benim hikayem..

loser_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
11
0
36
Tekirdağ
Herkese selam.Forumdaki paylaşımların samimiyetine inandığım için içimi burada dökmek istedim.Hayatım tam bir girdaba girmiş durumda.Bir hafta sonra nikahım var ve ben kendimi korkunç derecede kötü hissediyorum.Çünkü bunu yapmak istemiyorum.Ama insanları bu şekilde yüzüstü de bırakamam.Herşeyimiz hazır yani.somut olarak anlatırsam eğer onunla uzun süren bir ilişkimiz var.Üniversitedeyken part-time çalıştığım yerde tanışmıştık.Ailem dahil benim tarafımdan hiçkimse ilişkimi onaylamadı.İstanbul'da okuduğum yıllarda her zaman bana destek oldu, zor ve yalnız zamanlarımda hep yanımdaydı.Aşkı da yaşamıştım.Okul bittikten sonra bazı sebeplerden ailemin yaşadığı şehre onların yanına döndüm.Zaman geçtikçe, gerçeklerle karşılaştıkça ilişkimin geleceği beni daha çok korkutmaya başladı ve ben de bu dönemlerde ondan soğumaya başladım.Ruhen çok yakın hissetmeme rağmen ona bir yabancı gibi bakıyordum.İş ve aile hayatım da olumsuz ilerledi.Ailemin beni sevdiğinden şüphem yok ama bana hiç manevi destek olmadılar.Kendimi hep başarısız ve yalnız hissettim.Annem onu bana kötülerken beni de çok aşağılamış oldu.Belki de bana iyilik yapmaya çalışırken daha da kötü oldu herşey.Bu olumsuzluklar arasında karşıma hoşlandığım ve uygun görülen biri çıktı.Ama ben vicdanen rahatsız oldukça herşeyi yüzüme bulaştırdım ve o da bitti.Yani evlenmek üzere olduğum adama kötü birşey yapmaktan hep korktum.O da herşeyi görüyordu ama herşeye rağmen benimle evlenmek istedi.Çok direndim ama üzerimdeki baskı artınca kabul ettim.Oldu bittiye getirdim yani.Onun çok iyi biri olduğunu biliyorum ama bunu yapmak istemiyorum.Annemle o kadar kavgamıza rağmen ondan ayrılmak istemiyorum.Ve asla onaylamadığı biriyle evlilik yoluna giriyorum.Gelecek beni çok korkutuyor.İşin özü dibe vurdum...........

istemediğiniz bir evlilik yaparsanız zaten sonunuz ayrılıktır.bence herseyi zamanında yapın siz yaşayacaksınız. sizin sevip, saymanız önemli

Canım, dibe vurdum diye birşey yok :olmaz:
ıstemiyorsan, için atmıyorsa evlenmeyeceksin, kimse seni buna zorlayamaz,
Duygularından emin değilsen, nişanlınla konuşup evlilik tarihini uzatabilirsin,
Herşey biz insanlar için sakın unutma,
Nikah masasında bile hayır deme hakkın var ve hiçde acaip bir durum değil, bu işe kendini mecbur görme,
Yürekten sevmiyorsan bırak hem karşındakine, hem kendine yazık etme.

kafam karıştı benim
Bu kadar umutsuz olma
Sakin kafayla düşünmeye çalış
Şuan yarı yolda bırakmak istemediğin insanla yuva kuracaksın
İnan duyguların değişmezse sizin için daha zor olabilir
Sakin kafayla düşün ve kendini biran önce toparla
Allah yardımcın olsun
Umarım herşey gönlünce olur
umarım yanlış bir karar vermezsin

İlişkimiz birbirimizi severek başladı.İkimizden kaynaklanmayan çok fazla olumsuzluğa rağmen 3 buçuk yıl oldu başlayalı.Bunca yaşanan şeyden sonra da aşk kalmıyor.Sadece o insanın çok iyi ve anlayışlı biri olduğunu bilmek kalıyor.İlişkime kimsenin onay vermemesi de beni çok yalnızlaştırdı.İnsanların onaylaması ancak maddi olgularda denklik var olduğunda oluyor.Bizde ise sadece duygusal denklik var.Ailem desteklemediği için nişanlılık dönemi de yaşamadım.nikaha 1 hafta kala ayrılmak da ancak amerikan filmlerinde oluyor.Bizim ise şimdiden ödememiz gereken borçlarımız var.Benimki geç öğrenilmiş bir ders.Depresyonda olduğunuz zamanlar hayati kararlar almayın.Tabi becerebilirseniz…

İlişkimiz birbirimizi severek başladı.İkimizden kaynaklanmayan çok fazla olumsuzluğa rağmen 3 buçuk yıl oldu başlayalı.Bunca yaşanan şeyden sonra da aşk kalmıyor.Sadece o insanın çok iyi ve anlayışlı biri olduğunu bilmek kalıyor.İlişkime kimsenin onay vermemesi de beni çok yalnızlaştırdı.İnsanların onaylaması ancak maddi olgularda denklik var olduğunda oluyor.Bizde ise sadece duygusal denklik var.Ailem desteklemediği için nişanlılık dönemi de yaşamadım.nikaha 1 hafta kala ayrılmak da ancak amerikan filmlerinde oluyor.Bizim ise şimdiden ödememiz gereken borçlarımız var.Benimki geç öğrenilmiş bir ders.Depresyonda olduğunuz zamanlar hayati kararlar almayın.Tabi becerebilirseniz…

bile bile ateşe atma kendini, millet nikah masasından kalkıyor sonunu göremediğin birşeyin peşinden gitme ve çok geç deme evlenip boşanmaktan iyidir bence Henüz imzayı atmamışken...

Yazdıklarınızdan bu evliliği kesinlikle istemediğinizi değil, sadece onaylanma ihtiyacı olduğunuzu anladım ben.

Siz eminseniz, birilerinin sizi onaylaması gerekmez, bu aileniz bile olsa. Yalnız dikkate de alarak, gerçekleride görerek, ciddi meseleler varsa ortada ve sizi uyarıyorlarsa gözünüzü kapamadan. Onun dışında beğenmeleri gerekmiyor.

Bunun dışında ciddi ciddi istemiyorsanız, hayatınızı mahvetmeyin derim. Hiçbirşey için geç değil. Karşı tarafı üzmek istemiyorum diyorsanz, Çok geç olmadan şimdi atacağınız bir adım, hem sizin hem de evleneceğiniz kişinin geleceğini değişterecektr. Karşı tarafada iyilik yapmıyorsunuz bu anlamda.

ıyi düşünün bence ve gerçekten istemediğinizi düşünüyorsanız, evliliğe adım atmamak en doğrusu.

keske biraz kafani toplayip oyle karar verseydin..olan olmus. 1hafta kala bitti demek evet zor ama boyle de kendi kendini bitireceksin.

Son düzenleme:
Daha bir hafta varmış nikaha, hiç birşey için geç değil yani... Ama siz hala depresyondan çıkamadıysanız vazgeçmek gibi bir hayati kararı almak da yanlış olacaktır. Eğer şu an ne istediğinizi biliyorsanız ve kesinlikle mutsuz olacağınızı düşünüyorsanız bile bile kendinizi de ateşe atmayın derim. Dünyaya on kez gelinmiyor sonuçta. Evlendikten sonra borçlar iyice artabilir, bir de üstüne çocuk yaptım mı tutsaklık zincirini tam anlamıyla kendi boynunuza kendi ellerinizle dolamış olursunuz. Mesleğiniz avukat olarak görünüyor, eğer çalışıyorsanız bu işten vazgeçtiğinizi söyler onlara olan borcunuzu da aslanlar gibi ödersiniz. Vicdanen rahat olamayacağınızdan bahsediyorsunuz, peki sizi bu yaşınıza kadar büyük emeklerle getirmiş ailenizin onay vermediği bir kişiyle evlenmekte ısrarcı olurken vicdanen rahat mıydınız. Şimdi bu sözümden dolayı arkadaşlar tepki gösterip ailemiz bizi yetiştirdi die onların istediği insanla mı evlenmek gerekiyor gibi şeyler söyleyebilirler, tabiki onu kastetmiyorum bir orta yol bulunabilir hem ailenin onay verdiği hem de sizin beğeneceğiniz birisi mutlaka çıkar... Nedense ailelerin onay vermediği evliliklerin çoğunun keşkelerle bittiğini duyuyoruz... Yol yakınken ne istediğinize iyice karar verin ve ona göre adımınızı atın derim ben...

Okuduklarımdan anladığım sorunun ilişkinizde olmadığı.Uzun süren beraberlik,karşı gelenlerin baskısıyla acaba mı sorusunu düşürmüş aklınıza.Hani demişsiniz ya bir anda böyle hayati bir karar almamak lazımmış diye evlilik kararınız için;işte evlilikten vazgeçme kararınızda böyle olmasın.
İnanın en ufak bir bu evliliği kendi sebeblerinizle istemediğinizi algılasaydım mesajınızda ne demek bir hafta bir saat kalmış olsa evlenmeyin derdim.
Şimdi de evlenin demiyorum,düşünün iyi düşünün.Zaman harcayın,kafa yorun.En önemlisi kalbinize sorun ama vicdanınızı bir müddet dinlemeyin zira o bize böyle çetrefilli mevzularda her zaman doğru kararı aldırmaz.

Bu evliligi istemiyorsunuz, evlenmeyin, altinda yatan birseymi var,sizi tehditmi ediyor neee yani?Aileniz zaten istemiyormus:uhm:

ayrica nikaha 1 hafta varmis, bunun sonunda sizin hayatiniz var unutmayin gec kalmis degilsiniz istemiyorsaniz bu evliligi asla yapmayin...

Son düzenleme:
iyi,anlayışlı bir insan iyi bir eş olacağı anlamına gelmez.gerçekleri sonradan anladım diyorsun,senin çevrende de kimse onay vermemiş.bir kişi bile yoksa seni destekleyen durup düşünmek lazım.

isterse 100 kişiyi yüzüstü bırak ama sen kendi geleceğini kurtar....o yüzüstü bırakmak istemediğin insanlar sen mutsuz olduğunda gelkip sana destek olacak mı ya da ne kadar olabilecek, senin sorunlarını çözebilecek mi?

sadece ve sadece kendini düşün, evleneceğin kişiye karşı hissettiklerini düşün. o hariç herkesi koy bir kenara öyle karar ver. milleti üzmemek adına kendini üzmen doğru değil...

millet nikah masasından kalkıyor diye bir cümle çok saçma önce bir empati kurun nikahınız var cümle alem salonda ve damat hayır diyerek kalkıp gidiyor masadan ne hale düşeceğinizi bir düşünün.o yüzden yorum yapmak için yapmayın insanın vicdanı kabul etmez bunu çocuk oyuncağımı yüzülmüş yüzülmüş kuyruğuna gelinmiş geç kalınmış değil diyorsunuz.Filmlerde olur sizin o dediğiniz karşı tarafıda eşe dosta karşı zor durumda bırakmak mahcup etmek bence kul hakkına girer.bana kalırsa kimse onaylamadığı için içine bir sıkıntı girmiş bence.eğer fikrimi önemsersen çıktığın yolu tamamla evlenmek gibi boşanmakta hak baktınki olmuyor bunu ona güzelce anlatırsın en azından bir hukukunuz var senin düşmanın değil o bu saatten sonra yüzük atmak düşmana yapılmaz

bence evlenipte o gence yazık etmeyin.sizi seviyor zor anlarınızda yanınızdaydı zorlukları aştınız okulunuz bitti.şimdi daha rahat ve geleceğe daha objektif bakabiliyorsunuz fikirleriniz değişti.istemeye isteme bir evilik yürütülemez.tek taraflı yürütülen bir şey değil evlilik.ve sonu ayrılıktır bu ilişkinin.bir şey dikkatimi çekti 3 yıl geçti aşk bitti yazmışsınız yanlış anlamadıysam.3 değil 30 yıl da geçse gerçek aşk bitmaz canım.sadece heyecanını yitirmiş saygıyla desteklenmiş ama çok sağlam sevgiye dönüşür bu aşk.bence siz o genci hiç sevmemişsiniz.sevseniz onla beraberken hoşlandığım biri dediğiniz kişiyle görüşmezdiniz.sonuç olarak ne kendinize nede suçsuz gence yazık etmeyin..

Avukatlık ruhsatımı alalı fazla olmadı.Şu an bulunduğum yerde çalışma imkanım kısıtlı.ıst.da iş imkanları daha fazla.Orda hemen çalışmaya başlayacağımdan üzerimdeki başarısızlık duygusunu daha kolay atarım diye düşünüyorum.En azından iş konusunda.Evlilik kararı alırken kendim için bir kaçış, geride bırakacaklarım için ise bir ceza olarak düşündüm sanırım.Direksiyon kontrolünü kaybetmiş gibi sağa sola çarpıyorum hayatta.Psikoloğa gitmeyi düşündüm ama beni ancak fıkradaki gibi damdan düşmüş birinin anlayacağını biliyorum.Bunları yaşayan birsürü insan olduğunu da biliyorum.Bilmediğim tüm bunların ne zaman son bulacağı..

Konu sahibi arkadaşım,şuan kararsız bir durumdasın...

Bir yanda bırakmak istemediğin ama çok kızgın olduğun ailen,öte yandan senden manevi ve maddi desteğini esirgemeyen nişanlın...

Yüreğin ne diyor onu dinle sen.

Annenin üzülmesini,yada başka birini düşünme.Bu hayatı doğrusuyla yanlışıyla yaşayacak olan sadece ve sadece sensin.

Seviyorsan evlen.Sevmiyorsan ve ciddi anlamda istemiyorsan ne kendine yazık et ne de o gence.Sevmediğin biriyle evlenmenin sonucu boşanmayla biter.

Bunun dahilinde annenin ilerisi için ben sana demiştim beni dinlemedin gibi sözleriyle karşı karşı kalırsın.

İçinden ne geliyor şuan.Zaman kısıtlı sadece 1 hafta...Yumurtayı kapıya dayamadan kararını biran evvel vermelisin a.s

Biraz kararlı olalım kızlar yaa. evlilik bu tüm hayatını geçirme sözü veriyorsunuz. Emin olmalısınız ki karşınızdaki de acı çekmesin. Baskılara dayanamadım evlilik kararı verdim bir savunma değil bence. Aynı evde hayal edebiliyormusunuz kendinizi, duygular bazen karmaşık olabiliyor ama evet bu adam işte demeden sözler vermenin nikah günü almanın anlamı ne. Ertelemeyi teklif et bence , kafanı toparla

Avukatlık ruhsatımı alalı fazla olmadı.Şu an bulunduğum yerde çalışma imkanım kısıtlı.İst.da iş imkanları daha fazla.Orda hemen çalışmaya başlayacağımdan üzerimdeki başarısızlık duygusunu daha kolay atarım diye düşünüyorum.En azından iş konusunda.Evlilik kararı alırken kendim için bir kaçış, geride bırakacaklarım için ise bir ceza olarak düşündüm sanırım.Direksiyon kontrolünü kaybetmiş gibi sağa sola çarpıyorum hayatta.Psikoloğa gitmeyi düşündüm ama beni ancak fıkradaki gibi damdan düşmüş birinin anlayacağını biliyorum.Bunları yaşayan birsürü insan olduğunu da biliyorum.Bilmediğim tüm bunların ne zaman son bulacağı..

Ne zaman son bulacak biliyormusun?

Sen artik hayatini kendi eline alir ve kararlarini ne kimseyi memnun etmek icin nede kimseyi cezalandirmak icin verdigin zaman....

Kimseye birsey olmicak.....olan sana olucak....istemedigin bir erkekle evlilik yoluna gidiyorsun.....simdiki hayatini bir girdab olarak görüyorsun ya evlendikten sonra cehennem gibi hissedeceksin.....

Sevgi evlilikte cogu zorluklara katlanmanin bas temelidir güzelim, sevgi yoksa katlanmaz insan! Sevgi yoksa saygida yoktur veya biter....

Durumun cok zor, kan kusup kizilcik serbeti ictim demeye ne zamana kadar dayanabilirsinki?

Silkelen güzelim, hicbirsey icin gec degil.....gercekten tüm kalbinle bu evliligi istemiyorsan kimseyi düsünmeden sadece kendi vicdanini dinleyerek bitir bu isi....ayrica karsindaki insanin hayatini karartmayada hakkin yok..

Hergün ölmektense bir kere ölürum.....

Back
X