Beni rahatlatacak şeyler söyleyin lütfen :(

Hatice Meryem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.514
1.580
63
34
Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.

Her şey vaktini bekler. Ne gül vaktinden önce açar, ne güneş vaktinden önce doğar! Biraz sabret, senin olan sana gelecektir!

Her şeyden önce sakin olun. Bu kadar stres zaten her olumsuzluğu taşir yanında. Burada ne hikayeler var. Onlarca yıl bekleyen anneler var. Önce bir hayatınızı yoluna koyun gerisini biraz zamana bırakın.

Cevremde cok var icin rahat olsun . Gec tup bebegi olan . Tup bebek sonrasi normal bebekleri olan. Uzun yillat sonra umidi kesmisken notmal cocugu olan.

Aslinda imkan varsa tatil vs ile rahatlamak. Ayrica kendine hep pozitif telkinler ver. Stresi ortadan kaldir .
Allah ol dedikten sonra ger sey olur. Dua et .

Allah hayirli bebek nasip etsin ins

Kardeşim evlendgi günden itibaren korunmadı.
7-8 ay olmadı doktora gittti rahimde köklenmiş miyom.ameliyat oldu bi 7-8 ay daha denedi yine olmadı.doktorlar şöyle böyle derken 2bck yıl olmadı çocugu.ilk aşılama denedi tutmadı izmirde.yine izmirde tüp yaptı tutmadı.istanbulda tüp yaptı şimdi bebiş kucağında.sabır lütfen vakti gelince olacak.yaşın çok genç

Dayımın beş sene olmadı, bir ay sonra doğum var. Yengem bu dönemi daha agır atlattı tabi çok kafaya takıyodu, biz bu meselelere girmiyoduk ama kendileri gelip açıklama gereğinde bulunuyolardı zor dönemdi onun için piskolojik olarak. Her şeyin zamanı var buna çok inanıyorum.

Canım benimde olmuyor. Takmıyorum taktıkça olmuyor gerçekten. Hayırlısı diyorum vardır sebebi. Stres büyük engel. Kuzenimin 8 sene olmadı. Görünmediği profesör kalmadı. 5 düşük 1doğdu öldü en son boşanacakken doğru teşhis ile iki tane şimdi nur topu gibi bir oğlu bir kızı var :) kul sıkışmayınca hızır yetişmez derler o misal. Daha çok başındasınız sabır lazım dua edin iyi düşünün iyi olsun :)

Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Kuzenim var 8 senelik evli. Eşi varikosel ameliyatı oldu. İki hafta sonra hamile olduğunu öğrendi. Yani kendiliğinden oldu. Biraz kafada bitiyo sanırım. Nasılsa eşi ameliyat olacak diye stres yapmamış. Biliyorum düşünmemek çok zor ama biraz kafanızdan atmaya çalışın. Allah en kısa zamanda hayırlı bi evlat nasip etsin.

O kadar çok örnek var ki aslında. Çevremde ilk senelerde çocuğu olmayanlar. Dış gebelik yaşayanlar, sonra bebeğini hamileyken kaybedenler şuan hepsinin de çocuğu var. Ben de bebek beklemeyi isterdim, kocam artik çocuğumuz olsun desin ya da hazır miyim değil miyim diye aylarca dusuneyim. Her ay elimde testlerle heyecan yaşamak. Yani sana belki boş gelecek bu dediklerim ama ileride Neden kendimi bu kadar üzmüşüm o heyecanlı bekleyişin tadını cikarmaliydim diyeceksin.
Aslında yasin daha o kadar genç ki artık çoğu kadın zaten bu yaşlarda evleniyor. Çoğu evlense de 30 a kadar çocuk düşünmüyor.
Herşeyi bi vakti var. Kimimiz hazırlıksız yakalaniriz, kimimiz yıllarca sabreder heyecanla bekleriz. Çocuğu olanında Allahın emanetidir yavrulari. İnşallah Rabbim sana hayırlı bir evlat versin. Yaşın daha çok genç bu güzel günlerini bu yüzden kendine zehir etme hayatin tadını çıkar. Zamanı gelince bebek de gelir insallah...

Olmaz mı,elbetteki var.
Annemin artık olmaz denilen komşusunun 15 yıl kadar evlilkten sonra 2 çocuğu oldu, birisini evlendirdi,kızına da çeyiz hazırlıyor şimdi:KK66:Sizin de olur inşallah

Back
X