Doğuma Hazırlık Benim bebişimin normal doğum hikayesi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

acabaacaba

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
6
3
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Bende doğum hikayemi sizinle paylaşmak istedim. Cuma günü saat gece 3 gibi sancılarım başladı ama aile büyüklerim sancılarım sıklaşmadan hastaneye gitmemem gerektiğini söylemişti.Sancılarım başladığında doğumun bu kadar kolay olacağını düşünmüyodum:) Saat 3,5 gibi nişan geldi. Onu görünce heyecan, korku, sevinç bütün duyguları aynı anda yaşamaya başladım.Titremeye başladım ne kadar istesemde kendime engel olamıyordum. Sancılarım sıklaşsın diye beklemeye başladım yatakta. 4 gibi uyumuşum kendime geldiğimde saat 7 olmuştu. Kaynanam artık hastaneye gidelim diye ısrar edince eşimi uyandırdım. Sancılarım o kadar hafifti ki ben hala gitmek istemiyordum çünkü açılma olmadığını düşünüyodum. Benim rahat davranmam eşimi de rahatlatmıştı. Eşim gayet rahat kalktı hazırlandı arabayı hazırladık ve yola çıktık. Arabada gayet sakin radyo dinleye dinleye gittik hastaneye. Saat 7,5 olmuştu hastaneye ulaştığımızda. Dr beni doğumhaneye aldı.Ben o kadar emindim ki eve geri döneceğimizden gayet sakin girdim içeri. Dr 3 cm açılma var hadi bakalım sancı odasına dedi gülerek. İşte o an ben şok oldum ve tekrar başladım titremeye. O zamana kadar kendi annemlerde hastaneye gelmiş hemen yanıma aldılar annemi. Saat 11e kadar sancılarım gayet dayanılırdı. 11den sonra sancılarım çok çok ağırlaştı ama dayanılmaz değildi.1'e 5 kala ebe doğumun başladığını söyledi apar topar doğumhaneye geçtim. Saat 1de Zeynep'im kucağımdaydı. 4 yada 5 kere ıkınma sonunda bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. İmkanınız varsa normal doğum yapın korkacak çok bişey yok. Az bişey korkabilirsiniz ama :) Saat 7 de başlayan maceram 1 de tamamlandı. Ama Zeynep'imi kucağımı alınca herşeyi unuttum.

Merhaba arkadaşlar,

Bende doğum hikayemi sizinle paylaşmak istedim. Cuma günü saat gece 3 gibi sancılarım başladı ama aile büyüklerim sancılarım sıklaşmadan hastaneye gitmemem gerektiğini söylemişti.Sancılarım başladığında doğumun bu kadar kolay olacağını düşünmüyodum:) Saat 3,5 gibi nişan geldi. Onu görünce heyecan, korku, sevinç bütün duyguları aynı anda yaşamaya başladım.Titremeye başladım ne kadar istesemde kendime engel olamıyordum. Sancılarım sıklaşsın diye beklemeye başladım yatakta. 4 gibi uyumuşum kendime geldiğimde saat 7 olmuştu. Kaynanam artık hastaneye gidelim diye ısrar edince eşimi uyandırdım. Sancılarım o kadar hafifti ki ben hala gitmek istemiyordum çünkü açılma olmadığını düşünüyodum. Benim rahat davranmam eşimi de rahatlatmıştı. Eşim gayet rahat kalktı hazırlandı arabayı hazırladık ve yola çıktık. Arabada gayet sakin radyo dinleye dinleye gittik hastaneye. Saat 7,5 olmuştu hastaneye ulaştığımızda. Dr beni doğumhaneye aldı.Ben o kadar emindim ki eve geri döneceğimizden gayet sakin girdim içeri. Dr 3 cm açılma var hadi bakalım sancı odasına dedi gülerek. İşte o an ben şok oldum ve tekrar başladım titremeye. O zamana kadar kendi annemlerde hastaneye gelmiş hemen yanıma aldılar annemi. Saat 11e kadar sancılarım gayet dayanılırdı. 11den sonra sancılarım çok çok ağırlaştı ama dayanılmaz değildi.1'e 5 kala ebe doğumun başladığını söyledi apar topar doğumhaneye geçtim. Saat 1de Zeynep'im kucağımdaydı. 4 yada 5 kere ıkınma sonunda bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. İmkanınız varsa normal doğum yapın korkacak çok bişey yok. Az bişey korkabilirsiniz ama :) Saat 7 de başlayan maceram 1 de tamamlandı. Ama Zeynep'imi kucağımı alınca herşeyi unuttum.

nede guzel anlatmishsiniz )))) ALLAH saglikla buyutmeyi nasip etsin )))) darisi basimaaaaaaaaaaaa lutfeeeen lutfeeeeeeeeeen

Ne kadar içimi rahatlattiniz nede güzel sakin anlatmissiniz inşallah bizlerede Rabbim böyle kolay ve hayırlı dogumlar nasip eder. Bebisinizi gule gule buyutun :)

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin normal doğumdan çok korkan biri olarak böle hikayeleri okuyunca cesaretleniorum ama bi yandan da zor doğumları okuyunca korkuorum ya doğumum böle kolay olmazsa ya o kadar şanslı değilsem die düşünüorum ama sezeryanı da Allah biliyo ya hiç istemiorum bakalım napcam :((

Canım hayırlı olsun Allah bebeğinize ve size bir ömür boyu sağlık ve mutluluk nasip etsin.:nazar:

doğumunu cok güzel anlatmışşsın arkadaşım bizede cesaret verdin inşallah o gün geldiğinde bizde öle saki oluruz inşallah şu dedigini unutmamda eşimi panik yaptırtmam n cok korktugum o benimde bana sanki dogum yapacagım gün gelmemzmiş gibi geliyo :49:

Merhaba arkadaşlar,

senin gibi böyle doğum hikayelerini okudukça hemen doğum yapıp o anı yaşamak istiyorumm senin gibiler sayesinde normal doğuma karşı korkularımı yendim cok teşekkürler canım sana bişe soracam benm tek korkum ebeler sende sanırım devlet hastanesinde doğum yapmışsın sancı odası demişsin ordan anladım ebelerin tavırları nasıl pek iyi şeyler duymuyorum onlarla ilqili

Yok canım ben özel hastanede doğum yaptım onun için mi bilmiyorum ama ebe çok iyiydi. Aslında o birazda sana bağlı ben ne kadar sancı çeksemde ne bi kez olsun bağırdım ne de o acıyla etrafımdaki insanlara kötü bi laf söyledim. Önemli olan insanın o anda kendisini kaybetmemesi. Sancılarım başladıkça dua ettim hep Ayetel Kursi'yi okudum, en büyük yardımcım o oldu. Bir de sancı otu diye bi ot var onun faydası da çok oldu.

Yok canım ben özel hastanede doğum yaptım onun için mi bilmiyorum ama ebe çok iyiydi. Aslında o birazda sana bağlı ben ne kadar sancı çeksemde ne bi kez olsun bağırdım ne de o acıyla etrafımdaki insanlara kötü bi laf söyledim. Önemli olan insanın o anda kendisini kaybetmemesi. Sancılarım başladıkça dua ettim hep Ayetel Kursi'yi okudum, en büyük yardımcım o oldu. Bir de sancı otu diye bi ot var onun faydası da çok oldu.

bebeğinizin adıyla yaşasın...talihi de güzel olsun inşallah. ben de normal doğumdan çok korkuyorum ama epidural normal düşünebilirim. eminim duaların çok faydalı olduğuna ama sancı otunu ilk kez duyuyorum, nasıl bişi, nasıl kullanılıyor ? bilgilendirirseniz çok sevinirim.

maşallah size:nazar: ne kadar rahat bir doğum olmuş. bebeğiniz sağlıcakla büyüsün inş!
ben de normal düşünüyorum ama her doğum yapmış anne adayından farklı hikayeler duyuyorum. bakalım inş normal doğum nasip olur da ben de normal doğumla bebeğimi sağlıcakla dünyaya getiririm...

Bu otu hacca giden bi yakinim getirmisti dogum yaklasinca suya atio icine dua okuyup dogum yapan kisiyi iciriyosun sancini azaltip dogumu kolaylastiriyo insallah

masallah size. Bende kendim istiyerek normal dogum yaptim. Sezeryanla cocugumu aldirmak bir garip geliyor sanki biryerimizdeki kusuru aldirirmis gibi.

En sagliklisi normal dogum, doktorlarda normal dogumu tavsiye ediyor.

ayyy nasıl da güzel anlatmışsınız normal doğumu.. ben de normal istiyorum her şey yolunda giderse.. umarım benim de böylesine kolay olur.. her şeyin hayırlısı bakalım..

Back
X