Benim gibi biriyseniz,dominat iş arkadaşıyla nasıl başedersiniz?

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
373
Yeni bir servise geçtim,rahatım yerinde ancak dünkü nöbet arkadaşımla ilk defa nöbet tuttuk.Aman Allah'îm resmen tüm enerjimi yedi bitirdi.O ne dominantlık,o ne saygısızlık.Sanki ahtopat gibi kollarını doladı boynuma.Genelde bu kişilerle başederim,görmezden gelirim ama şlk defa bukadar rahatsız oldum,o an başkası görse bizi şaşırırdı.Azarlar tavırda konuşmalar,ben tecrübesizmişim gibi davranmalar(tecrübesiz değilim,meslekte eskiyim),kendi çalışma tarzına uydurmak istemeler..İnanın bir günde özgüvenim sıfıra indi ve bu servisten de soğuyacağım diye ödüm korktu..Normalde şöyle kelli felli görünsem belki geri dururdu,öyle sümsük de durmadım,bol bol konuştum,kendine güvenen tarzda durdum.Ama uyum sorunu çıkmasın diye de alttan aldım,uyumlu davrandım.İşleri kendi kağıdıma yazıyorum,dalga geçiyor ne yazıyorsun diye.İlaçları yazmadan aklımdan yapmamı istiyor,devir teslim karalama defterine (resmi evrak değil)neden not eklemişim diye kızıyor.İstesek tedavi defterine bile notlar ekleyebiliriz ama yok illa kendi gibi yapacam.Herkesin çalışma tarzı farklıdır.Ve ben meslekte yeni ,tecrübesiz değilim.Kabustu...Şuan onu bir kaşık suda boğasım var,çünkü sorun çıkmasın diye uyumlu davrandım...Diğerleri de şöyle yapma böyle yap dedikleri oluyor ama makul biçimde ,bununki hunharca.Ve herşeyimi merak etti,sordu ,durdu.Fazla açıklama yapmadım ama söylediklerime bile kusur buldu.Bana fazla sataşmasın diye ''kafam çok yoruldu artık'' dedim.Ne oldu ki?dedi.Aşk acısı olsun,şehirdışında bir başına yaşamak falan yordu dedim.Güya bir psikiyatristen duymuş''bazı insanlar zayıf karakterli olurmuş,ondna kolay depresyona girermiş''YA BUNLA İLK NÖBETİMİZ..ONU BOĞMAK İSTİYORUM...Nasıl davranacağım kızlar ben buna.Sorun çıkmasını istemem ,etrafa kötüler beni.Bir de önceki serviste de uyum sorunumuz olmuştu..Benden değil tabi,saygısızlıklarından,edepsizlikllerinden..Ama suçlu ben gibi göründüm..Etrafı çok kolay kandırıyorlar bu tipler,parmaklarında oynatıyorlar etrafı..Ben öyle değilim ve benim değerlerim var...Ondan değil de aramı bozarsam,ona uyumsuz davranırsam etrafı etkilemesinden korkuyorum en çok..Ya hallederim normalde ama dün çok kötüydü..Nasıl insan bu..Başkalarına nasıl davranıyor ki..

bildiğinizi okumaya ve yapmaya devam edin bence en güzel cevap budur. açık ve sakince bu çalışma sistemi konusunda kendi bildiğiniz gibi yapacağınızı belirtin. gerekirse kendinizle onu kıyaslayın ama çokk sakin olun.
kolaylıklar diliyorum.:13:

Son düzenleme:
kıyaslamaktan kastım: iş tecrübenizi kıyaslayın zaten siz kendinize bu konuda güveniyorsunuz.size işinizi onun öğretmeyeceğini söyleyin,sakin olmak hem kararlılık hemde karşındakini sessizce ezmeninen iyi yoludur. size bu derece hoyrat davranılmasına izin vermeyin, işyerinde bazen evden daha çok zaman geçiriyoruz, 1-2 saygısız yüzünden moral ve motivasyonunuzu düşürmeyin.

Beni nasıl ezmeye çalıştı anlatamam,herşeyime bir kusur buldu.Hep bir açıklama içinde oldum..Oyüzden çok yorucu geçti,diğer nöbet arkadaşlar bukadar değil,uyumlu olununca geçinilecek insanlar..Diğerlerine tavrını çok merak ediyorum..Neden bana...Yeni olabilirim ama bu sümsük,iş bilmez,tecrübesiz olduğum anlamına gelmez..Bir de orayı ,işi gözünde çok büyütüyor,güya çok zormuş..Bana çok zor gelmiyor,neden göüzümü korkutmak istiyor,eline ne geçecek ki..Benim de servis çalışmam var,eskiden de olsa ''dedim.Yok senin servis çalışman''diyor.İşleri karışık gösterip beni tecrübesiz göstermeye çalıştı sanki..Korktuğum diğerlerine de tecrübesiz göstermesi..Bu çok yaşanıyor etrafta..

Son düzenleme:
Arkadaşlar ,her seferinde hallederim diye motive olmaya çalışıyorum ;hep hasır altı ediyorum ama zor insanlarla başetme konusunda ciddi sıkıntım var..hep düşümdüm ki.. içine kapanık olmazsam bu sorun kalkacak..
.Mesela o arkadaşa da yeni servise geçmiş olmanın verdiği tazelikle ,yeni bir başlangıç yapmak için içine kapanık davranmadım..Ama sonuç yukarda..

Son düzenleme:
Eski işyerimde benim de başıma geldi bu olaylar. Hem de iki kız kardeşlerdi, benim üstüm konumundaydılar. Yaptığım işten giyimime kadar bana hükmetmeye çalıştılar. Kendi rutin yaptığım işleri yaparken "önce bu sonra bunu yap, böyle değil şöyle yap" dediklerinde "bakarız" deyip kendi bildiğim gibi devam ettim. Sallamadığımı görünce haliyle vazgeçtiler. Mesela ben başörtülüyüm ama işe gidip gelirken minibüse in bin olunca tunik altına pantolon giyiyorum. O giyindiğim tesettür değilmiş yanlış biliyormuşum deyince bende "pardüsenin altına giydiğin file çoraplar da gayet seksi" dedim. :1: Giydiğim bir cekete "ay bu çakmaya benziyo" deyince lafı yapıştırdım. "Sensin çakma!"... Müşteri yaptığım çalışmadan farklı birşey isteyince "düzeltme istiyor" deyince kendisini düzeltiyorum "ona düzeltme değil değişiklik denir yanlış biliyorsun". Sessiz kalırsan üstüne daha çok gelir. Duvarlarını sağlam ör, samimi de olma. Gerektiği yerde ayarı ver. Baktın olay tartışmaya dönüyor gülümse ve işine devam et.

Teşekür ederim arkadaşlar cevaplar için..Evet ben de samimi davrandım bukez..Samimi davranmayacağım bir daha..(önceden de samimi olmayınca uyumsuz olurduk,sensin deyip onaylanmayınca bozulurlardı)...Uyumlu olmaya çalıştım ,kendi bilir.İnsanlıktan anlamıyor demekki..Ne demişler''tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir''falan..Hatta ''dominant teyze''diye dalga geçmeyi de düşünüyorum...Ama asla sinirlenmemeliyim,asla tartırşmaya girmemeliyim,iyi olmuyor iş yerinde..

Son düzenleme:
Teşekür ederim arkadaşlar cevaplar için..Evet ben de samimi davrandım bukez..Samimi davranmayacağım bir daha..(önceden de samimi olmayınca uyumsuz olurduk,sensin deyip onaylanmayınca bozulurlardı)...Uyumlu olmaya çalıştım ,kendi bilir.İnsanlıktan anlamıyor demekki..Ne demişler''tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir''falan..Hatta ''dominant teyze''diye dalga geçmeyi de düşünüyorum...Ama asla sinirlenmemeliyim,asla tartırşmaya girmemeliyim,iyi olmuyor iş yerinde..

Zaten sinirlendiğin anda kendisini çok önemsediğini, başedemeyecek kadar zayıf ve güçsüz olduğunu düşünmesine yol açarsın. Sonra önünü alamazsın. Ne kadar sakin olursan o kadar güçlü görünürsün. Ayrıca kendinden taviz vermemekle bir süre sonra kendi ezilmeye başlayacak. Çünkü mesela emir veren biri riske girer. Emirleri uygulanırsa patron o olur. Uygulanmazsa kimsenin kendisini k.çına takmadığını görür ve özgüveni sarsılır.

Yeni bir servise geçtim,rahatım yerinde ancak dünkü nöbet arkadaşımla ilk defa nöbet tuttuk.Aman Allah'îm resmen tüm enerjimi yedi bitirdi.O ne dominantlık,o ne saygısızlık.Sanki ahtopat gibi kollarını doladı boynuma.Genelde bu kişilerle başederim,görmezden gelirim ama şlk defa bukadar rahatsız oldum,o an başkası görse bizi şaşırırdı.Azarlar tavırda konuşmalar,ben tecrübesizmişim gibi davranmalar(tecrübesiz değilim,meslekte eskiyim),kendi çalışma tarzına uydurmak istemeler..İnanın bir günde özgüvenim sıfıra indi ve bu servisten de soğuyacağım diye ödüm korktu..Normalde şöyle kelli felli görünsem belki geri dururdu,öyle sümsük de durmadım,bol bol konuştum,kendine güvenen tarzda durdum.Ama uyum sorunu çıkmasın diye de alttan aldım,uyumlu davrandım.İşleri kendi kağıdıma yazıyorum,dalga geçiyor ne yazıyorsun diye.İlaçları yazmadan aklımdan yapmamı istiyor,devir teslim karalama defterine (resmi evrak değil)neden not eklemişim diye kızıyor.İstesek tedavi defterine bile notlar ekleyebiliriz ama yok illa kendi gibi yapacam.Herkesin çalışma tarzı farklıdır.Ve ben meslekte yeni ,tecrübesiz değilim.Kabustu...Şuan onu bir kaşık suda boğasım var,çünkü sorun çıkmasın diye uyumlu davrandım...Diğerleri de şöyle yapma böyle yap dedikleri oluyor ama makul biçimde ,bununki hunharca.Ve herşeyimi merak etti,sordu ,durdu.Fazla açıklama yapmadım ama söylediklerime bile kusur buldu.Bana fazla sataşmasın diye ''kafam çok yoruldu artık'' dedim.Ne oldu ki?dedi.Aşk acısı olsun,şehirdışında bir başına yaşamak falan yordu dedim.Güya bir psikiyatristen duymuş''bazı insanlar zayıf karakterli olurmuş,ondna kolay depresyona girermiş''YA BUNLA İLK NÖBETİMİZ..ONU BOĞMAK İSTİYORUM...Nasıl davranacağım kızlar ben buna.Sorun çıkmasını istemem ,etrafa kötüler beni.Bir de önceki serviste de uyum sorunumuz olmuştu..Benden değil tabi,saygısızlıklarından,edepsizlikllerinden..Ama suçlu ben gibi göründüm..Etrafı çok kolay kandırıyorlar bu tipler,parmaklarında oynatıyorlar etrafı..Ben öyle değilim ve benim değerlerim var...Ondan değil de aramı bozarsam,ona uyumsuz davranırsam etrafı etkilemesinden korkuyorum en çok..Ya hallederim normalde ama dün çok kötüydü..Nasıl insan bu..Başkalarına nasıl davranıyor ki..

ıster ozel de ıster kamuda calısırken bunları yasıyoruz maalesef. kendını begenmıs ukala kısıler ıle calısmak zorunda kalıyoruz ama en cok da yenıysek zor oluyor. ısı bılıyor olsak da o sırketın ısleyısını bılmıyoruz ve bunu resmen tecrubesızlık olarak algılayıp ezmeye calısıyorlar. aslında bu kısıler ozunde bılgısıne ve tecrubesıne guvenmeyen ınsanlar ve bu ortaya cıkmasın dıye tam tersı cok bılgılı cok tecrubelı olduklarını gostermeye calısır gıbı davranıyorlar. bır de su da var ozellıkle bayanlar ıle calısıyorlarsa bazıları hem cınsını kıskanma olayına da gırıyor kıskanılmak ıcın de super guzel olunmaya gerek yok. kadın, kıskanacak olunca kıskanıyor valla karsındakını her turlu.

ozetle, bır halt oldum sanıp bır halt olmayan, kendını bır halt sanan ınsanların verdıgı tepkı, gosterdıgı ınsanlık ıle alakalı bu durum. cok alttan almayın kendınızı ezdırmeyın ama kavga da etmeyın huzursuzluk olmasın sabretmek gerekıyor maalesef.

Back
X