beni aydınlatabilir misniz

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar kısaca anlatıyım çocuk istiyorum korunmadığım halde hamile kalamadm dr.a gittiö prolaktin hormonum 52 çıktı yumurtalıklarmda ultrasondan baktı adetimin 4.günüydü çünkü temiz dedi dostinex kullanıyorum 1 ay sonra gidicem şimdi merak ettiğim benim adetlerim düzenli hee ay yumurtladığım zaman akıntım vs kasık ağrısı yaşıyorum ve anlıyorum belirtilerden ve o günleri değerlendirdik acaba yumurtlamıyorumda mı yada bu hormon yumurtladığım halde hamile kalmamı engelliyo mu böyle bir şey olabilir mi biraz karışık olduama bilgisi olan vardır diye yazıyım dedim şimdiden teşekkür ler

Kızlar kısaca anlatıyım çocuk istiyorum korunmadığım halde hamile kalamadm dr.a gittiö prolaktin hormonum 52 çıktı yumurtalıklarmda ultrasondan baktı adetimin 4.günüydü çünkü temiz dedi dostinex kullanıyorum 1 ay sonra gidicem şimdi merak ettiğim benim adetlerim düzenli hee ay yumurtladığım zaman akıntım vs kasık ağrısı yaşıyorum ve anlıyorum belirtilerden ve o günleri değerlendirdik acaba yumurtlamıyorumda mı yada bu hormon yumurtladığım halde hamile kalmamı engelliyo mu böyle bir şey olabilir mi biraz karışık olduama bilgisi olan vardır diye yazıyım dedim şimdiden teşekkür ler
evet arkadaşım bu hormon yumurtladığın halde hamile kalmanı engelliyor
nasıl oluyor dersen; prolaktin hormonu aynı zamanda süt hormonudur. yani lohusa bir kadın nasılki emzirirken otomatik olarak korunuyorsa bu hormon da süt kanallarını harekete geçirdiği için gebeliği engelliyor
mesela hamile ve lohusa kadınlarda süt hormonu yani prolaktin yüksektir

evet arkadaşım bu hormon yumurtladığın halde hamile kalmanı engelliyor
nasıl oluyor dersen; prolaktin hormonu aynı zamanda süt hormonudur. yani lohusa bir kadın nasılki emzirirken otomatik olarak korunuyorsa bu hormon da süt kanallarını harekete geçirdiği için gebeliği engelliyor
mesela hamile ve lohusa kadınlarda süt hormonu yani prolaktin yüksektir
Yani yumurtlamanın tutması için bunun normal olmasi lazim istediğin kadar yumurtla yine olmaz dimi

Prolaktin hormonu yüksek çıktığında yumurtlama olsada gebe kalma olasılığı olmaz. Normale indirgemek için ilaç vermedimi

Aynı sorun bende vardı. Dostinex ile 1 haftada normale döndüm. Yalnız baş dönmesi yapar dikkat.

prolaktinim 32 benim de baya yüksek ama ağustos ayında kürtaj geçirdiğim için doktor onunla ilgili olduğunu söylüyor 3 aydır korunmuyorum ama hamile kalamıyorum prolaktin engel yani.. Düştüğünde kalırsın muhtemelen.. diğer sonuçlarında sorun yoksa kafaya takılacak bi olay değil.. Göğüslerine pek fazla dokunma sütyen değiştirebilirsin bi de sıkı şeyler giyinmemeye çalş. Zaten ilaç da kullanıyosun inşallah düzelir hamile kalırsın.. Stres yapma stres etkili ;)

prolaktinim 32 benim de baya yüksek ama ağustos ayında kürtaj geçirdiğim için doktor onunla ilgili olduğunu söylüyor 3 aydır korunmuyorum ama hamile kalamıyorum prolaktin engel yani.. Düştüğünde kalırsın muhtemelen.. diğer sonuçlarında sorun yoksa kafaya takılacak bi olay değil.. Göğüslerine pek fazla dokunma sütyen değiştirebilirsin bi de sıkı şeyler giyinmemeye çalş. Zaten ilaç da kullanıyosun inşallah düzelir hamile kalırsın.. Stres yapma stres etkili :KK66:
Amin canım inşallah :)

Back
X