bende uyuyamıyorum!

mutsuzamaumutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
249
44
68
Diğer
inanır mısınız uyku düzenim olsun geceleri uyuyayım diye bir gün öncesinden de doğru düzgün uyumamama rağmen dün sabaha kadar eşimle oturduktan sonra ben akşama kadar hiç uyumadım ve gün içerisinde yapabileceğim en ağır işleri yaptım vücut yorulsun uykum gelsin diye eşim akşam 8de işe gitti ve ben uyumayı planlıyordum.9.30 gibi uyudum ve kv telefonu üzerine (!) 11de geri uyandım hala uyku yok her şeyi kapatıyorum yatakta döne döne sinir oluyorum tekrar tvyi laptopu açıyorum.

ne yapmalı bilemedim !

canım bende de tam tersi var seni anlıyorum aslında bir nevi, benim babamda hipersomnia vardı aslında cok ciddi bir sorun hemen bir psikiyatriste gidip görün,yani bu psikolojikte olabilir vücudundaki bir sorunda olabilir. benim ki genetikmiş tamamen günde 20 saat uyuyordum ve yetmiyordu.Bana bir ilac verdi yarım kullan dedi ilacı agzıma atıyorum 10 saat cin gibi enerjiğim ne varsa artık içinde.Sana ilaç önermek isterdim ama dogru olmaz.ben Bi haftadır kullanamıyordum ihmal etmiştim dün yetiştirmem gereken bir dönem tezim vardı ya dedim ben şundan alayım 2 tan (cahilliğe bakarmısın neyse bu cok uzun konu ve dün öğlen attım hapı hala uyuyamadım manyak gibiyim uykumda yok hiç iyi mi. Aslında göz bandı alıp taksan daha kolay uyuyorum ben göz bandı ile bu da bir tavsiye. Ayran içebilirsin.Melisa Çayı bu konuda fazla etkili ben bir kere içtim tüm gün yataktan cıkamadım resmen.Tavsiye ederim. Belki şu an elinin altında yoktur.

Ay kusura bakma derdine çare olmaadım içimdekileri döktüm resmen.

Not: Ayran yoktur belki cok basit gelecek ama sütü ısıt ılık şekilde içine bal dök hemencecik 15 dakikaya esnemeye baslarsın klasik ve rahatlatıcı müzikler eşliğinde yatakta rahatlamaya calıs vücudun kendini salacaktır.

Son düzenleme:

çok sağol canım gerçekten başına gelmeyen bilemez bence.çoğu arkadaşa bu da dert mi dedirtebilir.dediklerini hemen dikkate alıyorum. aman sende çifter çifter atma hapları. zaten bu böyle devam ederse en kısa zamanda doktora gidicem.

Bu çok önemli aslında mutlaka gitmelisin kesinlikle ihmal etme ben gittim anlattım derdimi bana hi bişey demeden beni kan idrar tahliline yolladı. Aklında bulunsun eger gideceksen yemek yeme öyle bi durum olursa diye bir daha gitmek zorunda kalmazsın

Sonra bir baktılar demir eksikliği ve kan değerlerim yüksekmiş bunlarda sebep olabilir fakat senin ki biraz gizli depresyon dedi. ŞOK olduuuum :O
Halbusi ben cok mutluyum ilişkim arkadaslıklarım ailem okulum herşeyim iyi dedim ama işte bi şekilde girmişim depresyona ben haberim yokmuş öyle bir tespit koydu.Hap kullanmayı cok sevmem şöyle bir tavsiyem olacak en güzeli aslında : kitap okumayı sevsen de sevmesen de al eline bir kitap zorla oku onu cirkin bi kitapta olsa zorlamaya baslayınca beynin kaçmak için uykuya yönelecek bilinçaltın :) yıllardır aslında biliriz bunu cocukluktan dersi görünce hemen esnerdik. :)))

Kolay gelsin canım ; yardımcı olduysam ne mutlu

Uykun gelmezse en azından sağa sola dônmekten iyidir diyosun :)))) bendede uyku problemi var. Belli zaten. 04:43..

bende de aynı problem var doktora gitmeyi düşünüyorum ama hep erteliyorum çocukluğumdan beri.sen fırsat bulursan git arkadaşım gece uykusu çok önemli keşke bende uyuyabilsem.

Nöroloji bölümüne gitmeniz gerek.
Bende de var uylu problemi.
Uyku evrelerinde sorun olduğu ortaya çıktı, rem uykusuna direk geçiyormuşum falan filan.
Bir süre ilaç kullandım, sonra bırakmak durumunda kaldım.
Şuan çok daha beter bir durumdayım.
İhmal edilecek konu değil, eğer hergün araba kullanmıyorsanız önerilecek tedaviye harfiyen uyun ve bu dertten kurtulun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…