• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benım bu konuda ne yapmam lazım ?

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
43
Diğer
sorun gelinimiz,annem ve babam.
nereden basliyacagimi cidden bilemiyorum. abimin 5 yillik bir evliligi var. en basindan beri yani nisanlilik doneminden beri ufak tefek sorunlar oluyodu gelinimizle ailem arasinda ama kimse birbirine bisey soylemiyodu.gelinimiz biraz patavatsiz yada nasil desem insanin yuzune dan diye soyler lafin nereye gidecegini bilmeden. cok fazla emr-i vaki yapar size sormaz soyle yap,bugun cocuga bakiver o sekilde konusur genelde annemlerle.daha nisanlilarken bile ben arkadaslarimin yazligina gidecektim simdi gitme 1 hafta 10 gun sonra git kiralanan ev temizlenicek dedi bana.daha ortada kiraladiklari ev dahi yoktu.surekli babam ve annemle sert bi sekilde konusurdu.anneme arada emirler verirdi.ama kimse ne abime ne de gelinimize bisey demezdi. en basindan kendisi soylemisti ben cok kiskancimdir dikkat edin diye.babamlar bisey alsa bana hemen ona da alinirdi kiskanmasin diye cunku cidden bariz bisekilde belli ederdi.benim bu durumla bi sorunum yok.annem abimin vesikalik fotosunu istemisti yeni cekilmis.evden gidene kadar konusmamisti.annem bi hatamiz mi oldu diye sordugunda neden benim de foto mu istemediniz sadece oglunuzdan istediniz dedi.annem senin de varsa sen de ver dedi.surat yapti yine.yegenimin kucuklugundn beri annem bakar.guya bu sene krese gidiyo 4 gun annemde 1 gun kreste.annemin tansiyon priblemi var.normal hali hap kullandigi halde 16dir.
bir gun yemek yerlerken yegenim sizlanmaya basladi ve gelinimiz de itekledi.annem de dur dusucek dedi.gelinimiz de sen sus karisma bi daha diye sesini yukselterek konusuyo.annem de dogal olarak zoruna gitti oglunun ve esinin yaninda azarlanmasi.ve istemeden gozleri doldu sonra mutfakta gizlice aglamis.bunu babam da goruyo ve patlamis.bir daha bu sekilde davranicaksaniz gelmeyin diyo.abimin zaten anneme babama saygisi yok.ya ni o da cok laf sokar.tencere kapak.
neyse en son olay.yegenim annemle babama cok alisik.1 hafta onlarda kalmis.giderken de aglamis.gelinimiz de bir daha asla bu eve gelinmiycek demis kac sefer babam da sinirleniyo gelmezseniz gelmeyin gidin o zaman demis. babam bu durumda cok haksiz asla oyle bisey dememeliydi.annem de o esnada yanlis anliyosun gelin oyle demek istemmedi diyo babama ve gelinimize de babanin kusuruna bakma bugunlerde biraz sinirli o yuzden diye gelinimizden tarafa oluyo. hepimiz soyledik babama onu soylememeliydin diye ama babam cok doldum artik ben 60 kusur yasinda insanim esimin ve insanlarin icinde cok azarlar gibi konustu hep sustuk simdi yeter artik dedi.
simdi hicbisekilde annemlere gitmiyomus.abimle konustum benim esimin yapisi boyle diyo ama kimse onu yapisi boyle diye kaldirmak zorunda degilki.annem surekli arardi dogum gunu hediyesi almis abimle gonderdi yine tik yok yani konusmak istemiyomus annemle cunku annem arka cikmamis oyle diyo.kadin seni hergun aramis daha ne istiyor anlamiyorum.annem de aramamya baslamis 1 kac haftadir.abim esim dugune gidicek sehir disina hayirli yolculuklar diye tel ac diyo anneme annem yine ariyor.yine selam sabah hicbisey yok.
ben yurt disindayim.nasil konusmam lazim gelinimizle yada karismamali miyim? sadece durum duzelsin istiyorum!! ne yapmam lazim?

Sizin bu konuda sadece ama sadece yapıcı olmanız lazım...

Mümkün olduğunca karışmayın.

Nitekim abiniz "eşimin yapısı böyle" dedikten sonra sizin yapmanızı gerektirecek hiçbir şey kalmıyor ortada...

Abinizde kaç yaşında adamdır muhakkak, kendisi için ne doğru ne yanlış bunu idrak edebilir neticede.

Size düşen sadece yapıcı olmak, ve asla ama asla karışmamak.

Aksi taktirde ileride oluşabilecek her türlü ciddi problemlerde sizi/ailenizi sorumlu tutacaktır. Ve ne yazık ki, siz iyi niyetli olsanız bile sırf karıştığınız için bu itham dışardan da kabul görüyor olacaktır...

Sevgiler...

cahil saygisiz insanla basa cikmak gercekten zor. insan herseyi getim azcik buyugune saygili olur ne bicim gelin bu kusura bakma cnm amaa yazdiklarindan bunu cikardim ben. babanda bence cok hakli adam gormus susmus ve en sonunda bence patlamis bence orda haddinizi bilin demek istemis ama gelinde akil olsa bunu anlardi. annende cok iyi yurekli cnm hala pesinde donuyor gelinin bence annenlerle sen konus dahada arayiip sormasinlarda hatalarini anlasinlar !!!! gelinin ozur dilemesi gonul almasi gerekirken roller degismis. size derdim git gelinle konus ama cahil insanla konusulmaz bunca seyi yapan anlamaz!!

karismaktan kastim kotu anlamda degil zaten ben su damat tarafi gelin muhabbetlerini hic sevmem benim de zaman zaman sorunlarim oluyor kayinvalidemle ama konusuyoruz istemedigimiz davranislarimizi soyluyoruz.ben gelinimizle konusmali miyim? derken iyi niyetli olarak ya da sen soyle yaptin boyle yaptin diye degil. cok uzuluyorum bu duruma.

Bizde kendimizi yırtarız saygılı davranıcaz diye hemde haketmemelerine ragmen.
Allah yardımcınız olsun.

Bence birşey olmamış gbi eskıden nasıl konusuyorsanız o sekılde konusun
karışmanız doğru olmaz.
sonra bir de sizi katabilir olayların içine o zaman sinirlerınız bozulur

Ay canı cehenneme öyle gelinin.:19:
ne mecburiyetleri var ki anne babanın çeksinler böylesine saygısız patavatsız birini. Hiçbir mecburiyetleri yok. İnsanlık namına torunlarına da bakıyorlar. Bide üstüne azar işitecekler he, 60 küsür yaşındaki insanlar. Kim olduğunu sanıyor bu haddini bilmez kadın.:20:
Üzüldüm annenlere, yazık onlarada, sürekli neden alttan alıyorlar ki, bide özür diliyor gelin hanımdan annen, valla yazık ona da. Sürekli arada kalmış.:50:

Aferin babana, çok iyi yapmış resti çekerek. Gelin hanım bilmiyorsa haddini bir şekilde bildirmek gerek. Abinin çeki düzen vermesi lazım eşine. Ha o birşey söylemiyorsa söyleyen biri muhakkak bulunmalı. Bariz şekilde tavrınızı belli edin hanımefendiye karşı. Zaten gelmiyormuş da iyi olmuş.
Size tavsiyem abinizle konuşun, belki anlayamıyordur eşinin yaptıklarının yanlış olduğunu, annenizin babanızın bu duruma alındıklarını. Ha olmadı o gelin hanımla da konuşabilirsiniz. Haddini bilsin. Onlar sizin anneniz babanız, yoldan geçen herhangi birileri değil.

Karışmayın yorumlarına da asla katılmıyorum. meydanı boş bulmuş hanımefendi, istediği gibi at koşturuyor, yok öyle yağma.:19:

cahil saygisiz insanla basa cikmak gercekten zor. insan herseyi getim azcik buyugune saygili olur ne bicim gelin bu kusura bakma cnm amaa yazdiklarindan bunu cikardim ben. babanda bence cok hakli adam gormus susmus ve en sonunda bence patlamis bence orda haddinizi bilin demek istemis ama gelinde akil olsa bunu anlardi. annende cok iyi yurekli cnm hala pesinde donuyor gelinin bence annenlerle sen konus dahada arayiip sormasinlarda hatalarini anlasinlar !!!! gelinin ozur dilemesi gonul almasi gerekirken roller degismis. size derdim git gelinle konus ama cahil insanla konusulmaz bunca seyi yapan anlamaz!!

annem de artik aramiyor ama eski muhabbetlerinin olmamasina uzuluyor.aslinda kimse gelinimizden ozur beklemiyor cunku babam o sekilde konusmamaliydi.tamam dolmus sinirine de hakim olamadi belki ama olmamaliydi hakliykan haksiz konuma dustu.

ya rabbi düşman başına ....
ama bence abinizden kaynaklanıyo kendinizde demişsiniz zaten ...
bence siz pek karışmayın bence doğru olmaz ...
aileniz gerçekten sabırlıymış allah yardımcınızolsun ..

Ay canı cehenneme öyle gelinin.:19:
ne mecburiyetleri var ki anne babanın çeksinler böylesine saygısız patavatsız birini. Hiçbir mecburiyetleri yok. İnsanlık namına torunlarına da bakıyorlar. Bide üstüne azar işitecekler he, 60 küsür yaşındaki insanlar. Kim olduğunu sanıyor bu haddini bilmez kadın.:20:
Üzüldüm annenlere, yazık onlarada, sürekli neden alttan alıyorlar ki, bide özür diliyor gelin hanımdan annen, valla yazık ona da. Sürekli arada kalmış.:50:

Aferin babana, çok iyi yapmış resti çekerek. Gelin hanım bilmiyorsa haddini bir şekilde bildirmek gerek. Abinin çeki düzen vermesi lazım eşine. Ha o birşey söylemiyorsa söyleyen biri muhakkak bulunmalı. Bariz şekilde tavrınızı belli edin hanımefendiye karşı. Zaten gelmiyormuş da iyi olmuş.
Size tavsiyem abinizle konuşun, belki anlayamıyordur eşinin yaptıklarının yanlış olduğunu, annenizin babanızın bu duruma alındıklarını. Ha olmadı o gelin hanımla da konuşabilirsiniz. Haddini bilsin. Onlar sizin anneniz babanız, yoldan geçen herhangi birileri değil.

Karışmayın yorumlarına da asla katılmıyorum. meydanı boş bulmuş hanımefendi, istediği gibi at koşturuyor, yok öyle yağma.:19:

abimle konustum ilk basta sadece noldu abi bazi olaylar olmus diye abim de bana annemle babam esimin boyle oldugunu biliyolar fazla hassas davraniyolar dedi annemin aglamasina da duygu somurusu dedi!!! bunlari soyleyen abim fazla aciklamama gerek yok heralde!

Sen ve ailen ne kadar güzel ne kadar iyi yürekli insanlarsınız öyle..Okurken gözlerim doldu..Babanı hiç suclama lütfen!!Adam çok bile dayanmış..Babanın hatalı oldugu hiçbir nokta göremedim ben ölee geline çok çok az söylemiş güzel arkadaşım..

Bence şimdiye kadar sustukları hata ..Öyle insana kendi diliyle yanıt vereceksin ki ,bi daha yapamıycak.
Ne demek yani ara bozulmasın,tatsızlık çıkmasın diye susmak!
Yazık değil mi yahu bu adamlara ..
60 yaşından sonra rahat etmek ister bu insanlar.Gelin dırdırı ,azarı mı işitecekler.??Daha neler kim oluyormuş bu gelin...
Ben senin yerinde olsam çok net abime de yengemede gereken cvbı verirdim aram kötü olursa olsun ne münasebet!Ben yeri geliyor kızdıgım halde kıyıpda birşey diyemiyorum anneeme babama o kim????????
Çok kızdım lütfen yanlış anlama...Nevrim döndü resmen yaahu ..Ama sende uzaktasın tabi,senide anlıyorum..Ne biliyim üzüldüm :59:

Hata yengenızde olmakla beraber, abınızde de var.
Abınızın, anne ve babanıza hurmet etmedıgını goren yengenız,
bellıkı abınızı model alıyor ve ustune de bıraz katıyor.
Ben sunu bılır, sunu soylerım;
Aılelerımızın kusurlarını eslerımız dahı olsa kımse ıle paylasmamalıyız kı,
eslerımız aılemıze saygıda kusur etmesınler.
Varsa bır mevzu, saygı cercevesı ıcınde halledılsın.
Eger, abınız esının, anne-babanıza karsı davranıslarından oturu onu ıkaz etseydı,
hıc suphem yok kı, olaylar bu boyuta varmazdı.
ısınıze karısmayı tercıh etmem ama, madem fıkır sormussunuz yazayım.
Ben olsam oncelıkle abımle konusurdum, sonrasında ıse yengemle.
Onu kendımce ıkaz ederdım, 'sende bır annesın, gunun bırınde... ' dıye mevzu yapardım.
Ve kımsenın benım anne ve babamı uzmeye hakkı olmadıgını sert bır sekılde ıfade ederdım.
Ben annem ve babam konusunda hassasımdır, fakat bılhassa annem konusunda!
Onun bır damla gozyasına kıyamam!
Bugune dek annemı kım uzdu ıse, karsıma almısımdır.
Bu, vaktınde babam olmustur, halam olmustur.
Kım oldukları umurumda olmaz o vakıt, benım umurumda olan annemdır!
Annem ıcın bır sey yapabılmektır.
Lutfen sızde annenızın uzulmesıne ızın vermeyın.
Hıc degılse, annenızden artık yengenızle ırtıbat kurmamasını ve uzulmemesını rıca edın.
Abınız nasıl kı yengenız ıcın 'o boyle' dıyebılıyorsa, sızde 'bızde boyleyız' dıyebılın.

Son düzenleme:
Sen ve ailen ne kadar güzel ne kadar iyi yürekli insanlarsınız öyle..Okurken gözlerim doldu..Babanı hiç suclama lütfen!!Adam çok bile dayanmış..Babanın hatalı oldugu hiçbir nokta göremedim ben ölee geline çok çok az söylemiş güzel arkadaşım..

Bence şimdiye kadar sustukları hata ..Öyle insana kendi diliyle yanıt vereceksin ki ,bi daha yapamıycak.
Ne demek yani ara bozulmasın,tatsızlık çıkmasın diye susmak!
Yazık değil mi yahu bu adamlara ..
60 yaşından sonra rahat etmek ister bu insanlar.Gelin dırdırı ,azarı mı işitecekler.??Daha neler kim oluyormuş bu gelin...
Ben senin yerinde olsam çok net abime de yengemede gereken cvbı verirdim aram kötü olursa olsun ne münasebet!Ben yeri geliyor kızdıgım halde kıyıpda birşey diyemiyorum anneeme babama o kim????????
Çok kızdım lütfen yanlış anlama...Nevrim döndü resmen yaahu ..Ama sende uzaktasın tabi,senide anlıyorum..Ne biliyim üzüldüm :59:

tesekkur ederim yorumun icin bazen dusunuyorum belki kendince haklidir yani annemin babamin hatalari da olmustur ama kimse kimseyi azarlama hakkini elinde bulundurmuyo.ben ailemle de konusyorum ilk bastan sorunlarinizi konusmaliydiniz biriktire biriktire bu sekle geldi. en basindan konusulsaydi karsilikli hatalari belki durum daha farkli olurdu.sadece abimin anneme yolculuk icin dahi gelinini ara iyi yolculuklar de demesi gercekten ama gercekten cok zoruma gitti.niye yani? kim ki o demek istemiyorum asagilamak istemiyorum ama neden?

tesekkur ederim yorumun icin bazen dusunuyorum belki kendince haklidir yani annemin babamin hatalari da olmustur ama kimse kimseyi azarlama hakkini elinde bulundurmuyo.ben ailemle de konusyorum ilk bastan sorunlarinizi konusmaliydiniz biriktire biriktire bu sekle geldi. en basindan konusulsaydi karsilikli hatalari belki durum daha farkli olurdu.sadece abimin anneme yolculuk icin dahi gelinini ara iyi yolculuklar de demesi gercekten ama gercekten cok zoruma gitti.niye yani? kim ki o demek istemiyorum asagilamak istemiyorum ama neden?

Abin çok hatalı..Sen ve ailen çok iyi niyetlisiniz...Bilemedim güzel arkadaşım.
Tek söyleyebileceğim aileni abin bile olsa kimseye ezdirme..
Keşke başta konusulsaydı,birikmeseydi,evet ama olmamış..Susulmuş,tatsızlık olmasın diye..Ama böylede olması gerekmez ki!
Keşke daha fazla yardımcı olabilsem..

Hata yengenızde olmakla beraber, abınızde de var.
Abınızın, anne ve babanıza hurmet etmedıgını goren yengenız,
bellıkı abınızı model alıyor ve ustune de bıraz katıyor.
Ben sunu bılır, sunu soylerım;
Aılelerımızın kusurlarını eslerımız dahı olsa kımse ıle paylasmamalıyız kı,
eslerımız aılemıze saygıda kusur etmesınler.
Varsa bır mevzu, saygı cercevesı ıcınde halledılsın.
Eger, abınız esının, anne-babanıza karsı davranıslarından oturu onu ıkaz etseydı,
hıc suphem yok kı, olaylar bu boyuta varmazdı.
ısınıze karısmayı tercıh etmem ama, madem fıkır sormussunuz yazayım.
Ben olsam oncelıkle abımle konusurdum, sonrasında ıse yengemle.
Onu kendımce ıkaz ederdım, 'sende bır annesın, gunun bırınde... ' dıye mevzu yapardım.
Ve kımsenın benım anne ve babamı uzmeye hakkı olmadıgını sert bır sekılde ıfade ederdım.
Ben annem ve babam konusunda hassasımdır, fakat bılhassa annem konusunda!
Onun bır damla gozyasına kıyamam!
Bugune dek annemı kım uzdu ıse, karsıma almısımdır.
Bu, vaktınde babam olmustur, halam olmustur.
Kım oldukları umurumda olmaz o vakıt, benım umurumda olan annemdır!
Annem ıcın bır sey yapabılmektır.
Lutfen sızde annenızın uzulmesıne ızın vermeyın.
Hıc degılse, annenızden artık yengenızle ırtıbat kurmamasını ve uzulmemesını rıca edın.
Abınız nasıl kı yengenız ıcın 'o boyle' dıyebılıyorsa, sızde 'bızde boyleyız' dıyebılın.

tamamen katiliyorum.eger siz esinizin onunde saygisizca konusursaniz onun eline koz vermis olursunuz.kendi anasina babasina saygisi yok ben mi saygi gostericem durumu ortaya cikiyor.
gelinimizle aramda 2 yas var zaman zaman arkadas gibi konurduk ama su durumda nasil davranmam lazim bilemiyorum. dedgim gibi abimle konustum ama o da annemle babamin cok hassas olup gelinlerini bu sekilde kabullenmemekle sucladi.

tamamen katiliyorum.eger siz esinizin onunde saygisizca konusursaniz onun eline koz vermis olursunuz.kendi anasina babasina saygisi yok ben mi saygi gostericem durumu ortaya cikiyor.
gelinimizle aramda 2 yas var zaman zaman arkadas gibi konurduk ama su durumda nasil davranmam lazim bilemiyorum. dedgim gibi abimle konustum ama o da annemle babamin cok hassas olup gelinlerini bu sekilde kabullenmemekle sucladi.

Abınıze sunu soyleyın oyle ıse,
'Esıne deger vermenı anlıyorum abı,
fakat anne ve babamızda bu degerı hak edıyor.
Bu vakıtten sonra onları ne senın ne de esının uzmesıne ızın vermeyecegım.
Esını nasıl kı oldugu gıbı kabul ettıysen, bızlerı de kabul et, yada sen bılırsın'

Abin çok hatalı..Sen ve ailen çok iyi niyetlisiniz...Bilemedim güzel arkadaşım.
Tek söyleyebileceğim aileni abin bile olsa kimseye ezdirme..
Keşke başta konusulsaydı,birikmeseydi,evet ama olmamış..Susulmuş,tatsızlık olmasın diye..Ama böylede olması gerekmez ki!
Keşke daha fazla yardımcı olabilsem..

sanirim ciddi bi konusma yapmam lazim abimle.yengeyle su ara muhattap olmak istemiyorum. ve soyle bi durum da var 2-3 aydir hic bisekilde muhattap olmuyo ailemle ama cocuk krese kayitli oldugu halde annem bakiyo cocuga.cunku her ikisi de keyiflerine cok duskun.insan cocugunu gormeden 1 hafta kalabilir mi? ayni sehirdeler.en kotusu birkac gun once yegenim ( 3 yasinda ) annemle babama "sizi sevmiyorum sizden igreniyorum zaten annem de igreniyomus ben de bu eve bi daha gelmiycem" demis tabi bizimkiler yikilmis.3 yasindaki cocuk nerden bilsin bunlari demekki yaninda boyle konusuluyo.madem konusmuyosun neden cocuguna baktiriyosun kayitli oldugu okuluna gitsin ya da kendi annen baksin.ay hakikaten yazdikca ben de patliyorum!!!

Bence karışmamalısınız.
Aralarında tam olarak ne sıkıntı var bilemezsiniz, sanırım uzaktaymışsınızda.
Gelininiz %100 haksızda olsa, bana göre kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Evet saygı göstermek zorunda.
Ama bunu da gösteremiyorsa, abiniz neden baskı yapsın ki.
Görüşmek istemiyorsa istemesin, devamlı arayıp görüşmek konusunda ısrarcı olmakta hata bence.
Biraz üstlerine gidilmesin, aranmasın, sorulmasın, her iki tarafta kendini dinlesin bence.
Asıl sıkıntı bence, kendi ailesine saygı gösteremeyen abinizde.
Eğer müdahele etmeniz gereken birşey varsa, bunu abinize yapabilirsiniz.
Abiniz saygı göstermiyorsa, gelininize neyin hesabını soracaksınız ki.
Gelin saygı göstermiyorsa bile, abinizin gösteriyor olması lazımdı başta.
Abinizi uyardığınızda, siz kardeşsiniz, sıkıntılarınızı daha rahat çözersiniz,
ama gelini uyarmaya kalktığınızda, aralar iyice bozulur bence.
Ayrıca kişi görüşmek istemiyorsa da, ona zaman tanınmalı bence, illa da
görüşeceksin diye baskı yapılmamalı.
Biraz zamanla herşey düzelir inş.

Back
X