Benimki dert degil ama tavşanlarim!!!

nukk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2014
402
75
53
Iki tane birbirinden güzel tavsanimiz var 1hafta oldu geleli bize ilk geldikleri zaman ufacik olan tabsanlar 1haftada irice bir kedi boyutuna ulastilar obez olcaklar dite korkuyorum önlerine koydugum yemegi 10dk ocinde bitiriyolar sonra pacama yapisiyolar yemek ver diye ben verdikce.onlar yiyor doymuyorlar bi türlü ama hayvanlara zarar vermesinden korkuuorum bu kadar yemegin tavsan besleyen yada bilgisi olan varsa söyleyin lutfen günlük ne kadar yemeleri yeterli olur. ..
Simdiden tesekkurler..

Ben hemen cevap vereyim,bir haftada o kadar büyümeleri anormal geldi bana,evet tavşanlar sık sık yer ama o kadar tıka basa da yememeleri lazım,çok çeşit vermeyin bi süre bence ve genellikle kuru ot tarzı besinler verin,sularını eksik etmeyin,ama yemsizde bırakmayın hiçbişiy bulamazlarsa poşet bile yerler:1: yani özetle çeşidi azaltın bir süre bence.

Iki tane birbirinden güzel tavsanimiz var 1hafta oldu geleli bize ilk geldikleri zaman ufacik olan tabsanlar 1haftada irice bir kedi boyutuna ulastilar obez olcaklar dite korkuyorum önlerine koydugum yemegi 10dk ocinde bitiriyolar sonra pacama yapisiyolar yemek ver diye ben verdikce.onlar yiyor doymuyorlar bi türlü ama hayvanlara zarar vermesinden korkuuorum bu kadar yemegin tavsan besleyen yada bilgisi olan varsa söyleyin lutfen günlük ne kadar yemeleri yeterli olur. ..
Simdiden tesekkurler..

Cins mi tavsanlariniz? Bir haftada bi tavsan o kadar irileszmez ya :O

Ha bide aklıma şu geldi,hareket alanları dar mı?Yeterince hareket edemiyorlarsa da bu kilo yapabilir.

Merhaba bende bikaç sene tavşan baktım yemeleri için neler veriyorsunuz bunlarıda yazarmısınız?

Ben hemen cevap vereyim,bir haftada o kadar büyümeleri anormal geldi bana,evet tavşanlar sık sık yer ama o kadar tıka basa da yememeleri lazım,çok çeşit vermeyin bi süre bence ve genellikle kuru ot tarzı besinler verin,sularını eksik etmeyin,ama yemsizde bırakmayın hiçbişiy bulamazlarsa poşet bile yerler:1: yani özetle çeşidi azaltın bir süre bence.

Kusura bakmayindun net koptu konuyu actiktan sonra cevap veremedim..
Bencede normal degil okadar büyümesi ama cok yemekte vermiyorum salata yapinca onun artillarini veriyorum salataninkalanini veriyorum bide karpuz kavun kabuklaeini veriyorum

Son düzenleme:
Hareket alanlari dar degil evimiz bahceli gunduzleri çıkartıp 1 2saat dolastiriyorum ama sonra bi balkonum var oraya koyuyorum cunku bahçe sebze ve cicek dolu bi dalarlarsa hic birsey birakmazlar diye benim gozumun onunde dolastiriyorum

Yemek olarak salata yapinca onun artiklarini mesela salatalık kabuklarini falan koyuyorum onune sonra salatanin artanini karpuz kavun kabuklarini ayriyetten salatalik havucta veriyorum gun icinde ama genede sürekli aclar beni gorunce mama kablarinin basina geciyorlar yemek veriyim diye yemek olmazsa pacama yapisiyorlar..

Anlattıklarınıza göre herşey normal gözüküyor bu verdiklerinize ek olarak kuru ot ve tavşan yemide ekleyebilirsniz çok severler aşırı yeşillik ishal yapabiliyor ve sularınıda eksik etmeyin çok sevimli hayvanlardır tavşanlar :1: :16:

Tavşanlarin tokluk hissi yoktur. ve buyumeleri normal. valla eşek kadar oluyorlar :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X