Benim sorunum sizce ne?

Begonya92

Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2019
288
212
18
Benim sorunum kendimle alakalı arkadaşlar kendimi bir türlü çözemiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. İlk aylar balayı havasında geçti. Sonradan ara sıra tartışmalarımız oldu. Yalnız ben çok duygusal bir yapıya sahibim. Eşimle tartışırken sürekli ağlıyorum. Direk ağlama moduna geçiyorum. Sinirlendim diyelim hemen ağlıyorum. Bunlar sizce zayıf bir kişiliğe sahip olduğumu mu gösterir. Birde mesela kendimi çok iyi ifade edemiyorum eşime. Ufak bir ilgisizlik sezginlesem hemen çocuklar gibi küsüyorum suratım asılıyor. Eşim defalarca soruyor ne oldu niye durgunsun falan diye ama birşey yok diyorum. Ona neye kırıldığımı anlatmak bana çok saçma geliyor. Kendisi farketsin istiyorum ama buda çok zor sanırım. Bunları söylemiyorum eşime sonra içimde birike birike patlıyorum yine ağlamaya başlıyorum. Şuan evliliğimiz yeni oturmaya başlıyor acaba bundan dolayı mı diye düşünüyorum. Ben anlatmadan o neye kırıldığımı anlayamaz ama bazen söylemek de yoruyor beni. Mesela geçenlerde bi ayakkabı beğendim ihtiyacım olan bir ayakkabıydı sonra eşime gösterdim alalım dedi sonra fiyatı çok geldi dedi bana bende birşey söylemedim ama bozuldum, eğer bana derse ayakkabı baktın mı falan diye şöyle söylemek istiyorum ben ‘ayakkabı almıycam’ istemiyorum diycem. Bozulduğumu bu şekilde gösteriyorum yada ifade edebiliyorum sizce yanlış mı yada siz olsanız nasıl ifade ederdiniz. Gerçekten bazen kendimi çözemiyorum.

Ev gecindiriyorsunuz pahaliysa onu o an alamaz . Ben alacagim birsey pahaliysa onu almam eşimede belirtirim elimiz uygun olunca alir misin diye oda o zaman alir

Ona neye kırıldığımı anlatmak bana çok saçma geliyor. Kendisi farketsin istiyorum ama buda çok zor sanırım.

Olgun değilsin şu cümlenden belli
Pasif agresif "çözüm" yöntemi 0-6 yaş arasında kullanılır (psikolojide)
Baş etme mekanizmalarını geliştirip, yetişkin tarzda iletişim kurmaya odaklanmanı tavsiye ederim

İnsanlar konuşa konuşa derler. Neye kırıldığınızı anlatmadan, eşinizin kendini anlatmasını, yada hatasını telafi etmesini beklemeniz çok saçma. Bende tartışırken yada kırılınca hemen ağlarım. Ama sonrasında sakinleşince her şeyi olduğu gibi anlatıp düzeltmesini beklerim.

Yani eşinizin anlamasını bekleyip hem kendinize hem ona eziyet etmeyin. Siz anlatıp evliliğinizi kolaylaştırın. Eminim hoşuna gidecektir.

Yaşınız küçük olabilir mi? Ağlamayan bebeğe süt verilmez diye bi tabir vardır..
herşeyi eşten beklemek yada ağlayarak farkına vardırmak, bi süre sonra bıkkınlık getirir ve eşinizin umrunda olmaz siz kendinizi yıpratmış olursunuz
Bence bi an önce kendinize gelin..

Fazla beklenti icersindesiniz bu sizi üzer.herseyi anlasin diye beklemeyin kizdinizmi üzüldünüzmü direkt söyleyin.

Şu aralar kafama dank eden bir şey var ki o da şu “ben kendimi ne kadar anlatırsam karşımdaki okadarını anlar ”

Bundan fazlasını gerçekten beklememek lazım özellikle erkeklerden.

İletişimsizlik sadece sizi yıpratır benden demesi konuş uzun uzun derdini sıkıntı anlat sakince ama ağlamadan :)

Mesela siz olsanız nasıl davranırdınız zaten iletişim de bir problemim olduğunu biliyorum ama benimkisi huy gibi nasıl kurtulabilirim bilmiyorum

mesela ağlamak yerine karşısında düzgünce konuşurum, yerine göre kavga da ederim ben neden ağlayayım yani? istediğim şeyi o an yapamıyorsa eminim geçerli bir sebebi vardır, bunu anlamaya çalışırım ve içten içe de bilirim müsait olduğu ilk anda benim isteğimi gerçekleştireceğini. öyle üstünden zaman geçtikten sonra laf çarpmak falan yapılmaması gereken şeyler.

sorun neyse konuşarak çözün ama ağlamadan.

Hayat pahalı. Fiyat fazla geldiyse alınmaması çok normal... Ama eşiniz müneccim değilse neye kırıldığınızi kendi kendine anlamasını beklemeyin:) çocuksu bir insansınız sanki,😁 bu arada ben de gülerim. Sinirlendigim zaman resmen krize girer ve konuşamam.ben de Bunun sebebini bilmiyorum:) ama aglaemaktan iyidir sanırım:)

Cok cocukca davranislariniz var.
Insanlar konusa konusa anlasir. Derdini soylemeyen derman bulamaz.
Iletisimsizlikle cozmeye calisiyosun. Neye kiziyosan guzel dille dile getir. Neye kirildiysan . Belki sen yanlissin. Onu bi dinle bakalim ne taraftan anlatacak sana.
Askim ayakabiyi bende sana almak osterdim ama bak simdi onu alsak boyle boyle. Bizim butcemiz soyle soyle.
Sizde ayakabiyla ilgili olan kirginliginizi kapris yolla degil acik aecik guzel dille anlatin. Askim biliyo musun ben sana kirildim aslinda sen de hakli olabilirsin ama kirildim iste boyle boyle olunca diyin uzgunce. Bakalim nolcak.

Cok cocukca davranislariniz var.
Insanlar konusa konusa anlasir. Derdini soylemeyen derman bulamaz.
Iletisimsizlikle cozmeye calisiyosun. Neye kiziyosan guzel dille dile getir. Neye kirildiysan . Belki sen yanlissin. Onu bi dinle bakalim ne taraftan anlatacak sana.
Askim ayakabiyi bende sana almak osterdim ama bak simdi onu alsak boyle boyle. Bizim butcemiz soyle soyle.
Sizde ayakabiyla ilgili olan kirginliginizi kapris yolla degil acik aecik guzel dille anlatin. Askim biliyo musun ben sana kirildim aslinda sen de hakli olabilirsin ama kirildim iste boyle boyle olunca diyin uzgunce. Bakalim nolcak.
👏👏

Adam müneccim otu mu yemiş nerden bilsin sizin aklinizdan kalbinizden geçeni. Konuşun . Nasil konusayim iletisim sorunum var diyorsun anladim da sen konusmuyorsun ki anlasin diye bekliyorsun . Trip atarak olmaz bu işler o an aklindan geçeni söyle diyecegim bu defa da aklindan saçma bir şey gecer diye durup kaldim simdi. Gereksiz şeyleri sorun etmeyeye çaliş pahaliysa imkani yoktur oldugunda istersin kendini üzmene gerek yok .

Arkadaşlar bende farkındayım çocuksu tavırlarımın olduğunu,yalnız yargılamanız için yazmadım yol göstermeniz için fikir almak için yazdım. Lütfen eleştirirken biraz dikkatli olun.

Back
X