Benim derdimide okurmusunuz..

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Öyle bunaldımki bu aralar karmakarışık kafam...5 yıllık evliyim.3 yaşında oğlum var.Ben çalışıyorum.1,5 ay öncesine kadar annem bakıyordu ama artık anaokuluna başlattık oğlumu.Çünkü annem çok yoruluyor yeter dedi artık.Evimiz merkeze biraz uzak ilçede.saat başı otobüs kalkıyor kendi evimiz bu arada toki evi 1 yıl oldu taşınalı.Oğlumun anaokuluna başlamasıyla düzenimiz bozuldu.Çünkü oğlumda işyerimize yakın bir anaokula gidiyor.Saat 17 de çıkıyor.17.30 da ben çıkıyorum.Eşim bizi alıyor ve haftaiçi k.validemde kalıyoruz mecburen.Normalde 18 otobüsüyle eve gidebiliriz ama eve varışımız 19.00 oluyor.Oğlumda okuldan aç ve uykusuz geliyor.Eve gidip mutfağa girip bişeyler hazırlayana kadar epey vakit geçecek.Sabahlarıda benim mesaim 8 de başlıyor.Eşim oğlumu 9da okula bırakıyor.Benim erken kalkıp otobüsle gelmem demek bu da ayrı bir yol parası.Hepberaber gelince de oğlumu uyandırmak zorunda kalıyoruz zaten okulda az uyuyor diye kıyamıyorum.Biraz karışık oldu ama ilçede evimiz var biz il merkezindeyiz iş ve okul dolayısıyla hep k.validede kalıyoruz 2 aya yakındır.Bu da beni çok geriyor.Evi satıp merkezden yeni ev almak istiyoruz ama o da hemen olacak bir iş değil.Çok bunaldım inanın.Evimde kalmayı özledim sadece haftasonu evde olabiliyorum.Çanta hazırlamaktan fenalık geldi.İlçeden niye ev aldınız diye soracak olursanız.O zaman ilçede çalışıyordum 5 yıl çalıştım devlet dairesiydi sonra ayrılmak zorunda kaldım kadrolu değildim.O zamanlar çalışırken toki yapıldı ve ev sahibi olalım diye girdik..Ama şimdi işler tersine döndü.

canım 19.00 çok geç bir saat değil aslında. özel sektördeki bazı firmalarda mesai o saatte bitiyor. ben bir yerde staj yapmıştım 18.30 da bitiyordu. büyük şehirde eve gelene kadar zaten en az 1 saat geçiyor yolda. çalışan insanlar genelde aynı durumda.
yemeklerini haftasonu yaparsın, bir kısmını da bir gece önceden yaparsın. eve gelince yarım saat içinde sofra hazır olur. çocukla yorucu oluyordur gidip gelmek ama her şey kaynanada kalmaktan iyidir derim :)

hafta sonları birkaç çeşit yemek yapıp buzdolabında dondur sonra onları çıkarıp ısıttın mı süper olur.. ben öyle yapıyorum.. şu an stoklarımda kışa bile eriştirecek kadar yemek var.. tatil günüm haftada 1 gün o gün de 2 posta yemek yapıyorum, bi yaptığımı yiyoruz diğerini de dondurucuya atıyorum.. hem her gün aynı yemeği yememiş oluyoruz.. işten saat 7 de çıkıyorum bide ewe gidip yemek yapmam saatlerimi alır.. yanına bi salata, cacık macık bişeyler uyduruver.. sanki yemeği hazır biri yapıvermiş gibi oluyo

ilçedeki ewi kiraya verip uygun olan bi ewe çıksanız?

Esasında 19 geç bir saat değil tabi siz 17,30 da çıkınca ister istemez geç kalmış gibi hissediyorsunuz benimde eve geliş saatim 19,30 u buluyor sabah 7,30 da çıkıyorum.Hafta sonu bir kaç tencere yemek yaparsanız sizin için rahat olur eve geldiğiniz zaman yemeğiniz hazır olur ayrıca ev ev üstüne olmaz çünkü pazartesi-salı kayınvalidenlerde kalıp geri kalan günler evinde kalabilirsin ayrıca yol parası sorunuda azalır

Canım tokide oturdugunu söylemişsin tokide anaokulu yokmu tüm gün çocugunu oraya gönder bizim bulundugumuz yerdeki tokide anasıfından liseye kadar herşey mevcut

Kendi evimize gidecek olsak saat 19:00 buluyor o yüzden kaynanamda kalıyoruz ve durum beni geriyor demişsiniz..

19:00 geç değil ki, biz en erken 19:30 da evde oluyoruz mesela..

Bu kadar rahatsızlık duyuyorsanız 19:00 da evinize gidin, çanta hazırladığınız vakitleri de dolaba yemek stoklayarak kullanabilirsiniz..

istanbulda yaşıyorum
sabah 6.30da servise biniyor, akşam 19.00da servisten iniyorum ve halime şükrediyorum
çalışma saatlerim iyi, en azından 19.00da evde olabiliyorum diye
o nedenle sabah evden çıkışlarınızda, akşam dönüşlerinizde bence sizi çok zorlayacak saatler değil
eğer evinizi satmak yada kiraya vermek gibi bir şansınız yoksa, kendi evinizde kalabilirsiniz
belki bu yeni düzen sizi biraz zorlayacaktır, ama zamanla alışırsınız bana göre
hem kimin evi olursa olsun, insanın kendi evinin konforu hiçbiryerde yok

Kendı evınızı kıraya verın. sizde işinize ve okula yakın bır ev kıralayın.

yada olmaz dıyorsanız; kalabalık sehırlerde yol trafık derdı bıtmez.

ist gıbı bır yerde oturmak, ve helekı cocuklu calısan bır kadın olarak

sıkıntı cekmek ve goguslemek munkunse eger sizde haylı haylı yapabılırsınız dıye dusunuyorum.

zira en basıt ornek benım bu duruma.

her aksam bır sonrakı gunun yemegını yaparsanız eger, işten geldıgınızdede cocugunuz ac beklemek zorunda kalmaz.

eve geldıgınızde yemegınızı ısıtır cocugunuzu hemen doyurursunuz olur bıter. yol masrafınız sızı cok zorlar mı bılmem ama

krese veya anaokuluna verılen para kadar zorlamaz sanırım. zira istanbulda kreş ücretleri hem eli hemde dili yakıyor.

bıraz fedakarlık yapmanız gerekecek. yada dedıgım gıbı kıraya cıkabılırsenız rahat edersınız.

Fikirleriniz için sağolun..Bir haftadır ne olursa olsun evimde kalıyorum.Kayınvalidemde kalmayı bıraktım artık.Evimizi satılığa çıkardık.Satılana kadar bekleyeceğiz eğer uzun bir süre satamazsakta okula işe yakın bir yere kiraya çıkmayı düşünüyoruz.Yemekleri bir gün önceden yapmak mantıklı.Bende haftasonundan falan yapıp dondurucuya koyacağım birkaç çeşit.Umarım bu şekilde biraz daha idare edebiliriz..

cnm evlili ve çocuklu arkadaşlar hatta etraftan böylelerini gören arkadaşlar fikirlerini yazmışlar hepsine katılıyorum. evini kiraya ver taşın evin dursun git gel yap. çocuğunu daha yakın bir kreşe ver. yemeklerini birgün önceden yap. hatta 3 günlük yemek yap at dolaba ısıt ye. hazırda hep pratik yemeklerin olun örnek veriyorum evde yemek yok dondurucudan tavuk indir - tabi donrucuya da stok yapmalısın- akşam gelene kadar çözülür o çıtır pane harcı yumurta yağ al sana mis gibi pratik tavuk. benim bazı arkadaşlarım yufka alıp sarıyor dondurucuya atıyor biri geldimi yada çocuğuna yedirmek istediğinde alıyor hemen soğuk soğuk fırınlıyor çokta güzel oluyor. ben mesela hazır meyvesuyu kızıma içirmemek için vişne üzüm kayısı atıyorum dolaba çıkarıyorum akşam buzlu buzlu tencereye koyup şekerle kaynatıyorum 3-4 yetecek hoşaf çıkıyor. içiyor kızım günlerce. hem bu dediğim yarım kg vişneden çıkıyor ekonomikte. ayrıca oğlunu kreşten alamayacaksan yanında hep meyve hurma mini sandaviç bisküvi kek - evde yaptığın kekler olur hazır almana bile gerek yok- bulunsun eve gidene kadar idare eder oğlunu. çalışan kadın bi de çalışan anne olmak çok zordur eminim Allah kolaylık versin.

hatta ben ne yapıyorum biliyor musun alıyorum tazefasülyeleri domateşleri zeytinyağlı yapacağım sekilde yıkayıp doğruyorum azıcık limon sıkıp üstüne buzdolabı poşetine dolduruyorum. sonra tencerede soğan kavurup atıyorum donmuş fasülyeleri domateşleri pişiriyorum mis gibi fasulye yemeği çabuk pratik. çok yorgun günlerin için. yada köfte yap buzluğa koy. türlü malzemelerini yine buzdolabı poşetine dolduruyorum hemen boşetten tencereye yarım saatte pişiyor. meselam benim görümcem de çalışıyor o kıymayı soğanla kavuruyor hem o an yaptığı yemeğe kullanıyor fazladan kavurduğunuda saklama kabına alıp hemen buzluğa. tavuk haşladığın zamanlar al tavuk suyunu buzluğa. çıkar hemen tavuk suyunu koy tencereye ocakta hemen çözülür içine koy tel yada arpa şehriye hemen pratik çorba. normalde hazır ürünlerde öneririm ama çocuğun var diye ona sürekli hazır gıda yedirmek istemezsin diye düşünüyorum. bunlarda kolay pratik oluyor. mesela al mantı buzlukta hep bulunsun. vs vs daha birçok yemek sayılabilir.

Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama İstanbul'da hafta içi

8:00'de ( belki daha erken) 19:00-20:00 'den aşağı evine giren yok....

Yaşandığın sıkıntıları göz ardı edip k. validenin evinde kalma...

Ne pahasına olursa olsun endi evinde kal....

En fazla 1 ay sonra alışırsın.

Yemeği de dert etme... Hafta içi kolay şeyler tercih et...

Hatta pazar günleri 2-3 çeşit yemek yap koy dolaba...

İnanıyorum ki alışacaksındır...

canım ev üstüne ev olmaz bir an önce merkezde ev kiralamaya
çalış kendi evini de kiraya verirsin hiçbir şey kaybetmemiş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…