Benim öğrenme kapasitem mi zayıf acaba :(

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Günaydınlar herkese :) Hemen konuya giriyorum ben 3 aydır muhasebe bürosunda çalışıyorum stajyer olarak işi öğrenmek amaçlı girdim ve ocak da son. İlk başta anlaştık işverenle. Stajin bittikten sonra seni başka düzgün bi iş yerine yerlestiririz dedi bana. Ama hala bilmediğim çok şey var. Muhasebeci olanlar bana bi fikir versin lütfen 3 ay oldu mal alis mal satış gider faturalarını z raporlarini isleyebiliyorm sadece çeklerin muhasebe kaydını karistiryorum hala. Beyanname girmeyi gösterdiler ama daha kendim yapmadım sadece gösterdiler. Kendimi salak gibi hissediyorum yaa çok mu geriden gidiyorum ben

Kendini bu kadar uzmemelisin bence. Herşey zamanla öğrenilir. Önce gösterecekler ki daha sonra sende tek başına yaparsın.

Muhasebe biraz karışık biraz dikkat ve takip ister sana gösterdikleri bu kadarsa çok az Program kullanmiyorlar mi muhasebeci değilim ama lisede muhasebe okumuştum

canım gösterdiklerinde bi yere not alıyomusun? Zorlandıgın konularda tekrar açıklama yapmasını iste ve anlattığı herşeyi not al ki kendin yaptığında ezbere bilmesen bile not aldıgından dolayı yaparsın ve zamanla ezberlersin. ben yeni girdiğim büro işlerde hep bu şekilde ögrendim. bikere anlatıyolardı yazıyodum bidaha sormama gerek kalmazdı :)

Bende bu yaz 2 ay muhasebede calistim. Elimde defterimle gittim herseyi not aldim. Netsiste ne nereye yazilcak ne secicem diye. İhracati krediyle yapiyodu firma baska bi sisteme girigoduk Gçb dosyalarinin fotokopisini cekip ustune yaziyodum hangi bilgiler girilcek diye. Sende faydasini gorursun

Bide sanada yaptirmalari lazim. 2 hafta sonra ben mal alis satis islemlerini beyanname yapiyodum. Asil muhasebeci kizda ustunden kontrol ediyodu dogru mu diye.

Ben ilk başladığımda her gun eve gelıp ağlıyordum. Ben bu işi yapamıcam diye .
Ama şimdi öyle kolay gelıyor kı.
İşlerimi bitirip film falan izliyorum

Herkes aynı ya işe ilk başlayınca kimse bi kerede öğrenmiyor.o bçlümü okuyup bitirecek kapaaiten varsa o işi yapacak kapasiten de pekala vardır.kendini küçümseme zaman ver :)

muhasebe dediğin 1 sene çalışsanda ben herşeyi biliyorum diyebileceğin bir meslek değil ki..
yavaş yavaş öğreneceksin..
çalıştığın şirketin yaptığı işle doğru orantılı senin bilgin .. şimdi herşeyi öğrenirsin hop ithalat ihracat yapan bir firmaya geçersin ben hiç bişe bilmiyomuşum dersin.. onuda öğrenirsin.. hop sigortacılık sektörüne geçersin bu ne ya dersin..

kendini çok gereksiz üzüyosun kmse sna 3 ayda öğrenemedin diyemez muhasebe okadar basit bir meslek deil canım sen 3 ayda anca bu yaptığın işlri yaparsın. kdv de sakıncalı işler 3 ayda kmse sna beyanname göndertmez. ama not al mutlka kendin yap kontrol etsınler. 2 bucuk yıldır muhasebe işi yapıyorum öncesindede 1 yıllık staj yapmışlığım var herşey zmanla oturuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…