Benim kiyafetim...

blleg

Sevmekle başlar her şey
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
2.599
1.547
83
Arkadaşlar merhaba. Direk konuya gireyim. 3 aylık bir ilişkim var, size erkek arkadasimi biraz anlatayim. Kendisi biraz daha muhafazakar ailede yetiştiği için oturaklı, çalışan, 3-5 arkadasi disinda gece hayati vs.olmayan, sevgisini kolay kolay belli edemeyen etse de bana yeterli gelmeyen biri. İlişkimizin en başından beri benim kiyafetimi her zaman problem etti. Tayt giymemi, sifir kollu giymemi, dar giyinmemi, dizustu etek giymemi istemedigini kesin bir dille soyledi ancak ben her seferinde bunun benim hayatim olduğunu ve değiştirmek istemedigimi onun daha ilimli olmasi gerektigini soyledim. Ancak o bunu aşılması guc tabular olarak gordu. Benimle ciddi dusundugunu soyluyor ancak ailesine vs.hic bir sey soylemiyor ya da bir girisimi yok bu yuzden beni mi siniyor diye düşünüyorum. Fazla çalıştığı icin bana zaman ayıramıyor yani cok sık gorusemedik hic hep bir ozlem vardı ve haftaya cok yogun bir tempoyla calisacagini bildigi halde bu hafta 3 tane kendi gibi arkadaşıyla bodrumda bir hotele tatile gitti. Yani benim bikini giymemi istemeyen adam bikini giyen kadinlarin icinde gayet de mutlu dolanabiliyor -bu durum benim icin cok normal ancak kendi kafa yapisi bikiniye tersse neden kendiyle çelişiyor-
Guzel şeyler hissettim ve sevmiştim. Ancak aramizdaki etnik koken farki, onun ve ailesinin bize gore cok daha muhafazakar olmasi, aramizda eğitim seviyesi olarak benimkinin bir tik daha yuksek olmasi, fazla ataerkil dusunmesi beni hep düşündürüyor.
Sizce ne yapmalıyım?

eğer kendindne taviz verip fedakarlık yapabileceksen devam tabii ki. ama ben böyleyim diyorsan yani kendimi değiştiremem diyorsan bi karşına al konuş. ben sana ayrıl ayrılma diyemem tabi ki. yaşayan sensin ama mantklı bi çerçeve içinde zaten olayları değerlendirebileceğini görüyorum.

ben de bunu anlamıyorum begenmeye gelince tayt giyeni mini etek giyeni makyaj yapanı beğeniyorlar ama evlenmeye gelince tesettürlü olanı istiyorlar
yanlıs anlasılmasın her ıkısıne saygım var ama madem o sekılde gıyınen bırını ıstıyor öle biriyle konussun en basta
nıye olanı değiştirmeye çalışıyorlar ki

Bana onu giyme bunu giyme diyecek ama kendi tatile gidecek ahahahhaa ay ben parçalarım bu bir.
Üç ayda ne ciddi düşünmesi, benim sevgilim bu kadar kısa sürede ya ben aileme açılacağım deseydi bir kendini sorgula derdim. Birbirinizi tanıyın önce, aileler biraz beklesin. İyi ki de beklemiş. Söyleyeceklerim bu kadar. Bu hayatı istiyorsan devam. Bu da iki.

Onların kısıtlamaları hep kadına güzelcim. Kadın yapamaz, kadın edemez, kadın gidemez, kadın giyemez. Ama erkeğe her şey mübah.

Henüz üç aylık bir birliktelik. Bu kadar zıt yaşamlarınız varken çok uzatmadan, bağlanmadan bitirirdim senin yerinde olsam. Burda bir sürü evli kadın hala aynı şeyleri yaşıyor. Kısıtlamalar artarak devam ediyor. Bu işin orta yolu yo malesef.

Bence farklı görüşlere sahip insanlar birlikte olmamalı. İlk başlarda sorun olarak görülmeyen şeyler bile zamanla sorun oluyor.

Arkadaşlar merhaba. Direk konuya gireyim. 3 aylık bir ilişkim var, size erkek arkadasimi biraz anlatayim. Kendisi biraz daha muhafazakar ailede yetiştiği için oturaklı, çalışan, 3-5 arkadasi disinda gece hayati vs.olmayan, sevgisini kolay kolay belli edemeyen etse de bana yeterli gelmeyen biri. İlişkimizin en başından beri benim kiyafetimi her zaman problem etti. Tayt giymemi, sifir kollu giymemi, dar giyinmemi, dizustu etek giymemi istemedigini kesin bir dille soyledi ancak ben her seferinde bunun benim hayatim olduğunu ve değiştirmek istemedigimi onun daha ilimli olmasi gerektigini soyledim. Ancak o bunu aşılması guc tabular olarak gordu. Benimle ciddi dusundugunu soyluyor ancak ailesine vs.hic bir sey soylemiyor ya da bir girisimi yok bu yuzden beni mi siniyor diye düşünüyorum. Fazla çalıştığı icin bana zaman ayıramıyor yani cok sık gorusemedik hic hep bir ozlem vardı ve haftaya cok yogun bir tempoyla calisacagini bildigi halde bu hafta 3 tane kendi gibi arkadaşıyla bodrumda bir hotele tatile gitti. Yani benim bikini giymemi istemeyen adam bikini giyen kadinlarin icinde gayet de mutlu dolanabiliyor -bu durum benim icin cok normal ancak kendi kafa yapisi bikiniye tersse neden kendiyle çelişiyor-
Guzel şeyler hissettim ve sevmiştim. Ancak aramizdaki etnik koken farki, onun ve ailesinin bize gore cok daha muhafazakar olmasi, aramizda eğitim seviyesi olarak benimkinin bir tik daha yuksek olmasi, fazla ataerkil dusunmesi beni hep düşündürüyor.
Sizce ne yapmalıyım?
Ayrıl

Öyle bir ortamda büyüdüyse bu kişi değişmez.
Annesini, kız kardeşini vs rol model almistir.

Bu kişiler kendi sevdiklerini sahiplenir ve onların giyimlerine karışır. Yani bikinili kızların olduğu bir otele gitmesi anormal değil. Yanında sen olsaydın bikiniyle dolaşsaydın rahatsız olurdu. Çünkü diğer kızlar onun himayesinde değil diyelim.

Ciddi düşünüyorsanız bir daha ciddi olarak düşünün derim. Çünkü zor. Evlendikten sonrada karismalar devam edecek.

Bu kıyafet seramonisini hiç çözemeyeceksiniz.
Yol yakınken diyorum.

Hem ailesi ile de sıkıntı yaşarsınız. Belki densizlik edip kıyafetinize laf edebilirler. Canınız sıkılır.

Sevgi her şeyi çözmüyor.
Hele günümüzde en yetersizi.

Bu iliski devam ederse mutsuz olursunuz. Kiyafete karismanin sonu yok cunku. Ilk once dizustuyu yasaklar, sonra diz hizasi kisa gelir, topuklara kadar indirmeden rahat etmez. Askili giymeyivereyim kisa kollu giyerim dersiniz kendinizi yaz gunu hirka giymis bulursunuz. Taviz vererek iliski yurumez.

Herkesin kendi hayatı, kendi düşünceleri sonuç olarak. Siz bu insanla konuşmaya başladığınız da kapalı falan değildiniz ve sizi böyle tanıdı bu yüzden buna saygı duyması gerekir. İlla ki kendince kriterleri varsa da o zaman öyle birini bulucaktı. Konu sizlik değil kesinlikle taviz vermeyin bence.
Ortak bi hayat kurma yolundasınız ve daha 3 aydan bahsediyosunuz. 3 ay çok taze. Neyse ki başında belli etmiş kendini. Kapanmak, tesettürlü olmak birinin söylemesiyle değil, kendi isteğinle olması gereken birşey.

Bence uygun bi dille konuşun burda söylenilenleri de ekleyip. Eğer illa da öyle olucak diye diretirse, o zaman selametle! :stop:

hastayım bu ikiyüzlü erkek tiplerine..
madem tayt , kolsuz vs vs vs giymeyen bir kızla sevgili olsaymış hani siz kriterlerine uyan bir tip değilsiniz sonuçta..
ama beğenmeye gelince o tip kızlar beğeniliyor evlenmeye gelince mi evlenilmiyor..

kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasın herkes dengiyle bir ilişkiye başlasın..

Sizce ne yapmalıyım?
Önce bir güleyim :D
Neyse....
Okurken kendimizi okudum sanki eşim ve ben.Yazdıklarının hepsini ben yaşadım eşimde bana yaşattı sağolsun.
Biz Bodrum'da yaşıyoruz ve ben bikini giymekten vazgeçmediğim için plajda değil kuytu yerler de denize giriyorum :D
Şort mini etek askılı dar vs giymeme müsaade etmediği için giymiyorum çünkü huzurum hepsinden önemli ama açık saçık giyinmeden de şık ve spor olabiliyorum.Tabi evlilik ilerleyince arada bir kaçamak giyiniyorum eşim görünce bişey demiyor.
Mesela yıllar sonra geçen yıl şort giydim ilk başta mırın kırın yaptı sonra alıştı bu yılda diz kapağımın biraz üstü mini kot hamile elbisesi aldım önce surat astı sonra alıştı.
Benim de tahsilim yüksek eşim ilkokul mezunu Kv Hafız eşimin sülalesi komple kapalı bizim sülale kuzenler madonna Teyzeler suzan avcı halalar ajda pekkan modeli :D Anneannem ve babaannem bile saçlar sarı modernlerdi rahmetliler.
Eşim çok tutucu hiç alışık olmadığım bir aile yapısında büyümüş fakat eşim bana çok ayak uydurdu bende ona böylece orta yol bulduk beraber, yemek ve sofra adabıma göre şeklini düzeltti mesela.
Sonuç?
Aşk varsa seviyorsan hak ediyorsa inat yapmadan sevgiyle saygıyla elbet bir çözüm bulunuyor.
Benim eşim akşama kadar bikinili kızların yanında ama bana giydirmez :D
Napayım adam kıskanç ve yapısı böyle.
Ne yapsın sana karışmasın ama arkandan iş çevirsin mesela istermisin?
Elbette istemezsin.
İkili ilişkilerde karşılıklı sevgi saygı ve sadakat çok önemli gerisi TEFERRUAT. ;)

Back
X