Benimle alakası olmayan dava mesajı.

brcsnr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.504
3.614
133
Merhaba arkadaşlar,

Bana az önce Uyap bilgi sisteminden, bir sms geldi bulunduğum şehirle alakası olmayan, başka bir şehirde iş davası olduğuna dair, tarih ve saat bildiriminde bulunmuşlar.
Benimle ilgili bir dava değil, e-devletten de kontrol ettim hakkımda herhangi bir dava yok.
Bir kaç ay önce numaramı değiştirmiştim, önceki hat sahibiyle alakalı olmalı.
Sorum ise, başına böyle bir şey gelen var mı?
Yapmam gereken herhangi bir şey var mı?
Malum en basit bir şey de insanın başına dert açılabiliyor yıllar sonra bile, böyle şeylerin önüne geçmek için bir önlem varsa almak istiyorum.
Bilgisi olan varsa, lütfen..

Son düzenleme:
1 aydir benm kiz kardesimede ayni msjlar gelyrdu en son aramaya basladilat bas edemedk numarasinin son iki hanesini dgstrdk kurtldk

Bunlar tuzak para koparmak için sakın ödeme yapmayın

Sahte mesajlar
Bu yöntemi sahtekar avukatlar kullanıyormuş
Direk gidin şikayet edilen adalet binasına, suç duyurusunda bulunun, savcıya gidin

Davanın duruşma tarihi ve saatini vermişler, yine de sahte olabilir mi sizce? Herhangi bir ödeme isteme filan yok 4060 uyaptan gelmiş

Numara değiştirme ile alakası yok. Size kullanılmayan bir numara veriliyor. Bende değiştirdim, önceki numaramı arada bir arayıp öyle bişey var mi diye bakıyorum. Kullanılmıyor diyor.
Dolandırıcılar büyük ihtimalle.

Numara değiştirme ile alakası yok. Size kullanılmayan bir numara veriliyor. Bende değiştirdim, önceki numaramı arada bir arayıp öyle bişey var mi diye bakıyorum. Kullanılmıyor diyor.

Yalnız ben numaramın son rakamlarını değiştirmiştim.
Önceden kullanılan bir hat.
Hatta ilk whatsapp açtığımda tanımadığım bir numara tarafından gruba eklenmiştim, Ali abi diye hitap etmişti hatta beni gruba ekleyen arkadaş, benden önceki hat sahibinin ismi yani.

Gaziantep adliyesini aramam gerekiyor o halde.
Ben olsam bu şekilde bir yol izlerdim, santralden dosya numarasındaki kaleme bağlatın hatta sizin bahsedilen kişi olmadigınıza dair telefonla görüşme tutanağı tutulup tutulmamasına gerek olup olmadığını sorun

Ben olsam bu şekilde bir yol izlerdim, santralden dosya numarasındaki kaleme bağlatın hatta sizin bahsedilen kişi olmadigınıza dair telefonla görüşme tutanağı tutulup tutulmamasına gerek olup olmadığını sorun

Evet dosya numarası da yazıyor gelen sms te, sanırım en doğru yol budur.
Mesaj gerçekse, en azından o kişiye ulaşmak için başka yollar bulacaklardır, sonuçta dava kime ait ise bu dava o kişi için önemli bir dava olabilir, hem iş benden de çıkmış olur.
Teşekkür ederim..

aha gazıanteplıyım ben bır anda dag gelıncıgı gıbı kafamı uzattım :)
bence de eskı hat sahıbıyle alakalı benımde basıma geldı cunku .

İyi ki de uzatmışsınız kafanızı 😊

Benim de ilk aklıma gelen oydu, eski hat sahibi yani..
Siz birşey yaptınız mı peki?

İyi ki de uzatmışsınız kafanızı 😊

Benim de ilk aklıma gelen oydu, eski hat sahibi yani..
Siz birşey yaptınız mı peki?
o kısı ben degılım operatoru degıstırmıs suan ben kullanıyorum dedım haber verdım ona gore bulur ulasırlar dıye
adresınıze teblıg gelıp o teblıgı ımzalamadıgınız surece hıc bırsey olmaz :)

En doğru yol, telefon nunaranızı göstermeden adliyeyi aramak
Dava dosyası ve hangi mahkeme olduğunu not edip, öyle arayın adliyeyi

o kısı ben degılım operatoru degıstırmıs suan ben kullanıyorum dedım haber verdım ona gore bulur ulasırlar dıye
adresınıze teblıg gelıp o teblıgı ımzalamadıgınız surece hıc bırsey olmaz :)

O da doğru, o hiç aklıma gelmemişti illa ki bir tebliğde bulunulur kişinin adresine, sadece sms ile haber vermek olmaz ki.
Teşekkür ederim.

Yok oluyor, eski numaralar beş sene sonra tekrar satılıyor.
Bana da yıllar önce bilmem ne hukuk bürosundan mesajlar geliyordu "borcunuzu ödemezseniz haciz işlemi başlatacağız" falan filan, ilk önce ben de bi tedirgin oldum tabi, borcum morcum yok ama yine de bi irkildim. Fakat sonra dedim ki "böyle birşey olsa bile sms ile mi bildirilir, resmi bir belge göndermeleri gerekir" falan filan, önemsemedim yani, hiç cevap da vermedim, bir daha da kestiler.

Back
X