat bulamadım ama yazıyorum artık..
Kızlar ben çok unutkanım...çok dalgınım...ve biraz sakarım...işim gereği birşeyleri unutmam lazım ama hem özel hayatımda hem iş hayatımda önemli şeyleri unutuyorum..az da olsa sitresli bir hayatım var..okulu işi yakın zamana kadar bir arada götürdüm..şuan sadece işe gidiyorum..ama ne olduysa son bir kaç yıldır( 3 ,4) acayip unutkanım dalgınım...devamlı notlar tutuyorum ve devamlı tedirginim ...bir şey unuttum mu acaba ? Patronum hatırlamam gereken birşey sordugunda telaştan elim ayagım dolaşıyor...özgüvenimde yerlerde...
Iş yerinde hep dalıp gidiyorum....
Dokrora fılan gitmedim..çok yogun çalıştıgımdan fırsatta bulamadım...sizlerden yardım bekliyorum....

bence acil doktora git. 3 4 yıldır var diyorsan kısa bir dönem olsa vitamin eksikliği kansızlık diyebilirim. Erken bunama şizfren felanda olabilir allah korusun .

Back
X