Benim Hala Umudum Var !!!

clemencydor

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
2
3
1
45
Merhaba ,kızlar !!!

Bende çocuk sahibi olmak isteyen kadınlardan biriyim .3 yildır uraşıyoruz ancak sonuç sıfır.
Tabiki her şeye pozitiv olarak bakıyorum ve inanıyorum TIP benim için ve çocuk isteyen herkese bir cozum bulacaktır inşallah.
Forumlarda bir çok başarılı ile sonuçlanan hikayeler okudum bazıları 10 yıl negativ sonuçlara rağmen çocuk sahibi olmuş mutlu ciftler.
Bir arkadaşım ile konusyordum o da her zaman benim çocuklara verdiğim büyük ilgii görüyordu ve yolda görsem her çocuğu sarılmam istemesi beni soruşturmaya başladı : eşinle bir sorunlarınız mı var ? çocuk yapmayı dusunyormusunuz ? bende dayanamayıp aglamaya başladim ve benim asıl sorunumu anlatım.
Benim sorunum Polikistik Over Sendromu .Bu hastalıgım gebe olmam için engel oluyor.
Arkadaşım beni sakinleştirmeye başladı ve her şeye mutlaka bir çözüm olduğunu ve bana güçlü olmamı soyledi bana.
Bana kız kardeşinin hemen hemen ayni sorunu vardı anlatı o da Kıbrısta bir klinikte tedavi görmüş ve tüp bebek tedavisi ile saglıklı bir çocuğu olduğunu ve her şey çok iyi ve başarılı geçmiş.
Bende Kıbrısta gitmeye düşünyorum ancak sizin yardımlarınızla daha fazla bilgilendirmek istiyorum kendimi .
Bildiğiniz klinikler ve merkezler başarılı ile sonuçlanan var ise burda yazarsanız çok minetar olacagım size.

Herkese hayırlı mutlu günler !

slm cnm yazını okudum kı ınan

Polikistik Over Sendromu bu rahatsızlıga sahıp olup cok hamıle kısı oldu merak etme oncelıkle

sen nerede oturuyorsun

Ya buna böyle bir şey deceğim... Allah sizi topraktan, sonra sudan yarattı. Sonra sizi çiftler kıldı. Onun bilgisi olmadan ne bir kadın hamile olur, ne doğurur. Fakat çağdaş tıbbında son yıllar içinde büyük bir gelişme vardır. Bu günlerde çoğu insanlar farklı ilaçlara müptela oluyorlar. Birkaç yıl evvel aynı durumdaydım aslında. Şu anda ise benim benim tavrım haplara değişti. Bi de aynı problem vardı. Polikistik Over Sendromu yani... devamlı kilo alıyordum. Ve haplarını bırakınca fena şekilde iştahımı artırdı. Çok problem vardı yani. İyileştim artık Allaha şükür. Kızlar, kısacası, kimseye pko engel olmasın, Allaha hep inanın ve dualar edin! Herkese sağlık ve mutluluk diliyorum :)

Merhaba ,kızlar !!!

Bende çocuk sahibi olmak isteyen kadınlardan biriyim .3 yildır uraşıyoruz ancak sonuç sıfır.
Tabiki her şeye pozitiv olarak bakıyorum ve inanıyorum TIP benim için ve çocuk isteyen herkese bir cozum bulacaktır inşallah.
Forumlarda bir çok başarılı ile sonuçlanan hikayeler okudum bazıları 10 yıl negativ sonuçlara rağmen çocuk sahibi olmuş mutlu ciftler.
Bir arkadaşım ile konusyordum o da her zaman benim çocuklara verdiğim büyük ilgii görüyordu ve yolda görsem her çocuğu sarılmam istemesi beni soruşturmaya başladı : eşinle bir sorunlarınız mı var ? çocuk yapmayı dusunyormusunuz ? bende dayanamayıp aglamaya başladim ve benim asıl sorunumu anlatım.
Benim sorunum Polikistik Over Sendromu .Bu hastalıgım gebe olmam için engel oluyor.
Arkadaşım beni sakinleştirmeye başladı ve her şeye mutlaka bir çözüm olduğunu ve bana güçlü olmamı soyledi bana.
Bana kız kardeşinin hemen hemen ayni sorunu vardı anlatı o da Kıbrısta bir klinikte tedavi görmüş ve tüp bebek tedavisi ile saglıklı bir çocuğu olduğunu ve her şey çok iyi ve başarılı geçmiş.
Bende Kıbrısta gitmeye düşünyorum ancak sizin yardımlarınızla daha fazla bilgilendirmek istiyorum kendimi .
Bildiğiniz klinikler ve merkezler başarılı ile sonuçlanan var ise burda yazarsanız çok minetar olacagım size.

Herkese hayırlı mutlu günler !

Öncelikle herkes kendi kaderini yaşıyor başkalarının başarı hikayeleri diğerlerinin olumsuz haberleri senin hayatını anca psikolojik olarak etkiler doktorunun senin için ne söylediğidir önemli olan daha önce neler yaptın neler denedin bilmiyoruz gittiğin doktordan memnunmusun ne tür testler tahliller yaptırmışsın sana olur yada olmaz ne demiş bilmiyoruz kıbrısa gidene kadar burda da çok başarılı olan merkezler var forumda bununla ilgili anketlerde var bakabilirsin inşallah en kısa zamanda olumlu bir tedavi süreciyle bebeğine kavuşursun umutsuz olma ne insanlar ne şartlarda çocuk sahibi oluyor bize de nasip eder Allah sadece zamanı var

Herkese merhabalar !

Öncelikli cevaplarınız ve yorumlarınız için çok teşekür ederim size.
Benim yaşım 35 üstü Bursa da yaşıyorum.Tahlil sonuçları Amh değeri 10,2 cıktı.
Onun dışında testosteronum da yüksek ,hormon düzensizligim var.
Yeni tahlilere göre LH ve insulin yüksek .
Kolestrolüm normal seviyede.
Overlerde bir kaç kistim var 0,5 ve 2 cm büyüklünde.
Aranızda bu sorunları yaşamış olanlar veya bilgisi olan lütfen yardımcı olun .

Herkes sağlıklı günler !

Absimisia hanım, sizin yorumunuz okuyup şaşırdım biraz. İnsanlar sadece Kıbrıs'a yumurta bağışı yaptırmak için gitmez. Bu amaç için yurt dışıyı da tercih ederler.. Aslında son zamanlarda birçok insan yumurta donasyonu tedavisi yurt dışında görerler. Bu tedavi için en pöpüler ülkeler Kıbrıs tabii ki ama aynı zamanda Ispanya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna bile bilenmektedir... Orada yumurta bağışı anonim olarak yapılmaktadır.

Absimisia hanım, sizin yorumunuz okuyup şaşırdım biraz. İnsanlar sadece Kıbrıs'a yumurta bağışı yaptırmak için gitmez. Bu amaç için yurt dışıyı da tercih ederler.. Aslında son zamanlarda birçok insan yumurta donasyonu tedavisi yurt dışında görerler. Bu tedavi için en pöpüler ülkeler Kıbrıs tabii ki ama aynı zamanda Ispanya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna bile bilenmektedir... Orada yumurta bağışı anonim olarak yapılmaktadır.
Valla arkadaşım sen böyle yazınca yanlış bişey mi yazdım diye tekrar tekrar okudum senin bahsettiğin bu durumla alakalı bişey yazdığımı göremedim sen nesine şaşırdın o kadar tekrar yazıyorum Türkiye'de de çok başarılı merkezler var geçmişinizi bilmiyoruz doktorunuz ne demiş bilmiyoruz hakkında hayırlısı inşallah yakın zamanda olur

Absimisia canım, sorunum böyle... Polikistik over olup zahmetsizce hamile kalabilirim mi acaba? Anlaşıldığı üzere pko hastasıyım ve bebeği doğurmak çok istiyorum. Reglin 3 günü hormon testleri yaptırdım... Şu şekilde görünüyor:
Estradiol: 16
FSH: 7,11
LH: 18,80
Prolaktin: 14,60
Gittiğim doktorlar net şeyler söylemedi bunun hakkında. Böyle sonuçların normal bir insanda nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz?

Absimisia canım, sorunum böyle... Polikistik over olup zahmetsizce hamile kalabilirim mi acaba? Anlaşıldığı üzere pko hastasıyım ve bebeği doğurmak çok istiyorum. Reglin 3 günü hormon testleri yaptırdım... Şu şekilde görünüyor:
Estradiol: 16
FSH: 7,11
LH: 18,80
Prolaktin: 14,60
Gittiğim doktorlar net şeyler söylemedi bunun hakkında. Böyle sonuçların normal bir insanda nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz?

E2 hormonu normal değerleri
0-12 yaş arası olan kişilerde: 2-18 pg/ml değerinde
13-15 yaş arası olan kişilerde: 11-38 pg/ml
16-50 yaş arası kişilerde normal değer: 30-119 pg/ml değerleri arasında
50 yaş ve sonrası kişilerde ise normal değer: 10-35 pg/ml değerleri arasında
Gebelik döneminde olan bayanlarda ise bu değer: 10-35 pg/ml değerleri arasında olmalıdır.

Kadın:
Ovulasyon: 6.3_24 mlu/ml
Foliküler faz: 2.9_12 mlu/ml
Luteal faz: 1.5_ 7.0 mlu/ml
Menopoz: 17_95 mlu/ml

FSH Hormonu ile ilgili tahlillerde yapılan değerlendirmelerin anlamı

Ovulasyon: 6.3- 2.4 mlu/ml
Döllenme icin gerekli olan yumurtanın çatlaması olayının gerçekleşebildiği dönem olarak kabul edilir..
Kan FSH düzeyleri 10-15 mIU/ml değerine kadar normal olarak kabul edilebilirse de laboratuvarlar arası farklılık söz konusudur. Bu sebeple FSH düzeyi 10 mIU/ml ve üzerinde olduğu görülürse mutlaka yumurtalık kapasitesi değerlendirilmeli ve gebelik için çok zaman kaybedilmemelidir

Foluküler Faz :2.9 -12 mlu Ovulasyon (yumurtlama) öncesi dönem olup normalde 14 gündür,süre değişkenlik gösterebilir.

Luteal faz: 1.5-7.0 mlu/ml Ovulasyonun başladıktan yani yumurta çatladıktan sonra ikinci adet dönemine kadar olan dönemdir.

Menopoz: 17_95 mlu/ml Ovulasyon olmadığını menapoz yada erken menapoz u işaret eder.

FSH düzeyleri 15 mIU/ml değerinin üzerine çıktığı durumlarda gebelik şansı tüp bebek tedavileriyle bile ciddi oranda azalmaktadır Bu gibi durumlarda yaş da ileri ise gebelik şansı % 5-10’lara inmektedir. Ancak yaş genç ise % 30 gibi bir gebelik şansı da söz konusu olabilir.

Lh hormonu normal değerleri ise:

Yetişkin olan bayanlarda normal Lh değerleri 5 ile 25 IU/L dir. LH menstrüel siklusun ortalarında yüksek düzeydedir. Puberte öncesinde Lh normal değerleri: 1 IU/L değerleri arasında olmaktadır, folliküler faz Lh değerleri: 1-18 IU/L değerleri arasında gösterilir, midsiklus Lh değerleri : 20-80 IU/L arasında olmaktadır, luteal Lh değerleri: 0.5-18 IU/L değerleri arasındadır, postmenapoz Lh değerleri: 12-55 IU/L değerleri arasındadır. Normal değer aralıkları bazen değişiklik gösterebilir. Çünkü her laboratuvar aynı yöntem yada değerleri ölçen aynı cihazları kullanmazlar, farklı ölçümler kullanabilir. Size özel olarak beliren Lh test değerlerinin sonuçlarını kendi doktorunuz ile kontrol edebilirsiniz. Bu değerlerin normal seviyede olması kesinlikle önerilen ve vücut dengesinin işlevlerini düzenli olarak yerine getirebilmesi için gereken bir husustur.

Prolaktin Hormonu Değeri
Prolaktin hormonu değeri genel olarak kaç;

Hamile bayanlarda 10- 209 ng/mL yüksekliği olmalı.
Gebeliği olmayan bayanlarda 2 -29 ng/mL yüksekliğinde olmalıdır.
Erkeklerde ise 2- 18 ng/mL olarak bulunur.
Kadınların adet dönemlerinde prolaktin hormonu değerleri de değişmektedir. Bu değişimin nedeni ise farklı hormonların devreye girmesinden kaynaklanmaktadır. Hamile kalmak için hiçbir engel teşkil eder mi? Engeller aşılamaz değil. Gebeliğe adım atarken bazı bilgileriniz olup bu konuda gebelikte engel olabilirmi yüksek bir bilgi almak gerekir.

Erkeklerde ve kadınlarda prolaktini hormonun fazla olması durumunda genellikle kısırlık vakası ve hamile kalamama gibi durumlar görülebilmektedir. Hamilelik döneminde artan prolaktin hormonu normaldir ancak hamilelik dönemi dışında arttığında kadınların kısırlaşmalarına erkeklerin ise göğüslerinden süt gelmesine, sertleşme sorunu yaşamalarına ve kısırlaşmalarına neden olabilmektedir.

Prolaktin hormonu kadınlarda hamilelik döneminde artar ve süt üretimine yardımcı olur. Ayrıca memenin büyümesine ve süt verebilir duruma gelmesine de yardımcı olmaktadır. Hamilelik dönemi dışında bu hormonun artması nedeniyle yaşanan kısırlık sorununda hormon tedavisine başvurulabilmektedir. Hamilelik öncesinde hamile kalmak isteyen bayanların prolaktin hormonlarının belirli bir seviyede olması da şarttır. Bu seviyenin üzerine çıkıldığında kısırlık başlayacak ve hamile kalmak zor bir hal alacaktır.

Hamilelikte olmayan bayanlarda prolaktin hormonu düşüklüğü de görülebilmektedir. Oldukça nadir rastlanan bir durum olsa da bu durumda da kişilerde hipofiz bezinin yeterince salgılanmamasına bağlı olarak kısırlık meydana gelebilmektedir.

Herkese mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum !!!

Back
X