• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim neyim eksik :/

zAnka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
401
167
123
Merhaba kızlar;
daha önce yazmıştım,4 aylık evliyim,ama evi çekip çeviremiyorum,aslında daha doğrusu hiç iş yapmak gelmiyor içimden,şu an mutfağım lokanta mutfakları gibi,kirli bulaşıklar üst üste yığılmış,çamaşır sepetim dolu,makineye atmak bile çok zor geliyor,kıyafetlerimi bile oraya buraya atar oldum,gündüz eşim evde olmadığı zamanlar kendime bi şey hazırlayıp da yiyemiyorum,o kadar ağır geliyor ki,öyle bi şeyler atıştırıp geçiyorum,akşam da eşim acıkmıştır o yesin diye bekliyorum,o doyunca kalanları yiyorum,bi şey diyemiyorum çünkü,hep uyumak istiyorum,bütün gün öylece hiçbi şey yapmadan geçiyor,45 dk.lık bir sunum yapmam gerekiyor,bütün kredilerimi kullandım,artık daha fazla zamanım kalmadı,ama bir türlü hazırlayamıyorum,gurbete yeni gelmiş olmayı ailemden ayrılmış olmayı,yeni evli olmayı bahane edemiyorum artık,yani onun arkasına sığınmak istemiyorum,benim yaşıtlarım gayet hayat dolu her işini kendi gören insanlar,içlerinde evli olanlar da var,hiç benim yaşadığım sorunları yaşamıyorlar,benim hamarat becerikli hanımlardan neyim eksik anlamıyorum,ne zaman bu evi şöyle derli toplu tertemiz pırıl pırıl sıcacık mis gibi yemek kokularıyla dolu görcem :14:

Merhaba;

Ataletsizlik var arkadaşım başka sorunun yok senin ve hatta hiçbir eksiğinde yok.

İstiyorsun,yapman gerekenlerin farkındasın ama uygulamaya geçmiyorsun-geçemiyorsun.

Yazdığın şeyler günlük hepimizin yapmakta olduğu işler...

Yeni evlisin,gurbetteymişsin vs. bunlar zannediyorum ki senin psikolojını bozmuş.

Burda bir çok arkadaşa yardımcı olduk,temizlik ve ev çekip çevirme konusunda.

İstersen sanada planlı programlı bir liste hazırlarız birlikte,sende kaçamaksız uyarsın,

ve günü gününe neler yaptığını burda bızımle paylaşırsın...

Ev dagınıkken,mutfak bulaşıkla dolup taşmışken zaten ruh halının bu sekılde olması cok normal.

Uzmanlar bile söylüyor,evin derli toplu temiz olması psıkolojıyı ıyı yönde etkıler dıye.

Bırakın herşeyi, evi, temizliği, kendiniz için bile birşeyler yapmıyorsunuz.

Bu şekilde bukadar boş vakit geçirmek kendinize yapacağınız-yaptığınız en büyük haksızlık..

''Benim kendime saygım var ve böyle devam etmeyeceğim, program yapabilecek ve evimin temizliği dahil herşeyi düzenli yapabilecek bir kapasitem var.

Yarın sabah ilk işim bu'' deyip başlamalısınız.

Eğer bu cümlelerde belirttiklerimi kendinizde hissetmiyorsanız, düşünme vakti gelmiştir derimçç

Canim bende senin durumundaydim simdi eskiye nazaran buradaki hanimlarin yardimi ile cok duzeldim. Zaten cok kotu giden bir evliligim vardi adamdan da kurtuldum... Valla simdi yeni esyalarim var yeni eve ciktim yeni erkek arkadasim var cok mutluyum nasil boyle icimden neler yapmak geliyor... Simdi o kadar mutluyum ki arkadaslarima erkek arkadasiam bisiler yapiyim diye can atiyorum. Sende seni ne mutsuz ediyorsa onu bul ve yok et hayatindan... Bunun disinda plan program icin evi cekip ceviremiyorum baslikli konumu oku cok yardimci olacaktir,

zAnka yazdıklarınızı okurken aklıma şöyle birşey geldi;

Eğer imkanınız varsa,hazır bayramda yaklaştı,eve yardımcı bir bayan alın,ev şöyle dip-köşe iyice bir temizlensin.

Sonra evin kirlenmemesi ve dağılmaması için,herseyi yerli yerinde bırakmaya,çamaşır,bulaşık biriktirmemeye vb.çalışırsınız ve bu sizin için bir başlangıç gibi olur.

Dağınıklık arttığı oranda mekanda enerjide düşer.Dağınıklık kendinizi yorgun,yılgın ve uyuşuk hissetmenize neden olur.

canım bırak ev için kendin içinde birşey istemiyorsun ve artık kafanda mutsuz ve olumsuzlukları at hatta gerekirse dr git hiç birşeyden zevk almıyorum de anlat durumunu benimde arkadaşım vardı şimdi 2,3 aydır piskolojik tedavi görüyor daha iyi birde yapmadıkça işler gözünde büyürde büyür canım ondan zorla kendini bulaşıkları hemen bulaşık makinesine yerleştir bir su bile içsen ortada durmasın çamaşır haftada 2,3 kere yıka az biriktir ütüsüde kolay olur vb....

birde birşey sorucam bu duruma eşin ne diyor ?

bunlar bahane yaaa
bu sadece tembellik başka birşey değil
bende gurbetteyim, bende ailemden uzağım ve burda sıralamak istemediğim daha bir sürü sorunum var ama ayakta durmam lazım dimdik, elimden geleni arkama koymuyorum
hem dışarda çalışıyorum hem ev işlerimi yapıyorum

bende uykuya duskun bır ınsanım ve bel fıtıgım var agrılarım oldugu halde evı toplama zorunlulugu hıssedıyorum cunku esım hıc memnun kalmaz dagınık evden ve o yapmaya baslarsa utanırım :26: ve zamanla agrılarımda olsa hep evım derlı toplu kalır aslında evımı temızlemeyı cok sevıyorum tatıllerde evde vakıt gecırmk cok hosuma gıtmeye basladı önceden yatmayı gezmeyi daha cok ısterdım artık öle deil

bende uykuya çok düşkünüm o yüzden akşamları erken yatarım saat 10.30 gibi, sabah 6.30 dada kalkıp işe gidiyorum.
akşam saat 8.00-8.30 arası eve geliyorum, yemek yiyorum saat 9 oluyor. 9 da mutfağı falan temizlemeye başlıyorum yemek yoksa yemek yapıyorum ikinci gün için bi bakmışım saat 10-10.30 olmuş gidip yatıyorum
eşim bazen kızıyor bana yapma kalsın öyle diyor ama uyuyamıyorum mutfağının o halini düşününce uykum kaçıyor.

gurbete yeni geldim demişsin.yurtdışı mı şehir dışı mı?
gurbet zor gelir insana..

Nasıl rahat ediyorsunuz öyle bir evde.
Nasıl oluyor böyle rahat rahat anlatabiliyorsunuz.
Ne olduğunun farkındasınız. Ve yapmanız gerekenlerin.
Silkinin ve kendinize gelin.
Biryerden başlayın artık

evin bu hali psikolojinize yansımış.
bir arkadaş plan yapalım siizn için demiş, gerçekten iyi bi fikir.
hatta bence evin şu anki halini bir de toparlandıktan sonraki halini fotoğrafla...
en ince ayrıntılarıyla... iş yapmak istemediğinde bakarsın...:28::28:
hem bak gör temiz,derli toplu,ocağında yemek pişen evde ne kadr huzurlu olacaksın...
hem eşin bu kdar dağınıklığa,onunla birlikte yemek yememene fln bişey demiyo mu:44::44:

yurtdışındayım..

eşim başlarda kızıyordu ama şimdi boşver önemli olan senin mutluluğun ben sana güveniyorum bu günler geçecek yakında diyor..

tembellik falan demişsiniz de bunu kesinlikle kabul etmiyorum,son 2 seneye kadar gayet çalışkan bi insandım,okulum iyi gidiyordu,onun dışında birden fazla kursa gidiyordum,bir sürü kita bitiriyordum,her günüm haftasonum bile doluydu,daha sonra bir hastalık geçirdim,Allah düşmanımın başına vermesin,psikolojik bir rahatsızlıktı,takıntı ya da vesvese diyebiliriz,daha çok dini konulardaydı,ama ciddi boyutlara ulaştı,kendim aşamayınca doktora gittim,yaklaşık 1 sene tedavi gördüm,ilaç da kullandım,şu anda aştım sayılır ama bazı belirtileri halen devam ediyor,sürekli pismişim hissi,mesela gusülsüzmüşüm hissi vb.çocukluğumda da bazı kötü şeyler yaşadım bunun da etkisi olabilir,neyse işte son 2 senedir böyle,evlenince daha mutlu pozitif bir insan olmuştum ama buranın havasına suyuna da fazla alışamadım,hava değişikliği nedeniyle sanırım,bi de burda sular pis ama mecburen tabi banyo falan yapıyosun hava da sıcak olduğundan sürekli banyo yapmak gerekiyor,işte bunlardan dolayı sanırım hastalandım,karın ağrıları çektim bir süre,aynı zamanda afedersiniz ishal de vardı,doktora gittim,testlerin bir kısmı temiz çıktı ama diğerlerini yaptırmadım henüz,kansızlık yok da işte yemek falan da yiyemediğim için zayıf düştü sanırım vücudum,2 ayda 3 kilo verdim..

Planlar programlar yapıyorum,bazen başarıyorum da,ama çoğu zaman bi bıkkınlık hissi..

Rahat edilmiyo tabi ki öyle bir evde,bunun da etkisi var,bulaşık bir gün beklese onun çok pis olduğu hissi geliyor mesela,çamaşır suyuyla falan yıkamaya kalkışıyorum,tabi işin içinden çıkamıyorum,iyice boşveriyorum..

Dün biriyle görüşmüştüm yardımcı bayan için,haber bekliyorum,şimdi bayram üstü olduğu için yoğunlarmış..

öyle işte :44: fotoğraflamaya yüreğim dayanmaz ama yaptığım işleri yazabilirim,bugün mesela bulaşığın büyük bir kısmını bitirdim,şimdi de yemek yapıcam inşaallah..

bi de insanları eleştirirken büyük konuşmamak lazım,her şey insanlar için,herkes hiçbir sebep yokken böyle bir duruma düşebilir..

Sabahtan beri konu sahibinin online olması ve hala yorumlarımıza cevap alamamış olmak;

''kişi isterse ona yardım edebilirsiniz'' sözünü hatırlattı...

hepinize güzel güzel cevap vermek ve rahat bi şekilde uzun uzun yazmak için bekledim,zaten girip bakıp çıkıyordum sadece :34:

aslında biz sizi eleştirmedik, sadece durumu sizin gözününüzün önüne serdik ki siz de derlenip toparlanın diye.
Allah inş sağlığınıza kavuştursun sizi,eşinizin yanınızda olması çok güzel..
inş bu dönemleri sıkıntısız atlatırsınız,ki bence bi yerden başlamışsınız. bugün bulaşıklar,yemek...
bence yapabilirsiniz,önceleri de yapmışsınız zaten. yeterki kendinize güvenin,Allaha sığının...
vesvese-şüphe durumları için bol bol felak-nas surelerini okuyun.
yurtdışında okudum, oralarda maneviyat da düşük olduğu için insanın enerjisi çekiliyor,bunun için bol bol dua edin ki o maneviyatsızlıktan en az etkiyle kurtulun...

yurtdışındayım..

eşim başlarda kızıyordu ama şimdi boşver önemli olan senin mutluluğun ben sana güveniyorum bu günler geçecek yakında diyor..

tembellik falan demişsiniz de bunu kesinlikle kabul etmiyorum,son 2 seneye kadar gayet çalışkan bi insandım,okulum iyi gidiyordu,onun dışında birden fazla kursa gidiyordum,bir sürü kita bitiriyordum,her günüm haftasonum bile doluydu,daha sonra bir hastalık geçirdim,Allah düşmanımın başına vermesin,psikolojik bir rahatsızlıktı,takıntı ya da vesvese diyebiliriz,daha çok dini konulardaydı,ama ciddi boyutlara ulaştı,kendim aşamayınca doktora gittim,yaklaşık 1 sene tedavi gördüm,ilaç da kullandım,şu anda aştım sayılır ama bazı belirtileri halen devam ediyor,sürekli pismişim hissi,mesela gusülsüzmüşüm hissi vb.çocukluğumda da bazı kötü şeyler yaşadım bunun da etkisi olabilir,neyse işte son 2 senedir böyle,evlenince daha mutlu pozitif bir insan olmuştum ama buranın havasına suyuna da fazla alışamadım,hava değişikliği nedeniyle sanırım,bi de burda sular pis ama mecburen tabi banyo falan yapıyosun hava da sıcak olduğundan sürekli banyo yapmak gerekiyor,işte bunlardan dolayı sanırım hastalandım,karın ağrıları çektim bir süre,aynı zamanda afedersiniz ishal de vardı,doktora gittim,testlerin bir kısmı temiz çıktı ama diğerlerini yaptırmadım henüz,kansızlık yok da işte yemek falan da yiyemediğim için zayıf düştü sanırım vücudum,2 ayda 3 kilo verdim..

Planlar programlar yapıyorum,bazen başarıyorum da,ama çoğu zaman bi bıkkınlık hissi..

Rahat edilmiyo tabi ki öyle bir evde,bunun da etkisi var,bulaşık bir gün beklese onun çok pis olduğu hissi geliyor mesela,çamaşır suyuyla falan yıkamaya kalkışıyorum,tabi işin içinden çıkamıyorum,iyice boşveriyorum..

Dün biriyle görüşmüştüm yardımcı bayan için,haber bekliyorum,şimdi bayram üstü olduğu için yoğunlarmış..

öyle işte :44: fotoğraflamaya yüreğim dayanmaz ama yaptığım işleri yazabilirim,bugün mesela bulaşığın büyük bir kısmını bitirdim,şimdi de yemek yapıcam inşaallah..

bi de insanları eleştirirken büyük konuşmamak lazım,her şey insanlar için,herkes hiçbir sebep yokken böyle bir duruma düşebilir..

E tatlım bunları baştan yazsaydın ya. Biz de sebepsiz bir tembellik olduğunu düşünüp ona göra yazmıştık. Yaşadığın birçok şey üstüste gelmiş. Psikolojik sıkıntın var belli ki. Ben eşine katılıyorum. Geçer bu günler. Ama geçmesini sen de istemelisin. Tedavine devam et, doktorunla paylaş evi halini belki tedavine yeni bir boyut da katacaktır bu durum.

sizi tetikleyecek bir faktör biliyorum...adresinizi verin size misafir olarak geleyim :9: amannnn misafir gelecek korkusuyla:18: bütün işleri tamgaz bitirirsin :34: yada eşinin aile büyüklerinden birine eşin haber versin...o ev akşama pırlanta gibi olmazsa ben de beyaz karanfil değilim :51:

hepiniz yardımcı olmaya çalışıyorsunuz teşekkür ederim ama işte bahane falan diyince ben de ister istemez üzülüyorum,oysa istiyorum ki çok derli toplu temiz bir evim olsun aynı zamanda kariyerim için de bir şeyler yapabileyim,ama insan bazen böyle durumlar yaşayabilir diye düşünüyorum,bu konuyu da hem biraz dertleşmek hem de bu durumdan çıkmak için neler yapabileceğimi öğrenebilmek,aynı şeyleri yaşayanlarla tanışmak için açmıştım,yanlış anlaşılmak istemem,sadece bu durumdan oldukça sıkıldım ve kurtulmak istiyorum..
her gün yaptığım şeyleri yazabilirim,ve böylece siz az veya çok dersiniz veya işte gelişme var mı yok mu bakarız,eğer kabul ederseniz tabi.

Back
X