Beni aydınlatın!

Sennaaaaaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2025
9
0
1
24
Arkadaşlar ben bebek için bütün tahlillerimi yaptırdım herşeyim gayet normal sadece prolaktin yüksek çıktı yani 43 bu büyük bi sorun mu sizce hamile kalmama engel olur mu?aydınlatırsanız sevinirim

Arkadaşlar ben bebek için bütün tahlillerimi yaptırdım herşeyim gayet normal sadece prolaktin yüksek çıktı yani 43 bu büyük bi sorun mu sizce hamile kalmama engel olur mu?aydınlatırsanız sevinirim
Rahim filmi ve eşinize test yapıldı mı

Prolaktin seviyesinin 43 ng/mL olması, genellikle referans aralığının (kadınlarda genelde 4–25 ng/mL) üzerinde sayılır ve bu duruma hiperprolaktinemi denir. Bu durum bazı kadınlarda yumurtlamayı baskılayarak gebeliği zorlaştırabilir, yani evet, prolaktin yüksekliği gebeliğe engel olabilir.

Yüksek prolaktin neden gebeliğe engel olabilir?

• Beyindeki hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonu, normalde süt üretimini sağlar.
  • Seviyesi yüksek olduğunda, östrojen ve progesteron dengesini bozabilir.
  • Bu da yumurtlamayı durdurabilir veya düzensiz hale getirebilir.
  • Adet düzensizliği, yumurtlama bozukluğu ve dolayısıyla gebe kalmakta güçlük görülebilir.

43 ng/mL çok mu yüksek?

• Hafif yüksek kabul edilir (genellikle 25–50 ng/mL arası).
  • Ancak kişiden kişiye etkisi değişebilir: Kimi kadında 43 ile yumurtlama devam ederken, kiminde adet tamamen kesilebilir.

Ne yapılmalı?

• Öncelikle birkaç kez ölçüm yapılmalı, çünkü stres, uykusuzluk, göğüs uyarısı gibi durumlar prolaktini geçici olarak yükseltebilir.
  • Eğer sürekli yüksekse:
    • Beyin (hipofiz) MR’ı ile prolaktinoma (iyi huylu tümör) var mı bakılır.
    • Dostinex (kabergolin) veya Parlodel (bromokriptin) gibi ilaçlarla prolaktin düşürülür.
    • Bu tedaviyle yumurtlama geri gelebilir ve gebelik şansı artar.

İlk gittiğimde kadın doğuma orda adetimin 2. Gününe denk gelmişti yapıldı bir sorun yok dedi 1 buçuk yıldır evli olduğum için ve korunmadığım için tahlillerimi yapıp infertilite bölümüne gittim sonuçlarımı orda gösterdim tekrar adetin ilk günü gel dediler daha adet olmadığım için gitmedim eşim içinde randevu bulamadım daha

Daha doğrusu şöyle söyleyeyim ki alttan bakıldı ama dediğiniz gibi rahim ultrasonu mu oluyo başkar birşey mi bilemiyorum

İnşAllah eşinizdede problem çıkmaz . Rabbim hasretinize kavuştursun. Tüp bebek süreci psikolojik olarak zorlu yollar yürütüyor

İnşAllah eşinizdede problem çıkmaz . Rabbim hasretinize kavuştursun. Tüp bebek süreci psikolojik olarak zorlu yollar yürütüyor
İnşallah çıkmaz dediğiniz gibi doktor bana çok önemli bişey değil ama istersen genel cerrahiye bi görün dedi burdanda size sormak istedim hastaneyle evimin arası çok uzak eşimin işinden dolayı öyle çokta gidemiyoruz üst üste kafam allak bullak oldu resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…