Benim Mutfağım ve Tariflerim

MUZLU REVANİ

Necla Yuce » Blog Arşivi » Muzlu Revani

muzlu-revani-1.jpg

muzlu-revani-2.jpg

muzlu-revani-3.jpg

Malzemeler (10-15 Kişilik)

HAMUR İÇİN

• 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1/2 kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

ARASI İÇİN

• 3 çorba kaşığı reçel suyu yada marmelat
  • 2 adet orta boy muz
  • 3-4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

ŞERBET İÇİN

• 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

6 adet yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır. Margarinle yağladığımız fırın tepsisine dökülerek yayılır. Isıtılmış 170 derecelik fırında, üstü kızarana kadar (20-25 dakika kadar) pişirilir. Sıcakken rolo yapılır. Ilıyınca açılıp, arasına reçel suyu, ceviz konur ve her tarafına yayılır. İki adet muz da ortasına konur, tekrar rulo yapılır. 1 -1,5 cm’lik yuvarlak şekilde kesilerek, servis tabağına yerleştirilir. Soğuyan şerbet üzerinde gezdirilerek, tamamı dökülür. 2-3 saat kadar bekletilip, isteğe göre çikolata sosu dökülerek veya sade olarak servis yapılır.

TAZE BEZELYE KAVURMASI

Necla Yuce » Blog Arşivi » Taze Bezelye Kavurması

bezelye-kavurmas%C4%B1-1.jpg

bezelye-kavurmas%C4%B1-2.jpg

Malzemeler (6-8 Kişilik)

• 1 kilo taze bezelye
  • 2 adet taze patates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz (arzu edilirse baharat da konabilir)
Bezelyeler taze fasulye gibi ayıklanır, yıkanır. Bir tencereye zeytinyağı, bezelyeler, kuşbaşı doğranmış patatesler ve tuz konularak, tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kısılır. Bezelyeler iyiyce yumuşayıp, pişince altı kapatılır. Servis tabağına alınır.

Facebookta "Necla Yüce'nin Mutfağı" diye aratıp, beğenir misiniz? :)

Pazar günü için atıştırmalık kurabiyeler ve lezzetli 2 salata tarifim var bugün. Pazar keyfi için birebir:)

Tatlı – Tuzlu Kurabiyeler

Necla Yuce » Blog Arşivi » Tatlı – Tuzlu Kurabiyeler

tatl%C4%B1-tuzlu-kurabiye-1.jpg

tatl%C4%B1-tuzlu-kurabiye-2.jpg

tatl%C4%B1-tuzlu-kurabiye-3.jpg

Malzemeler (8-10 Kişilik)

ANA HAMUR İÇİN

• 2 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı veya margarin (oda scaklığında olacak)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un.

TUZLU İÇİN İÇ MALZEME

• 70-80 gram kadar beyaz peynir
  • Yarım demet kadar maydanoz (peynir tuzlu ise tuz koymayalım)

TATLI İÇİN İÇ MALZEME

• Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm (kurabiyelerin üstü için yumurta sarısı)

Ana hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp 5-10 dakika kadar dinlendirelim. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. İlk parça hamurumuza, tuzlu iç malzememizi katıp, iyice yoğuralım. Diğer parça hamurumuza da, tatlı iç malzememizi katıp, onu da iyice yoğuralım. İki fırın tepsisi alıp hafif yağlayalım. Tatlı ve tuzlu kurabiye hamurlarımıza istediğimiz şekilleri verip, tuzlu ve tatlıyı ayrı ayrı tepsilere dizip, her ikisinin üstüne yumurta sarısı sürüp, tuzlu olana çörek otu veya susam da dökerek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımızda nar gibi olana kadar kızartalım. Ilıyınca servis yapalım.

Patlıcan Tarator

Necla Yuce » Blog Arşivi » Patlıcan Tarator

patl%C4%B1can-tarator.jpg

Malzemeler (6-8 Kişilik)

• 4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı elma veya nar sirkesi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlar ince şeritler halinde doğranır. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir. Süzülüp suyu sıkılır. Kızgın yağda kızartılır ve soğuması beklenir. Geniş bir kaba ceviz, sirke, tuz, dövülmüş sarımsak konur. İyice karıştırılır. Patlıcanlar da ilave edilerek tekrar karıştırılır. Servis tabağına alınarak servis yapılır.

Yeşil Mercimek – Bulgur Salatası

Necla Yuce » Blog Arşivi » Yeşil Mercimek – Bulgur Salatası

ye%C5%9Fil-mercimek-bulgur-salatas%C4%B1.jpg

Malzemeler (10-12 Kişilik)

• 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı tane mısır
  • Yarım demet taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, pul biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı kadar nar ekşisi

Bulguru ve mercimeği ayrı ayrı haşlayıp, süzüp, soğutalım. Geniş bir kaseye bulguru, mercimeği, mısırı, ince doğranmış yeşillikleri, tuzunu ve baharatını, zeytinyağını, limon suyu ve nar ekşisini de katarak iyice karıştıralım. Salatamız servise hazır.

şu taze bezelye kavurması ilginçmiş :44: onun kabugu sert olmuyormu nasılda yumusamış öyle :53: ama ilgimi çekti.tarif için çoookkk teşekkürler ellerine sağlık ablamm döktürmüşsün yine :16:

şu taze bezelye kavurması ilginçmiş :44: onun kabugu sert olmuyormu nasılda yumusamış öyle :53: ama ilgimi çekti.tarif için çoookkk teşekkürler ellerine sağlık ablamm döktürmüşsün yine :16:

çok teşekkürler canım benim:) bu normal bezelye değil. iri taneli bildiğimiz bezelye değil yani. haraka da denir ona. taze bezelye bu. karadeniz yöresinde oluyor daha çok. ben de istanbul'dayken hiç rastlamamıştım düzce'ye geldiğimde gördüm ilk kez. henüz içindeki taneleri oluşmamış bezelye. ama çook lezzetli oluyor kavurması. çok merak ettiysen ben sana yollayabilirim hala mevsimi geçmedi :16:

MANİSA KEBABI

Necla Yuce » Blog Arşivi » Manisa Kebabı

manisa-kebab%C4%B1-1.jpg

manisa-kebab%C4%B1-2.jpg

manisa-kebab%C4%B1-3.jpg

manisa-kebab%C4%B1-4.jpg

Malzemeler (10 Kişilik)

İÇİ İÇİN

• 500 gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 1 baş soğan
  • 1 büyük kavanoz garnitür
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber

ÜSTÜ İÇİN

• 10 dilim taze kaşar
  • 5 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • Kürdan

KREP İÇİN

• 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Az tuz
  • 2 su bardağı un

Etimizi yıkayıp bir tencereye alalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, 2 kaşık yağ ile soteleyelim. Et suyunu bırakıp, çekince, su ilave edip, etimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim. Garnitürümüzü açıp, süzgece alıp iyice yıkayalım, süzülsün. Susuz etimizi garnitürle birleştirip, tavada hafif bir soteleyelim. Diğer taraftan krep malzemelerimizi çukur bir kaba koyup iyiyce çırpalım. Boza kıvamından biraz daha cıvık bir hamur elde edelim (koyu olursa süt ilave edip cıvıtabiliriz). Krep tavamızı ya da yağsız tavamızı ocağın üzerine koyup, altını orta ısıya getirelim. Tavaya bir kepçe hamurdan dökerek tavanın her tarafına eşit yayalım. İki yüzünü de pişirelim. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım. Kreplerimiz hazır olunca tek krebi alıp, içine iç malzememizden yeteri kadar koyup bohça gibi katlayalım. Kaşar dilimi, domates dilimi ve en son biberini koyup kürdanla tutturalım. Krepler bitene kadar bu işlemi yapalım ve fırın tepsimizi hafif yağlayıp, üzerine, yan yana dizelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Sıcakken servis yapalım.

çok teşekkürler canım benim:) bu normal bezelye değil. iri taneli bildiğimiz bezelye değil yani. haraka da denir ona. taze bezelye bu. karadeniz yöresinde oluyor daha çok. ben de istanbul'dayken hiç rastlamamıştım düzce'ye geldiğimde gördüm ilk kez. henüz içindeki taneleri oluşmamış bezelye. ama çook lezzetli oluyor kavurması. çok merak ettiysen ben sana yollayabilirim hala mevsimi geçmedi :16:

ablam konyada böyle birşey yok ben hiç görmedim :44: pazarıda ben yaparım :44:

ayyyyyyy abla ben bu manisa kebabına bayıldım bayıldım :16: harika görünüyor ellerine sağlık :16:

Back
X