benim derdim fast food firmalari ve reklam

seyda_66

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.245
44
683
selam kizlar yurtdisindayim bundan 5 yil öncesine kadar fast food firmalarin reklamlari ile cocuklarin kilo aldigini gören devlet
5 yildir okulara diyetisyen gönderir cocuklara saglikli beslenmeyi ögretir ayriyeten ögretmenlere ne kadar zararli oldugu ögrettigi icin okula ara ögünlerde
domates salata siyah ekmek krem peynir ögle yemeklerine sebze veriyorlar gecen türkiyeden kiz kardesimle konustum okula o malum fast fond firmasinin geldigini cocuklara oyuncak balon verdigini birde oraya davet etigini büyük sevicle anlatinca allahim anneleri ögretmenleri uyarmak lazim cok sagliksiz oldugu avrupayi biraktilar simdi türk cocuklarina takmislarrr
ne kadar sagliksiz oldugu anlatmak lazim ayni gün kizimin arkadasi cikolatali ekmek götürdü diye ögretmeni elinden almis cöpe atmis ac kalda bir daha getirme demis
cocuklarimizi korumak icin bir seyler yapilmaliiii avrupada amakirakada cocuklarin insanlarin ne halde oldugunu görüyoruz yazik illaki bizim cocklarimizdami olmalii
birileri el atsin cocuklarimizi korusun ögretmenler ve anneler bilicli olsun ilaki obez oluncami dikat edecez saglik bakanliginda veya milliegtim biri okurda kulagina kar suyu kacar diye yazdim cocuklarimizi koruyalim:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::72::72:

takıldıgım tek kısım ögretmenin çocugun elinden alıp attıgı ekmek birde yüzsüz bi şekilde aç kalda gör demesi :/

çok doğru söylüyorsun canım
çocuklarımız büyük tehlike altında
benim 5 yaşındaki kızım bile pizza hastası bir gün yemese birgün illa yiycek bende paramız yok alamıyoruz diye oyalıyorum uzun zamandır.

okullarda kola ve cipsler kaldırıldı ama
dışardada ailelerin dikkat etmesi lazım

Ekmeği niye çöpe atmış ki!!!
Kendi aç kalıp o ekmeğin hayalini kurunca anlar kıymetini!!!

Fast food konusunda da katılıyorum..
Şükürler olsun ki kızım da küçük kardeşim de bayılmıyorlar..
İki üç ayda bir gidersek kızım anca patates yer, o kadarına da kızamıyorum..
Ama sürekli anlatıyorum ikisine de, sağlıksız diyorum arada bir olabilir ama her zaman olmaz..
Sizi çok seviyoruz, zarar görmenizi asla istemeyiz gibi konuşuyoruz..
İnşallah ileride de böyle devam ederler..

takıldıgım tek kısım ögretmenin çocugun elinden alıp attıgı ekmek birde yüzsüz bi şekilde aç kalda gör demesi :/

valla yapmis alman akli ve disiplini ögretmenlerin üstünde ögle baski var bu ara farkindayim öbezite konusunda haftada doktor kotrol ediyor cocuklari kilosunu boyunu ölcüyorlar
diyet deyil saglikli beslenmeyi ögretiyorlar

Ekmeği niye çöpe atmış ki!!!
Kendi aç kalıp o ekmeğin hayalini kurunca anlar kıymetini!!!

Fast food konusunda da katılıyorum..
Şükürler olsun ki kızım da küçük kardeşim de bayılmıyorlar..
İki üç ayda bir gidersek kızım anca patates yer, o kadarına da kızamıyorum..
Ama sürekli anlatıyorum ikisine de, sağlıksız diyorum arada bir olabilir ama her zaman olmaz..
Sizi çok seviyoruz, zarar görmenizi asla istemeyiz gibi konuşuyoruz..
İnşallah ileride de böyle devam ederler..

almanlarin bizim gibi günah kavrami yokki biz cöpde bulsak alir kediye köpege veririz günah diye
ay sinir oldum okulun müdürü ögretmeni niye alirki reklam icin o firmalari

yabancı ülke devletleri insanlarına insan sağlığına çok dikkat ediyorlar
bizim devletimiz gibi ananıda al git demiyorlar:ssz::ssz::ssz::ssz:

hatta yukardan birinin oğlunun kızının fast food zinciri varsa onu yeme mecburiyeti bile getirirler

Son düzenleme:
çok doğru söylüyorsun canım
çocuklarımız büyük tehlike altında
benim 5 yaşındaki kızım bile pizza hastası bir gün yemese birgün illa yiycek bende paramız yok alamıyoruz diye oyalıyorum uzun zamandır.

okullarda kola ve cipsler kaldırıldı ama
dışardada ailelerin dikkat etmesi lazım

anneler babalar ögretmenler birde devlet el atmali inanin avrupada bundan 5 veya 6 yil once öyledi ama su 2 yildir cocuklari ele aldilar okulda gözle görülür ev yemekleri sebze ve salat domates girdi bende cok mutlu oldum adi üstünde cocuk biz korumayacazda kim koruyacak kimyasal silah gibi bence o yiyecekler

haklısın o kadar zararlı ki, çocuklar daha doğar doğmaz fast food bağımlısı oluyor.
benim eltim bu konuda çok titiz, 2 yaşında kızı var, kuru pasta bile yedirmiyor çocuğa( bazen abarttığını düşünüyoruz)
içinde margarin var diyor,alışmasın,hazır yiyeceklerin tadını öğrenmesin diyor ama nereye kadar.
3 sene sonra okula başlıyacak o zaman herşeyi isteyecek.

bir ara türkiyede sucuk,çikolata gibi gıdaların reklamları gece geç saatte yayınlanma kararı alınmıştı,
amaç; fakir ailelerin çocuklarının bu reklamlardan görüp canı çekmesin diyeymiş.
sonra tekrardan gündüz yayınlanmaya başladı, bence fast food reklamlarıda çocukların görmeyeceği saatlerde olmalı.

hatta yukardan birinin oğlunun kızının fast food zinciri varsa onu yeme mecburiyeti bile getirirler

valla daha ne diyim onlar bizim cocuklarimiz gelecegimizzzzzz
benim kücük cadi nezle olmus ögretmeni aradi almiya gidecem kizlar gelince yazarimmm

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen. Okul kantinlerinde her türlü fast food gıda yasaktır. Bulunduğum okulda sıkı denetimler yapıldığından değil fastfood gazlı içecek bile satılmıyor. Devlet insan sağlığını önemsiyor( en azından bu konu için). Varsa böyle okullar şikayet edebilirsiniz bimer'e alo147'ye. Herşeyi de devlet takip edemez, bizim de vatandaş olarak onlara yardımcı olmamız lazım.

Hamburger ve pizzanin tadini bile bilmiyorum nasil biseydir.Kardesimde ogrenci okullarinda hamburger ve gazli icecek satilmiyor eger cocuklarinizin kantininde bu tur yiyecek ve icecek satiliyorsa sikayet edebilirsiniz.

Güzel bir konuya değinmişsiniz ama ben çevremden şimdiye kadar okul kantinlerinde fast fodd satıldığını inanın duymadım bu arada Ankara da yaşıyorum. :53:

5 yaşında bir kızım var şükür Allaha kolanın ne olduğunu bilmez, ketçap-mayonez sevmez, patates kızartmasını mayonez yerine krem peynire batırıp yemeye alıştırdım.:51:

Ayda 1 bazen 2 ayda bir kere hamburger yer, genelde dışarıda yiyeceğimiz zamanlarda köfte, lahmacun - ayran vs. tercih ediyoruz.

Sadece okulda sabah kahvaltısında bitki çayı içer ve şeker kullanmaz, tuzu da pek aramaz.

Şuanda anaokuluna gidiyor, seneye ilk öğretime geçecek inş. Aynı okula devam ederse (özel bir koleje gidiyor) okullarında sabah kahvaltısı ve öğle yemeği var artı okullarında kantin yok, (özellikle kantin açmıyorlar ve açmayacaklarmışta, hatta kantinsiz, çocuk sağlığına önem veren okul diyede adı geçiyor) okul yemeğini yerse yer yemezse başka altarnetifi yok.

bende Bursa'da öğretmenim bizim okulda da satılmaz fast food. kola cips felan da yok.
yasak çünkü çok sıkı denetimleri var kantincilerin.
hatta sadece öğretmenler için en azından patates kızartması olsun demişlerdi ona bile izin verilmemişti.
ben beslenme listesi verdim velilere sadece evde hazırlanan yiyecekler yazdım. ona rağmen hazır yiyecekleri verip gönderen veliler var.
devlet yasak getiriyor ama insan kendi çocuğunu önemsemiyosa ne yapılsa boş.

Son düzenleme:
selam kizlar yurtdisindayim bundan 5 yil öncesine kadar fast food firmalarin reklamlari ile cocuklarin kilo aldigini gören devlet
5 yildir okulara diyetisyen gönderir cocuklara saglikli beslenmeyi ögretir ayriyeten ögretmenlere ne kadar zararli oldugu ögrettigi icin okula ara ögünlerde
domates salata siyah ekmek krem peynir ögle yemeklerine sebze veriyorlar gecen türkiyeden kiz kardesimle konustum okula o malum fast fond firmasinin geldigini cocuklara oyuncak balon verdigini birde oraya davet etigini büyük sevicle anlatinca allahim anneleri ögretmenleri uyarmak lazim cok sagliksiz oldugu avrupayi biraktilar simdi türk cocuklarina takmislarrr
ne kadar sagliksiz oldugu anlatmak lazim ayni gün kizimin arkadasi cikolatali ekmek götürdü diye ögretmeni elinden almis cöpe atmis ac kalda bir daha getirme demis
cocuklarimizi korumak icin bir seyler yapilmaliiii avrupada amakirakada cocuklarin insanlarin ne halde oldugunu görüyoruz yazik illaki bizim cocklarimizdami olmalii
birileri el atsin cocuklarimizi korusun ögretmenler ve anneler bilicli olsun ilaki obez oluncami dikat edecez saglik bakanliginda veya milliegtim biri okurda kulagina kar suyu kacar diye yazdim cocuklarimizi koruyalim:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::72::72:

gerçekten çok güzel düşünülmüş. BURDA BÖYLE BİRŞEY BİRAZ ZOR ÇOCUKLARDAN ÇOK AİLELER FAST FOOD TAKILIYOR YA !
BU ARADA ÖĞRETMEN EKMEĞİ ÇÖPE ATMIS DEMİSSİN GÜNAH YA ALIP BİYERE KOYSAYDI BARİ :(

Benim çocuğum okula gitmiyor henüz ama çevremden bildiğim kadarıyla eskisi gibi değil okullar. Şu an gazlı içecek satışı yasaklanmış durumda.. ama patates kızartması var sanırım. Okul kantinleri bazı kriterlere uymak zorunda. Ayrıca fast food firması da nasıl elini kolunu sallaya sallaya gitmiş okula.. ya terör olayı varsa işin içinde.. terör sadece bomba değildir. Tanıtım yapılan yiyeceklerin içinde bir hastalık yapacak virüs sokabilirler bir şekilde. Bana garip geldi bu. İkinci olarak ekmeğe çikolata sürülmesi tamam zararlı olabilir ama böyle öcü de değil bence.. neler var tehlikeli olarak bu masum bile kalıyor. Ben bile ekmeğime sürüp yiyorum… bizim çocukluğumuzda bu kadar gıda standardı yoktu buna rağmen biz dibine vurduk annelerimiz biliyor muydu bunları?
O yüzden ben belli çerçeve içinde kızıma veriyorum.

bir belgeselde amerikalı bir adamın fast food yüzünden yaşadığı sağlık sorunlarını izlemiştim adam yaşayan ölüye dönmüştü resmen.

zaten özellikle bu büyük fast food firmalarını yayılmacı politikaları, savaş çığırtkanlıkları, çalışanlarını gayrı insani koşullarda çalıştırıp sömürüp çok az maaş vermeleri yüzünden boykot ediyorum yıllardır. bu ünlü firmalardan birinin hasta olan bir çağrı merkezi çalışanına neler yaptığını öğrendiğimden beridir değil tvde reklamlarına borşürlerine bile tahammül edemiyorum

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen. Okul kantinlerinde her türlü fast food gıda yasaktır. Bulunduğum okulda sıkı denetimler yapıldığından değil fastfood gazlı içecek bile satılmıyor. Devlet insan sağlığını önemsiyor( en azından bu konu için). Varsa böyle okullar şikayet edebilirsiniz bimer'e alo147'ye. Herşeyi de devlet takip edemez, bizim de vatandaş olarak onlara yardımcı olmamız lazım.

nerden biliyorsunuz bilgi sahibi olmadığımı?
bende okulda çalışıyorum arkadaşım kola cips falan yasak kesinlikle
ben o konudan bahsetmiyorum
ama karşı okulun kantininde bilmem 1 kilosu 4-5 lira olan hazır dondurulmuş köftelerden öğlen çocuklara köfte ekmek yapılıyor ne kadar sağlıklı sizce? hele etin kilosu 30-40 arası değişirken? şte ben onlardan bahsediyorum herşeyin denetlenmesi lazım.
mesela bilmem kaç küsür damacana suda zararlı madde bulundu ama sadece 5-10 tanesinin ismi verildi
et ve süt ürünlerindede öyle
yani ben genel anlamda ele aldım.

kesinlikle bende buna takıldım çok yanlış bi davranış.çocuğu hem aç bırakmak hemde çocuğun gözü kalmıştır yazık:47:

birde yurtdışında daha çok dikkat ediyorlar ama nedense obezite sınırı daha fazla orda

Back
X