Benim ailemde daha çok kalmalıyız bencilliği!

Sonuç olarak neye karar verdiniz? Eski usul olmasına mı? Ailesi sizi özlüyor tamam da biz size onlarda hiç kalmayın mı diyoruz? Peki siz kendi ailenizin sizi özlemesine neden önem vermiyorsunuz? Hemen bayrakları indirmişsiniz. Yaptığınızın neresi ayrımcılık Allah aşkına? Eşit miktarda kalmak ne zamandan beri sizin yapacağınız bir ayrımcılık oldu. Yani madem eşinizin fikirlerini benimsiyorsunuz bari konu açıp da bizim de canımızı sıkmayın. Hala bir yerlerde ben erkeğim benim ailemde daha çok kalınacak diyen erkeklerin varlığı beni çok mutsuz ediyor çünkü.
Ben eşit kalınması istediğimi söyledim o da kabul etti.ama isterse ayrı ayrı kalabileceğimizi de söylemeyi düşünüyorum.canı sıkılacak bu alacak banada yansıyacak haliyle.birşeyler oturtma ve öğrenme aşamasındayım.yanlış anlaşılmak yada çarpık bir düzender alışılsın istemiyorum .farklı görüşlere ihtiyaç duyuyorum.tabiki ailemle geçirdiğim vakittir artık kimseye vermeyeceğim.

Ben eşit kalınması istediğimi söyledim o da kabul etti.ama isterse ayrı ayrı kalabileceğimizi de söylemeyi düşünüyorum.canı sıkılacak bu alacak banada yansıyacak haliyle.birşeyler oturtma ve öğrenme aşamasındayım.yanlış anlaşılmak yada çarpık bir düzender alışılsın istemiyorum .farklı görüşlere ihtiyaç duyuyorum.tabiki ailemle geçirdiğim vakittir artık kimseye vermeyeceğim.

Bunun için dik ve kararlı olmalısınız yalnız. Eşinizin iki duygu sömürüsü bir asık sıratı fikrinizi değiştirmemeli. Esas suratını asarsa ailenizin yanında buna arıza çıkarmalısınız. Ben senin ailene böyle mi yapıyorum diye. Normalde ılıman olmayı, yumuşak yumuşak davranmayı öğütlemek gerekir belki ama 10 güne 1 gün olayını dolaylı da olsa dayatan bir adam var karşımızda.

Eşim tamam beni anlamak istemiyorsun dedi .Dediğin gibi olsun eşit olsun dedi

Bir de üzgünüm ama bu kabul etmek değildir. Beni anlamıyorsun ne demek? O sizi anlıyor mu? Hak hukuk nedir bunları anlıyor mu? Hadi senin dediğin olsun ne demek? Bak işte ben çok yüce gönüllü bir insan olarak senin dediğine razı geliyorum. Hayır efendim. Olması gerekene razı geliyorsun. Eşinin hakkını yemeyeceğin bir duruma razı geliyorsun. Gene de bu durumda kötünün iyisine razı olmak gerekiyor. Ki eşinizin tavrı kötünün iyisi.

Ben eşit kalınması istediğimi söyledim o da kabul etti

Bir de üzgünüm ama bu kabul etmek değildir. Beni anlamıyorsun ne demek? O sizi anlıyor mu? Hak hukuk nedir bunları anlıyor mu? Hadi senin dediğin olsun ne demek? Bak işte ben çok yüce gönüllü bir insan olarak senin dediğine razı geliyorum. Hayır efendim. Olması gerekene razı geliyorsun. Eşinin hakkını yemeyeceğin bir duruma razı geliyorsun. Gene de bu durumda kötünün iyisine razı olmak gerekiyor. Ki eşinizin tavrı kötünün iyisi.
Katılıyorum.Bende böyle bir manzarayla karşılaşacağımı düşünmemiştim emin olun evlenirken. Yaptığım fedakarlıkları bile görev olarak görüyormuş ama ben farkedemedim.Fark etmiş olsaydım o iyi niyeti de asla göstermezdim. Şimdi ailesiyle az kalmamı sorun yapacak biliyorum ama umrumda bile değil.ailesi de kendilerine karşı tavır olarak algılayacaktır .ama yaptığı terbiyesizliği anlatıp onlara karşı bir tavır olmadığından da bahsedeceğim. Böyle düşünüyorum. Farklı bakış açılarını dinlemeye hazırım.

Evet ailesiyle çok iyi anlaşıyorum ama başta bende çekiniyordum.özveride bulundum. Alıştım.kendi ailemi kardeşlerimi çok özlüyorum.eşit kalalım dediğimde bencillikle suçlanıyorum. Tatili zehir olurmuş benimde zehir oluyor onun mantığıyla bakınca.ama neymiş erkekte daha çok kalınırmış .ben o eve gelin gelmişim.
Böyle bencil adama tatili zehir ederim vallahi !

Eşimle dün konuştuk. Ayrı ayrı kalma işini kesinlikle kabul etmiyormuş.aileler ne düşünürmüş.ayrı tatil geçirmek istemiyormuş.tatilde eşler ayrı ayrı olmazmış.benim yönlendirilmesi çok kolay bir insan olduğumu art niyetli biri olsa çok kolay yönlendirebilexeğini söyledi.bu fikri beni çok düşündürüyor. Kırılmasın üzülmesin diye alttan aldığım herşeyi cezası oldu bu cümlesi.kimde daha fazla kalınması ile ilgili olguları ifade ettiğini , gelenek görenek lerim bize daha fazla erkek evinde kalınır mantığını gösterdiğini sötledi .ama ben ona karşı gelmekten kendi fikrini sormamışım.kendi fikrinide asla öğrenemeyecekmişim. O gün sormalıymışım. .beynim yandı kızlar .ben hatalıyım diyemiyor ve yine beni suçlu çıkarıyor. Sormadığın için .eşit olarak kalacağız nelere katlanmış benim için bunAda katlanırmış.

Back
X