• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(¯`¸·´¯)Benim Tırsığım(¯`·¸´¯)

Make_me_ReaL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
22
0
86
40
Giresun
arkadaşlar benım ıkı senedır kaplunbağam var aldıgımda colo şişesı kapagı kadardı şimdi kocaman oldu klasık yemlerden yemiyor ekmek yemıyoo oysakı arkadaşlardan ekmekle besleyenı bıle var. benımkı sadce kıyma ve balık yıyo balıgın kılçıkları boynuna batıyo ayıklamaylada uğraşamıcagıma göre acıl destek haa şunuda unutmadan söylıyeyım kurtcuk şeklınde onların yemlerı var sadce ondan yıyodu ama oda gıresunda yok olanlar kocaman ve ezik onlarıda yemıyoo
midesıne çook düşkün sırnaşık şey bende aç bıraktım klasık yem yesın dıe yakşaık 4 gundur yem vermıyomfisfisfis ama klasık yemını verıyorum oda yemıyooo ıkımızde ınat ettık ama onun zararına benneyaptımki et vermeyışımın nedenıde çok fazla pis oluyoo ve ben veceteryanım ıyyyy senağlama dokunamıyom oda yımesın yaaaa

benle aynı sorunu yaşayan varmıııııııyerimseniben

buda tırsık güneşlenirken :

Sadece kıyma ve balıkla beslenir mibenneyaptımki

Kıyma protein olduğu gibi o hayvan 1 ay da 2 katı olur hem sağlıklı değilCADIARZU

Sera raffy p ve türevli kuru mamalarla beslesen daha iyi oralarda yok ise internetten alabilirsin ben hep öyle alıyorumyerimseniben

haluk0013gas4.jpg
çok özlüyorum müslümümü

pamuk şiker pamuk şikerlik yapma :D

nev benımkı hanı leğen şeklınde yuvaları oluyo onlardan onun içinde resımdeki kapın yani onalrın ısıtıcısı felanmı varya bı bılgım yok zaten veteriner arkadaş hedıye etmıştı bu kadar buyuttum bundan sonrası için endişeliyım akşamları oyun felanda oynuyom onla ama yok yanı suyunuda ılık su koyuyorum ve sıcak yerde

pamuk şiker pamuk şikerlik yapma :D

nev benımkı hanı leğen şeklınde yuvaları oluyo onlardan onun içinde resımdeki kapın yani onalrın ısıtıcısı felanmı varya bı bılgım yok zaten veteriner arkadaş hedıye etmıştı bu kadar buyuttum bundan sonrası için endişeliyım akşamları oyun felanda oynuyom onla ama yok yanı suyunuda ılık su koyuyorum ve sıcak yerde

Yok canım ya onlara ölüm fanusu deniyor:çok üzgünüm:

Bazı istisnalar var büyütebilen ama %99 o kaplarda kaplumbağalar yaşayamıyor ölüyor ve seninkinin gösterdiği belirtiler başlıyor. Suyunu ılık koymak çözüm değil o su hemen soğur:1no2:Bir cam akvaryum hemen almalısın bir ısıtıcı şart 28-29 derece olmalı o su. Su soğuk olduğunda hayatta kalabilmek için yaşamsal faaliyetlerini sıfıra indiriyorlar ve haliyle yemekte yemiyorlar ama sanırım kuru alanda yok yani çıkıp kabuklarını kurutmazlarsa kabuk yumuşaması başlar ve gene sonu ölüm:çok üzgünüm:

Back
X