- 12 Mart 2017
- 56
- 15
- 3
- 29
- Konu Sahibi Blondie96_
-
Psikiyatriste gitmiştim zamanında. Sosyal fobi vs hiçbir şey demedi. Bir seneye yakın verdiği ilacı kullandım, okulda sarhoş gibi dolaştırmaktan başka hiçbir işe yaramadı.Sosyal fobin olabilir canim. Destek alirsan toparlarsin zamanla. Aile uyelerinin asiri elestirisine veya seni ozguvensizlestirecek davranislarina maruz kaldin mi?
Psikiyatriste gitmiştim zamanında. Sosyal fobi vs hiçbir şey demedi. Bir seneye yakın verdiği ilacı kullandım, okulda sarhoş gibi dolaştırmaktan başka hiçbir işe yaramadı.
Ailemle ilgili de özellikle düşünüyorum ama hatırlamıyorum. Sadece küçük tombik ve arkadaşlarımın arasında çirkin bir çocuktum. Belki onun etkisi olmuş olabilir.
senin muhabnbetinden sıkıldıklarını nereden cıkatrtın ki ? seninle sıkılan biri seninle bir yerde buluşmaz veya seni davet etmez.Herkese iyi günler. Benim kendimi bildim bileli bir sorunum var ama neden böyleyim bilmiyorum. İnsanlarla muhabbet edemiyorum, eğlenceli, şen şakrak birisi değilim. Birisiyle çok yakınım olsa dahi yalnız kalmaya korkuyorum çünkü konuşmayı devam ettiremiyorum eninde sonunda karşımdakini sıkıyorum. Uzun zamandır görüşmek istediğim arkadaşlarımla sırf bu yüzden görüşemiyorum veya birisini bir yere davet ederken çekiniyorum sıkarım diye. O yüzden mümkün olduğunca birisiyle yalnız buluşmamaya dikkat ediyorum ve o zamanlar daha rahatım.
10, 11 yaşlarında çocukken bile gecelere uyumadan dua ettiğimi hatırlıyorum n'olur yarın arkadaşlarımla konuşabiliyim, onların esprilerine dahil olayım diye. Yani daha küçüklükten beridir bu böyle. Nasıl aşarım bilmiyorum ama yaşım ilerledikçe daha da rahatsız olmaya başladım. Benim normal insanlar gibi 'muhabbeti saran' birisi olma şansım yok mu? Benim sorunum ne?
bak bir de ekleme yapmak istiyorum. bu kadar uzun uzun yazdım, o günleri nasıl aştığımı anlattım ama emin ol ki hayatım dört dörtlük değil. kimsenin değil.ben küçükken böyleydim, ortaokuldayken. devlet okulunda okuyan maddi durumu orta halli bir öğrenciyken dershaneye yazılmıştım ve şok geçirmiştim. ordaki öğrenciler benim ailemden çok çok çok daha fazla zenginlerdi, küçüklükten beri bir sürü etkinlikle ilgilenmiş, kendilerini yabancı dil olsun spor olsun her anlamda geliştirmiş, yabancı müzikler dinleyip benim dinlediğim şarkıları hor gören, kıyafet aldığım yerleri küçümseyen çocuklardı :)
o yüzden dershanede çok ciddi özgüven sorunu yaşadım. neye nasıl tepki vereceğimi bilemeyen bir çocuğa dönüştüm. birisi bana bir anısını anlatırken olaya odaklanmak yerine "nasıl tepki versem offfff" diye düşünürdüm. konuşmayı, muhabbet ilerletmeyi, tepki vermeyi beceremezdim. çünkü kendime güvenmezdim ve kendimi ezik görürdüm, sevilebilecek birisi olacağımı düşünmezdim.
sonra bunu nasıl aştım? özgüvenimi geliştirerek. kültürel anlamda bir şeylerle uğraşmaya başladım. gitar çalmayı öğrendim örneğin ve bolca kitap okudum. filmlerden bahsederlerdi anlamazdım, bir sürü film izledim. hala yabancı şarkı dinlemem sevmem ama pop yerine türkçe kaliteli şarkılar dinlemeye ve gerçekten dinlediğim müziklerden zevk almaya başladım. hoşuma giden alanlarda kendimi geliştirdim kısacası. bunun haricinde bilmediğim şeyler, ilgimi çekmeyen alanlar hakkında bilmiyorum demeyi ve bundan utanmamayı öğrendim. bir şeyleri beceremediğim için salak olmadığımı kendime kabul ettirdim. sporu hiç becerememem sorun değildi, voleybol oynayamadığımı söylemeye utanmaktan vazgeçtim mesela :)
kendimle dalga geçmeyi öğrendim. neysem oyum, bunu kabul ettim.
o yüzden seni çok iyi anlıyorum. yaşça küçüktüm belki evet ama ergenlik zamanları olduğu için benim için iyice zor oldu.
ama atlattım. hatta şimdi baktığımda iyi ki o şoku yaşamışım bile diyebiliyorum. çünkü o özgüvensizlikten çıkışım ciddi anlamda kendimi sevmeme ve kendime güvenmeme sebep oldu. artık çıtkırıldım birisi değilim. biri benimle dalga geçerse umursamam :) daha geçen birisinden "kendine ne güzel güveniyorsun ya. alınmıyorsun, takmıyorsun" lafını duydum.
sen de şu durumu atlattığında çok güzel günler geçireceksin. kendine güveneceksin, muhabbetini seveceksin. emin ol. kendini sevmen gerek sadece
asla yalnız hissetme, bu dönemlerden geçen bir sürü insan var. atlatacağına eminim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?