Bende görümce den muzdaribim

Gurbetçilerinize söyleyin dolara geçsinler dolar euroyu geçti artık 🤯
Bir de her şeyin başı düşünce.. Düşüncesiz insanın hiçbir yeri çekilmez..

Genelleme yanliş , ben de burda yaşamıyorum ama gidip kendi evimde kalıyorum, yemeğe davet ederlerse gidiyorum. elim boş asla gitmiyorum ve yeğenlerime elimden geldiğince hediyeler getiriyorum. Eskiden diğer akrabalara da yapardım ama pek de makbule geçtiğini görmedim.
Siz de görümcenizi ağırlamak zorunda değilsiniz ama onun nereye ne harcadığı sizi alakadar etmez .

Görgüsüz gurbetçi çekilmiyor, 1 günlük yolu sırf arabalarını göstermek için çoluk çocuk sıkış tepiş arabayla gelir giderken de memleketten bulgur pirinç ne bulurlarsa yüklenip giderler.
Evet bunu görmüştüm cok yakin arkadasim almanyada yasiyordu. Suan geldiklerinde de görüşmüyoruz . Inanılmaz bir görgüsüzlük ornegiydiler. 5 kişilik aile, araba iç dış tavana kadar dolu gidiyorlardı dönüşte. Arabanın arka cami görünmüyordu bile düşünün. Var böyleleri malesef.

Sen de yurtdışındasin bildiğim kadarıyla dostum şu andaki durumu ancak tahmin edebilirsin ama inan bildiğin gibi değil... 4-5 kişiyi 5 gün misafir etmek demek gerçekten bir servet tutuyor şu anda türk insanı için....
Mesele sadece yurtdışından gelenler için degilki. Su an mesela 4 günlük bir misafirim olduğunda mutfaktan çıkamıyorum. Çocuklu aile ise daha fena. Aman çocuklar kavga etmesin, yanlış anlamasınlar, yatak yorgan yika ser, gittiklerinde tekrar yıla kaldır. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği, ara atistirmaliklari, banyoları o biri zıvırı bitmiyor. O yüzden bende yatılı misafir çok kabul etmiyorum. Strese girip mutsuz olacağına, üzmeden bahane bulmak en iyisi. Ben de kimseye gitmiyorum yatılı olarak. Günü birlik en kötü gider 3-4 saate geri dönerim. Bu zamanda kimseye yük olmamak lazım.

Gerçekten anlama kabileyeyi olanlar sizi anlayabilirler. Sizi eleştirenlerde aynı görümcenizin tavrında olan insanlar oldukları içindir muhtemelen. Görümcenizin ben tatile geliyorum iş güç alışveriş mi yapacağım kardeşimin evi gezip tozacağım kafasında hareket etmesi sizi rahatsız etmiş muhtemelen. Ben misafirim ben tatil yapıyorum nazını ancak ailesine yapabilir size değil. Siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Siz izne mi ayrıldınız bu arada şuan çalışmıyormusunuz çocukları nasıl size bırakıyorlar ?

Back
X