benim ne zaman cocugum olacak:(

gonulpolat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2014
158
13
38
35
Kocaeli
Selam kizlar Oncelikle ablamin hesabindan yaziyorum esim izin vermedigi icin hesap yazamadim ama bu konuda benim durumumda olanlardan yardim istiyorum, ben dort senedir evliyim cocugum olmuyor 22 yasindayim sekiz ay once klomen tedavisi gordum disgebelik gecirdim simdi tekrar tedaviye basladim ilacimin dozunu artirdi dokturum bes gunde on hap kullandim bugun 13 cu gunu tedavimin sizce birdaha tutarmi bu arada tek overim olustu ve igne yapmadi dktorum icinizde benim gibi olan varmi bebisim olurmu ne olur cevap yazin cok iihtiyacim var acil

Selam kizlar Oncelikle ablamin hesabindan yaziyorum esim izin vermedigi icin hesap yazamadim ama bu konuda benim durumumda olanlardan yardim istiyorum, ben dort senedir evliyim cocugum olmuyor 22 yasindayim sekiz ay once klomen tedavisi gordum disgebelik gecirdim simdi tekrar tedaviye basladim ilacimin dozunu artirdi dokturum bes gunde on hap kullandim bugun 13 cu gunu tedavimin sizce birdaha tutarmi bu arada tek overim olustu ve igne yapmadi dktorum icinizde benim gibi olan varmi bebisim olurmu ne olur cevap yazin cok iihtiyacim var acil

Merhaba canim.Benim iki yil bebegim olmadi.Kadin dogum doktory bana 3 ay dogum kontrol hapi kullanmami önerdi.Adı yasmin.3 ay kullandım.bıraktıktan 3 ay snra hamile kaldm.yine 3 yildr hamile kalamayan arkadasimda ayni yontemle kaldi.Allah in izniyle garanti veriyorym.hormonlari duzenliyor hap.adı yasmin.denemelisin.

Bu süreçte stres yapmamaya çalış...Bu gerçekten çok önemli..Bol dua ve tevekkül...
Sen tıbben elinden geleni yap ve gerisini Allaha bırak..İnş hayırlı sağlıklı bir evladın olur

bu yontemı bende denemelıyım bana dıyorlar dogum kontrol hapı kullan bırakttıktan sonra akalırsın ama hayırlısı bakalım

Ben de bu süreçten geçtim. Öncelikle en önemli nokta sorunun kaynağını tespit etmek ve o sorunun çözümüne yönelmek. Ben de klomendi çatlatma iğnesiydi yumurta takibiydi derken 5 yıl vakit kaybettim. Ben deki sorun prolaktin yüksekliği, kilo ve yumurta tembelliği idi.öncelikle Prolaktini ni mutlaka ölçtür 30'dan yüksekse doktur ilaç verecektir. Sadece adetin 3.günü ölçülebiliyor.
prolaktin yüksekliği nedir: prolaktin süt hormonudur.Doğumdan sonra süt salgılanması için yükselir ve anneyi 2.bir hamileliğe karşı da korur. Halk arasında Emziren anneyi hamileliğe karşı süt korur ibaresi burdan geliyor. Bu hormon bazı kadınlarda stresten dolayı yükselebiliyor ve vücut bunu süt salgılayacak gibi algılayıp hamileliğe karşı kendini koruma altına alıyor. Bazı bekar kadınlarda hiç doğum yapmasa bile göğsünden süt bile gelebiliyor.
Benim hikayemde ben mutlu sona nihayet 5 yıl sonunda ulaştım. İlk aşılama denememde hamile kaldım ve oğlum şuan 2 yaşında. Allah sanada bu mutluluğu yaşatır işallah.

canim oncelikle cok stres yapma ben bu ay onuncu klomen denemem bir ay sonuc aliyorum catlatma ignesi vurduruyorum iki ay hic tepki vermiyor yumurtaliklar klomeni en son kullanirken yumurtam 20mm oldugunda doktorum catlatma ignesi yapti ve 6,5 cm kistim olustu bir ay da onu kucultmek icin ugrastim doktorumu degistirdim artik klomen kullanmak istemedigimi belli bir kutudan sonra zararinin oldugunu soyledim hicbir zarari yok dedi tekrar klomen verip asilama icin cagirdi suan asilama icin gun sayiyorum zorlu bir surec bol bol sabir elimizden geleni yapip gerisini Rabbime birakicaz isteyen herkese Rabbim en kisa zamanda hayirli saglikli evlat nasip etsin insallah

Sagol mutsuzelif ben zaten ilk tedaviye gittigim zaman dktorum yaptirdi basks testlerde yaptim sonuc iyi cikti bide rahmine bakicam dedi oda temiz rahim duvarim fakan iyi de tek sorun yumurta tembelligi simdi gebemiyim degilmiyim bilmiyorum cok korkuyorum cunku dis gebeklik oldugu zaman ilk tdvmde drt gub yattim hhastanede olum tehlikem vardi yine ayni seyi yasarsam diye tedirginim buu dktrum sanslisin iyi gecirdin dedi bi daha sansli olamayabilirim

Sagolun ya suurler olsun ben yiinede bol dua ediyim rabbim butun bebis isteyenlere tez zamanda verir insallah
Bugün perşembe akşamı bolca dua etmeni tavsiye ederim Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatler versin bu arada ovulasyon testi diye bişey duydum eczanelerde satılıyomuş onu denedin mi bilgisi olan var mı benim bi arakadaşım onunla hamile kaldığını söylüyor

umudunu kaybetme birazda kısmet bu işler..
sen ne yaparsan yap herşeyin bi zamanı var...
bu konuda her iki sonucada kendini hazırlamak çok önemli..
inşallah tutar..

oncelikle stres yapma kardes ben nelerini duydumda cocugu oluyor sonra bol bol dua et Allaha insallah en kisa zamanda yavrun olur ve burda bu yaziyi goruruzzz hamileyimmmm diye :KK46::KK66::KK16:

Dogum kontrol haplari kisirlik yapmaz, 6 sene yasmin kullandim biraktigim ay hamile kaldim, en yakin arkadasim da oyle. Hayirlisi olsun en kisa zamanda hamile kalirsiniz umarim.

Sagol mutsuzelif ben zaten ilk tedaviye gittigim zaman dktorum yaptirdi basks testlerde yaptim sonuc iyi cikti bide rahmine bakicam dedi oda temiz rahim duvarim fakan iyi de tek sorun yumurta tembelligi simdi gebemiyim degilmiyim bilmiyorum cok korkuyorum cunku dis gebeklik oldugu zaman ilk tdvmde drt gub yattim hhastanede olum tehlikem vardi yine ayni seyi yasarsam diye tedirginim buu dktrum sanslisin iyi gecirdin dedi bi daha sansli olamayabilirim
Rahmine nasıl baktı ultrasonda mı yok sa rahim filmi mi çektirdi. Benim sana tavsiyem ilk 6 ay klomenle falan olmuyorsa hiç vakit kaybetme yaptır aşılamayı gitsin.Aşılama da tutmasa bile ertesi ay hamile kalma şansın çok yüksek.Kuzenim aşılama sonrasındaki ay kendiliğinden hamile kaldı.

Back
X