benim gibi biri hamile kalıp bebek büyütebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
yeni evliyim ama bu sene pandemi atlatılırsa sene sonuna doğru eşimle çocuk düşünüyoruz ama bazı şeyler aklıma takılıyor.

sürekli yorgunum. hasta olabiliyorum, bünyem zayıf. başım ağrıyor. belim ağrıyor. skolyozum var. hafif dereceli ama ağrıdan ayakta duramıyorum fazla. böyle sıralayınca Zeynep Ergül gibi oldu ama böyle durumum :)
bilerek fazla eşya almadım, küçük bir ev tuttuk. yine de yetişemiyorum. ev dağılabiliyor sonraya bıraktığım için.
hem bel ağrısı ve skolyozdan dolayı hamilelikten korkuyorum ağrılı geçer diye hem de sonrasında korkuyorum. ben çocuğuma yetebilir miyim diye.

bu arada okulum var. tez dönemi vs olacak. eğer olursa işim de olacak. aynı şeyi işe girersem nasıl yaparım diye de düşünüyordum.

Skolyoz hastası Ayça geldi aklıma.Şimdi şöyle bir şey var herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ki sizi zorlayacak gibi görünüyor bu durum.

Duzenli pilatesle ağrilarınızda hastalıgınızda bayağı düzelir araştırın ;) tabi kilonuz varsa onuda verirseniz iyice rahatlarsınız bel ağrısi nedir çok iyi bilirim belimde kayma var benimde

yeni evliyim ama bu sene pandemi atlatılırsa sene sonuna doğru eşimle çocuk düşünüyoruz ama bazı şeyler aklıma takılıyor.

sürekli yorgunum. hasta olabiliyorum, bünyem zayıf. başım ağrıyor. belim ağrıyor. skolyozum var. hafif dereceli ama ağrıdan ayakta duramıyorum fazla. böyle sıralayınca Zeynep Ergül gibi oldu ama böyle durumum :)
bilerek fazla eşya almadım, küçük bir ev tuttuk. yine de yetişemiyorum. ev dağılabiliyor sonraya bıraktığım için.
hem bel ağrısı ve skolyozdan dolayı hamilelikten korkuyorum ağrılı geçer diye hem de sonrasında korkuyorum. ben çocuğuma yetebilir miyim diye.

bu arada okulum var. tez dönemi vs olacak. eğer olursa işim de olacak. aynı şeyi işe girersem nasıl yaparım diye de düşünüyordum.
Kendini böyle kabul etmek yerine destek tedavisi alip bağişikliğini güçlendirmeni öneririm. Bu saydiklarin daha çok bunye zayifligi ve biraz da zayifligin getirdiği tenbellik. Bunu aşman lazim. Doktora git kan tahlili yaptir. Vitamin D., demir, kan tahlili yaptir. Eksik vitamin desteği gör. Elbet bir sorun vardir onu hallet bu durumu kabullenme.

Ben omurilik hastasıyım, skolyoz sadece bu hastalığın önemsiz sonuçlarından biri . Ben yaptım. Hamilelikte hiçbir sorun da yaşamadım.
Diğerleri de genel bir halsizlikten başka bir şey değil. Ama bakabilir miyim diye en ufak bir şüphen varsa yapma derim. Bebeğin sorumluluğu, o sorumluluğu hiç almamaış herhangi bir insanın tahmin edebileceğinden çok daha ağır ve zor.

Hem okul hem iş hem çocuk normal insana bile fazla gelebilir.önceliginiz hangisi ise ona odaklanın.bebek bakımı bebeğe göre değişir kimi bebek uslu olur kimi zor ben şanslı olanlardanım mesala uslu bir bebegim vardı halada öyle nazar değmesin maşallah diyeyim😊 hastalığınızı doktora söyleyip fikir alabilirsiniz yada yardımcı tutabilirsiniz zorlanirsaniz.

zeynep ergül diyince siz bi baktım..
aa bu bizim al dedi git dedi teyze değil mi :D

hamilelik ile alakalı kafa yormadan önce, ağrılarınıza kesin ve en hızlı tedaviyi öncelik alsanız daha iyi olmaz mı?
bu şekilde hem hamilelik çok zor geçer, hem de çocuk bakmada sıkıntı yaşarsınız. bebişe de yazık :(

Ağrılarınıza öncelikle çözüm bulsanız daha iyi olur bende romatizma hastasıyım çocukluğumdan beri ama çok şükür ağrılarım yok şimdi eğer çocuk istiyorsanız doktorunuza danışın, çocuk olunca size yardımcı olabilicek birileri var mı yada durumunuz bir yardımcı almaya müsait mi bir bebeğe bakabilir misiniz bunun cevabını en iyi siz bilirsiniz.

Kronik hastalığınız mı var
Öyle diilse ben de aşırı yorgun ve üşengecim. Arkamdan bebek bakamayacağım vb konuşulmuş. Salak gözüyle bakılıyorum ve cidden işe yaramaz bitkin, devamlı yatan biriyim ama çocuğa bakabiliyorum şükür. Çok zorlanıyorum evet ama olsun merak etmeyin başarırsınız. Daha 1 yaşını yeni doldurduk 🤲🏻

Tam olarak hazır olmadan çocuk düşünmek, o çocuğa da haksızlık. Tüm ilginizi veremeyecekseniz, zamanınızı onun için harcayamayacaksanız, onunla konuşamayacak kadar yoğun, yorgun ve mutsuz bir anne olacaksanız, biraz erteleyin derim. Hem kendiniz için, hem de bebek için.

Eee yoruluyorum diye yaşamayacak mısınız bu hayatı😳 tanıdığım skolyoz hastası bir bayan var. Bir çocuğu var ve öğretmen. Ayakta çalışan meslek grubu yani. Sizin seviyenizi bilmiyorum ama kendisi engelli kadrosuyla memuriyete girmiş, görüntüsünden anlaşılıyor bu durum bir ayağı aksıyor. Yorgunluk için doktora gitmediyseniz mutlaka gitmenizi tavsiye ederim, elbet bir önerisi olacaktır. Bir ömür yorgunlukla geçmez

Öncelikle soylediginiz rahatsizlilarla iligili tabiki tedavi olmaya bakin derim ama bisey diyim mi bence çocuk sizi iyileştirebilir ben nedense öyle hissettim 😊 cunku yazdıklarınızı okuyunca sanki sadece bedenen değil ruhen de yorgun gibisiniz ve çocuk neşe katabilir hayatınıza, ilk zamanlar zorlanırsınız illaki ama o tempoya alisinca belki ağrılarınızı bile daha az hissedeceksiniz belli mi olur 🌸

Hepsi birden çok zor olur sanırım.
Önce okulu bitir sonra işe git.
İyi bir kazancın olup yardımcı tutabileceğiniz şartlar oluşunca çocuk düşün bence.

Biraz hayatiniz duzene girsin ondan sonra dusunun cocuk falan. Ne diye bu kadar her seyi sikistiriyorsunuz ki. Okulunuz bitsin, isinizi elinize alin, evliliginiz otursun. Erken cocuk dogurana madalya takmiyorlar.

Kendinize güveniyorsanız yapın yoksa yapmayın çok zor bir şey çocuk bakımı büyütmesi.hem canından h kanından hem ömründen veriyorsun iyi düşünün maddi manevi her şekilde çocuğa endeksli yasiyorsunuz

Kronik yorgunluk ve sık hastalanma için destek alabilirsiniz. Özellikle D vitamini düşük olunca bunlar oluyor.
Skolyoz rahatsızlığını bilmiyorum açıkçası bir şey diyemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X