Çocuk Hastalıkları benim derdimde kaka :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yok canım,
Yanında hiç kaka konusu konuşmayacaksınız, hatta çişi bile sormayacaksın bu 1.
2.konuyu bırak, kaka sözcüğünü ağzına bile almayacaksın, yok farz edeceksin böyle birşeyi.
Bu konunun konuşulması ve senin bunu ona sorman onun baskı altında olduğunu hissetmesine neden oluyor canım.

offfffffff bende tam tersii hergün soruyorum hadi yapalım diyorum hatta saçmalayıp kakanı yapmazsan üzülürüm diyorumm yaa

Canım süt kısmını hafife alma, öncelikli problem o bence.
Bizim doktorumuz bir süre sütü bıraktırmıştı mesela. kİ biz günde sadece 200 cc tüketiyorduk. O bıraktıgımız süre içinde posalı ve lifli besinler tükettik sadece. bir de protein agırlıklı. Ve en önemlisi su.
Mutlaka suyu her fırsatta içirin.

Birde yulaf kepegiyle kurabiye tarzında yiyecekler yapın gün içinde tüketsin.

Şuan da tek problem beslenme düzeni gibi görünüyor.

offfffffff bende tam tersii hergün soruyorum hadi yapalım diyorum hatta saçmalayıp kakanı yapmazsan üzülürüm diyorumm yaa

Arada bir F5'e bas sayfan yenilensin mesajlar o yüzden çıkmıyor.

Anlıyorum ben seni, bende hep soruyordum hadi yapalım bak bende yapıyorum vs diyordum hatta lazımlığına bile yaptım. Ama yanlış yapmışım bende. Tüm bunlar kendini baskı altında hissetmesine neden oluyormuş!
Umursamaman gerekiyor.
Bizim lazımlığımız oturma odasında, o kaka yaparken ağlıyor bağırıyor diye yanına oturup ona sarılıyordum ama çok yanlış yapmışım bende.
Öncelikle sen rahat olacaksın, yapmayacağım diyorsa sen bilirsin de konuyu kapat.
Dr'a sorunun kaynağını öğrenmek için git. Fizyolojikse onlar tedavi eder. Psikolojikse dediklerimi yapman gerek canım.

kara kuru erik alın suda kaynatın. komposto gibi. onun suyunu icirin. 3 aylık bebegime Dr tavsiyesiyle verdik. tabi yarım tatlı kaşığı. sabah verdim akşam yaptı kakasini.

Yok sevgili Denim Prensesi, korkutuculukla ne ilgisi var :) öncesinde forumda hiç yazışmadığım beni hiç tanımayan birisine damdan düşer gibi özel mesaj atmak istememiştim o yüzden :)
Tam olarak düzelmedi henüz ama düzelmeye doğru yol alıyoruz inşallah. Çok enteran bi olay şu kaka mevzusu.
Aklımın ucundan geçmezdi korkma, ayrılmak istememe gibi değişik düşünceleri.
oooooo hafızanız da süpermiş,denim prensesini epeydir yazmamıştım:):)yeni üye olup,ne mesajlar atanlar var görseniz...sizin gibi bişey danışmak için falan da değil üstelik..o sizin kibarlığınızdan:)
oğlum 5 yaşına geldi aşalı çok oldu ama mesela yazlıkta geçen ay,tuttturdu kakam bana ait bişey ve yapmak istemezsem zorlayamazsınız beni diye..hadi diyorum gel gidelim yapalım falan..inat etti,ben üsteledikçe hem de..inan poposunun deliğini tıkamaya çalışıyodu o derece hahahha ben mısır yedirip üstüne suyu içirdim,hiç ses etmedim de,bir de koşturdum ,yere yattı kakam geldi yapmamam lazım diye..:):) sonra üstelemedim kendi gitti yaptı çıktı..
biz önem verdikçe onlar daha çok öenm veriyor..bir parçam gidiyor sanıyormuş..annelik ne garip değil mi,çocuğun zıçtıüında zil takıp oynuyosun falan :KK70::KK70:
kaç yaşındaydı oğlunuz?

geldim arkadaşlar dr araştırıyodum. süt evet çok içiyo vermeyince ağlıyo psikolojikde olabilir çünkü geçen gün ablasıyla oyun oynarken bebeğine kaka ismini vermişti güzel kakam hadi uyuyalım felan dedi :KK43:( birbuçuk yaşındaydı galiba kaksınıda çişinide tuvalete lazımlıga yani yapmaya başladı.pek bi sorunumuz olmadı bu bikaç aya kadar.bide ben çalışıyorum gündüzde makarnayı pilavı yiyomuş :KK43: eşimde sağolsun beni suçluyo sen ilgilendenmide yapsın kakasını diyo

o zaman psikolojiik olabilir.üstüne düşmeyin.devamlı kakan var diye sormayın.yukarda yazdığım gibi bi önem verdikçe onalr daha çok önem veriyor.yapmak istemiyor.
oğluma şöyle demiştim,yediklerimizin faydalı kısımlarını vücudumuz alıyor,kalanı işe yaramazlarını da kaka ve çiş oalrak dışarı atıyor..her gün çıkaralım ki,iyi olanları içeri alabileleim..:)
gündüz bakan kişiye iyilik etmediğini söyleyin..yemek listesi verin veya siz yapıp bırakın yemekleri.
ilgisizlik değil tam tersi çok ilgiden tutuyorlar zaten..

yemeklerinde yag ve seker oranini arttirin
armut kayisi murdum erigi iyi gelir
elma muz patates pirinç vermeyin
activianin yogurdu iyi gelir, eriklisi var onu deneyin
hazir kayisi pureleride olur çocuklar için olandan

magnezyumlu su var yurt diisinda tr de varsa onu deneyin ama tadi biraz kekremsi çocuk istemeyebilir
duphalaga devam edin
zeytinyagini içrmeye çalisin yaa yemege katin bolca

kizim 2 yas civarinda çok çekdi,kipkirmizi olurdu can çekisrdi sanki o çaresizligi bilirim elinizden bisey gelmemesi çàok kotu
mecbur kaldiginizda lavman yaptirmakdan kaçmayin
çok geçmis olsun

Kabızlık için, bir hafta ACkarna ssıcağa yakıniılık suya bir tatlı kaşığı bal ekleyip icirin. İshal içinde tam tersi ssoğuk suya bir tatlı kaşığı bal. Ben kocaman kadınım dayanamıyorum Allah çocuğumuza şifa versin. Ben şunu da fark ettim çikolata nin üzerine çay içince de barsaklar çalışıyor. Bol su icse iiyi olur. Çok geçmiş olsun.

oooooo hafızanız da süpermiş,denim prensesini epeydir yazmamıştım:):)yeni üye olup,ne mesajlar atanlar var görseniz...sizin gibi bişey danışmak için falan da değil üstelik..o sizin kibarlığınızdan:)
oğlum 5 yaşına geldi aşalı çok oldu ama mesela yazlıkta geçen ay,tuttturdu kakam bana ait bişey ve yapmak istemezsem zorlayamazsınız beni diye..hadi diyorum gel gidelim yapalım falan..inat etti,ben üsteledikçe hem de..inan poposunun deliğini tıkamaya çalışıyodu o derece hahahha ben mısır yedirip üstüne suyu içirdim,hiç ses etmedim de,bir de koşturdum ,yere yattı kakam geldi yapmamam lazım diye..:):) sonra üstelemedim kendi gitti yaptı çıktı..
biz önem verdikçe onlar daha çok öenm veriyor..bir parçam gidiyor sanıyormuş..annelik ne garip değil mi,çocuğun zıçtıüında zil takıp oynuyosun falan :KK70::KK70:
kaç yaşındaydı oğlunuz?

o zaman psikolojiik olabilir.üstüne düşmeyin.devamlı kakan var diye sormayın.yukarda yazdığım gibi bi önem verdikçe onalr daha çok önem veriyor.yapmak istemiyor.
oğluma şöyle demiştim,yediklerimizin faydalı kısımlarını vücudumuz alıyor,kalanı işe yaramazlarını da kaka ve çiş oalrak dışarı atıyor..her gün çıkaralım ki,iyi olanları içeri alabileleim..:)
gündüz bakan kişiye iyilik etmediğini söyleyin..yemek listesi verin veya siz yapıp bırakın yemekleri.
ilgisizlik değil tam tersi çok ilgiden tutuyorlar zaten..
:KK45::KK45:
Evet aynen, o kakayı görünce musmutlu oluyorum resmen :KK53: Yoksa kim kaka görünce mutlu olabilir, tabi ki biz anneler.
Oğlum eylülde 3 yaşını dolduracak canım.
Yorumlarını genelde beğeniyorum, birde resimdeki sensin sanırım; o resmin çok pozitif ve huzur veren değişik bir enerjisi var o yüzden iyi hatırlıyorum seni.
Ben yiyecek ve içeceğin çiş-kaka ile ilişkisini hiç kurmadım oğluma. Korkudan tuttuğunu bildiğim için ilişkisini öğrenirse sırf yapmamak için yemek yemeyeceğinden endişelendim.

inşallah fizyolojik bişeyi yoktur :( allahımm çocuklarımıza sağlık versin. çok tşkler arkadaşlar tavsiyeleriniz benim için çok önemli

Psikolojik yonunu de dusunmek lazim. Cocuklar anne baski yaptikca kendi hayatlarinda annenin mudahale edemeyecegi bir durum olarak kakalarini tutup inatlasabilir.

sezgim .!.:
zorla yapıyo ama taş gibi yapıyo terliyo şekilden şekile giriyo kakasını yaparken :KK43: çok üzülüyorum ağlıyorum.
Ayy bnm kizim da ole ya kıpkırmızı oluyo resmen ne yapcm bilmiyrm cok az yapiyo tas gbi bsy cikiyo ama bnm bebegim daha cok küçük

Back
X