Kekler - Pastalar Benim küçük,şirin AŞK pastam

superherogirl

Dikkat Prenses Çıkabilir!
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
695
3
96
İzmir
Evet kızlar:)İlk şeker hamuru denememdi.O kadar zor ve zahmetli birşey ki şeker hamuru yapmak,anlatamam,bir buçuk saatimi aldı bir şeker hamuru hazırlamak ya da ben acemiydim belki o yüzden uzun sürdü bu kadar.Ama neyse ki değdiğine inanıyorum.İnternet üzerinden satışı var şeker hamurlarının,hem de istediğiniz renkte ve 250 gramı 5 TL falan.Kredi kartım olmadığı için kendim yapma yoluna gittim.İlk denemem de sevgilimin doğum günü için oldu.Müstakbel kayınvalidem bayıldı bayıldı.Tecrübem olmadığı için üzeri hafif dalgalı oldu ama ben beğendim.Sık sık yapıp geliştireceğim kendimi.Tarifimize geçelim hadi :)

ŞEKER HAMURU İÇİN
20 adet beyaz marshmallow(BİM'de Haribo marka bulabilirsiniz,pembe ve beyaz rengini)
Çok az tuz
1 çorba kaşığı su
250-300 gr pudra şekeri(ben Kenton marka kullandım,memnun kaldım)
Pastamın keki(Hazır aldım mecburen,öğrenciyim ve kaldığım yere fırın getirmek yasak.)
2 paket kremşanti(Ben sade kullandım.)
Kremşanti için 2 su bardağı süt
Damla çikolata(Kekin arasına serpmek için.)
2 adet muz(Ya da kekin arasına istediğiniz herhangi bir meyve.)
Pudra şekeri(Şeker hamurunu açarken yırtılmasın ve yapışmasın diye.)
Dr.Oetker Renkli Süsleme Glazürü(4 renk.Sarı,kırmızı,beyaz ve yeşil.Küçük tüplerin içinde.Gıda boyası içermiyor.Bitkisel ve sağlıklı.)

ŞEKER HAMURU
20 adet beyaz marshmallowumuzu cam bir kaba alıyoruz,derin bir tencereye cam kabın içine su kaçmayacak kadar su koyuyoruz.Suyu kaynatıp marshmallowları benmari usulü eritiyoruz.Ancak kabın içine su kaçmamalı.Marshmallowlar eriyince tencereden kabımızı çıkartıyoruz,biraz tuz ve bir kaşık su ekleyip yavaş yavaş pudra şekerini döküp karıştırıyoruz.Elinizi sakın erimiş marshmallowlara sürmeyin derim:)Çok yapış yapış oluyor çünkü.Pudra şekeriyle iyice karıştırdığımız hamurumuz katı kıvama gelince tezgahın üzerine pudra şekeri serpip şeker hamurumuzu merdaneyle açıyoruz.Açma kısmında dikketli olmazsanız çok çabuk yırtılır hamur ve sizi çok uğraştırır.O yüzden hamuru her çevirdiğimizde altına pudra şekeri serpiyoruz.Sonra yeterince büyük hale gelince pastanızın üstünü kaplayabilirsiniz.Ben pembe kalpler de yaptım,beyaz şeker hamurum arttı ve tekrar pembe şeker hamuru yapmaya mecalim kalmadı,ben de Dr.Oetker'in kırmızı süsleme glazüründen koydum beyaz şeker hamurunun içine.İyice yoğurup açtım ve sonra kalpli kek kalıbıyla kestim

Eklentiler

• $1.webp
    $1.webp
    13 KB · Görüntüleme: 182
  • $2.webp
    $2.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 197
  • $4.webp
    $4.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 170
ya ben biraz beceriksizim ama denicem. takıldığım yer olursa sorarım sana:) bişiler deniyorum pek beceremesem de beğeniyo onun için yaptığımdan hoşuna gidiyo. yine de elimden geldiğince düzgün yapmaya çalışırım tabi.

ya ben biraz beceriksizim ama denicem. takıldığım yer olursa sorarım sana:) bişiler deniyorum pek beceremesem de beğeniyo onun için yaptığımdan hoşuna gidiyo. yine de elimden geldiğince düzgün yapmaya çalışırım tabi.

Beğenir tabi:)Takıldığın bir yer olursa rahatlıkla sorabilirsin tatlım :)Bence denemelisin.

biz de yapmaya çalı9ştık sevgilimle buna benzer bişey,renkli kurabiye denedik
ama çikolatayı benmari usulüyle bile eritemedik.Akışkan olmadı,tuhaf bişey oldu :)
pastan çok leziz görünüyor,hazır evde gıda boyası duruyor,beni yeni şeyler denemeye itti:)

biz de yapmaya çalı9ştık sevgilimle buna benzer bişey,renkli kurabiye denedik
ama çikolatayı benmari usulüyle bile eritemedik.Akışkan olmadı,tuhaf bişey oldu :)
pastan çok leziz görünüyor,hazır evde gıda boyası duruyor,beni yeni şeyler denemeye itti:)

Sevgiliyle yapmak daha eğlenceli olur deneyin bence:)

denicemmmm.... çok hoş gözüküyorr..elerine saglık ...armı boyle degşik tarıflerin cnm

Dene bence çok şeker ve leziz oluyor.Tarif pek yok tatlım da şeker hamurunu geliştirmeyi düşünüyorum kurdeleler bebekler güller falan.Sınavlarım var bu ara pek vakit ayıramam yaz tatilinde bol bol vaktim olacak o zaman yapar paylaşırım ama:)

Yaaaa çok kıskandım çooook güzel, ama ben bunu yapabilecek kadar becerikli olduğumu düşünmüyorum :D

canim ellerine saglik harika görünüyor :52: yanliz benim merak ettigim, 20 adet marshmallow az degilmi ? yoksa 20 paket denmi bahsediyoruz ? :44: :37: anlamadim ben tam :9: senin pastanin üstündeki bütün seker hamur, 20 tane marshmallowdanmi cikti?

canim ellerine saglik harika görünüyor :52: yanliz benim merak ettigim, 20 adet marshmallow az degilmi ? yoksa 20 paket denmi bahsediyoruz ? :44: :37: anlamadim ben tam :9: senin pastanin üstündeki bütün seker hamur, 20 tane marshmallowdanmi cikti?

20 tane canım eriyince şişiyor bir de 250 gr kadar pudra şekeri koyuyoruz ya içine tarifteki gibi

Ve saatlerce uğraşıp doğum günü için bu pastayı yaptığım adam beni hiçbir neden olmadan terkeder.Gittiğinden 2 gün sonra doğum günüm olmasına rağmen bana yalnızlığı hak görür:(Bir daha pasta yapmam sanırım.

Back
X