- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
Yeni bir servise geçtim,rahatım yerinde ancak dünkü nöbet arkadaşımla ilk defa nöbet tuttuk.Aman Allah'îm resmen tüm enerjimi yedi bitirdi.O ne dominantlık,o ne saygısızlık.Sanki ahtopat gibi kollarını doladı boynuma.Genelde bu kişilerle başederim,görmezden gelirim ama şlk defa bukadar rahatsız oldum,o an başkası görse bizi şaşırırdı.Azarlar tavırda konuşmalar,ben tecrübesizmişim gibi davranmalar(tecrübesiz değilim,meslekte eskiyim),kendi çalışma tarzına uydurmak istemeler..İnanın bir günde özgüvenim sıfıra indi ve bu servisten de soğuyacağım diye ödüm korktu..Normalde şöyle kelli felli görünsem belki geri dururdu,öyle sümsük de durmadım,bol bol konuştum,kendine güvenen tarzda durdum.Ama uyum sorunu çıkmasın diye de alttan aldım,uyumlu davrandım.İşleri kendi kağıdıma yazıyorum,dalga geçiyor ne yazıyorsun diye.İlaçları yazmadan aklımdan yapmamı istiyor,devir teslim karalama defterine (resmi evrak değil)neden not eklemişim diye kızıyor.İstesek tedavi defterine bile notlar ekleyebiliriz ama yok illa kendi gibi yapacam.Herkesin çalışma tarzı farklıdır.Ve ben meslekte yeni ,tecrübesiz değilim.Kabustu...Şuan onu bir kaşık suda boğasım var,çünkü sorun çıkmasın diye uyumlu davrandım...Diğerleri de şöyle yapma böyle yap dedikleri oluyor ama makul biçimde ,bununki hunharca.Ve herşeyimi merak etti,sordu ,durdu.Fazla açıklama yapmadım ama söylediklerime bile kusur buldu.Bana fazla sataşmasın diye ''kafam çok yoruldu artık'' dedim.Ne oldu ki?dedi.Aşk acısı olsun,şehirdışında bir başına yaşamak falan yordu dedim.Güya bir psikiyatristen duymuş''bazı insanlar zayıf karakterli olurmuş,ondna kolay depresyona girermiş''YA BUNLA İLK NÖBETİMİZ..ONU BOĞMAK İSTİYORUM...Nasıl davranacağım kızlar ben buna.Sorun çıkmasını istemem ,etrafa kötüler beni.Bir de önceki serviste de uyum sorunumuz olmuştu..Benden değil tabi,saygısızlıklarından,edepsizlikllerinden..Ama suçlu ben gibi göründüm..Etrafı çok kolay kandırıyorlar bu tipler,parmaklarında oynatıyorlar etrafı..Ben öyle değilim ve benim değerlerim var...Ondan değil de aramı bozarsam,ona uyumsuz davranırsam etrafı etkilemesinden korkuyorum en çok..Ya hallederim normalde ama dün çok kötüydü..Nasıl insan bu..Başkalarına nasıl davranıyor ki..