Benim derdim kayınvalidemle altlı üstlü oturmamız

ttuugba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
57
0
86
İstanbul
mrb kızlar benim derdim kayınvalidemle.altlı üstlü oturuyoruz.oğluna çok bağlı.fazlasıyla.girerken çıkarken uğrar.durur.bir yere gidilecek bir iş yapılacak hemen oğlunu arar.evet annesi gidecek tabi ama....bi örnek vereyim ayakkabı almaya gidecekmiş kocasının vakti yokmuş,oğluna diyoki birlikte alalım.yani 50 yaşında öyle yaslı değil kendi işini kendi görebilir,2 tane evli kızı var yakında oturuyolar.onlarla gidebilir.ama yok oğlu ile halledecek.neyse kocam geldi yazıcam yine canlarım..

Sizinle bizzat bir problemi var mı?
Problem sadece ogluna düskün olmasıysa önemsemeyin bence.
Tipik erkek annesi bu saatten sonra degismez.

konu başlığında ismimi görüünce merak ettim de geldim :))

şu son zamanlarda kelin merhemi olsa başına sürer bir pozisyondayım ama gördğüm o ki biraz abartıyorsunuz :))
yada bizim bilmediğimiz ayrıntılar var
şimdi canım anneler oğullarına bir başka bağlıdırlar onlarla alışveriş yapmayı nedense severler (para harcatmadıkları için olabilir :1: )
sizin özel hayatınıza müdahale etmiyorsa anne oğul ilişkisine pek müdahil olmayın yoksa durduk yere iyi giden evliliğinizide batırırsınız
kendi adınıza sınırınızı koyun ve o sınırı aşmayın yeter
çok vıcık vıcık olmakta çok soğuk olmakta bizlere göstermiştir ki ters tepiyor
orta kararı bulmazsanız ilişkiler laçkalaşıyor
bırakın oğulları ile ne diyalogları varsa yapsınlar sizin hayatınızı karıştırmadıkları sürece
gitsinler gezsinler
ha eğer kayınvalidenizle ilişkiniz biraz daha iyi ise
bende gelicem deyp sizde katılın bu ana oğul gezmelerine :))
pek mudahil olmadan kendi zevklerinizi gösterin
birazda sizde şunu sezdim sanırım sizde biraz fazla kıskançsınız
:)
kapınızı kapattığınızda ayrı bir yuvanız var dediğim gbi özel hayata pek fazla karışmıyorlar sa bence armudun sapı üzümün çöpüne döndermeyin kaybeden siz olursunuz
bu şeylerden huzursuzlanmaya başlarsanız bunlar sizi sürekli rahatsız edecektir ve her ayrıntıya takılır her sözün altında bir ima ararsınız...
relax olun önemsemeyin okadar
belki kayınvalideniz tamda sizi kıskandırmak için yapıyordur ona bu kozu vermeyin...:68:

bende düşünüyorum almayı deyip beraber gidin.. :)

Konuyu tamamlamadığınız için, okuduğum kadarıyla yorum yapacağım.
Biraz fazla gözünüzde büyütüyorsunuz ve kendinizi boşa üzüyorsunuz gibi geldi bana açıkçası..

Oğluyla ayakkabı almaya gidebilir, bunda tuhaf bişey yok. İlla ki çok yaşlı, elden ayaktan düşmüş olması gerekmiyor bunun için. Ama "çocuklar, birlikte gidelim de bana bir ayakkabı alalım" dese, hani sizi de katsa işin içine daha ılımlı yaklaşırdınız sizde.

Belki o da oğluyla başbaşa kalacağı ortamlar mı yaratmak istiyor ?

Benim kızım var, o evlense de her şekilde başbaşa kalacak ortamı yaratırız.
Bir de oğlum olacak nasipse.
Vallahi şimdiden gerginim, evlenince hiç ben onunla başbaşa kalamayacağım, gelin bırakmayacak diye..

Belki de kaynanalığın hamurunda var bu..:27:

mrb kızlar benim derdim kayınvalidemle.altlı üstlü oturuyoruz.oğluna çok bağlı.fazlasıyla.girerken çıkarken uğrar.durur.bir yere gidilecek bir iş yapılacak hemen oğlunu arar.evet annesi gidecek tabi ama....bi örnek vereyim ayakkabı almaya gidecekmiş kocasının vakti yokmuş,oğluna diyoki birlikte alalım.yani 50 yaşında öyle yaslı değil kendi işini kendi görebilir,2 tane evli kızı var yakında oturuyolar.onlarla gidebilir.ama yok oğlu ile halledecek.neyse kocam geldi yazıcam yine canlarım..

seni iyi anlıyorum..bnm kayınvaldemde kendine alış veriş yapacaksa kimseyi çağırmaz..
ama bnm düğün arifemde bütün ıvırımı zıvırımı birlikte almak istemiştir.
tabiki ben hiç hoşnut değildim bu durumdan.
eşime pek cnm cicim diye br düşkünlüğü yoktur çok şükür.ama ağzı biraz argodur..
onun için pek sevmiyorum yakınlarında olmayı.
sana tavsiyem herşeyinize karıştırma kayınvalideni bence...
dışardan gelecek darbelerde sağladım durmalısınız.eğer kayınvalde eşinize bu kadar düşkünse her an yeni bir sorun çıkacak demektir.sonuçta artık eşiniz evli ve bir karısı var.o kadar yüz göz olmamalı kayınvalideniz..

oluruna bırakıp üstüne gitmeyin Bu durumun.. Bence geçicidir. oğlu artık evlendi ya, ilgisini görmek istiyodur.. artık ilişkileri eskisi giBi olmayacak diye endişeleniyordur. Benim sevgilimin annesi de Ben ortaya çıktıktan sonra her dakka Bişey çıkarıp sevgilimle halletmek isterdi.. sevgilim de şaşiriyodu, önceden tek Başına yaptiği her işi sevgilimle yapmak isterdi.. mesela Biz dişarda geziyoruz, arayip gel Bankaya gidelim derdi, yani her işi kendi yapan kadın markete Bankaya her yere oğluyla gitmek ister oldu.. hiç etkilenmedim Ben.. çook normal geldi çünkü Bitanecik oğlu ilk defa Bi kızla BeraBerdi ve o kızı seviyor ilgi gösteriyor zamanının çoğunu o kızla geçiriyordu.. kadın haliyle panikledi.. Bana itiraf Bile etti Bu psikolojisini kayınvalide adayım.. artık oğlum seni annesinden Bile çok seviyor diyip surat astı.. cevap Bile veremedim.. olur mu hiç herkesin yeri ayrıdır diyeBildim sadece.. Bu durum 1 Buçuk sene sürdü.. şimdi nasılsınız diye sorarsanız, " artık kafam rahat, Burcu seni çok seviyor sana çok iyi Bakacak " diyeBiliyor.. ya da Bi yere gidecekken Bana söylüyor, kızım hadi gidelim gel Bana eşlik et diye.. Bu durumu Benim varliğimi kaBul etti artık.. şimdi oğlunun yanında Beni görmediğinde garipsiyor.. dediğim giBi Bu durum tamamen kaBullenmeyle alakalı.. Benimsemeyle alakalı..Bence sakin olup Bekleyin.. oğlunun artık hayatında bir kadın olduğunu oğlunun hayatını Biriyle paylaştiğini kaBullensin.. Sizi Benimsesin.. hele de tek erkek çocuk anneleri Böyle oluyor.. oğulları Bir kızla BeraBer olunca artık kendilerini sevmeyeceklerini ilgilenmeyeceklerini düşüneBiliyorlar.. annemde de aynı sendrom olustu ama yengeme alısında yengemi kızı giBi Bağrına Bastı..

bencede çok kıskanıyor oğlunu.mesela geçenlerde gülümseyerek oğluna diyoki "bana gömleğimin şurasını burasını iyi ütüleyememişsin derdin.şimdi öyle şeyler eşine diyemiyosun dimi" bende yanlarındayım.hiç bişey demedim.eşimde demedi.öylece kalakaldım.başka bir olay ,kız evlatlar daha hayırlı oluyo diyodu akrabası.o da olur mu benim oğlum bana hiç kıyamaz.geçenlerde eşi işe gidince gelip yanıma yatacakmış,uyuyorum diye kıyamamış diye anlatıyo kadına.eşime sordum annen böyle diyo diye.o da gülümsedi.olay şöyleymiş:sabah uyuyamadım demiş eşim.o da gelseydin bize demiş :)) yani gülermisin, ağlar mısın.bu arada tek erkek çoçuk eşim.

yani ozaman pek takmamak lazım olay şu ki kayınvalidenizin lafının güvenilirliği yok işine geldiği gibi konuşuyor
ağzınada pek özelinizi vermeyin valla belli olmaz onuda kafasına estiği gibi anlatır bakakalırsınız
dediğim gibi üsteemeyin üsteledikçe sorun sizden kaynaklıymış gibi herkesin gözüne siz batarsınız
artık kayınvalidenizede zafer çığlıkları atmak kalır:1:
onun kıskanmalarına ya espirili cevap verin oğullarını yemediğinizi ima edin
aaa yatsaymış keşke ne güzel ana oğul hasret giderirdiniz deyin (sanki gurbet elde yaşıyorlar)
umursamayın
en önemlisi bu o lafların kıskançlıkla söylendiği aşikar duymazsanız rahatsız olmazsınız

kaynananın sana bir saygısızlığı yoksa eşinle aranı bozmaya çalışmıyorsa böyle detaylara takılma
sanırım türkiyede erkek annelerinin büyük bölümü böyle:9:oğulları evlendiğinde kendilerini unutacak sanıyorlar:27:
sen kayınvalidenle iyi olursan zamanla sana da evliliğinizede alışır:31:

bir de bu olayların üstüne geçen gün şu oldu.düğünde bi anlaşmazlık olmuştu.ama buna rağmen bizimkiler sorarlar,napıyo,nasıllar kaynananlar,görümcenler diye.kaynanamlar annemleri hiç sormazlar nasıllar,napıyolar diye.olaya geliyim.eşim dediki dün akşam eşimin ailesi bizdeydi, dedesi falanda geldi dedi. o da bizide çağırsaydınız dedi.bende siz hiç sormuyosunuz ki nasıl deden falan diye dedim.ama sonra yine normal konuştuk.neyse olay bu.annesi arabadan indi.eşimde 5 karış surat.neymiş.keşke söylemeseymişim.annesi çok üzülmüş.bende bir sinirlendim.benim ailem sorulmazken bende üzgündüm bana o kadar üzülmemiştin dedim.sanki ailesine kızmadım bağırmadım ki.sadece söyledim.çok alındım eşime.

eşinin de annesinden kalır yanı yokmuş yani :19: çok sinir oluyorum böyle şeylere.. hem kendisi müdahale etmez hem artık sen patlayınca bıdı bıdı yapar..

bir de bu olayların üstüne geçen gün şu oldu.düğünde bi anlaşmazlık olmuştu.ama buna rağmen bizimkiler sorarlar,napıyo,nasıllar kaynananlar,görümcenler diye.kaynanamlar annemleri hiç sormazlar nasıllar,napıyolar diye.olaya geliyim.eşim dediki dün akşam eşimin ailesi bizdeydi, dedesi falanda geldi dedi. o da bizide çağırsaydınız dedi.bende siz hiç sormuyosunuz ki nasıl deden falan diye dedim.ama sonra yine normal konuştuk.neyse olay bu.annesi arabadan indi.eşimde 5 karış surat.neymiş.keşke söylemeseymişim.annesi çok üzülmüş.bende bir sinirlendim.benim ailem sorulmazken bende üzgündüm bana o kadar üzülmemiştin dedim.sanki ailesine kızmadım bağırmadım ki.sadece söyledim.çok alındım eşime.

eşin zamanında seçimini yapmış, annesini değil seni seçmiş, tabiki bu annesini bi kenara attığı anlamına gelmiyo ama bak sen ona cok daha cazip gelmişsin seninle daha mutlu olucagını düşünmüş.
kaynana burda yenilen pehlivan durumunda, güreşe doymadıkça doymuyo... sürekli yeni sorun yeni bahane
senin huzurunu kaçırıyosa rahatsızlıgını belirt, ama neden uğraşıyo bizimle, alıp veremediği ne falan gibi cümleler kullansan ve sorunun kaynağına inmeye çalışsan daha iyi olur, sen gitmiş afedersin sidik yarışına döndürmüşsün: ona daha cok üzüldün bana üzülmedin! kaynananla kendini yarıştıryosun, saygıda kusur etme, kaynanan olmasını bırak herseyden önce büyük ve bi anne, ama bu kadar muhattap alırsan onu, kendinde kendini bişeye saymıyomuş görünümü yaratırsın. sanki kendine güvenmiyomuşsun gibi, bu da kaynanana verdiğin en büyük koz olur
ayakkabı almaya gidielim mi diyo? ay geliym ben de bakarım yeni modellere de.
aman erkek milleti ne anlar kadın ayakkabısından ben geliym sana fikir veriym de hatta, oğlunu çağırdığına pişman olur
ha benim kaynanam oğlum ayakkabı alcam gel birlikte gidelim dese ben bunu hiç önemsemem o da ayrı. ben onun eşiyim ama, ben yokken annesi vardı, ne var yani gitsinler tabiki, benle tanıştı diye annesini bi kenara mı atıcak? belki kadının canı sıkkın, en yakınlarıyla yani cocuklarıyla başbaşa vakit gecirip dertleşmek istiyo...

Allah sabır versin:37: öyle yada böyle işin çok zor idare etmek lazım:31: böyle gelmiş böyle gider bu işler :71:

Kayınvalidenin sana zararı yoksa bunlar ufak tefek şeyler canım boşver takılma ya.
Gitsinler sen de git gezin tozun hatta beraber :24:

Kızma ne olur, ama hak vereceğim bu konuda eşine..
Sende bir dışarıdan objektif bakmaya çalış.. K.validen sana diyor ki "aa keşke bizi de çağırsaydınız", sen ise ona hesap soruyorsun. Siz aramıyorsunuz ki, sormuyorsunuz ki.. diye..
"Keşke çağırsaydım, bir dahakine çağırırım annecim" de ve kapat konuyu. Bir dahakine de sahiden çağır, gelmezse o zaman konuş istediğin gibi.
Anlatabildim mi, k.validen kibarca soru sormuş da, sen onu terslemişsin gibi anlaşılıyor baktığın zaman. Oysa iç yüzü öyle değil, sen de içinde tutamadın, anlıyorum seni. Ama biraz da politik olmaya çalış tatlım.

bende altlı üstlüyüm kayınvalidemle eşim tek çocuk başka kardeşi yok üstelik bende takılırdım böyle şeylere yeni evlendiğimiz dönemlerde ama zaman geçince insan bunlara takılmıyor bende sizin yeni evli olduğunuzu düşünüyorum ilerleyen zmanlarda bunların basit şeyler olduğunu farkedersiniz tabi kayınvalidenizle ilişkimniz laçkalaşmassa ben hep mesafeli oldum gidip geldim ama mesafemiz vardı arada eşim zaten asla nebana ne kayınvalideme laf söyletmez bir tiptir haklıyı haksızı görür oyüzden hiç dsorun yaşamadım ben takılmmak gerek bunlara gelip geçiyor bunlar

bencede çok kıskanıyor oğlunu.mesela geçenlerde gülümseyerek oğluna diyoki "bana gömleğimin şurasını burasını iyi ütüleyememişsin derdin.şimdi öyle şeyler eşine diyemiyosun dimi" bende yanlarındayım.hiç bişey demedim.eşimde demedi.öylece kalakaldım.başka bir olay ,kız evlatlar daha hayırlı oluyo diyodu akrabası.o da olur mu benim oğlum bana hiç kıyamaz.geçenlerde eşi işe gidince gelip yanıma yatacakmış,uyuyorum diye kıyamamış diye anlatıyo kadına.eşime sordum annen böyle diyo diye.o da gülümsedi.olay şöyleymiş:sabah uyuyamadım demiş eşim.o da gelseydin bize demiş :)) yani gülermisin, ağlar mısın.bu arada tek erkek çoçuk eşim.
ooooo işin zor valla, klasik oğluna aşık, onu tabulu malı sanan anne sendromu, ayrı eve değil ayrı şehre taşının siz:1:
kayınpeder yok galiba doğru mu

canım daha gençsin böyle düşünmen normal biraz edeceksin şimdiden bunları sorun edersen sonra içinden çıkamazsın hem bunlar normal şeyler umursama oğlunu paylaşmak zor geliyordur onada biraz sabret zamanla hepsi geçer bence sen biraz büyütmüşsün rahat ol umursamamaya çalış bu yüzden eşinide üzme zamanla bu problem büyürse olmaz eşin sen ve annesi arasında seçim yapmaya zorlanır bırak annesi biraz naz yapsın emin ol zamanla oda alışır tabi bu senin elinde umursama sadece dsabret

Back
X