benim derdimde bu

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.003
2.995
333
Benim derdim oglum subatta 3 yasina girecek ve hala konusmuyor. Anne yi bile cok nadir söylüyor. Bisey istedigi zaman beni cekistiriyor kaldiriyor agliyor bagriyor.artik kafama takar oldum cok canim SIKILIYOR. Bide üstüne insanlar aaaaa hala mi konusamiyor bi doktora götürsene normal degil bu duru dedikce tepem atiyor. Yada sunun kizi bundan 1yas kücük cakcak konusuyor vs..gibi seyler duyuyorum. Cok sükür saglikli herseyi normal 6aylik süründü 1yasinda yürüdü ama artik sesini duymak istiyorum Anne aciktim susadim gibi.... ilk cocugum hevesleniyorum haliyle. Alfabeyi A.zYe sayiyor sayilari biliyor 20ye kadar hemde almanca. Bazen biseyler sölyür ama anlamiyorun. Kafayi yemek üzereyim. Uyku uyuyamiyorum. Doktorada götürmek istemiyorum bu yüzden sizce normalmi yada anormalmi bu durum.

Kreşe vermeyi düşünmezmisin.Sosyalleşirse açılır da.Konuşmasına da faydalı olur.Eltimin oğlu için bunu önerdi gittikleri konuşma terapisti.O da üç buçuk yaşında sadece anne baba mama diyor.

Niye götürmüyosunuz anne gibi basit kelimeleri bebek 10 aylikken soylemeye basliyor. Kafaniza takacaginiza doktora götürün. Iciniz rahat etsin. Emeklemisi yürümesi normal diye konusmada normal olacak diye bisey yoktur ki. Bence zaman kaybetmeyin. Benim kizimda 3 yasinda masal anlayiyor ,sarki söylüyor ben olsam götururdum

Yeğenlerimin ikisi de erkek ve 3 yaşındayken ağızlarında sözleri çevirirlersi ne dedikleri anlaşılmazdı. Kreşe gittiler. 4 yaşında anlaşılır konuşmaya başladılar. Ancak o zaman iletişim kurabildik. Şu an Biri 3. Sınıf diğeri 2. Sınıf öğrencisi. Gayet sağlıklı ve aktifler. Çeneleri hiç durmuyor.
Bazı çocuklar böyle oluyor sanırım.

Yabanci ülküde oldugunuz icin , gec konusmaya baslamis olabilirmi ? Sonucta türkce konusan yoktur orda

Benim cocuk doktorum cok pimpirikli simdi yakamizi birakmaz ordan oraya gönderir ordan oraya gönderir abartir bende daha cok telaslanirim. Iste bnm cocugum bunlari yapabiliyor gibi seyleri duynaktan cok SIKILDIM duymak okumak istemiyorum

Genellikle bu durumda cocuklarin hep erkek cocuklar oldugunu duyuyorum galiba erkeklerdevar bu gec konusma sorunu

Benim cocuk doktorum cok pimpirikli simdi yakamizi birakmaz ordan oraya gönderir ordan oraya gönderir abartir bende daha cok telaslanirim. Iste bnm cocugum bunlari yapabiliyor gibi seyleri duynaktan cok SIKILDIM duymak okumak istemiyorum
Bu kiyaslama degilki ,sadece yasitlarinin normal yaptiklari. Sinirleriniz bozuk galiba4

Her cocuk ayni degil bakin arkadaslarda bazi örnekler vermis evet sinirlerim bozuluyor artik.
Bir alemsiniz pirpirikli diyorsunuz doktorunuza tütkiyede okadar sorumsuz doktor varki , millet buyuzden sikayetci.
Siniriniz bozuluryorsa doktora göturrsunuz doktorda bisey yok der yollar

Almanca sayıyor demişsiniz. Evde Türkçe, Dışarıda almanca karışık konuşuluyorsa normal olabilir. Anadilinin ne olduğunun daha bilincinde değil belki de. Dışarıda sosyalleşirken de almanca duyuyordur her şeyi. Kafası karışıyordur.

Istemesen de bir sure illa ki duyacaksin.
Sabret bir sure daha konusur elbet.
Ama cok da bekleme 6 ay daha konusmazsa gotur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…