benim gibi olan

zulalcat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
131
0
96
Belçika
canim arkadaslarim 9hafta lik hamileyim ucuncu denememiz aksamdan beri adet olacakmisim gibi ama daha kuvvetlisi belimde ve karnimda kramp seklinde adet agrisinin cok kuvvetlisi yirmi dakika yarim saat suruyo sonra tamamen geciyo bir iki saat sonra tekrar basliyo yurt disindayim drm tatilde ulasamiyorum burda hemen hastaneye gidilmiyo cok endiseliyim kanamam yok cok sukur ama bebegime bir sey olacak diye cok korkuyom simdi sadece belimde var benim gibi ilk aylarda kramp ceken varmi ne olur yardim edin

arkadaşım nasıl bir yerdesinki hastaneye gidilmiyor, sanırım gitmen lazım, ya rahim yavaş yavaş büyümeye başlayacağı için böyle krampların oluyor, yada son zmanlarda ters bir hareket yaptınmı, ağır felan kaldırdınmı, allah korusun ama düşük yapırda olabilirsin, hemen acile gitmen gerek, burda herkese sormakla olmaz arkadaşım, yardım iste git muhakkak hastaneye

kanamanin olmamasi biseyi gostermez uzun suren siddetli agrinin bir cok sebebi olabilir biliyorum yurddisinda her ne kadar aile hekimi uygulamasi ve bekleme suresi uzun olsada acil oldugu zaman hemen bakiyorlar ,siz bence agri gecer diye beklemeyin ve acile gidin ,,umarim hersey yolunda gider ve onemli bisey yoktur

ben hamileligimde 8,9 ve 10.haftalarda agri cok hissetmistim doktora gidince her sey normaldi rahim genisliyor diyeymis. doktoruna telefonla ulasmaya calis o seni yonlendirir burda doktorlar tatile ciksa da bildikleri bir arkadslari oluyor calisan, tup bebek merkezine de gidebilirsin.
muhtemelen rahim genisliyor iyi haberler getir canim, sakin ol ve uzan bol su ic, progesteronun zaten vardir. kanamanin olmamasi iyiye isaret. doktoruna ulasmaya calis en kesinini o bilir.

haa bir de aklinda olsun fransada oyle, aile doktoruna gidersen o sana aninda calisan bir jinekolog ulur eger bulamazsa ayrintili ultrason ceken merkeze gitmen icin kagit verir ve sonucunda rapor yazdiklari icin doktorunun makinesinin goremedigini dahi her seyiyle yazarlar ayrintili da.

canim merak ettim nasil oldun? Insallah agri falan kalmamistir.

canim Allah razi olsun merak ettigin icin canim gecti cok sukur pazartesi gunu randevum var ilk defa kalp atimini duyacam insallah tekmi ikizmi diye de ogrenecem cok heyecanliyim 5.haftada gitmistik dr keseyi gordu cekirdegi var dedi cok guzel dedi yolk kesecigi falan varya iste o isterseniz bir hafta sonra bi daha gelin dedi biz gidemedik bir ay sonraya randevu verdi daha dogrusu parasal durumdan ozel turk dr baya pahali bakalim Allah nasip ederse yarindan sonra ha birde ikizmi tekmi simdi belli olmaz dedi orasini anlayamadim herkesin belli oluyor ama

hadi hayirlisi ,haklisin biraz garip tek mi ikiz mi doktorun belli olmaz demesi ,cunku 6haftada hepsini soyluyorlar ,ben 6haftalikken gittigimde yolk kesesini gorduk ve tek mi cift mi ayni gun ogrendik ,,,bunu doktorunla konus neden belli olmuyor diye ,ben de merak ettim simdi yaz burdan hayirli haberlerini alalim :)

adanorcum aksine ikinci kese daha cok ikinci kontrolde gorulur arkadasimin ucuncu kontrolde on haftalikken gorulmustu hatta. bu cok normal. doktor bir kararti gormustur belki emin olmadigi icin bir dahaki sefere demistir.

arkadaslar bu gun gittim dra kalp atimini gordum dr cok iyi dedi kalp atimini duyurmuycam dedi goreceksiniz sadece dedi oraya bir suru dalga veriliyo zararli dedi kendi cocuklarimada yapmadim dedi cok rahatladim cok sukur sen hangi asamadasin ozlemcim ne zaman basliycaksin

civtmis canim ama cok korkuyorum eniseliyim hemde cok sevincliyim ikiz gebelik cok zor ve riskliymis diye duydum Allah sizede yasatsin canim cok degisik bir duygu

arkadaslar bu gun gittim dra kalp atimini gordum dr cok iyi dedi kalp atimini duyurmuycam dedi goreceksiniz sadece dedi oraya bir suru dalga veriliyo zararli dedi kendi cocuklarimada yapmadim dedi cok rahatladim cok sukur sen hangi asamadasin ozlemcim ne zaman basliycaksin

canimmmmmm ciftmis demek yupppiiiiiii :nazar: sakin korkma tamam daha zor ama sen daha dikkat edince hic bir sey olmazzzzzzzzzzzzz kaydirigubbakcemile5 walla sahane haber kirbirkere Masallah ilk hamileligimde doktor da bana minicik dinletmisti aynen senin doktorun gb zararli dinletmek demisti:))
ben dondurulmus transferi oldum canim cumartesi sonuc. hic korkma iyi bir doktorlar cok iyi gecicek hamileligin Insallah. :nazar: :teytey::teytey:

ay hadi canim sabirsizlikla bekliyorum cumartesiyi haber ver lutfen burdan ayrica canim bizim koyden birisi ikz gebelik dusuk yapti esimin koyunden baska biri dusuk yapti ayrica esimin koyunde hic ikiz yok biz esimle nazar deger diye cok korkuyoruz insan ozeniyo kiskaniyo gibi birsey oluyo bnede her gebelikhaberini duydugumda hele ikiz haberin duydugumda icim gecip gidiyo ah keske benimde olsun diyodum o yuzden esim ve ben haric hic kimse bilmiyo doguma kadarda kimseye soylemiycez cinsiyetini ogrendigimiz zaman sadece birinin cinsiyetini soyliycez Allah nasip eder insallah coook cok korkuyorum artik daha dengeli beslenmeye calisyorum zorla hic istahim yok sukur ama 10.haftaya gircez bulantilarim azaldi hadi ozlemcim gurbet kusu arkadasim benim gibi dort gozle bekliyorum kac tane arkadas okuduk dondurulmusla hamile kalan hadi insallah ben inaniyorum taaa yurekten

zulalcim niye kendini sartliyorsun nazar falan diye; nazar degcekse dogunca da deger Allah korusun. dusunme boyle seyler, yani nazardan basi falan agrir insanin Allah korusun bebegini kaybetmezki, dogumda olumde sadece Allah'tan diye inaniyorsak bunu boyle bilmeliyiz. nazar en fazla minik sorunlar yaratir basin agrir icine vesvele gelir bir an vs vs. yani her hamile kadin gb sende hakli olarak nazari dusunuyorsun ama kadinlarkulubunde boyle bir nazar lafidir gidiyor. zor elde ettigimiz icin tabii.
Rabbim kaderlerini yazdiysa bebislerimiz saglikla dogacaktir.

Back
X