Benim sorunum sizce ne?

Genç arkadaşım size,pek çok güzel ve yerinde tavsiye verilmiş,aynı şeyleri tekrarlamayacağım.
Benim tavsiyelerim şunlar:
Acilen iletişim becerilerinizi geliştirin.
bunun için okuyun,farklı uzmanları takip edin.
Sizin için bir takip-okuma listesi yapıyorum umarım faydası dokunur.
1.psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in evlilik ve ilişkiler üzerine yazılmış çok güzel kitapları var.
Instagram hesabı da oldukça aktif ve güzeldir,
lütfen takip ediniz.
2.Doğan cüceloğlu hocamızın web sayfasını ve Instagram hesabını takip alınız.
kendisinin 'İletişim Donanımları' ve 'Evlenmeden Önce' adlı kitaplarını mutlaka okuyunuz.
Abla,ben evlendim,bu kitap işime yaramaz demeyin,siz okuyun,işinize yarayacak.
3.Leyla Navaro'nun kitaplarını,özellikle de
'Beni gerçekten duyuyor musun?'
adlı kitabını okuyunuz.
4.Beş Sevgi Dili-Yazarı; Gary Chapman.
Bu kitabı ısrarla tavsiye ediyorum,mutlaka, dikkatlice,altını çize çize okuyunuz.
5.İyi Hissetmek-Psikonet yy adlı kitabı alın,
evde bulunsun,o kitabın özellikle iletişim ve özgüven,kişiler arası iletişim ve etkileşimle
ilgili bölümleri işinize yarayacak.
Başınız sıkıştığında açar,göz atarsınız.
Evliliğinizde mutluluklar diliyorum.

Benim sorunum kendimle alakalı arkadaşlar kendimi bir türlü çözemiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. İlk aylar balayı havasında geçti. Sonradan ara sıra tartışmalarımız oldu. Yalnız ben çok duygusal bir yapıya sahibim. Eşimle tartışırken sürekli ağlıyorum. Direk ağlama moduna geçiyorum. Sinirlendim diyelim hemen ağlıyorum. Bunlar sizce zayıf bir kişiliğe sahip olduğumu mu gösterir. Birde mesela kendimi çok iyi ifade edemiyorum eşime. Ufak bir ilgisizlik sezginlesem hemen çocuklar gibi küsüyorum suratım asılıyor. Eşim defalarca soruyor ne oldu niye durgunsun falan diye ama birşey yok diyorum. Ona neye kırıldığımı anlatmak bana çok saçma geliyor. Kendisi farketsin istiyorum ama buda çok zor sanırım. Bunları söylemiyorum eşime sonra içimde birike birike patlıyorum yine ağlamaya başlıyorum. Şuan evliliğimiz yeni oturmaya başlıyor acaba bundan dolayı mı diye düşünüyorum. Ben anlatmadan o neye kırıldığımı anlayamaz ama bazen söylemek de yoruyor beni. Mesela geçenlerde bi ayakkabı beğendim ihtiyacım olan bir ayakkabıydı sonra eşime gösterdim alalım dedi sonra fiyatı çok geldi dedi bana bende birşey söylemedim ama bozuldum, eğer bana derse ayakkabı baktın mı falan diye şöyle söylemek istiyorum ben ‘ayakkabı almıycam’ istemiyorum diycem. Bozulduğumu bu şekilde gösteriyorum yada ifade edebiliyorum sizce yanlış mı yada siz olsanız nasıl ifade ederdiniz. Gerçekten bazen kendimi çözemiyorum.
Kesinlikle yanlış davraniyosunuz tam anlamıyla çocuk gibi . Ben hoslanmadigim bir şey varsa söylerim ama o an olmayabilir çünkü benim de hemen gözlerim dolar o yüzden kendimi toparladigim bı zaman bu 3 saat sonra da olur ertesi gün de olur konuşur cozerim . Bir şeye ihtiyacım var beğendim ama pahalı dedi diyebilir kırılmam ama eğer bunu mu beğendin diyip zevkimi elestirse kirilirdim. Bu çok çirkin bunu nasıl beğendin falan kırıcı ama pahaliysa pahalıdır. Size tekrar ayakkabı baktın mı diye sorması da senin ihtiyacını önemsiyorum aklıma demektir sakın öyle bi tepki vermeyin. Madem kendinizin farkindasiniz hemen tepki vermeyin tepkilerinizi torpuleyin

Genç arkadaşım size,pek çok güzel ve yerinde tavsiye verilmiş,aynı şeyleri tekrarlamayacağım.
1.psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in evlilik ve ilişkiler üzerine yazılmış çok güzel kitapları var.
lütfen takip ediniz.
kendisinin 'İletişim Donanımları' ve 'Evlenmeden Önce' adlı kitaplarını mutlaka okuyunuz.
adlı kitabını okuyunuz.
Bu kitabı ısrarla tavsiye ediyorum,mutlaka, dikkatlice,altını çize çize okuyunuz.
evde bulunsun,o kitabın özellikle iletişim ve özgüven,kişiler arası iletişim ve etkileşimle
Her konuya bir kitap tavsiyesi ile gelmeniz
kalp
ben :)
Takdir ediyorum sizi :)

lütfen takip ediniz.
adlı kitabını okuyunuz.
Çok teşekkür ederim fikirleriniz için

Sanırım karakteriniz bu. Bu davranış yanlış eşinizi soğutursunuz desekte zaten ha deyince değişmez huyunuz.

Yine de siz artık konuşarak anlaşmaya çalışın. Mesela geliriniz nedir? Çalışıyor musunuz?Eğer çalışmıyorsanız eşiniz beğendiğiniz ayakkabıya pahalı dediyse bunu surat asarak trip atarak değilde ben beğendim bunu alalım alamayacaksak daha uygununa bakarım deyin. Sonuçta artık bir hayatı paylaşıyorsunuz illa ihtiyacımız diye gelirimizi zora sokacak şeylere diretmenin manası pek yok.

Ama eşiniz sizi kısıtlayıp kendine bu miktarlar harcıyorsa bunu da konuşarak çözün.

Siz ayakkabıdan örnek verdiğiniz için bende böyle örnek verdim. Her konuyu uzatarak, küserek çözmektense uzlaşarak, konuşarak çözmek aranızdaki ilişkiye zarar vermez.

Her konuya bir kitap tavsiyesi ile gelmeniz
kalp
ben :)
Takdir ediyorum sizi :)
Teşekkür ederim ben de size,
'kalp,kalp' gönderiyorum.
Kişiyi hayatta en çok geliştiren şeylerin;
okumak ve seyahat etmek olduğunu düşünüyorum.
Bir de bana sorsanız,
hayatta en iyi yaptığın şey nedir?Diye.
Okumak ve not almak derim.
Sanırım,tavsiyelerimin genelde kitaplarla ilgili olmasında,bu durumun payı çok.

İstediğim herhangi birşey alınmayınca sevilmediğimi düşünüyorum. Maddi açıdan çok zorlamayacak bizi. Ya da markette en küçük bir şeyi alamayınca değer vermediğini düşünüyorum.

Sen bir insansin, degerin hicbirsey ile ölcülemez, kalmis maddi seyler. Esinin sevgisinden süpheleniyormusun? Sevildigini his ediyormusun?

Calisiyormusun? Calismayan bir insan icin paranin degeri her zaman belli olmaz. Para cok zor sartlarda kazaniliyor. O an o ayakkabinin fiyati sana az gelmis olabilir fakat baska harcamalarda vardir. Elektrik, gaz,.. Bir soganin fiyati bile kac tl. Bu konulari takip et. Online banka islemlerine gir. Hesapta kac para var, hangi faturalar daha ödenecek? Bunlari sende ögren. Bu sekilde sende esini daha iyi anlarsin.

Ve iletisimin hep acik olsun. Trip atma. Cidden erkekler anlamiyorlar. Bu hata'yi bende ilk Evlendigimde yapmistim. Hatta ben "ama ima ettim ya ne icin kizdigimi" dedigimde "neyin imasi? Ben o cümleden nereden anlayim neye kizdigina" diye cevap verirdi. Ve hakliydi.

Onu kirmadan, ama dürüst bir sekilde icindekilerini anlat. Seni anlasin. Diger taraftan herseyi icinde bu kadar büyütme. Bu defa iletisimin iyi olsa bile, fazla mizmiz olarak algilanirsin.

Karşımdaki inatla beni anlamamaya devam edince ben de ağlıyorum.Çabaladım ama bunu aşamadım bir türlü.
İyi yanım ağlarken de çatır çatır konuşuyorum.Hatta kavga ediyorum, çirkefleşiyorum fln. Çekilip köşede ağlamıyorum yani.

Benim sorunum kendimle alakalı arkadaşlar kendimi bir türlü çözemiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. İlk aylar balayı havasında geçti. Sonradan ara sıra tartışmalarımız oldu. Yalnız ben çok duygusal bir yapıya sahibim. Eşimle tartışırken sürekli ağlıyorum. Direk ağlama moduna geçiyorum. Sinirlendim diyelim hemen ağlıyorum. Bunlar sizce zayıf bir kişiliğe sahip olduğumu mu gösterir. Birde mesela kendimi çok iyi ifade edemiyorum eşime. Ufak bir ilgisizlik sezginlesem hemen çocuklar gibi küsüyorum suratım asılıyor. Eşim defalarca soruyor ne oldu niye durgunsun falan diye ama birşey yok diyorum. Ona neye kırıldığımı anlatmak bana çok saçma geliyor. Kendisi farketsin istiyorum ama buda çok zor sanırım. Bunları söylemiyorum eşime sonra içimde birike birike patlıyorum yine ağlamaya başlıyorum. Şuan evliliğimiz yeni oturmaya başlıyor acaba bundan dolayı mı diye düşünüyorum. Ben anlatmadan o neye kırıldığımı anlayamaz ama bazen söylemek de yoruyor beni. Mesela geçenlerde bi ayakkabı beğendim ihtiyacım olan bir ayakkabıydı sonra eşime gösterdim alalım dedi sonra fiyatı çok geldi dedi bana bende birşey söylemedim ama bozuldum, eğer bana derse ayakkabı baktın mı falan diye şöyle söylemek istiyorum ben ‘ayakkabı almıycam’ istemiyorum diycem. Bozulduğumu bu şekilde gösteriyorum yada ifade edebiliyorum sizce yanlış mı yada siz olsanız nasıl ifade ederdiniz. Gerçekten bazen kendimi çözemiyorum.
Yaş kaç, biraz büyümeniz lazım. Sorununuz eşiniz değil.

En ufak pürüzde düşman moduna girip, kalkanlarınızı kaldırmanıza gerek yok. Öncelikle eşiniz düşmanınız değil, bunu idrak etmeniz lazım. Aynı fikirde olmadığınız çok zaman olacak. Küsüp, somurtmak, susmak çocukların savunma biçimidir. Siz bir yetişkin gibi duygularınızı sakince ifade etmeye alışmalısınız. Ha deyince olmaz belki ama zamanla azaltarak bitirebilirsiniz.

Ayakkabı istemiyorum diye trip atmak yerine, bunu çok beğendim, içime sinen daha uygun bir model bulamadım, senin önerebileceğin başka model var mı, onlara da bakabilirim diyebilirsiniz mesela. Ayakkabıyı giyecek olan sizsiniz, sizin beğenmeniz önemli ama ortak bütçenizden gidiyorsa ve gerçekten pahalıysa, eşinize de fikrini sorabilirsiniz. Karşı çıkmasının mantıklı bir gerekçesi varsa, bunu bir sevgisizlik belirtisi olarak görmeniz saçma. Ha mantıklı bir gerekçesi yoksa, o zaman da somurtup, susmak yerine "bunu alıyoruz" diyecek gücünüz olsun. İstediğiniz her şey eşinizin iki dudağının arasına bakmıyor neticede. En azından iletişim kurarak ona sizi anlama fırsatını verin, yoksa birbirinizi yıpratırsınız.

Back
X