Benim de çalışan evli bayanlara sorum var?

merhaba bende 1,5 yıllık evliyim ve çalışıyorum. bazen yemek yapıyorum bazen kahvaltılık o zaman ne kolayıma geliyorsa. eşimde bu konuda anlayışlı... kahvaltı yapmakta güzel oluyo. tavsiye ederi opuyorumnanaktan

arkadasim sende mesela bamya pisir, (konservelerde oluyor aliyorsun eger cok ugrasmak istemiyorsan) az da patates kes dogra pisir cok lezzetli oluyor, yada hafif firina sebzeli yemek at, sebzeleri kesiyorsun, domates sarmisak yag birazda su baharatlar eklyiorsun firinda pissin cok lezzetli oluyor, tencerede türlü yap bunlar hep sebze yemekleri ve sisirmez hafif kaliyor:) salata cesitleri yap cevizli havuclu yada tavuk hasla ve salatanin icine parcalöa süper oluyor:) üzerinede yogurt gezdir yemede yaninda yat diyor resmen:)

valla okurken ağzımın suyu aktı yerimseniben ama ben bamya yapsam eşim aşeren hamileler gibi görür görmez kendini mutfaktan atar. sebzeye, sebzeyle yapılan yemeklere bayılıyorum üç öğün yesem bıkmam ama işte benim gibi bir insanada eşim gibi biri denk geldi. adam hem kilolu hemde bakliyat ve bazı et yemekleri dışında bişi yemiyor. buyurda bu adama yemek pişir şimdi bıktım bıktıım mafoldumben...

biz bamya yemeyiz böğğğ
enginar, kereviz yemeyiz
ben patlıcan yemem
kocam karnıbahar yemez
ben peynir severim
eşim peynir sevmez
ben yumurtanın beyazını yerim
eşim sarısını kaydirigubbakcemile

karı koca Geçinip gidiyoruz böylee Şeniz

karnabaharın yemeğini bende sevmiyorum .hele kokusu hoş çağrışım yapmıyor..ama önce orta boy çiçek çiçek ayırıp kaynatıp bir güzel eziyorsun içine tuz kırmızı kara biber ekliyorsun bir yumurta kır un ve çıtır pane harcı ekle sonra kaşık kaşık al ve kızgın yağa at...sarımsaklı yoğurtla onu bi güzel..allaaaa tutmayın nan beniiiiiiiiiiiiiiiiiiii cokacimcoook

karnabaharın yemeğini bende sevmiyorum .hele kokusu hoş çağrışım yapmıyor..ama önce orta boy çiçek çiçek ayırıp kaynatıp bir güzel eziyorsun içine tuz kırmızı kara biber ekliyorsun bir yumurta kır un ve çıtır pane harcı ekle sonra kaşık kaşık al ve kızgın yağa at...sarımsaklı yoğurtla onu bi güzel..allaaaa tutmayın nan beniiiiiiiiiiiiiiiiiiii cokacimcoook

buda güzel bir tarifmiş canım denicem kesin

ben karnıbaharı çok severim yemeğini de
fırındaki beşamel soslusunuda

bide ben senin yaptığın şekilde karnıbaharı haşlıyorum
sonra tereyağıyla çeviriyorum
üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağda pul bibberi yakıp gezdiriyorum oda hafif ve güzel yerimseniben

benim eşim midesine çok düşkündür yemek yemeyi sever..

bende dediğin gibi sayılan yemekleri biliyorum ama hangisini yapsam karar veremiyorum yada aklıma gelmiyo, o yüzden gün içerisinde mutlaka nete bakarım..

annem gibi olamadım yani nasıl da belirliyodu yapcaklarını hemen akannehir

aşkım kötü olmamış demez, zaten yaptığımı beceririm ama

yetiştiremediğim de yada mutfakta beni uğraşırken gördüğünde dalga geçiyor

kuma alcam sana iyi yemek yapabilen diye
o yemekleri yapar sen de yorulmazsın

herşey senin iyiliğin için inanki diyooo uyuzzzzz laelaelaelaelae

öyle yani

senınkıde aynı benımkı gıbıymıs be barbımmm... aynı kafadanlar yanı
bende nasıl doyurucam bu benım mustakbel kocam olcak sahsyetı evlenınce hc blmıyorm :roflol:

hngi yemekleri yapman fikrini annenden alabilirsin ozmn kaydirigubbakcemile5

mesale benimde esim ck titiz ben evde yokken evin temizligini fln yapar sonrada ben senden daha ii ev hanımıyım fln der ayrıca sunuda sölemek geldi içimden evlilik cok farklı ve cok güzell hani diolar ya bekarlık sultanlıktır die bence diilll aslında evlilik sultanlıktır kocalarımızın sultanlarıyız hepimiz opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ooohhh esıne masallah walla ımrendım heee benımkı evlenınce anca oturur heralde mutfaga bıtek yemek yemeye gelır dye dusunuyorm kaydirigubbakcemile3 ama ne olrsa olsn dedgn gbı bekarlık sultanlık dyenlere hc akıl erdıremıyormmmm evlılıkten alasıı varmı beee oyle dıyenler elınde sonunda evlenmıyolar sankı

bende öğrenciyim....

hemde hem aöf okuyorum hemde örgün eğitim alıyorum ve evliyim..

ama sorun olmuyor hemde zevkli oluyor eşimle birlikte bazen hazırlıyoruz bazende tek olunca müziğide açıyorum ohhhhh keyfime diyecek yok

hem stres atıyorum hemde keyif alıyorum....

dert ettiğin şeye bak

TENCEREYE YAĞI KOY SONRA SOĞAN I KÜP KÜP AT SONRA SALÇA SONRA SU..VE TUZ..

GENELDE BÖYLE OLUYOR...İSTER PATATES YEMEĞİ İSTER BEZELYE İSTER NOHUTTT

YANİ GENELİ HEP BÖYLE......

ÇORBADA ÇOK KOLAYYYY SALÇASI SUYU TUZU BİBERİ TAMAM

kız sen benım ıcımı rahatlattın hee naniknanik

eşim benden önce eve geldiği için eve gitmeden bana ne istersin diyor ben de bişeyler söylüyorum ya da sen ne istersen farketmez diyorum, ben eve gittiğimde canım hazırlamış oluyo sağolsunŞeniz

ooh maşallah enişteyeee :nazar:

eşin seni alaya alana kadar
kendi de el atıp birşeyler yapsa
sonuçta sen çalışıyorsun
o da çalışıyor
evin işleri ortak halledilmeli

ben her şey dört dörtlük olsun isterim ama yemek konusunda bi hafta sürer yemek yetiştirme derdi gibi geliyor. :))) her gün yemek yapma faslına gücü nerden buluyosunuzz? -tatlicadiarzu-

Bende kaynanam sayesinde ögrendim sagolsun ,,,,bilmemek degil ögrenmemek ayip derdi canim yaa..özledim aklima geldi yinee,,,,uzman oldum artik bir ara yetistiremiyorum diye sinir olurdum AMC aldim o sorunumda yok simdide ne pisiricem diyorum hepp kii ??? bu soruyu herkez soruyor kopya cekiyoruz arkadaslardan telde,,,,ne yapcan bayanssulusmile zamanla hersey yoluna girer tatlimm

aciyan allah bana acisin ben calismiyorum ama okula gidiyorum 3 yillik evliyim.esim yemek hastasi midesine cok duskundur bende yemek yapmayi cok severim hergun taze yemek yaparim bazende kalanlari yeriz fakayt benim menumde herzaman corba,ana yemek pilav ,makarna,salata yada cacik onlar olmazsa tursu vveeeeee mutlaka tatli olur esim tatliyi cok sever bende kiyamiyorum yapiyorum.yemek yapmayi annemden ogrenmistim fakat bekarken hic yapmadim ne zaman evlendim ozaman yemek yapmaya basladim ama hamur isi felan yapardim yani onda uzmanim diyebilirim.

yemek yapmayida cok seviyorum internet sagolsun hergun degisik tarifler yapabilyorum butcem elverdigi surece misafirlerimede dort dortluk sofralar hazirlayabiliyorum cok sukur.

derin dondurucum,mikrodalgam ve elblenderim sagolsun onlar benim vazgecilmez yardimcilarim.

ben de ilk başlarda çok zorlanıyordum.çok şükür şimdi problem kalmadı gibi ama misafir geleceği zaman bocalıyorum,aklıma bişey gelmiyo,günler önceden plan yapmam gerekiyor.öyle sabah kalınca yaparım falan diyemiyorum,inşallah zamanla bu da geçer.

oktay ustanın kitaplarını alın.hiç hata olmuyor.ben onun kitaplarıyla geliştirdim kendimi ve programını izleyerek.

bende çalışıyorum.uzun zamandır uyguladığım bir program var.cumadan tahmini bir yemek listesi yapıyorum kendime.mevsimine göre 1 sebze, 1 etli sebze ve kurubaklagil oluyor genelde.malzemelerini de yoksa hafta sonun temin ediyorum.pazar sabahı kahvaltıdan sonra mutfağa girip 3 çeşit yemek yapıp tupperware saklama kaplarımda muhafaza ediyorum.çorba makarna pilav gibi anlık yapılanları işten gelince yapıyorum.hem vakit kazanıyorum hem her akşam ne yapsam diye düşünmüyorum.tavsiye ederim denemenizi.zaten perşembeye kadar idare ediyor.cuma da genelde dışarda arkadaşlarımızla yeriz.

valla herkes kendine göre güzel çözümler üretmiş bend eüniv tedeyken günü kurtarcak şeyler yapardım makarna kızartma
mesela hamur işi börek çörek hiç yapmamıştım yemek gene neysede misafire pasta olunca havan oluyo
öyle kuru bisküvi olmuyo
valla size bi sır vereim mi dr otkerin prefiterolu var kutuda 3 lü karışım herşeyi içnde eklerini sen katıyorsun harika oluyor soranlarada ben yaptım diosun çatlıyolarrrrrrrrr
ay herşeyide bilmesinler
valla bedne hep araştırarak öğrendim kimse bişey öğretmedi şimdi içli köfte bile yapıom öğrenirsiniz anacım valla pratik lazım o kadar...

bu arada oktay ustanın ölçüleri gerçekten tam tutuyor bende tavsiye ederim evde lahmacun bile yaptım ondan

Bende 4 aylık evli ve çalışan biri olarak bayağı zorlanıyodum ama artık alıştım.Tek derdim yemekleri ölçüsüz yapamamam. o yüzden bir tarif defteri edindim kendime.özellikle kk dan çok güzel tarifler aldım.allah buraya tarif yazanlardan,pratik yolları anlatanlardan razı olsun.

merhaba,bende ıkı aylık evlıyım,ne yapacağıma karar vermek benım ıcın de hala sorun.genelde akşamları 7 bucuk gıbı evde oluyorum.zamanda sorun tabii..bende genelde haftasonu aklıma geldıgınde evde olan malzemelerden yemek lıstesı cıkarıorum.illa yapıcam dıye kasmıyorum ama aklımda yemek isimleri oluyor en azından.birde genelde 2 çeşit yeterli diye düşünüyorum.mevsım kış olduğu için haftada 1 defa çorba yapıyorum mutlaka.3 gün gidiyor:)yanına sulu yemek,ertesi gün yemek + pilav,makarnayı yemek yanında değılde soslu yada fırında yapıp baslı basına öğün olarak tüketmeyi tercih ediyorum.tabii yanına salata vs ıle.haftasonu ya evde değılız yada aperatıf seyler tercıh edıyoruz.o yüzden aslında haftaiçi 5 gün için yemek hazırlamam yeterli oluyor.tabiikide tarifler için internetten ve yemek kitaplarından da yararlanıyorum.internetten beğendiğim tariflerin linklerini yapılacaklar dosyamam kopyalıyorum.yapıp beğenirsem yemek defterime yazıyorum

bu arada eşim fikir açısından pek yardımcı olmuyor bana .ne yapım dediğimde sen bilirisn diyor hep.ama o gece sandvıc yıyelım desemde sesınıo cıkarmaz,itiraz etmez.yani sorun sadece karar vermekte:)))

eve bi yardımcı getrin durumunuz iyse ger oğünlük ymellerinizi yaapr..yok dersenizde önce pratik olnaları yapın çorba menemen sonrda digerlerine geçersiniz....kolay yapılcak şeylerr hiç canını sıkma.

Back
X