benim haberim bile yok.!

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
selam kızlar. az önce ögrendim ki eşim benden habersiz arabayı satılıga cıkarmış bugün. yükseltcekmış modeli.
iki yıllık evliyiz .memurum. kendi imkanlarımızla dügün yaptik kımsenin katkısı olmadı borç ödemekten imanımız gevredi. hala 22 bin borcumuz var. bizim beyefendi arabanın üstüne 15-20 bin daha koyup araba alacakmış. ya ben de babamdan duydum. bu nasıl bir hödüklüktür. nasıl olsa öder gözüyle bakiyo ve bana sormuyo bile.

Sakin cektirmeyin.bizimkide ayni hatayi yapti engel olamadim birclar bitti derken yeni aldigi arabanin ustune 20 bin daha ekledi bide sanayiye goturuyo yeni aldigi her arabanin tum eksiklerini bu gideriyo. Birseydende anlamaz bunu hep kandirirlar. Bana gelince cingoz recai millet bunun ardindan enayi diyor artik alinmiyorum kendime soz verdim bu 4 uncu araba yeniden degisirse evden gidicem.kararim net yani. Bunun sonu gelmiyor dikkatli olun

Önce bir güzel kavga edin
Tabi usturuplu olsun kavga..
Sonra da benden 1 kurus bekleme deyin.
Biraz anlasın bakalim. Manavdan üzüm almaya benzemez oyle habersiz gidip almak.
Derdi neymis gizleyecek acaba bu erkekler neden boyle çocuk gibi..

Üstte yazan herkese katılıyorum destek cikmayacaginizi üstüne basa basa belirtin ama benim anlamadigim sizinle paylasmadan nasıl böyle bir karar veriyor .yani söyle sizin bunu başkasından duyunca daha çok sinirleneceginizi tahmin edemiyor mu eşiniz ? Çok çirkin olmuş davranışı

selam kızlar. az önce ögrendim ki eşim benden habersiz arabayı satılıga cıkarmış bugün. yükseltcekmış modeli.
iki yıllık evliyiz .memurum. kendi imkanlarımızla dügün yaptik kımsenin katkısı olmadı borç ödemekten imanımız gevredi. hala 22 bin borcumuz var. bizim beyefendi arabanın üstüne 15-20 bin daha koyup araba alacakmış. ya ben de babamdan duydum. bu nasıl bir hödüklüktür. nasıl olsa öder gözüyle bakiyo ve bana sormuyo bile.

Eşin ne iş yapıyor? Ayrıca nasıl bir özgüvenle böyle bir şeye girişmiş 😳 millet eve ekmek alırken bile eşine soruyor alayım mı diye.

Aman uzak dursun
Eşimde bir arabanın borcu bitmeden tekrar kredi çekip modeli yükseltti
İki üç sefer aynı şeyi yaptı
Şuan borç içinde yüzüyoruz
Arabaya icranın gelmesi an meselesi

Şu an sinirlisinizdir eminim ama ben olsam sakince karşıma alıp tüm samimiyetimle sorardım: yani gerçekten eşinle bunu konuşma gereği duymadın mı? Hiç aklına gelmedi mi ya biz ortak bir bütçeyiz eşime de danışayım demek? Yoksa aklına geldi de benim itiraz etmemle uğraşmak mı istemedin?
Ha cevap: “garı gısmına sormaya gerek yoh.bizim muittinlerle gittik seçdik arabayı.haftaya da gaz dakdırıcaz” gibiyse zaten ben bu adamla napıyorum bu evde?

Konusun once neden bana sormadin ben neyim bu evde deyin sonrada degistireceksen benden zirnik islemez kendin odeyeceksin ha araba odiycem deyip evin ihtiyaclarinida aksatmiycaksin simdi degistirebilirsin diyin bakalim napcak

Ne kadarda aşina olduğum bir konu bu. Eşiniz tamda benim eşim gibiymiş. Borçlu olmaktan ne kadar huzursuzluk duyduğumu ve bir an evvel borçlarımızın bitmesi için çabaladığımı,bunun benim için hassas bir konu olduğunu bile bile, 3 kez yaptı bunu eşimde.Ne kadar kavga çıkarsanda yada kavga etmeden insan gibi konuşsanda anlamaz. Çünkü iyi bir şey yaptığını, ailesi için yatırım yaptığını düşünüyor.Sizinde buna hemen razı olamayacağınızı bal gibi bildiği için(çünkü şartlarınız henüz buna müsait değil) sizden habersiz iş çeviriyor.
Sizin maddi katkınız olmasa kendi kendine altından kalkamayacağı belliyse, sizi yumuşatmak için ilk teklifi arabayı sizin üzerinize almak istediğini söyleyecek.Tabiki o arabayı kullanmak bir türlü size düşmeyecek. Az zaman sonra yine araba modeli yükseltmeye tekrar kalkışır ve bu böyle devam eder gider. Hiç bitmez araba sevdası.
Sağır sultanın bile haberi olur, benim haberim en son olurdu. Babanıza söyleme sebebide, siz olay çıkartmayın diye.
Siz daha yolun başındasın. Ben 2 kez büyük tepki verdim.Para kaynağınıda kestim. Bir daha böyle yaparsa mahkemede soluğu alacağım tehdidinde bulundum.Adam geldi, yalvardı yakardı, boynunu büktü, tamam bu arabayı uzun süre kullanacağım zaten diyerek, beni razı etti.Ama,bu araba sevdası hiçbir zaman bitmedi.Ben eskisi gibi umursamıyorum artık.Çok borçlanmada ne yaparsan yap diyorum.
Fikrin sorulmadığı ve maddi imkanların elverişli olup olmadığına bakılmaksızın karar verip, uygulanmasına sinir oluyorsun iştede.Karşındaki bu olgunluğa erişene kadar, dünya kadar emeğin, alın terin bir heves için kredi faizlerine gidiyor.
Kendinizi çok üzüp, yıpratmayın. Güzellikle konuşun.Düşüncelerinizi sakinlikle anlatın, onun açıklamalarında dinleyin.Çok sinirlenmek işe yaramıyor. Bu sefer bunu bahane ediyorlar.

Çok ilginç gerçekten. İlişkinizin dengesini çok merak ettim. Böyle bir şeye size haber bile vermeden tek başına karar verebileceğini nasıl düşünebilir ki. Siz para borç konularını tamamen ona mı devrettiniz?

Back
X