Insan ailesini secemiyor...
Ama onunla yaşamayı öğreniyor
Benim anlamadigim sen niye mutlu olamayacagini düşünüyorsun ki?
Eş adayını mı sevmiyorsun?
mutluyken herkes iyidir, bence sen evden uzaklaşmak için karşına çıkan kişiyle evleniyormuşsun gibi geldi bana. ama hataların en büyüğünü yaparsın eğer böyleyse.
hayatı akışına bırak bence, hangimiz ailesiyle ilgili sorun yaşamıyor ki. benim babamda bize parayla alakalı ne sıkıntılar yaşattı. iğne deliğinden geçtik nerdeyse. sevgi dersen hep vardı ama cocuklarını seven insanda biraz onlar için çabalar dimi elaleme muhtaç etmez. cocuğunun aldığı üç kuruşa göz dikmez. eline gecen ilk parayla gidip biranelerde vakit geçirmez en pahalı sigarayı içmez dimi. birde böyle tip babaları düşün, seninkinin tam tersi.. illaki bir kusur oluyor, kim dört dörtlük
diyeceğim o ki, yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma. ben zaten annemin bedduasını alıyorum nasılsa mutsuz olacağım gibi bir düşünceye kapılma. sonuçta beddua alsakta almasakta hepimiz sıkıntı çekiyoruz hayatta. belli sınavları veriyoruz, sabrediyoruz, üzülüyoruz, ama kendini mutsuz olmaya şartlandırma.
eğer okulun bittiyse çalış evde durma, bir meşgale bul kendine. bu bunalım halinden kurtul, bişeyleri başarmak işe yaramak iyi gelecektir. ve seni mutsuzken bile kırmaktan kaçınacak, bakınca içi titreyecek birini bul :) yada inşallah bulursun, hayat garip, ne iyi ne kötü biz bilmiyoruz, dua et...
Ailen illaki seviyodur seni.. Ama inan daha yolun çok başındasın.. Ben çok mutlu bi ailede büyüdüm mesela babam çok dikdatördü her baba gibi kuralcı, sert mizacı olan severdi yeri gelir kızardı da. Büyükler sonuçta.. Ablamlar tarafından ailem tarafından el bebek gül bebek olmaya alışmıştım... Yılbaşında bana alınırdı hediyeler doğum gününde ben bildiğin bebek gibiydimTa ki evlenene kadar evlendim bana düşkün olan ailemin el olduğunu anladım... Eve gidiyorum ev temizliğimi dahi zor yaparken annemin evinde elime toz bezi dahi elime almazken annem çalıştığım ve evli olduğum halde ev işinde bana yardım etmiyosun diye trip yapar oldu... Sen daha aynı evdesin bi evlen o zaman gör tatlım...
Ailen için pek yorum yapamıyorum ama hayatındaki adamla neden evlenmek istediğini iyice düşünmelisin gibi geldi bana. Sorunlu babadan uzaklaşmak isteyen kızların tam da babaları gibi bir adamla evlenmeleri az rastlanan bir durum değildir. Mutlu halinde iyi olması güzel ama kötü hallerine de katlanabileceğin biri olmalı ki o evlilik yürüsün. Umarım doğru bir karar verirsin bu konuda, hakkında hayırlısı olsun.
ablacım tabi seviyolar ama içinden seviyolarmış güya..!oylede bi halta yaramıyor.. abla gene sen evlenince sana el olmuşlar bunlar bana daha şimdiden el oldular acaba evlenirsem red ederler heralde
ne hediyesi ablacım şu yaşa gelmişim daha bi hediyelerini görmedim dogum günüm olur pastam olur ama kutlayan olmadı hiç çok yalnızım hiç sevgi görmedim..
yarın bigün evlenirde çocugum olurda onada böyle davranırım diye çok korkuyorum
Hiç konuşmadın mı neden böyle yapıyosunuz falan diye? Diğer kardeşlerine davranışları nasıl peki ?
mairuj'a kesinlikle katılıyorum.Evlilik konusunu iyi düşünmeni öneririm.
Erkek arkadaşının tavırları belki bir başka kıza çekilmez gelecek.
Ama sen evde babandan alışkın olduğun için tahammül gösteriyor olabilirsin.
Ve kendin de dediğin gibi en azından ona cevap verebiliyorum diye hoşgörüyorsun.
Oysa bu dünyada seni asla bilerek üzmeyecek bir sürü erkek vardır.
Önemli olan mutluluksa,göz göre göre mutsuz olabileceğini bildiğin bir evlilik yapma derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?