Beni yetersiz görüyor(!)

Herkese iyi geceler

Az önce yaşanan olayı anlatacağım sizlere
Erkek arkadaşımla tv seyrediyorduk. O bir yandan da telefondan oyun oynuyor, bende burada takılıyordum. Kumandayı istedim, vermedi bunu izlicem Dedi. trt1 acıktı Timur dönemini anlatıyorlar. Bende hakimiyet hep sende zaten diyip küçük bi trip attim ve okumaya devam ettim burayı. "Askım bak dinle" Dedi çok ilgilenmediğimi görünce. Önemli bişey okuduğumu söyledim.
Geliştir biraz kendini yaa Dedi. Bunu saka yapmaya çalışarak söyledi ama bi an icin bozuldum, bu tarz sakalar cok yapar oldu. Gelişmişini bulsaydın hayatım yokmuş ki çevrende benimlesin dedim. Cok şanslıyım o Zaman ben, senden iyisi yok madem Dedi.
Acık acık dalga gecer bi üslupla söyledi bunu.

Oysa ben benden iyisi olmadığını söylemedim.

Kendimi geliştirmeye çabası olmayan biri olsam ve bunu söylese hak verir susardım. Ama deneme türünde yazılarımla dereceleri olan,yerel bi gazetede küçük bir köşesi olan imkan bulduğumca ayırt etmeden okuyan biriyim. O yüzden geliştir diyişini tiye alıp gelişmişini bulsaydın diye cevapladim.

Bu davranışının bi gece önceki tartışmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum
Dün bir erkek arkadaşıyla otururken -x - diyelim. X'in samimi bir kız arkadaşı gelmiş masaya oturmuşlar. Erkek arkadasımın kızla merhabası var sadece ama Muhabbeti yok daha önceden. Bir kaç kere daha arkadaşlarının yanında gördüğü biri. Birebir muhabbet ederken benden bahsetmiş cok kıskanç eskiden cok büyük kavgalarımız olurdu simdi yeni yeni güven oturdu aramızda, eskiden olsa böyle üçümüzün oturmasını bile sorun ederdi biraz psikopatlık var şeklinde seyler anlatmıs. Bana da gelip bunları kendi anlattı. Kızdım bende tanımadığın etmediğin insana ne diye beni kötülüyorsun arkadaşına dert yansan sitemini etsen anlarım ama tanımadığın kıza ilişkiyi durup dururken sorunlu göstermen karşı tarafa yanlış düşündürür dedim.
Evleneceğimizden ev baktığımızdan da bahsettim her girdiğim ortamda varlığını hissettiriyorum sen nelere takılıyorsun ben olsam kendimi şanslı hissederim böyle beni taşıyan bi eşim olduğu için Dedi. Kötü bahsedeceksen hiç bahsetme özelimiz bize kalsın dedim. Bugün tüm gün soğuktuk zaten birbirimize.
Bende bi arkadaşımın erkek arkadaşına daha ilk Muhabbetimizde kalkıp erkek arkadaşımla söyle kötüydük böyle kavgalarımız vardı cok kıskanç psikopatlık var şeklinde anlatsam, o Adam içinde bulunduğum durumdan şikayetçi olduğumu düşünürdü ve yanlış bi sinyal almış olabilirdi bence.
Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama iki gecedir üst üste çok kızdırıyor beni. Ben üniversite devam o ise kendi işini yapan biri. Benden bir kaç yaş büyük olduğundan, yaşanmışlığı daha fazla olduğundan beni yetersiz de görebilir. Ama bazı şeyler için yaş değil tecrübe gerekir. Dalga gecer şekilde söylemesi hiç olmadı..

Kendisi İstanbul'da bildiğimiz en iyi özel üniversiteyi burslu okumuş ve dereceyle bitirmiş. Ben daha mütevazi bir okulda ve ona göre daha normal sayılabilecek bi bölümde okuyorum. Özgüveni tam olan biridir kendine bunu da belirteyim.

Valla bana kalirsa sen bu adamla evlenme olayini biraz daha dusun derim erkekler pek sever kadini ne olursa olsun kucumsemeyi kadin onlardan bilgi tecrube veya hernagi bir konuda daha alt seviyede olmasina bile gerek yok onalr soylemleriyle bu sekilde derler ki hem kendilerini buna inandirsinlar hemde karsisindaki kadin bu surekli olan psikolojik tacizle kendine olan guvenini yitirsin ve daha kolay idare edilebilen kontrol edilebilen bir birey haline gelsin. Yasin sende buyuk olmasi senin secimin evet ama bu sana babanmis gibi davranmasini aciklayamaz, eger baba abi degilde koca olarak alacaksan bu adami oncelikle sana bulundugun konum ve yas grubuna gore yaptigin ise saygi duymasi gerekiyor belki sen onun yasaina geldginde ondan daha basarili olacaksin. ayrica turkiyedeki insanlari oss puanina gore kategorize etme olayini cidden sacma buluyorum cunku en iyi okullarda bile okumus kazanmis olsalarda cok ici kafasi bos insanlar cikabiliyor o okullarda, zaten erkek arkdasinin bu derece kendini begenmis vede yanidaki kadini ezecek sekilde konusmasindan belli oluyor.
Yaniundaki kadini akilli sana uygun bulmuyorsa ayril git kendine gore kendi yasina gore birini bul, yok ben bu kizi seviyorum dersen kizin yasina saygi goster cok gelismesi merakindaysan bilgini tecrubeni paylas, ama yok ben yanimda boyle bir mazlum isterim psikolojik yetersizligimi falan stresimi bu kizi surekli asagilayarak cikaririm bana akilli bana catir catir cevap verecek kadin lazim degilsen o zamanda iki yuzlunun dik alasisin demektir.
Sen karar ver evlenmeyi dusundugun erkek hangi kategoride.

En nefret ettigim evlendigi kadini asagilayan erkek tipidir.

herkezde aynı sorun var demek ki.. erkeklerın yuzde doksanı aynı demek kı.. ağzınla kuş tut yine mana bulacaktır. o yuzden fazla takılma derim..

bence kızmana sebep olacak birşey yok .. her ilişkide sıkıntılar olur yaşananlar da gercek. kötü den iyiye dönmüş. bu mutluluk verici birşey. bu mutlugunu da paylaşmış.
tv de belgesel içinde aynı konuşardan zevk almıyorsunuz demeki ki adam tepki koydu. bu da ilişkilerde olur... bunda da sorun yok..
acaba regl mi olucan? adam olaylara daha gercekci ve rahat - sen de duygusal ve kızsal bakıyorsun gibi de geldi bana.

İyi de bunu çevresindeki insanla her zaman oturup kalktığı kişiyle paylaşmıyor ki. Tanımadığı kıza ne bizim kötü olmamızdan iyiye gitmemizden benim tutumumdan falan. Kız beni tanısa eski tavrımı bilen biri olsa yine anlıcam beni yüceltmeye çalişiyo diyerek. Ama bu şekilde tanıtmak da hiç doğru değil bence. Ciddiyiz iyi güzel her şey de geç o Zaman. Ayrıca aynı zevklere de sahip olmak zorunda değiliz bunda tepki gösterecek bişey yok. Bana göre de kendini geliştirmiş biri için ilk şart karşısındakine ve düşüncelerine saygı duymaktır zevklerine de dahil. Nerden bakarsak bakalım işin içinde yanlış söylemler olduğunu düşünüyorum

Şimdi nasıl aranız ?Özür diledi mi?
Özür dilemedi ama bir daha herkesin içinde o şekilde konuşmayacağını söyledi yaptığım yanlış kabul ediyorum demedi de onu ima etti
Geliştirme konusu da espri takılıncak bi durum yok bugünlerde fazla duygusalsın ondan böyle geliyor sana Dedi
Ama fazla ilgisiz ve soğuk

Kimse burda ayrılmaktan bahsetmedi!
o gidecek arkamdan dedikodumu yapacak, ortada yanlış bisey yokken hemde durup dururken bunları çıkaracak sonra burayı okuyunca soğuyacak bik bik bik
Her cümleye takılıp sorun haline getirdiğimde sizin uydurmanız zira ortada bir örnek var sadece. Bir konudan da ahkam kesemezsiniz
Kendimden emin olmam başkalarının istediğini söyleyebileceği anlamına gelmez hele ki hayatımdaki insansa bu.
Bilirmisiniz bilmem, burda olan burda kalır gibi bi laf var aynı o mesele. Anlatmaksa pek ala anlayabileceğim seyler var ama ahlak kültür vs. Arkanızdan Eşiniz istediğini söylesin evin açığını falan anlatsın sonra gelip size anlatsın ne kadar masumca ne kadar iyi niyetli davranış!
Burda sizin göremediğiniz ama hepimizin görebildiği sorun var
Yada sizin gibi sen mi demeliydim bayılıyorum şu rahatım tavırları altında yaptığınız saygısızlıklara[/QUOTE

Surda benim bile erkek arkadaşını değil seni eleştirmeni kaldiramamissin. Saldirmissin resmen. Demek istediğim tam olarak buydu işte. İnsan eleştiriye de acik olmalı, erkek arkadaşın büyütülecek birşey yapmamış dememi bile olay haline getirmişsin. Bence erkek arkadaşın da en az senin kadarbu ilişkiyi sorgulamali

Baskalarina senden dert yanarcasina konusmasi hic olmamis.. Ustelik bunun yanlisligini da kabul etmemis..
Bence acele etme evlenmek icin, analiz etmeye calis iyice..

Herkes yanlış 'sen' doğrusun yani.
Eleştiri tanımladığın insana, hayat arkadasım dediğin kişi icin yapılmaz bu ahlaksızlıktır başka da tanımı yok benim lügatımda.
Dün aksam kızacak bişey yok bu söyleminde derken, şimdi senin kadar erkek arkadaşın da bu ilişkiyi sorgulamalı diyebildiğine göre demek benim sorgulamam gereken durumlar olduğunu kabul ediyosun. Alti boş bi savunma yaptığının farkına vardın yani.

Ben aynı evde yaşamayı sevgiliyken tasvip etmeyenlerden biri olduğum için, Bunlara rağmen aynı evde kalıp yan yana vakit geçirebiliyorsunuz ne diyim susuyorum :olamaz:

Herkes yanlış 'sen' doğrusun yani.
Eleştiri tanımladığın insana, hayat arkadasım dediğin kişi icin yapılmaz bu ahlaksızlıktır başka da tanımı yok benim lügatımda.
Dün aksam kızacak bişey yok bu söyleminde derken, şimdi senin kadar erkek arkadaşın da bu ilişkiyi sorgulamalı diyebildiğine göre demek benim sorgulamam gereken durumlar olduğunu kabul ediyosun. Alti boş bi savunma yaptığının farkına vardın yani.

Siz sorgulamalisiniz anlamında değil de halihazırda sorguladiginiz için öyle söylemiştim.
Ben hala erkek arkadaşınızın çok abartılacak birsey yaptigini dusunmuyorum. Ama duymak istediğiniz yorumlar dışında yorum duymak istemediginizi net olarak anladım zaten. Bende herkes gibi "sakin bu adamla evlenmeyi dusunmeyin diyorum" ve konunuzu gordugunuz gibi gayet saygı çerçevesi içinde terk ediyorum.
Allah hakkınızda hayirlisini nasip etsin.

İyi de bunu çevresindeki insanla her zaman oturup kalktığı kişiyle paylaşmıyor ki. Tanımadığı kıza ne bizim kötü olmamızdan iyiye gitmemizden benim tutumumdan falan. Kız beni tanısa eski tavrımı bilen biri olsa yine anlıcam beni yüceltmeye çalişiyo diyerek. Ama bu şekilde tanıtmak da hiç doğru değil bence. Ciddiyiz iyi güzel her şey de geç o Zaman. Ayrıca aynı zevklere de sahip olmak zorunda değiliz bunda tepki gösterecek bişey yok. Bana göre de kendini geliştirmiş biri için ilk şart karşısındakine ve düşüncelerine saygı duymaktır zevklerine de dahil. Nerden bakarsak bakalım işin içinde yanlış söylemler olduğunu düşünüyorum
oho yıllar gecince nereleri kimlere nasılda gülerek hatta dalga gecer gibi anlatıyoruz bir bilsen :) herşeye takılma gercekten rahat ol. sakin. cocuk gercekten" aman tanrım kaka cocuk "diyebilecegim birşey (benim acımdan) yapmamış.
ama ilişki senin görüş senin.

Back
X