bende çalışmak istiyorum ama eşim izin vermıyor

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
arkadaşlar ben ev yemekleri yapan bir yer açmak istiyorum..
düğün
sünnet
evde kuran
toplantı yemekleri..
sabahları tost çay.
yanımada bır arkadasım.
bırde teyze alcam
teyze yemeklerı yapcak
bızde evlere ozel sarma dolma borek kurabıyeler..
ama esım calısmamı ıstemıyor.
acacak durumumuz var kıskanıyorum dıye acmak ıstemıyor nasıl ıkna edebılırım?
sızce tutarmı bu iş?
oturdugum yer yenı gelısmekte olan bı yer bence cok ıyı tutar dukkanın yerı bıle bellı
bızım yerımız var.
sızce becerebılırmıyım altından kalkabılırmıyım?

Bal gibi de yaparsın..
Neden yapamayacakmışsın..?
Kadın istesin yeter ki..
Yap arkadaşım..
Şimdiden hayırlı olsun.

Siz lokanta açmak istiyorsunuz birnevi bu işlerde daha önce çalışmadıysanız hiç girmeyin derim.usta olmak lazım.onun yerine tuhafiye butik tarzında küçük bir yer açmanızı öneririm ama eşiniz açmayı kesinlikle reddediyorsa,işiniz zor.

Canım bence eşini dinle, tam rızasını almadan bir şey yapma. Para veya hırs, hiç bir zaman mutluluğun önüne geçmesin.

Boş dolduruşlara gelme.

Dip not: Kimse alınmasın; iyi ve seni seven bir eşin varsa, kararına her zaman önem ver. Başı dik olan cesaretli arkadaşlar, sonunda beni ziyaret etmek zorunda kalıyor. Ya da aile mahkemesini...

herkes anasının karnında ögrenmıyorkı bunları herşey denenerek ögrenılır ama tutmama işi var ha bunu goze alabılıyorsan hıç bekleme derim

Canım bence eşini dinle, tam rızasını almadan bir şey yapma. Para veya hırs, hiç bir zaman mutluluğun önüne geçmesin.

Boş dolduruşlara gelme.

Dip not: Kimse alınmasın; iyi ve seni seven bir eşin varsa, kararına her zaman önem ver. Başı dik olan cesaretli arkadaşlar, sonunda beni ziyaret etmek zorunda kalıyor. Ya da aile mahkemesini...

Ee bu durumda konu sahibinin "kararları" noldu?
Bir birey olarak çalışmak istiyo diye eşi boşama durumuna gelecekse bu evlilik ne kadar doğru?
İlla biri dinlenmeliyse bu niye herzaman kocalar oluyo?
Bi'onlar doğru, bi'onlar mantıklı di mi?
Kıskanıyomuş, konu sahibi de o çalışıyo diye kıskansın evde otursunlar o halde:27:

Birey olduğumuzun farkına varmak başı dik olmak değil ki. Bak boşanmaktan bahsetmişsiniz böyle abuk konudan boşanacaklarsa bu konu olmazsa başka bi'konudan o duruma zaten yine gelirler ve kadın çalışmadığı ve eli kolu bağlı olduğu için hiç bi'yere kıpırdayamaz.

Ee bu durumda konu sahibinin "kararları" noldu?
Bir birey olarak çalışmak istiyo diye eşi boşama durumuna gelecekse bu evlilik ne kadar doğru?
İlla biri dinlenmeliyse bu niye herzaman kocalar oluyo?
Bi'onlar doğru, bi'onlar mantıklı di mi?
Kıskanıyomuş, konu sahibi de o çalışıyo diye kıskansın evde otursunlar o halde:27:

Birey olduğumuzun farkına varmak başı dik olmak değil ki. Bak boşanmaktan bahsetmişsiniz böyle abuk konudan boşanacaklarsa bu konu olmazsa başka bi'konudan o duruma zaten yine gelirler ve kadın çalışmadığı ve eli kolu bağlı olduğu için hiç bi'yere kıpırdayamaz.

Yeterki isteyin ve yeterki imkanınız olsun,kesinlikle denemeye değer.ayrıca ekibide kurmuşsunuz,önünüzdeki tek engel eşiniz olmamalı,ayrıca eşinizin kıskanacağı bir durumda yok ortada,bayan dayanışmasıyla bir iş kurmak istiyorsunuz sonuçta,neyi kıskandıki anlayamadım...:1:

Valla tuhafiye butikten ziyade restoran tutar. Neden dersen insanlar para kazandikca, kucuk dukkanlarda degil alisveris merkezlerinden alisverislerini yapmayi terch ediyor. Ve para kazandikca yani kadin da calismaya basladikca el emegi olan seyler daha degerli hale geliyor, sahsen ben bizim evin yakinindaki ev yemegi yapan yere coook para gomdum sirf sarma yemek icin.

Yukaridaki yorumu da acayip buldum "Kocanin suyuna git, yoksa ya beni ya da aile mahkemesini ziyaret edersin" temali olani... Erkek kadinin velisi degildir, kocanin izni sart degil canim tabi dukkanin parasini o odemiyorsa. Sen bir bireysin, kocan senden calismak icin izin aldi mi?

Boş dolduruşlara gelme.

tabii,bir gün seneler sonra ,kocasına Allah korusun bir şey olduğunda yada ayrıldığında sizi ziyaret eder belki.
nasıl bir güvence veriyorsunuz bu konuda konu sahibine acaba. ortada kaldığına para yardımımı yapacaksınız.
ayrıca neden sizi ziyaret etmek zorunda kalıyorlar. mesleğiniz ne. ve en sonunda ne aile mahkemesi. nerden çıktı bu. böyle birşey yok. kadın isterse çalışır. özgür bir birey.

Son düzenleme:

Boş dolduruşlara gelme.

Psikolog yazıyor mesleğiniz gelen danışanlara da mı böyle yardımcı ololuyorsunuz?

Elbette eğer yemek-servis-işletme konularında altyapınız,bilgi ve deneyiminiz varsa yapabilirsiniz.

Ama bence en önemli konu eşinizi ikna etmeli ve rızasınızı almalısınız.

Benim anlayışıma göre evlilik eşlerin karşılıklı özgürlüklerini ilan etmek için devrim yaptıkları bir kurum değil,el ele ilerledikleri bir dayanışma ortamı olmalı.

Allah hayırlısını nasip etsin.

özgürlük var özgürlük var. evliliğin elbette belli kuralları olacak.
yoksa kimse evlenmesin.
ama işte orada bir ama var. evlilik karşındaki insanın sadece ve sadece kıskanıyorum gibi saçmasapan bir nedenle ekonomik özgürlüğünü elinden almak,çalışma hakkını yok etmek değildir.

Son düzenleme:
Bikaç gündür benimde gündemimde olan konu bu ..

Bizde önce bu tarz biyer açmayı düşündük fakat alt yapımız olmadığı için butikte karar kıldık. gel gör ki eşim istemiyor.

Ondan parada istemiyorum yani kendi paramla halledicem, annem ve teyzemlerle ortak açıcaz ama yok diyor başka bişey demiyor.Sizinki yine kıskançlıktan yapıyor benim eşimin öyle çok kıskançlığı fln yoktur.Batıcaksınız diyip durıyor sanki 100 binler dökücez ortalığa..

Hergün rüyamda işyeri açmaya çalıştığımı görüyorum.bakalım bişekilde olacak ama nasıl olxcak bilmiyorum :14:

Çalışma arzusu ile yanıp-tutuşan bir kadın bunu evlenmeden önce eşi ile konuşmaz mı?
Kişi evlenmeden önce kıskanç biri ile birlikte olacağını anlamaz mı?
Eğer eş kıskanç ise çalışmasına izin vermeyeceğini tahmin etmez mi?

Diyelim kadın evlendikten sonra çalışmayı düşündü önceden bu fikri yoktu.
Eşi olacak kişinin kıskanç yapısını farketmedi yada eşi sonradan kıskanmaya başladı.

Bu durumda eş eğer izin vermiyorsa vardır bir bildiği diyerek anlamaya çalışmak gerekmez mi?
Bu erkek ile evlendiğimize göre onun aklına güveniyor olmalıyız.Fikirlerine değer vermediğimiz birini koca olarak seçmeyiz değil mi?

Diyelim dinledik ama biz hala çalışmak istiyoruz.

O zamanda eşimizi tatlı,tatlı,onun rızasını alacak şekilde ikna etmeye çalışırız.

Evlilik bir ortaklık.

Bir işyerinde ortak olsanız nasıl iş ile ilgili kararlarda ortağınızı ikna etmek zorundasınız,kafanıza göre yatırım yapamazsınız yoksa ortaklık bozulur,burda da aynı mantık,bence.

bir kadınla evlendiğimize göre hem onun aklına hemde namusuna güvenmeliyiz değilmi. onu çalıştığı için kıskanmak ona güvenmiyor olmamız demek değilmi. bunları erkek evlenmeden önce bilmiyormuydu :))

Bikaç gündür benimde gündemimde olan konu bu ..

Bizde önce bu tarz biyer açmayı düşündük fakat alt yapımız olmadığı için butikte karar kıldık. gel gör ki eşim istemiyor.

Ondan parada istemiyorum yani kendi paramla halledicem, annem ve teyzemlerle ortak açıcaz ama yok diyor başka bişey demiyor.Sizinki yine kıskançlıktan yapıyor benim eşimin öyle çok kıskançlığı fln yoktur.Batıcaksınız diyip durıyor sanki 100 binler dökücez ortalığa..

Hergün rüyamda işyeri açmaya çalıştığımı görüyorum.bakalım bişekilde olacak ama nasıl olxcak bilmiyorum :14:

Bence insan hergece rüyasında gördüğü şeyi zamanı gelince gerçek hayatta yaşıyor.
Eşinize öyle bir mali gelir-gider tablosu hazırlyın ki siz bile bu kadar ayrıntılı bir çalışmaya şaşırın:1:

Gerekirse bir muhasebeciden yardım alın.

İşyeri açılış maliyeti?Tüm ayrıntıları ile...Dükkan kirası,tadilat masrafları,raf istemi,elektirik,tel,adsl masrafları...
Butik için ürünleri kimlerden,nasıl tedarik edeceksiniz?Nakliye ücreti?
Eğer batarsanız Allah korusun borçlarınızı karşılayabilir misiniz?
........

Böyle bir sunum eşinizi etkileyebilir sizin mali konulara hakim olmanız onu ikna edebilir.

Açıkcası önce yemek için bir yer düşünüp sonra butik olsun demek banada henüz hazır olmadığınızı düşündürdü.bence sizin projenizin üzerinde çalışılması gerekiyor.

Allah hayırlısını nasip etsin.

seven eş şunu demeli,bir üye yazmıştı. helal olsun dedim eşine.
bir gün bana birşey olursa sende çocuğumda ortada kalmamalı... kimseye muhtaç olmamalısın. o yüzden ekonomik durumun iyi olmalı. bir işin bir mesleğin olmalı.
ben işte bu yüzden çalışmandan yanayım.

Son düzenleme:
Back
X