Benim yerime onlar gitsin üniversiteye Heves bırakmadılar hiçbir şey içiin !!

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
Kızlar okadar üzgünüm ki anlatamam. malum LYS açıklandı ben aslında tmciyim ama sözelden hazırlandım çünkü matematik yok bende sözelde iyi bi puan yaptım ama kimse memnun değil gereksiz muamelesi görüyorum. ananem arıyo madem iyi puan yaptı niye tıp tutmuyo o olmadı hukuk okusun dedem çıkıyo öğretmenlikte neymiş peeeh diyo babam sanki kendi tercih yapacak klavuzu bi guzel inceledi liste yaptı gelmiş zaten 6-7 tercih yapacagız turkçe öğretmenliklerini diyo. annem ordan ay bana da gosterin hangi meslekleri secme imkanı varmıs diyo. ve ben boguluyorum. içten içe sinir krizi geçiriyorum. bi Allah'ın kulu da çıkıp koyu mavi sen okuyacaksın sonucta sen ne istersin demiyo. inanın içimde bir gram heves kalmadı açıp klavuzu bile inceleyesim gelmiyo sözelde 2 bin küsürüncü olmuşum babam hala bana matematik yapamıyosun geometriye kafan basmıyo diyo. bide bulundugum ilin turkçe ögretmenliğine rahat giriyorum bunun baskısı basladı. diğer konularımda bahsetmistim evde huzur yok ve ben burda yasayamam. sonuc acıklanır açıklanmaz babamın ağzından cıkan kelime ' sözel puanını boş ver tm ye bak hukuk oluyo mu' sonra da ' xxx unıversitesi turkçe öğrt. tercih edicez o zaman ' ya ben ne yapayım Allah aşkına kafayı yicem tercih yapasım gelmiyo.

sakın!!!
kendi bildiğini okuycaksın sakın diyorum
ne istiyorsan onu tercih et sonra çok pişman olursun.
güçlü ol moralini bozma.
sen sees çıkarmadıkça senin yerine karar veren çok olur.
bunun kendi hayatın olduğunu hayallerin olduğunu güzelce açıkla
anlamıycaklar gibiyse he he deyip geç kendi bildiğini oku.
cesur ol hiçbişi olmaz.

ben böyle bir problemi lisede alan seçerken yaşamıştım sayısalım çok iyiydi ama sözelci olmak istiyordum türkçe öğretmenliğiydi hedefim ailem, arkadaşlarım bir süre bana salak gözüyle baktı bence sen kimseye aldırma. Bu toplum için matematik yapan zeki, sözel yapan k.bakma tembel veya kafası basmıyo diye adlandırılıyo kendimden biliyorum sen hiç aldırmıcaksın ben bunu seçiiyorum bunu yapıcam de kararlılıkla kimse bişey diyemez ;)
Yolun açık olsun...

doğru diyosunuz ama zaten tercih konusunda kafam cok karısık aklımda bi de iletişim fak. gitmek var ileti... dememe kalmıyo babam kızıp bağırmaya başlıyo :ssz:

Kızlar okadar üzgünüm ki anlatamam. malum LYS açıklandı ben aslında tmciyim ama sözelden hazırlandım çünkü matematik yok bende sözelde iyi bi puan yaptım ama kimse memnun değil gereksiz muamelesi görüyorum. ananem arıyo madem iyi puan yaptı niye tıp tutmuyo o olmadı hukuk okusun dedem çıkıyo öğretmenlikte neymiş peeeh diyo babam sanki kendi tercih yapacak klavuzu bi guzel inceledi liste yaptı gelmiş zaten 6-7 tercih yapacagız turkçe öğretmenliklerini diyo. annem ordan ay bana da gosterin hangi meslekleri secme imkanı varmıs diyo. ve ben boguluyorum. içten içe sinir krizi geçiriyorum. bi Allah'ın kulu da çıkıp koyu mavi sen okuyacaksın sonucta sen ne istersin demiyo. inanın içimde bir gram heves kalmadı açıp klavuzu bile inceleyesim gelmiyo sözelde 2 bin küsürüncü olmuşum babam hala bana matematik yapamıyosun geometriye kafan basmıyo diyo. bide bulundugum ilin turkçe ögretmenliğine rahat giriyorum bunun baskısı basladı. diğer konularımda bahsetmistim evde huzur yok ve ben burda yasayamam. sonuc acıklanır açıklanmaz babamın ağzından cıkan kelime ' sözel puanını boş ver tm ye bak hukuk oluyo mu' sonra da ' xxx unıversitesi turkçe öğrt. tercih edicez o zaman ' ya ben ne yapayım Allah aşkına kafayı yicem tercih yapasım gelmiyo.

kendi istediğini tercih et canım aile illa ki konuşur bunları çok kafana takma, ama sırf evde huzur yok diye de başka şehir seçilmez

baskılarda bunalıp ne olursa olsun deme sakın sen kendi istediğin için diret
sakin sakin anlatmayı dene 'kendi kararını verebilecek yaşta olduğunu,sevmediğin bir bölümde okumakta zorlanacağını vs.' söyle
ayrıca aynı ilde okumanı tavsiye etmiyorum öyle arkadaşlarım var kendileri diyorlar liseden farksız diye
insan zorlansa bile ailesinden uzakta kendi başarmak istiyor bazı şeyleri
dilerim istediğin bölüme yerleşirsin:)

çok dogru diyosunuz ama tekrar soyluyorum babamla konusamıyorum. ko-nu-sa-mı-yo-rum. ağzım açsam bağırmaya azarlamaya baslıyo ne yapıcaksın onu sacma sapan seylerle ugrasma bilmem ne . ögretmenliğe soguk degilim ama iyice her seyi arastırmak istiyorum diğer bölümleri de ama fırsat vermiyolar.

çok dogru diyosunuz ama tekrar soyluyorum babamla konusamıyorum. ko-nu-sa-mı-yo-rum. ağzım açsam bağırmaya azarlamaya baslıyo ne yapıcaksın onu sacma sapan seylerle ugrasma bilmem ne . ögretmenliğe soguk degilim ama iyice her seyi arastırmak istiyorum diğer bölümleri de ama fırsat vermiyolar.

öncelikle sen de sakin olmalısın...
bir süre bu konuyu açma evde o zaman tercih süresi ne kadar bilmiyorum ama kendin iyice araştır
eğer annen daha ılımlıysa önce anneni ikna edip ondan babanı ikna etmesini isteyebilirsin
öğretmenlik güzel meslek bir öğretmen adayı olarak söylüyorum ama sevmedikten sonra yapılması güç...

öncelikle sen de sakin olmalısın...
bir süre bu konuyu açma evde o zaman tercih süresi ne kadar bilmiyorum ama kendin iyice araştır
eğer annen daha ılımlıysa önce anneni ikna edip ondan babanı ikna etmesini isteyebilirsin
öğretmenlik güzel meslek bir öğretmen adayı olarak söylüyorum ama sevmedikten sonra yapılması güç...

anneme söylesem de fayda yok evde babamın sözü geciyor malesef. tercih yarın baslayıp 10 gun suruyo. bababm durmadan baslasa da yapsak bak okulları çıkardım listeyi yaptım bile bak onlara klavuzu incele diye basımın etini yiyor.

anneme söylesem de fayda yok evde babamın sözü geciyor malesef. tercih yarın baslayıp 10 gun suruyo. bababm durmadan baslasa da yapsak bak okulları çıkardım listeyi yaptım bile bak onlara klavuzu incele diye basımın etini yiyor.

of çok zor aklıma başka şey de gelmiyor umarım hayırlısı neyse o olur
aileler keşke bu kadar müdahale de etmeseler her konuda tercihlerimizi kendimiz yapabilsek

Bıkma Sonuna Kadar Savaş..:22:
" İstemediğim Bölümü Okumak İstemiyorum " De..

İletişim Fakültesi Süper Bir Fikir..
Ailenin Söylediği Bölümlerle de O Kadar Alakasız ki.. :ssz:

Allah Yolunu Açık Etsin..

Bıkma Sonuna Kadar Savaş..:22:
" İstemediğim Bölümü Okumak İstemiyorum " De..

İletişim Fakültesi Süper Bir Fikir..
Ailenin Söylediği Bölümlerle de O Kadar Alakasız ki.. :ssz:

Allah Yolunu Açık Etsin..

en acısıda ne biliyo musunuz ? babam eğitim sektorunde iyi yerlere gelmiş biri. seminer seminer gezmiş biri başkasına cocuga karısma istediğini okusun der ama bana gelince boyle baba ataması cok dusuk onların diyorum 4 yılda neler değişir sen karısma oku gitsin diyor iletişimi geç o olmaz diyor halkla ilişkiler ne yapacaksın saçmalama adam gibi otur oku turkçe ogrt. diyor. ben ne yapayım şimdi siz söyleyin hiç bi şey okumak istemiyorum.

koyu mavicim kesinlikle ne istiyorsan onu seç diyorum sana

mutlu olmayacağın bir bölümde okumak sana hiçbir şey getirmeyecek, işinde vasat bir insan olacaksın sevmediğin için kariyer hayatın yok olup gidecek kesinlikle ne istiyorsun iyice bunu düşün anneni babanı bir kenara bırakıp..

önce bir kendin karar ver, ve aklıma ne geldi madem sen söyleyince kabul etmiyor kimse, ne bileyim şöyle ailede babanı ikna edebilecek başka bir büyük yok mu aynı zamanda seni anlayacak? ya da bir öğretmenin?
onla konuş derdini anlat o da babanla konuşsun belki bir faydası olur?

ya da babana analatabildiğin kadar uç örneklerle mesleğini sevmeden yapan ya da istediği bölümü okumayan insanların neler yaşadığını falan anlat..
ya da arkadaşım en kötü artık babandan gizli gidip tercihlerini yap.. ne diyeyim daha..
maaşllah sıralaman gayet güzel il dışında burslu okuyup ailene falan hiç muthaç olmayacağın okullar var..

hayatının yolunu kendin çiz koyu mavicim, son çok üzülürsün.. benm de sana benzer bir sıralamam vardı ben de iletişim fakültesinden bölümler tercih ettim ve aynen senin gibi tm çıkışlıydım sözel tercih yaptım..annemler bana da işte o bölümde ne yapacaksın aç gezersin gibi yorumlar yaptılar..ben ne istiyorsam o konuda onları yönlendirdim..bir de şöyle bir şey var babana bölüm hakkında güzel şeyler anlatabilirsin, onun bu knoudaki intibası belki çok hoş değildir, sen güzellştirerek anlat ne bilim gerekirse ben senarist yönetmen olmicam işte editör olucak masa başı yüksek maaşlı işim olucak falan de belki bir etkisi olur..

şimdilik aklıma gelenler bu kadar canım..ama kesinlikle çok iyi düşün derim..istersen ben bile bu terich sürecinde sana yardımcı olmaya çalışırım ama iyi düşünüp her şeyi tartman gerek..

en acısıda ne biliyo musunuz ? babam eğitim sektorunde iyi yerlere gelmiş biri. seminer seminer gezmiş biri başkasına cocuga karısma istediğini okusun der ama bana gelince boyle baba ataması cok dusuk onların diyorum 4 yılda neler değişir sen karısma oku gitsin diyor iletişimi geç o olmaz diyor halkla ilişkiler ne yapacaksın saçmalama adam gibi otur oku turkçe ogrt. diyor. ben ne yapayım şimdi siz söyleyin hiç bi şey okumak istemiyorum.

Babanız Eğitim Sektöründe İyi Yerlere Gelmiş, Seminer Seminer Gezmiş Bir Beyfendi İse,
Ataması Çok Düşük Demen Onu Etkilemez ki..
İçinden Ben Hallederim Diyordur..
Eğitimci Tanıdıkları Çok Fazladır..

Böyle Bir Adama Atamalardan Bahsetme Anlamaz..

Ancak Damardan Girmek Lazım..
Bak Baba İstemediğim Bir Bölümü Okumak Bana Izdırap Olur..
Düşünsene 4 Sene Zorla Gideceğim Okula..
Sevdiğim Mesleği Yapamayacağım..
Gibi Gibi..

Ama Biraz Ağlak Bir Tavırla, Çok Üzgün Olduğunu Belirt..
Öyle Kızarak Azarlayarak Değil..:34:

Bu Şekilde Başarılı Olacağını Düşünüyorum.. :34:

Istedigin bolumu sec, kendi evinde de otur. Baska sehre de gitme.Annene babana kulak asma cunku onlar sadece hukuk, muhendis ve doktorluk mesleklerini bilirler. Cahilliklerinden kaynaklaniyor ki cogumuzun annesi babasi oyle. Yegenim 16 yasinda, dersleri super, burda okuyor, Turkceyle birlikte 4 dil biliyor, istedigi her meslegi olabilir ama psikolog olacagim diyor, dedesi (babam) doktor olmuyorsan ben anlamam diyor ama o kararli zaten arkasinda ben varim. Universiteni bitir ve sonra da ayril evden.

ele verir talkımı kendi yutar salkımı diye bir laf var ya babn da aynen öyle ele başka sana başa
Ama ben de Fizik öğretmeniyim 10 seneye yakın dershane tecrübesinden sonra devlet memuru oldum öğretmen olarak atanmak istedim ama yaşadığım şehir olmadığı için tercih etmedim.
Şimdi ben sana ne yapacaını söyleyeyim
Öncelikle annene babana sinirlenip ilgisiz kalma
Baban klavuzu incelerken otur yanına çok ilgili görün
Sonrasında biz baktık sen bişiyle ilgilenmedin bile demesinler.
Sonra yavaş yavaş babanın her söylediği için aa evet güzelmiş ama bak şu daha güzel diye kendi fikrini söyle
Ama baskın çıkma kademeli olarak artır söylemlerini
Başta istemiyorum dersen boşa kavga edersiniz huzursuzluk çıkar
Baban bağırıp çağırırsa ortamdan uzaklaş şimdilik kendini savunup onun daha çok üzerine gelmesine fırsat verme.
Yani biraz alttan al.
Yani ne yap et kendi istedilerini başa yazmaya çalış onların dediklerini de sonlara doğru yazarsın.
KEndi isteklerini de iyice ölç biç
ama sakın annelere tercih yapmak istemiyorum vs deme.
hadi birlikte yapalım de hatta, baban zaten gaza gelmiş durumda
Seninle tercih yapmaktan mutlu olur .
Onun çıkarttığı tercihleri de ekle bir tercih listesi çıkart bugün
Sonuçta önünde on gün var yavaş yavaş listeye ekleme çıkartma yap.
Yumuşakça hallet bu işi derim ben :)

ailen heveslenmiş, belli ki sana çok değer veriyorlar, koruyup kollamak da istiyorlar..öğretmenliklerin atamaları çok sıkıntılı, 3-4 bölüm dışında öğretmenlik tavsiye etmezdim ben olsam (öğretmenliklerde okul öncesi, özel eğitim, din kültürü bölümleri daha şanslı şu sıralar). Tercih yaparken kendi ilgi alanların tabi ki birinci sırada yer alacak ama ailenin imkanlarını, ülke şartlarını vs. de düşünmek gerek. Ayrıca birçok meslek de göründüğü gibi değildir ve biraz çalışmadan gerçekten sevip sevmeyeceğini anlamak zordur. Neyse ki üniversite tercihi herşeyin sonu değil, birçok insan üniversite sonrası farklı alanlara yönelebiliyor. Benim tavsiyem, bu süreç aslında keyifli olmalı, aileni dışlama ama senin yerine karar vermelerine de izin verme. Oturun hep birlikte kılavuzu inceleyin. Birlikte listeler, tablolar yapın. Belirlediğiniz bölümlerin + ve - lerini değerlendirin ve mutlaka iş imkanlarını araştırın. başarılar

hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkurler. babanla konus diyorsunuz ama gercekten a demeden bagırmaya baslayıp beni susturuyo yapı olarakta malesef ki ağlak bi yapım var hele sinirlenince sesim çatallasıyo fena oluyorum aglıyorum iş iyice sarpa sarıyo önümde on gun var konusmayı denemek istiyorum. ama olmuyo. daha dun gece radyo-tv-sinema falan da tercih edebilirmişssin dedi bi an umutlandım ha evet baba der demez bagırmaya basladı sacmalama ne işin var orda sana göre değil bilmem ne.

hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı tesekkurler. babanla konus diyorsunuz ama gercekten a demeden bagırmaya baslayıp beni susturuyo yapı olarakta malesef ki ağlak bi yapım var hele sinirlenince sesim çatallasıyo fena oluyorum aglıyorum iş iyice sarpa sarıyo önümde on gun var konusmayı denemek istiyorum. ama olmuyo. daha dun gece radyo-tv-sinema falan da tercih edebilirmişssin dedi bi an umutlandım ha evet baba der demez bagırmaya basladı sacmalama ne işin var orda sana göre değil bilmem ne.

Bak Baba Sen Görmüş Geçirmiş Kendini Geliştirmiş Adamsın..
Benim Halimden Öncelikle Bu Evden Senin Anlaman Lazım..
Sen Bari Yapma..
Çok Üzülüyorum..

Bu Kadar Çalıştım Ettim Didindim Kendi İstediğim Bölümü Okumamak İçin mi ?

........

koyu mavicim bir şey daha..

ben de sinema tv tercih etmiş ve o bölüme yrlşmş biri olarak şu an bölümümü değiştirmek için uğraşıyorum..

o yüzden ki sana biraz iyi düşün diyorum..uzun vadede ölç biç tart bak canım..özellikle terich yaparken seçtğin okullar muhtemelen bölüm değiştirmenin çok zor olacağı ya da hiç mümkün olmayacağı okullar olacak..ben neyse ki bu knouda çok şanslıyım ki okulumda bölüm değiştrime çok serbest ve değiştireceğim bu yaz..

ve mesela belki öğretmenliğin ataması falan zordur evet ve daha sıkıntılıdır, sen yatkınsındır da e o zaman şöyle ne bileyim türkçe öğretmenliği yerine türk dili ve edebiyatı tercih edip akademik kariyer gibi bir şansın da var buna ne dersin?

Back
X