beni kınayanlar...alın size iyi niyet

canım çok sağol...diğer başlıklarda da merak edenler olmuş.. çok iyisiniz.

eşimle aram düzeldi.. ben de yaklaşık 20 günlük istanbul- çanakkale turu yaptım:) herkesi gördüm hasret giderdim. artık meseleleri fazla büyütmüyorum... mesela konuştum, çocukları tek göndermeyin dedim. sizinle gelsin gitsin dedim.. mutlaka arkamdan konuşuluyordur ama o kadar dedikodu her yerde var:)

e zorda kaldıklarında da bakıyorum mecbur.. sonuçta hepsi köy işinde... aileme giderken bulgur vs. istiyorum o zaman mahsül alma döneminde de insanlara biraz yardımım olsun.

dün hepsi bulgur kaynatıyordu, benim aklıma yanlarna gitmek gelmedi, kaynanamı arayıp kahvaltıya sonra yemeğe falan çağırdım ama gelmemişti.. sonra eşime " yemek yapıp getirmedi" demiş. düşündüm, kızamadım kadına. ben de olsam beklerdim herhalde... işleri çok zor düşünüyorum gerçekten yemek hazırlayacak vakitleri de olmamıştır.ama aklıma gelmedi işte...akşam oğlanı alıp yanına gittim. "anne eşime böyle demişsin. bana deseydin getirirdim." dedim, "ağzımlan deyim, neremlen yeyim" dedi:1:

Ahh bu köy işleri çok zor çok.
Çok şükür başımda yok ama etrafımda olan çok.
bir yakınımın koca bir çiftliği var,inek,tavuk ,bağ,bostan ne ararsan.sabahtan çıkarlar,yatana kadar çalışırlar.
Gelinleri de aynı binaya taşındı yakın zamanda,yaşına girmemiş bir bebeği var.
Ne zaman görsem gelinden dert yanarlar,vay tarladaydık yemek yapmadı,bahçeden geldik çay demlemedi,hanım evde yoktu girip temizlemedi..
e diyorum onun bebeği küçük,nasıl zaman bulsun da yapsın..dinleyen yok,hep gelin suçlu.
çok üzülüyorum onun adına ama yapacak bir şey yok malesef.
kayınvalidenin sözüne de bayıldım:)))pek hazır cevapmış:)))

Ahh bu köy işleri çok zor çok.
Çok şükür başımda yok ama etrafımda olan çok.
bir yakınımın koca bir çiftliği var,inek,tavuk ,bağ,bostan ne ararsan.sabahtan çıkarlar,yatana kadar çalışırlar.
Gelinleri de aynı binaya taşındı yakın zamanda,yaşına girmemiş bir bebeği var.
Ne zaman görsem gelinden dert yanarlar,vay tarladaydık yemek yapmadı,bahçeden geldik çay demlemedi,hanım evde yoktu girip temizlemedi..
e diyorum onun bebeği küçük,nasıl zaman bulsun da yapsın..dinleyen yok,hep gelin suçlu.
çok üzülüyorum onun adına ama yapacak bir şey yok malesef.
kayınvalidenin sözüne de bayıldım:)))pek hazır cevapmış:)))

şimdi Allah var, ben onlara göre çoook rahatım. köy işim yok ya... sadece evi süpür çocuğa bak.. hele eşim çok konuşur bu konu açılınca." onların da ev temizliği var çocukları var. bir de köy işiyle uğraşıyorlar. onlar gibi çalışsan bu kadar dertlenmeye halin kalmazdı" der:) kaynanamgil de kendilerine göre öyle düşünüyor demek ki... "bütün gün evde.şu çocuk yanında duruversin" yada "bir çorba kaynatıp getiriversin" diyorlardır.

çünkü o kadar işin arasında benim yoğurdumu peynirimi, ekmeğimi yapar getirirler...

ah canımm o bulgur kaynarken gidilmez mi,mis gibi kokmuştur.avuç avuç alıp yeseydin sıcakken.:56:
çocukluğum geldi birden gözümün önüne:16:
annemler erkenden kalkar kazanları kurarlardı,bulgur kaynar sererlerdi.bizi de başına oturturlardı ki,kuş tavuk,kedi köpek girmesin diye.biz de bşınd sertleşene kadar yerdik bulguru,olsada yesem.şimdi yapan yok:50:

ah canımm o bulgur kaynarken gidilmez mi,mis gibi kokmuştur.avuç avuç alıp yeseydin sıcakken.:56:
çocukluğum geldi birden gözümün önüne:16:
annemler erkenden kalkar kazanları kurarlardı,bulgur kaynar sererlerdi.bizi de başına oturturlardı ki,kuş tavuk,kedi köpek girmesin diye.biz de bşınd sertleşene kadar yerdik bulguru,olsada yesem.şimdi yapan yok:50:

evet, utanarak diyorum ki, kaynanam eltimin kızıyla bir kova sıcak buğday göndermiş." bu pek tatlı olur, sen şehirlisin bilmezsin tadını" diye....ben de yedim hatta hala yanımda atıştırıyorum:)

evet, utanarak diyorum ki, kaynanam eltimin kızıyla bir kova sıcak buğday göndermiş." bu pek tatlı olur, sen şehirlisin bilmezsin tadını" diye....ben de yedim hatta hala yanımda atıştırıyorum:)

afiyet olsun cnım,benim yerime de ye:16:

mesaj tekrarı..........

Son düzenleme:
mesaj tekrrı.............

Son düzenleme:
mesaj tekrarı...........

Son düzenleme:
Seni kim kinamis bu konuda? Herhalde daha onceki bir konudan bahsediyorsun. Kimse kusura bakmasin, bu konuda alinacak ne var anlamiyorum. Senin cocugun hasta oldugun millet mi gelip bakiyor? Sen bakiyorsun..bakmak sorun degilde, yavrunun oyle hasta olmasina dayanamazsin eminim. Gecmis olsun canim.

Seni kim kinamis bu konuda? Herhalde daha onceki bir konudan bahsediyorsun. Kimse kusura bakmasin, bu konuda alinacak ne var anlamiyorum. Senin cocugun hasta oldugun millet mi gelip bakiyor? Sen bakiyorsun..bakmak sorun degilde, yavrunun oyle hasta olmasina dayanamazsin eminim. Gecmis olsun canim.

canım evet başka konuda kınıyorlardı beni...

o dönem çok zor urumdaydım. ama şimdi ipleri elime aldım. teklif ettiklerinde açıkça söylüyorum. çocuklarınız sizinle gelsin, annesiz baş edemiyorum diye. çocuklar kafalarına göre gelirse de kırmadan çikolata meyve falan verip gönderiyorum

insanlara bazen direkt olarak düşüncen ne ise söyleyip çekileceksin.çocuğun sağlığı söz konusu iken isteyen alınsın isteyen kırılsın.düşüncesizlik o kadar yaygın bir hastalık ki işimiz zor ne diyeyim

canım evet başka konuda kınıyorlardı beni...

o dönem çok zor urumdaydım. ama şimdi ipleri elime aldım. teklif ettiklerinde açıkça söylüyorum. çocuklarınız sizinle gelsin, annesiz baş edemiyorum diye. çocuklar kafalarına göre gelirse de kırmadan çikolata meyve falan verip gönderiyorum

kimse kendi basina gelmeden bilmez bazi seyleri, ee ne demisler esek cukura cokunce yol gosteren cok olurmus :9:

kinayanlari salla, birseyleri kinarsan aynisi kendi basina gelir...bu da garanti.

Mesajını okuyunca içimde bişeyler koptu kızım 9 günlükken gripli geldiler
şükür yarabbim kurtuldum defoldular hayatımdan

Canım geçmiş olsun bayağı uzun süre önce yazılmış ama dayanamadım sen benim arkadaşımın ablasısın tanıyorum seni . Oğlun da çok tatlı boşver herkes bildiğini okuyor ağzı olan konuşuyor salla gitsin

Back
X