Benim derdim gelinim!!!!

kaderim_48

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008
1.286
3
116
63
Muğla
Benim derdim gelinim!!
Oğlum birtanem başakdır başka yalnız gelinim daha başka!!!
Evleri her şeyi ayrı olduğu halde bir türlü bizi ailesi gibi göremedi.Eşinin ailesi gibi de göremedi. Elbette kendi annesinin yerine geçmek gibi bir derdim yok! Kendi kızım gibi görmek istiyorum sadece! tek derdim anneciğim desin, torunumu bana göstersin yeter! Bir de oğlumu mutlu etsin!!
Ne yazık ki bizden çok uzak! İşine gelirse bize yaklaşan gelmezse de yüzümüze bile bakmaya bir eglinim var! Halbuki ben kaynanamı annemden fazla sevdim! Benim yuva kurmama hiç yardımcı olamdığı halde!!! Aileme de çok müdahale etti ama ben hiç onu üzmedim. Ne derse desin gülüp geçtim! O da beni çok severdi.

Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor.

Kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım? Ne yaparım da bizi kabul eder??:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

acaba onu kiracak sözler mi sarfettiniz ?

ama bence is oglunuzda bitiyor,sevmese bile size saygi duymak zorunda

ama oglunuzu takmiyorsa zaten size isine geldigi davranacaktir

eğer anlattıgım gibi bir annelik yaptıysan,
gelinine bir kötülüğün olmadıysa
ve gelinin böyle nankörse sevdirmek için hiçbirşey yapma derim teyzecim.. sadece Allaha havale et oda kendi gelininden aynısını görür emin ol..
hiçkimsenin yaptıgı kimsenin yanına kalmaz...

ama bu işler zorla olmazki insan zorla birini sevemez içinden nasıl geliyorsa öyle davransın yapmacık olmaktansa dimi ama şuda var farkında olmadan bişey falanmı söylediniz acaba

bu kadar ıyılıĞınıze karŞılık hala soĞuksa vardır bı karın aĞrısı elbet.ılk Önce bunu ÖĞrenmenız gerekır...ama bı karın aĞrısı yoksa sırf uzak kalmak mesafe koymak adına yapılan Şeylerse bunu bılemem

aynı dert bizdede var ve hiç üzülmeye değmiyo emin ol annemde aynı sizin gibiydi tek gelin diye yapmadı almadığı kalmadı herşeyin en iyi olsun diye uğraştı durdu sonuç bizden kötüsü olmadı onun için hiç üzülmeyin kendinizi sevdirmek içinde ğraşmayın bence yine üzülen siz olursunuz

Benim derdim gelinim!!
Oğlum birtanem başakdır başka yalnız gelinim daha başka!!!
Evleri her şeyi ayrı olduğu halde bir türlü bizi ailesi gibi göremedi.Eşinin ailesi gibi de göremedi. Elbette kendi annesinin yerine geçmek gibi bir derdim yok! Kendi kızım gibi görmek istiyorum sadece! tek derdim anneciğim desin, torunumu bana göstersin yeter! Bir de oğlumu mutlu etsin!!
Ne yazık ki bizden çok uzak! İşine gelirse bize yaklaşan gelmezse de yüzümüze bile bakmaya bir eglinim var! Halbuki ben kaynanamı annemden fazla sevdim! Benim yuva kurmama hiç yardımcı olamdığı halde!!! Aileme de çok müdahale etti ama ben hiç onu üzmedim. Ne derse desin gülüp geçtim! O da beni çok severdi.

Ben oğluma hem ev verdim. Takılarını aldım. Eşyasını aldım ve düğününü de yaptım. Karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Canım çok yanıyor.

Kendimi sevdirmek için ne yapmalıyım? Ne yaparım da bizi kabul eder??:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Yapmayın gözünüzü seveyim..
Belli ki büyüğümsünüz.. Akıl vermek haddim değil asla..
Ama siz de iyi biliyorsunuz ki gelin-kayınvalide sorunlarının temeli bu; bizi ailesi,beni annesi gibi görsün!
Neden?
Kızın kendi ailesi yok mu? Kendi annesi de vardır di mi? Neden sizi annesi gibi saysın ki?
Başka bir saygısızlığı yoksa lütfen bu konularda ortamı germeyin...
Takıyı,evi almış olabilirsiniz.. Ancak yapılan iyilikler dillenince kıymeti kalmaz..

kendinizi sevdirmek için bişey yapmayın bence, belki gelininizde kaynana önyargısı vardır, tüm kaynanalar kötüdür mantığı yani..
bu ön yargıyıda üstüne düşmeyerek, asla evi, kendisi, eşi ve çocuğuyla ilgili önerilerde, eleştirilerde ve tavsiyelerde bulunmayarak kırabilirsiniz

umarım herşey yoluna girer

Tam olarak şikayetçi olduğunuz şey nedir? "Bizi ailesi gibi görmüyor." demişsiniz. Nedir örneğin kasdettiğiniz? Sizi hiç aramaz mı, yoksa haftada bi mi arar? Anne demez mi? Eşini göndermez mi? Daha somut bahsederseniz biz de daha iyi yorum yapabiliriz.

Zaten ne hikmetse hep kayınvalideler suçludur...
Gelinler sütten çıkma ak kaşıktır...
Takmayın kafanızı teyzecim boşverin...
Herşey karşılıklıdır...
O size mesafeliyse sizde mesafenizi koruyunki arada sorunlar olmasın..

Yapmayın gözünüzü seveyim..
Belli ki büyüğümsünüz.. Akıl vermek haddim değil asla..
Ama siz de iyi biliyorsunuz ki gelin-kayınvalide sorunlarının temeli bu; bizi ailesi,beni annesi gibi görsün!
Neden?
Kızın kendi ailesi yok mu? Kendi annesi de vardır di mi? Neden sizi annesi gibi saysın ki?
Başka bir saygısızlığı yoksa lütfen bu konularda ortamı germeyin...
Takıyı,evi almış olabilirsiniz.. Ancak yapılan iyilikler dillenince kıymeti kalmaz..

E ben diyorum bu Lale fettan gelin diye, bunun için almıyorum Kıvanç'ıma:hulya:

katılmıyorum fettancım, elbetteki kızın kendi annesi babası var, ama eşinin ailesinden bahsediyorum. teyzecim, amcacım diyecek hali yok herhalde. Anne baba diyorsan (ki kimse aman beni öz annesi gibi sevsin diyemez) anne demenin getirmiş olduğu sorumluluğuda yerine getireceksin. saygısızlık etmeyeceksin.

Anladığım kadarıyla konu sahibi ablamızın yanlış bir davranışı olmamış gelin hanıma karşı. Torununu göstermemek ne demek ya. Asla sineye çekebileceğim birşey değil. Sen kimsinki bana torunumu göstermiyorsun.

Ama iş oğlanda biter. Hadi el kızı kaynanadır der, saymaz etmez, ama oğlan öylemi. Annesini babasını bir kenara iten oğlandan ne beklenirki.

Son düzenleme:
birde kayınvalidelerde şu mantık var ben kayınvalideme baktım,sevdim,saydım,hoştuttum benim gelinimde bana bunları yapmak zorunda diyorlar ama bu çok yanlış bunları yaparken sen gelininemi sordun yani :umursamaz: gelinde diyecek yapmasaydın banamı sordun diye haklı tabi.

keşke benim kayınvaldemde bana yapması gerekenleri yapsaydı bende onu sevseydim.
işte bazıları bulup bunuyor.
demek gelinin seninle samimi olmak istemiyor. bırak arada mesafe olsun.
zorla kendini sevdiremezsin. benim abimin karısı yüzümüze güler arkamızdan kocasına bizi şikayet ederdi. annem ne birşeyine karışırdı ne kaynanalık yapardı.
evine gittiğimizde mutfağa hep beraber girer yemek hazırlar sofra kurardık.
kendi zorla anneme birşey verir sonra kocasına benim şunumu aldı dermiş.
çok sık gitmemeye çalış, ayrıca çoğu gelin erkek annesini ailesi gibi görmez.

E ben diyorum bu Lale fettan gelin diye, bunun için almıyorum Kıvanç'ıma:hulya:

katılmıyorum fettancım, elbetteki kızın kendi annesi babası var, ama eşinin ailesinden bahsediyorum. teyzecim, amcacım diyecek hali yok herhalde. Anne baba diyorsan (ki kimse aman beni öz annesi gibi sevsin diyemez) anne demenin getirmiş olduğu sorumluluğuda yerine getireceksin. saygısızlık etmeyeceksin.

Analadığım kadarıyla konu sahibi ablamızın yanlış bir davranışı olmamış gelin hanıma karşı. Torununu göstermemek ne demek ya. Asla sineye çekebileceğim birşey değil. Sen kimsinki bana torunumu göstermiyorsun.

Ama iş oğlanda biter. Hadi el kızı kaynanadır der, saymaz etmez, ama oğlan öylemi. Annesini babasını bir kenara iten oğlandan ne beklenirki.

Ama bence biraz daha bilgiye ihtiyacımız var. Torunumu göstermiyor derken ne kasdediliyor? Haftaiçi okul var diye gezmeye çocukları babaannesine haftasonu götüren gelinlere de torun göstermiyor damgası vurulduğunu duymuşluğumuz var. Örneğin amca teyze değil de anne baba diyorsa gelin, anneciğim diyemiyorsa bu sorun edilmeli mi?

birde kayınvalidelerde şu mantık var ben kayınvalideme baktım,sevdim,saydım,hoştuttum benim gelinimde bana bunları yapmak zorunda diyorlar ama bu çok yanlış bunları yaparken sen gelininemi sordun yani :umursamaz: gelinde diyecek yapmasaydın banamı sordun diye haklı tabi.

Ya bu nasıl bir mantıktır. Kadın torunumu göstermiyor diyor, bilmem farkındamısınız.

Ne ekersen onu biçersin derlerya hani, kadın zamanında kaynanasına bakmış, iyi davranmış, haliyle o da yakın ilgi istiyor, torununu görmek istiyor. İllaki öyle olacak demiyor.

ne kadar önyargılısınız kayınvalidelere karşı sayın Loca. banamı sordun he, peeeeh:delphin:

Bu gelinlerde burunlarından kıl aldırmıyorlar he, başlıycam böyle işe:umursamaz:

benden çok büyük olduğunuz belli saygısızlık etmek istemem ama bi düşün bakalım bunlar sevgiliyken yaptığın yanlış lar var mı? hiç bir gelin kaynanansı ona kendi kızı gibi davranırken dışlamz bu gerçek yani ne kadar kaynanalar gelinleri suçlasalarda o gelininin bi kırıldığı bi yer var demek ki görüşmek istemiyo seninle bence bi yerde de erkek anneleri oğullarını eşleriyle kendi hayatında bırakmalı nedir yani bu onların hayatına kendinizi dahil etme isteği anlamadım ya bırakın oğlunuz mutluysa arada bi görüşüverin sık görüşmeyin nolur yani bütün kaynanalar da gelinlerinin annecim diye üzerlerine düşmelerini saygıda kusur etmemelerini hatta kendi annelerinden bile önce gelmelerini ve oğlu onu karısında<n çok sevsin istiyosunuz üzgünüm ama gerçek bu yani:umursamaz:

Allahım bu günleride mi görecektim, akannehir
Bir kaynana, derdim var topicinde gelininden dert yanıyorakannehir

Neyse konuya yoruma dönelim.
Teyzecim bence konuşulmadan hallolmayacak bi sorun değil. Al karşına konuş, tatlı dille, kırmadan, incitmeden.
Belki böyle yaptığının farkında değildir, belki de etrafın dolduruşuna geliyordur.
Gördün baktın ki olmuyor, böyle olsun istiyor gelinin, bırak kendi haline ne hali varsa görsünalsanaalsanasmile

zorla kendinizi kimseye sevdiremezsiniz..
bırakın sevmesin..
zaten işine gelince yaklaşan, işine gelmeyince yüzünüze bakmayan gelininiz varmış..

Back
X