Benim artık babaannem ve dedem yok...

ksksuperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
153
1
46
Diğer
Selam canlar,uzun zamandır buralarda yoktum,ama ara sıra girip takip ediyordum gene...Şimdi asıl konuya geleyim benim trabzonda babaannem ve dedem var,artık ne kadr babaanne,dedeyse orası tartışılır...Adı sadece babaanne,dede..Benim annem onların yeğeni olur,yani annemle babam amca çocukları..Ama böyle olmasına rağmen,biz elimizden geleni yapmaya çalışsakta her nedense birtürlü kendimizi onlara sevdiremedik...Sadece bizlerin yanında sahte gülüşlerle,iyi kaynana,iyi kayınbaba,iyi dede,iyi babaanne rolleriyle yıllarca oynamış durmuşlar meğersem...Ben bizleri sevmediklerini biliyordum ama insan kulaklarını duyunca daha bir kötü oluyor..Dedemin bundan 3-4 ay önce ayağı kırıldı,bütün çocukları köye gitti,geldiler aylarca..Geçen sene kurban bayramını bile ben babamsız geçirdim,bu insanların yüzünden..Bu insanlar nasıl anlatıyım yalan yere iftira atarlar,yaptığın işi,hizmeti beğenmezler,köye gitsen,elektrik bukadar geldi,su bukadar geldi diyen insanlar..Bir keresinde hatırlıyorum da daha küçüktüm 5-6 yaşlarında,köye gitmiştik,dedemin bahçesinde mandalina ağacı vardı,oradan koparıp yemek istedik,birkaç tane kopardık,dayımın oğluyla,ama sonrasında,annemden,babamdan yemediğim dayağı yemiştim,yüzüm artık kıpkırmızı olmuştu,öldüresiye pataklıyordu beni..Hiç unutmam ben bunu,her zaman aklıma gelir,gözlerim dolar..2 mandalina için değer mi yani??

Şuanda oturduğumuz evimiz daha tam bitmemişken biz buraya kalmaya geliyorduk,nenemin yatakları vardı,onları elimizden alıp köye götüreceğini söyledi,bizde verdik tabi..Sonrasında annem duymuş galiba o yatakları en küçük amcamın karısına vermişler...

Gel gelelim dedemin ayağı kırıldı 2 defa ameliyat oldu,sonrasında küçük amcam onu izmire getirdi,ama kendi evine sokmadı,ittire,kaktıra orta kattaki amcamın evine çıkarttı,eğer ki biz bunu yapsaydık evlatlıktan reddedilmiştik..Amcam sonrasında umreye gitti,ama sağolsunlar onlara hiç toz kondurmazlar..Neyse herkes sırasını bişekilde savdı,bize geliş günü geldi,yukarıya arkasında halamın oğlu çıkarttı,koltuğa oturttu,surat beş karış,vay efendim biz neden gelmemişiz yanına,yalvar,yakar etmemişiz,neden babam yanına uğramamış,evde bağırış,çağırış gürültü...

Her neyse bize geleli nerdeyse 3 hafta oluyor,geldiği günden beri bir dediğini iki etmemeye çalıştık,dün akşam kardeşim ve kocası bizdeydi,neyse yiyildi,içildi sohbet falan kalktılar gittiler..Annemde yataklarını serelim yatsınlar dedi,kurulu düzenimiz bozuldu,saat 9 biz yatağa giriyoruz,neyse annem yataklarını serdi,bir isteğiniz varmı falan diyip dışarı çıktı,annem ve ben tam koridordayken konuşmaya başladılar,biz hep damatın ailesine kötü diyormuşuz da,,biz çokmu iyiymişiz,kafirler,falan...Bizim suratımız da insan suratı varmıymış,allah belanızı versin sizin demeler..Hepsi orospu bunların,terbiye almamışız biz,tek başımıza büyümüşüz...Damat bizden daha yakışıklıymış,üstümüz başımız pervaneymiş bizim...Ben nişan attım diye,eline vesikayı verdiler,namaza niyaza sarıldı demeler..Daha neler,neler..Yani yüzlerine vurmamak için kendimi zor tuttum,el yabancı bile söylemez bunların söylediklerini..Ekmek yedikleri kaba pisliyorlar işte..Sağolsunlar bende emekleri var,ama bu söyledikleri karşısında artık benim onlar gibi,dedem ve babaannem yok...Olmasın da istemem,artık onlar benim için öldü yoklar...

Ben ne yaptım ya onlara,diğer torunları 2 haftada bir gelirler ziyaretlerine,öyle bey yabancı gibi uzaktan uzağa,ben gider sarılırım,öperim,ama sonuç bu..Sıkıntıdan uyku falan etmedim dün gece,suratlarını görmeye bile tahammülüm yok,annem dün gece söyledi kaynanasına,böyle böyle duyduk içinizdeki nefreti diye,hemen yalandan ben öyle bişey demedim de bilmem ne de ne..Hacca gitmişsin ya allahtan korkmuyorsun madem,kuldan da mı utanmıyorsun,be kadın...Neyse canlarım içimi döküp şurada bir nebzede olsun rahatlamak istedim,ama söylediklerini yüzüne vurunca ben anca rahatlıyacağım...

Bende olsam vururdum yüzlerine..
Tamam yaşlıdır, anlayış gösterirrsin ama bu kadarına yuh yani.
Hele ki anneminde burnundan getirmişlerse, bu benim için bahane olurdu, demediğimi bırakmazdım

Bu tipler hala hürmet bekler ya! Yerinizde olsam duyduklarımı yüzlerine vururdum daha da yüzlerine bakmazdım.

ya şimdi kahvaltı masasından kalktık,annem sabah yüzlerine vurdu..ama dağlardan serinler,maşallah..hiçbişey olmamış gibi devam ediyorlar..bizi affedin dediler,bizim sadece bir ağzımız kalmış,ne dediğimizi bilmiyoruz falan filan işte...

Bazı yaşlıları anlamıyorum zaten. Dediklerini yaptırmaya gelince cin gibiler, çok güzel entrika çevirip milleti parmağında oynatmayı beceriyorlar. Ama işler yolunda gitmeyince ben bilmem ki yaşlıyım ki...

Ah canım ahh kendi dedem geldi aklıma tabi sözde dede
Annem anlatırda çocukluğunu içim sızlar.Meyve yermiş kabuklarını çocuklarının üzerine atarmış siz bunları yiyin diye.Annemler yedi kardeşler 6 kız bir oğlan.Dedem oğlu olunca hep el üstünde tutmuş onu.Dayımda uyanık tabi bütün malı mülkü sattırıp yiyip bitirmiş herşeyi.Benimde küçüklüğümden aklımda hep kalan bir anı vardır dedemli ilgili oda market işletiyordu dedem o zamanlar küçüğüm daha ana okuluna gidiyorum nasıl canım gazoz çekiyor.Dede bi şişe gazoz verirmisin dediğimde veremem hadi git deyip kovmuştu beni.Canım babacığımda gelip bir gazoz alıp beş gazoz parası atmıştı suratına.Ama ne oldu Allah'ın sopası yok demişler.Bir zaman sonra yaşlanıp elden ayaktan düştü o çok değer verdiği oğlu yüzüne bile bakmadı.Meyva kabuklarını üzerlerine attığı kızlar baktı dedeme sonra vefat etti gitti.Hiç bir zaman dede sevgi görmedim ben annanem trafik kazasında ölmüştü.Babamın babası babam bir yaşındayken ölmüş.Babannemde ben iki yakışındayken off dedesi babannesi,ananesi olanlara özenirim hala:43:

Ah canım ahh kendi dedem geldi aklıma tabi sözde dede
Annem anlatırda çocukluğunu içim sızlar.Meyve yermiş kabuklarını çocuklarının üzerine atarmış siz bunları yiyin diye.Annemler yedi kardeşler 6 kız bir oğlan.Dedem oğlu olunca hep el üstünde tutmuş onu.Dayımda uyanık tabi bütün malı mülkü sattırıp yiyip bitirmiş herşeyi.Benimde küçüklüğümden aklımda hep kalan bir anı vardır dedemli ilgili oda market işletiyordu dedem o zamanlar küçüğüm daha ana okuluna gidiyorum nasıl canım gazoz çekiyor.Dede bi şişe gazoz verirmisin dediğimde veremem hadi git deyip kovmuştu beni.Canım babacığımda gelip bir gazoz alıp beş gazoz parası atmıştı suratına.Ama ne oldu Allah'ın sopası yok demişler.Bir zaman sonra yaşlanıp elden ayaktan düştü o çok değer verdiği oğlu yüzüne bile bakmadı.Meyva kabuklarını üzerlerine attığı kızlar baktı dedeme sonra vefat etti gitti.Hiç bir zaman dede sevgi görmedim ben annanem trafik kazasında ölmüştü.Babamın babası babam bir yaşındayken ölmüş.Babannemde ben iki yakışındayken off dedesi babannesi,ananesi olanlara özenirim hala:43:

Haklısın canım...Benim dedemin 4 oğlu 1 kızı var,oğlanlardan 2sini kayırıyor,diğer ikisini(benim babamla beraber,en büyük amcamı)diskalifiye etmiş durumda resmen..Ne yapsak,ne etsek kendimizi sevdiremedik,neyse bundan sonra da sevsin istemem artık,bana orospu diyen,vesikasını eline almış da ondan namaza başlamış,diyen bir insanla işim olmaz benim bundan sonra...Senin gibi bende özeniyorum canım,ne babaaneler,dedeler var,görünce imreniyorum...

Son düzenleme:
Back
X