Benim yerime onlar gitsin üniversiteye Heves bırakmadılar hiçbir şey içiin !!

aileler öledır.. sadece sende bu tarz bı sorun yok.. cogu kısıde var.. bu yasıma geldım .. yuksek yapıorum ve annem bana guvenmıor..
basarırsın yaparsın demez asla.. :D

Kızlar okadar üzgünüm ki anlatamam. malum LYS açıklandı ben aslında tmciyim ama sözelden hazırlandım çünkü matematik yok bende sözelde iyi bi puan yaptım ama kimse memnun değil gereksiz muamelesi görüyorum. ananem arıyo madem iyi puan yaptı niye tıp tutmuyo o olmadı hukuk okusun dedem çıkıyo öğretmenlikte neymiş peeeh diyo babam sanki kendi tercih yapacak klavuzu bi guzel inceledi liste yaptı gelmiş zaten 6-7 tercih yapacagız turkçe öğretmenliklerini diyo. annem ordan ay bana da gosterin hangi meslekleri secme imkanı varmıs diyo. ve ben boguluyorum. içten içe sinir krizi geçiriyorum. bi Allah'ın kulu da çıkıp koyu mavi sen okuyacaksın sonucta sen ne istersin demiyo. inanın içimde bir gram heves kalmadı açıp klavuzu bile inceleyesim gelmiyo sözelde 2 bin küsürüncü olmuşum babam hala bana matematik yapamıyosun geometriye kafan basmıyo diyo. bide bulundugum ilin turkçe ögretmenliğine rahat giriyorum bunun baskısı basladı. diğer konularımda bahsetmistim evde huzur yok ve ben burda yasayamam. sonuc acıklanır açıklanmaz babamın ağzından cıkan kelime ' sözel puanını boş ver tm ye bak hukuk oluyo mu' sonra da ' xxx unıversitesi turkçe öğrt. tercih edicez o zaman ' ya ben ne yapayım Allah aşkına kafayı yicem tercih yapasım gelmiyo.

Öncelikle gerçek hedefini belirle...
Evet sözelden tercih yapmak istediğini belirtmişsin ama tam olarak
ne istediğin konusunda kararsızsın gibi geldi bana. Bu kararsızlık
meselesini halledersen gerisi kolay olur. Babandan yaptığı listeyi alırsın,
kendi tercihlerin başta olacak şekilde yazarsın. Sonuçlar açıklanınca
babanın istediği bölümlerin olmadığını söylersin...

Gelecek senin geleceğin, değişik fikirleri dinle ama kararlarını kendin
ver. Ve şunu unutma, mutlaka kararlı ol, en kötü karar kararsızlıktan iyidir...
Kararın varsa hedefin de vardır.

Back