Benim kızım olsaydı

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.700
13.947
248
29
dün erkek kardeşim ve eşi (kadın 27 yaşında) ailemle bir sorun yaşadı iki tarafında kendince haklı sebepleri vardı ben karseşimin eşini de severim ailemle de can ciğer olmasamda sorunum yok olaylarla da bir alakam yok normalde herkes farklı şehirlerde yaşıyor yılda birkaç defa biraraya geliyoruz . Neyse kız dün bizimle yemek yemek istemedi yüzü de biraz asıktı. Sonra kardeşim eşi ve ben dışarı çıktık. Babam kardeşimi aradı benim duyduğumdan yanlarında olduğumdan haberi yok, bağırdı çağırdı sonra dedi ki “pportakal evli olsa ve kayın ailesine suratını assa ben onun ağzını burnunu kırardım, dağırtırdım” ben şok oldum. Olayla benim bir alakam yok kendi aralarındaki mesele. Ve ben tatile 3 günlüğüme gelmiştim. 25 yaşıma kadar her davranışıma hakaretle ezilerek susturularak karşılık verildi, hatta çocukluk dönemimde ahlak adı altında dayak yiyerek geçti. Şimdi benimle bağ kurmak istiyorlar bende olanları unutmaya ne olursa olsun ailemdir diye kendi içimde affetmeye çalışarak gülüp eğlenmeye vakit geçirmeye çalışıyorum. Ama hep bir öesafeliyim. Bu son olaydan sonra da artık mesafelerimi nasıl esneteyim. O kadar üzüldüm ki demek ben evli olsam bir sorun yaşasam ailem arkamda durmak yerine karşımda duracak. Hatta şunu bile düşündüm ben şiddet görsem,aldatılsam kocandır diyecek.

Bir gün ailecek akşam yemeği yiyoruz,erkek arkadaşım da var,Benim rimelim akmış,gözlerimin altına bulaşmıştı.Babam olacak adam oooo dedi sağlam yumruk atmış,senin ki gözlerin mosmor olmuş dedi.Buz gbi oldu,herke kendisi yıllarını evlatlarına ve karısına şiddetle geçirmiş bir adam olduğu için herkesi kendi gbi sanıyor.Erkek arkadaşım o benim emanetim ne münasebet ayrıca ons el kaldirsam o benim kolumu kırar dedi.Kalktik,gittik.Eğer bu zihniyette bir baban varsa çok da üzülme,biz kadınlar güçlüyüz.Kendimize sahip çıkarız....

Yine sizin babanız, görüşmeyin gitmeyin sizin elinizde olan bir şey, el kızı ne yapsın peki ?
Benim bekar kaynım aynı terbiyesizliği yaptıgı için eş ailesine sınır çizdim, daha da ayak basmayı düşünmüyorum evlerine
Umarım gelininiz de ayak basmaz.
Burda asıl üzücü olan bir babanın oğluna bu şekilde akıl veriyor olması. Kısaca diyorki karının ağzını burnunu kır ve bize ayak uydurmasını sağla. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla lafının uygulaması yani. Laf size değil gelin hanıma söylenmiş.
Kardeşim eşini çok sever sayar aralarındaki ilişki de çok iyidir. O da bu mevzulardan iki tarafı idare etmekten yoruldu o da eşine hak veriyor çok görüştürmüyor ama kendi çekirdek ailesine ne dese ne anlatsa boş. Babamda biliyor bunu ama benim üzerimden örnek vererek başkasına karşı beni bu kadar küçümsemesine ezmesine çok üzüldüm.

"büyüklerin" daha aklı başında, görmüş geçirmiş, yapıcı falan olması gerekmez mi, bizim toplumda bu büyüklerin buyuklenmesi beni hasta ediyor, oğluna verdiği mesaja bak...

Bir gün ailecek akşam yemeği yiyoruz,erkek arkadaşım da var,Benim rimelim akmış,gözlerimin altına bulaşmıştı.Babam olacak adam oooo dedi sağlam yumruk atmış,senin ki gözlerin mosmor olmuş dedi.Buz gbi oldu,herke kendisi yıllarını evlatlarına ve karısına şiddetle geçirmiş bir adam olduğu için herkesi kendi gbi sanıyor.Erkek arkadaşım o benim emanetim ne münasebet ayrıca ons el kaldirsam o benim kolumu kırar dedi.Kalktik,gittik.Eğer bu zihniyette bir baban varsa çok da üzülme,biz kadınlar güçlüyüz.Kendimize sahip çıkarız....
Gelin hanımın ailesi zaten bunları bilse büyük sıkıntı çıkartırlar. 2.sınıfta sıra arkadaşımla küstüm diye babam ağzımı yüzümü gerçek anlamda dağıtmıştı. Gerçekten böyle bir olay yaşasam herhalde öldürür bu defa

O yüzden siz seçimlerinizi iyi yapın, kavun değil bu adamlar koklayarak almıyoruz içini tam anlamıyla bilmemiz mümkün değil elbette ama,
ince eleyip sık dokuyarak kötü ihtimalleri minimuma indirin lütfen velev ki her şeye rağmen yine olmadı evlendiniz mutsuz oldunuz boşanacaksınız,
ailenize dönmeyecek şekilde onlardan aman dilemeyecek şekilde tedbirli olun maddi olarak. Bu arada ben erkek kardeşinizin eşine sabırlar diliyorum,
aileniz belli ki çekilir dert değil, kafa yapısı bakış açısı korkunç babanızın, kendi kızını döven adamın oğlunun aklına eşini dövmesi gerektiğini sokması çok şaşırtmadı üzdü beni biraz.
Umarım gelin hanım bir an önce tamamen çeker elini eteğini.

Allah Allah kimmişte yapacakmış kardeşin de kendini kanıtlama peşinde hiç birşey de yapamaz benim 3 abim bir erkek kardeşim var onlarla ilgili sorunum yok ama genç kizligimdan beri cizgim bellidir kimse eyvallahim olmadı şimdi olay sizle ilgili değilmiş ama bence sizin üzerinizden erkeklik tasliyor karisina yapamamdigini güya

Ağız burun kırmak o kadar kolay değil. Babanız en hafif tabirle ağır saçmalamış. İleride ne olacağı bilinmez, ama madem böyle bir aileniz var ona göre seçimlerinizi yapın.

Gelin hanım ile ilgili bir durumu kendinize nasıl çektiniz gelin napsın yahu onun durumu daha beter

Kardeşim eşini çok sever sayar aralarındaki ilişki de çok iyidir. O da bu mevzulardan iki tarafı idare etmekten yoruldu o da eşine hak veriyor çok görüştürmüyor ama kendi çekirdek ailesine ne dese ne anlatsa boş. Babamda biliyor bunu ama benim üzerimden örnek vererek başkasına karşı beni bu kadar küçümsemesine ezmesine çok üzüldüm.
Böyle bir ailede yetişen kardeşin eşine karşı iyi olmasına sevindim. Yoksa gelinin haline çok acırdım. Siz hiç üzülmeyin. Yapmanız gereken şey kendine yetebilen bir kadın olmak. İşiniz gücünüz olsun, kenarda paranız olsun, yarın Allah korusun boşansanız aile evine dönmek zorunda kalmayın yeter. Siz ailenize muhtaç olmayın,. bırakın ne halleri varsa görsünler.

Gelin hanımın ailesi zaten bunları bilse büyük sıkıntı çıkartırlar. 2.sınıfta sıra arkadaşımla küstüm diye babam ağzımı yüzümü gerçek anlamda dağıtmıştı. Gerçekten böyle bir olay yaşasam herhalde öldürür bu defa

Bir önceki yorumumda ağız burun dağıtmak o kadar kolay değil dedim ama babanız karşılık olmayacağını bildiği için güç göstermekten hiç çekinmiyormuş.
Bu adam baba demek bile yanlış. Madem başka şehirdesiniz dönmeyin. Sözde bu baba ilede aranıza mesafe koyun. Gerekmedikçe hiç aramayın bunu sormayın.

Güçlü ol,dimdik dur.Kimsey boyun eğme.Sana taş atana çiçek atacak halin yok...

Ne yazık ki birçok aile çocuğunu insan değil de kendine ait bir eşya gibi görüyor. Gerçekten koşulsuz seven ve hakkı ödenmeyecek olan iyi aile değil iyi evlattır. Mümkün olduğunca az iletişim, 3 günlük tatile geldim dediğine göre hayatını zaten kurmuşsun çok şükür, bu saatten sonra değişmezler. Sadece evleneceğin kişiyi çok iyi seç, Allah iyi insan denk getirsin

Back
X