benim derdimde SEVGİSİZ AİLEM :(

asuman46

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
82
0
36
30
İstanbul
Babam bana hiç sevgisini göstermedi..Bagırdı Çagırdı haksız yere.. onun yüzünden psikolojik sorunlarım var sosyal fobi rahatsızlıgım var.. bir yere gitiğimin zaman çok çekiniyorum utanıyorum konusamıyorum.. hele toplum önünde asla konusamam bunların tek sorumlusu BABAM :2: o yüzden bu hakkımı ona asla helal etmiyorum.. hep bana bagırdı elalemin içinde.. demedi kızımında bi gurur var misafir gelse yanlarında bagırırdı sesisz sessiz hep ağlardım genede içime attım kimsem yokki anlatıyım :2: onu hiç babam gibi görmüyorum sadece para babalıgı yaptı onun dısında sevgisini hiç vermedi..evde 2 yabancı gibiyiz ne konusuyorum ne dertleşiyorum babamla..onun sevgisine çok ihtiyacım var ama çok gec artık.. beni istemeye gelicekler düşünün onu bile korkumdan diyemiyorum çok anlayıssız biri ama bilmiyorum belkide tepkisi buna yumusak olur. düşünün o kadar ki babamla aram yok ne der tahmin edemiyorum.. annemde bazen bana buddua ediyo bende sen ne biçim annesin insan evladına beddua eder mi diyorum ::2: oda ben içimden etmiyorum falan filan diyo canımı sıkıyo bende mutlu olacagımı sanmıyorum.. Ama yinede annemi çok seviyorum oda beni sever sadece oda babamla kavga edip sinirini benden alıyo herkes gücü yeteni eziyo işte :43: :43:

Son düzenleme:
Insan ailesini secemiyor...
Ama onunla yaşamayı öğreniyor
Benim anlamadigim sen niye mutlu olamayacagini düşünüyorsun ki?
Eş adayını mı sevmiyorsun?

Insan ailesini secemiyor...
Ama onunla yaşamayı öğreniyor
Benim anlamadigim sen niye mutlu olamayacagini düşünüyorsun ki?
Eş adayını mı sevmiyorsun?

annem bazen beddua ediyo ya ondan mutlu olmayacagımı sanıyorum.. eş adayıylada pek mutlu olacagımı sanmıyorum çok inat çok gıcık oluyo sinirliyken yada kavgalıyken.. ama mutluyken çok harika bi insan..

mutluyken herkes iyidir, bence sen evden uzaklaşmak için karşına çıkan kişiyle evleniyormuşsun gibi geldi bana. ama hataların en büyüğünü yaparsın eğer böyleyse.

hayatı akışına bırak bence, hangimiz ailesiyle ilgili sorun yaşamıyor ki. benim babamda bize parayla alakalı ne sıkıntılar yaşattı. iğne deliğinden geçtik nerdeyse. sevgi dersen hep vardı ama cocuklarını seven insanda biraz onlar için çabalar dimi elaleme muhtaç etmez. cocuğunun aldığı üç kuruşa göz dikmez. eline gecen ilk parayla gidip biranelerde vakit geçirmez en pahalı sigarayı içmez dimi. birde böyle tip babaları düşün, seninkinin tam tersi.. illaki bir kusur oluyor, kim dört dörtlük

diyeceğim o ki, yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma. ben zaten annemin bedduasını alıyorum nasılsa mutsuz olacağım gibi bir düşünceye kapılma. sonuçta beddua alsakta almasakta hepimiz sıkıntı çekiyoruz hayatta. belli sınavları veriyoruz, sabrediyoruz, üzülüyoruz, ama kendini mutsuz olmaya şartlandırma.

eğer okulun bittiyse çalış evde durma, bir meşgale bul kendine. bu bunalım halinden kurtul, bişeyleri başarmak işe yaramak iyi gelecektir. ve seni mutsuzken bile kırmaktan kaçınacak, bakınca içi titreyecek birini bul :) yada inşallah bulursun, hayat garip, ne iyi ne kötü biz bilmiyoruz, dua et...

Ailen illaki seviyodur seni.. Ama inan daha yolun çok başındasın.. Ben çok mutlu bi ailede büyüdüm mesela babam çok dikdatördü her baba gibi kuralcı, sert mizacı olan severdi yeri gelir kızardı da. Büyükler sonuçta.. Ablamlar tarafından ailem tarafından el bebek gül bebek olmaya alışmıştım... Yılbaşında bana alınırdı hediyeler doğum gününde ben bildiğin bebek gibiydim :34: Ta ki evlenene kadar evlendim bana düşkün olan ailemin el olduğunu anladım... Eve gidiyorum ev temizliğimi dahi zor yaparken annemin evinde elime toz bezi dahi elime almazken annem çalıştığım ve evli olduğum halde ev işinde bana yardım etmiyosun diye trip yapar oldu... Sen daha aynı evdesin bi evlen o zaman gör tatlım...

Ailen için pek yorum yapamıyorum ama hayatındaki adamla neden evlenmek istediğini iyice düşünmelisin gibi geldi bana. Sorunlu babadan uzaklaşmak isteyen kızların tam da babaları gibi bir adamla evlenmeleri az rastlanan bir durum değildir. Mutlu halinde iyi olması güzel ama kötü hallerine de katlanabileceğin biri olmalı ki o evlilik yürüsün. Umarım doğru bir karar verirsin bu konuda, hakkında hayırlısı olsun.

mutluyken herkes iyidir, bence sen evden uzaklaşmak için karşına çıkan kişiyle evleniyormuşsun gibi geldi bana. ama hataların en büyüğünü yaparsın eğer böyleyse.

hayatı akışına bırak bence, hangimiz ailesiyle ilgili sorun yaşamıyor ki. benim babamda bize parayla alakalı ne sıkıntılar yaşattı. iğne deliğinden geçtik nerdeyse. sevgi dersen hep vardı ama cocuklarını seven insanda biraz onlar için çabalar dimi elaleme muhtaç etmez. cocuğunun aldığı üç kuruşa göz dikmez. eline gecen ilk parayla gidip biranelerde vakit geçirmez en pahalı sigarayı içmez dimi. birde böyle tip babaları düşün, seninkinin tam tersi.. illaki bir kusur oluyor, kim dört dörtlük

diyeceğim o ki, yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma. ben zaten annemin bedduasını alıyorum nasılsa mutsuz olacağım gibi bir düşünceye kapılma. sonuçta beddua alsakta almasakta hepimiz sıkıntı çekiyoruz hayatta. belli sınavları veriyoruz, sabrediyoruz, üzülüyoruz, ama kendini mutsuz olmaya şartlandırma.

eğer okulun bittiyse çalış evde durma, bir meşgale bul kendine. bu bunalım halinden kurtul, bişeyleri başarmak işe yaramak iyi gelecektir. ve seni mutsuzken bile kırmaktan kaçınacak, bakınca içi titreyecek birini bul :) yada inşallah bulursun, hayat garip, ne iyi ne kötü biz bilmiyoruz, dua et...

yok canım karşıma çıkan ilk kişiyle evlenme gibi bi durumum yok.. 5 senedir çıkıyoruz. ama onunda gözünde bana karşı eskisi gibi bir aşk görmüyorum ::5: oda haklı sürekli oyalıyorum oda bıktı hep kavga ediyoruz bu yüzden.

dogrudur haklısın canım babamın öyle kötü bi alışkanlığı yok ama çok soğuk el gibi öylesi baba olsa ne olmasa nee..bi işimde var çok şükür muhasebeciyim.. en azından orda kafam rahat arkadaşlarla..

hep dua ediyorum canım zaten benim ALLAHımdan başka kimbem yok zaten..

çok sagol canım moralin için..

Ailen illaki seviyodur seni.. Ama inan daha yolun çok başındasın.. Ben çok mutlu bi ailede büyüdüm mesela babam çok dikdatördü her baba gibi kuralcı, sert mizacı olan severdi yeri gelir kızardı da. Büyükler sonuçta.. Ablamlar tarafından ailem tarafından el bebek gül bebek olmaya alışmıştım... Yılbaşında bana alınırdı hediyeler doğum gününde ben bildiğin bebek gibiydim :34: Ta ki evlenene kadar evlendim bana düşkün olan ailemin el olduğunu anladım... Eve gidiyorum ev temizliğimi dahi zor yaparken annemin evinde elime toz bezi dahi elime almazken annem çalıştığım ve evli olduğum halde ev işinde bana yardım etmiyosun diye trip yapar oldu... Sen daha aynı evdesin bi evlen o zaman gör tatlım...

ablacım tabi seviyolar ama içinden seviyolarmış güya..! :20: oylede bi halta yaramıyor.. abla gene sen evlenince sana el olmuşlar bunlar bana daha şimdiden el oldular acaba evlenirsem red ederler heralde :1:

ne hediyesi ablacım şu yaşa gelmişim daha bi hediyelerini görmedim dogum günüm olur pastam olur ama kutlayan olmadı hiç çok yalnızım hiç sevgi görmedim..

yarın bigün evlenirde çocugum olurda onada böyle davranırım diye çok korkuyorum :5:

Ailen için pek yorum yapamıyorum ama hayatındaki adamla neden evlenmek istediğini iyice düşünmelisin gibi geldi bana. Sorunlu babadan uzaklaşmak isteyen kızların tam da babaları gibi bir adamla evlenmeleri az rastlanan bir durum değildir. Mutlu halinde iyi olması güzel ama kötü hallerine de katlanabileceğin biri olmalı ki o evlilik yürüsün. Umarım doğru bir karar verirsin bu konuda, hakkında hayırlısı olsun.

büyük konuşmayımda inşallah babam gibi biri olmaz hayatımda kii oda öyle değil zaten.. ona karşı kendimi savunuyorum ama babama haklıda olsam asla..!!

gör bak bu adam beni sevdiğimede vermez ondada sorun cıkarır olmadık yerden bişeyler bulur biliyorum ben.. bide kültür farkını sorun eder.. onlada işim çok zor biliyomusunuz.. :2:

yorumun için çok tesekkür ederim inşallah hakkımda hayırlısı olur

mairuj'a kesinlikle katılıyorum.Evlilik konusunu iyi düşünmeni öneririm.
Erkek arkadaşının tavırları belki bir başka kıza çekilmez gelecek.
Ama sen evde babandan alışkın olduğun için tahammül gösteriyor olabilirsin.
Ve kendin de dediğin gibi en azından ona cevap verebiliyorum diye hoşgörüyorsun.
Oysa bu dünyada seni asla bilerek üzmeyecek bir sürü erkek vardır.
Önemli olan mutluluksa,göz göre göre mutsuz olabileceğini bildiğin bir evlilik yapma derim.

ablacım tabi seviyolar ama içinden seviyolarmış güya..! :20: oylede bi halta yaramıyor.. abla gene sen evlenince sana el olmuşlar bunlar bana daha şimdiden el oldular acaba evlenirsem red ederler heralde :1:

ne hediyesi ablacım şu yaşa gelmişim daha bi hediyelerini görmedim dogum günüm olur pastam olur ama kutlayan olmadı hiç çok yalnızım hiç sevgi görmedim..

yarın bigün evlenirde çocugum olurda onada böyle davranırım diye çok korkuyorum :5:

Hiç konuşmadın mı neden böyle yapıyosunuz falan diye? Diğer kardeşlerine davranışları nasıl peki ?

Hiç konuşmadın mı neden böyle yapıyosunuz falan diye? Diğer kardeşlerine davranışları nasıl peki ?

hesap sormak ne kelime ablacım.. ben konusamıyorum bile.. diğer kardeşlerimede aynı tabi en küçüğümüz hariç... onu şımarttılar bizide böyle ezdiler..

mairuj'a kesinlikle katılıyorum.Evlilik konusunu iyi düşünmeni öneririm.
Erkek arkadaşının tavırları belki bir başka kıza çekilmez gelecek.
Ama sen evde babandan alışkın olduğun için tahammül gösteriyor olabilirsin.
Ve kendin de dediğin gibi en azından ona cevap verebiliyorum diye hoşgörüyorsun.
Oysa bu dünyada seni asla bilerek üzmeyecek bir sürü erkek vardır.
Önemli olan mutluluksa,göz göre göre mutsuz olabileceğini bildiğin bir evlilik yapma derim.

aslında o çok iyi bir insan.. onu hırçınlaştıran da ne yazıkki benim :( çünkü evdekilere sinirlenip hep ona bağırdım hep ona kızdım bağırdım çağırdım babamın bana yaptıklarının aynısını ona yaptım :17: oda hep sabretti sustu cevap vermedi ben kızdığım için ağladı sızladı bana iyi davranmıyosun diye.. tabi onunda bi sabrı var şimdi aynılarını yapamıyorum en ufak kızmama oda bana çıkışıyo.. onla mutlu olabilirim ama önce şu tavırlarımı düzeltmem lazım ona iyi davranmam lazım... ne yaptıysam hep beni çekti.. ona yaptıklarımı şimdi başka bi erkeği yapsaydım çoktan benden ayrılmıştı bile.. ama bu beni bırakamıyo bi türlü.. çok kavga ediyoruz ama geri affediyo sabrediyo.. çok sabırlı ve anlayışlı biri..

Back
X